Iata cat de benefic este mararul!

Iata cat de benefic este mararul!
Mararul este folosit in bucataria romaneasca doar pentru aroma intensa pe care o da mancarurilor. Insa, nutritionistii il recomanda si pentru alte proprietati interesante. Iata cateva motive pentru care trebuie sa il folosesti mai des in bucatarie.

Se foloseste in ciorbe, salata sau muraturi, insa mararul merita mai multa atentie, ne sugereaza nutritionistii. Asta pentru ca are multe proprietati nutritive de care nici nu aveam habar.

1. Este antibacterian. Mararul poate fi un aliat foarte bun impotriva infectiilor, fie ele interne, fie externe. In trecut, se punea direct pe rani, ca sa le curete si sa grabeasca vindecarea.

2. Intareste oasele. Mararul este o sursa vegetala de calciu, deloc de neglijat. Un consum bogat intareste sistemul osos.

3. Imbunatateste digestia. Mararul contine proprietati benefice pentru intreg sistemul digestiv. Acesta calmeaza aciditatea grastrica, reduce respiratia urat mirositoare, previne diareea si reduce cantitatea de gaze din intestine.

4. Are efect calmant. Mararul ajuta persoanele care sufera de insomnie. De altfel, acesta era consumat inca din antichitate ca remediu pentru insomnie, amestecat cu apa. In unele culturi, oamenii isi puneau fire de marar pe ochi ca sa adoarma mai usor.

5. Calmeaza sughiturile. Mararul este un remediu traditional pentru sughituri. Se spune ca daca pui o lingura de marar in niste apa care fierbe si bei amestecul, scapi rapid de aceasta problema.

sursa: foodstory

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
6

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
26

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
62

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...