Iasi: Soldatii botosaneni invata sa lupte de la puscasii marini americani!

Iasi: Soldatii botosaneni invata sa lupte de la puscasii marini americani!
Soldati din Iasi, Botosani, Piatra Neamt si Bacau se antreneaza, la Iasi, in compania Corpului de Infanterie Marina al Statelor Unite ale Americii.

Puscanii americani se antreneaza timp de zece zile la Iasi. Corpul de Infanterie Marina al Statelor Unite ale Americii, dislocat in Europa, a inceput o serie de exercitii impreuna cu militarii Brigazii 15 Mecanizate "Podu Inalt" din Iasi, actiunile comune derulandu-se pe mai multe module, scrie bzi.ro.

Circa o suta de componenti ai Marinei americane ii vor instrui pe romani cum sa se pregateasca in caz de razboi sau cum sa recunoasca materialele explozive. Soldatii vor avea de lucrat la un atelier de pregatire, unde romanii vor fi initiati in pregatirea unor misiuni si plecarea in patrulare, dar si la un atelier ce vizeaza conducerea vehiculelor de tip Humvee sau contracararea materialelor explozive.

Americani s-au declarat multumiti de ceea ce au gasit aici.

"Oamenii sunt prietenosi, mancarea este buna si ne-am simtit foarte bine. Am fost la Constanta, la Timisoara, iar acum suntem la Iasi si speram sa fie la fel de bine. Scopul nostru aici este acela de a avea o cat mai buna colaborare cu armata romana si am vrea sa credem ca asa si va fi", a precizat Adam Steele, reprezentantul trupelor americane detasate la Iasi.

Actiunile se vor derula pana pe data de 18 mai.

"Astazi (ieri-n.r.) debutam intr-un modul de pregatire complex, impreuna cu structuri din Corpul de Infanterie Marina al Statelor Unite dislocat in Europa. Din cadrul Brigazii 15 Mecanizate participa, in afara de Lupii Negri deja consacrati, si alte structuri din Botosani, Piatra Neamt sau Bacau. Urmeaza sa ia parte in teatrul de operatii din Afganistan sau in misiuni de mentinere a pacii. Prezenta soldatilor nostri face parte dintr-un program complex de pregatire, ce are ca scop cresterea interoperabilitatii cu partenerii NATO si se bazeaza pe un set de proceduri. Noi avem experienta de dinainte de a fi membri NATO, cu participari la diferite misiuni", a mentionat Dan Craslariu, coordonatorul batalionului roman, conform cursei citate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Festivalul Filmului European. ”Botoșaniul este o perlă de efervescență culturală!”

astăzi, 15:16
35

Pentru al doilea an consecutiv la Botoșani, Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Primăria Municipiului Botoșani, aduce filme europene de ref...

Fată de 14 ani, din Botoșani, căutată de Poliție. Are păr roșcat și poartă o geacă neagră!

astăzi, 13:43
151

Claudia a părăsit domiciliul joi, 9 mai 2024, în jurul orei 14:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Guriuc Claudia Elena are 1,60 m î...

(A) Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu anunță cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră

astăzi, 13:24
118

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu organizează în zilele de 25 și 26 mai 2024 cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră.Evenimentul se organizează d...