IADUL din căminul studenţesc: Un botoşănean, care locuia în camera unde s-a produs crima, a scăpat ca prin minune!

IADUL din căminul studenţesc: Un botoşănean, care locuia în camera unde s-a produs crima, a scăpat ca prin minune!

 Aurelian Giosan  

Noapte a cuţitelor lungi, scăldată în sânge, într-o cameră din căminul C4, complexul Târguşor din Iaşi. Un student de anul I şi-a căsăpit efectiv colegii de cameră, apoi a fugit, el fiind prins de Poliţie în această dimineaţă. Coleg de cameră cu criminalul şi cu victimele deopotrivă este şi un student din Botoşani. Din fericire, acesta era plecat acasă în noaptea cumplită.

Atacul a avut loc la primele ore ale dimineţii de ieri, după ce criminalul ar fi venit de la club. Cea care a dat alarma a fost femeia de serviciu, care a auzit strigăte de ajutor, ea aflându-se în căminul de alături. Un paznic al unităţii de cazare, împreună cu un student de pe acelaşi palier cu camera groazei, a spart uşa. Ceea ce au văzut le-a făcut părul măciucă: două paturi, în care se aflau corpurile a doi studenţi, ardeau. Camera, paturile, podeaua, toate erau pline de sânge. "Ce am putut să văd prin fumul din cameră a fost corpul băiatului decedat, care era plin de găuri pe spate. I-am tras afară din cameră. Celălalt abia mai respira", ne-a spus paznicul. Colegii spun despre atacator că era obsedat de păcănele şi că cerea mereu bani de la colegi.

Camera groazei este situată la primul etaj al căminului C4 din Târguşor. În camera respectivă stăteau cinci persoane: Victor Nour (20 de ani, din Chişinău, ucis), Casian Harpă (20 de ani, din Ure­cheni, judeţul Neamţ, în stare foarte gravă), un coleg care în seara respectivă a dormit în altă cameră, un tânăr din judeţul Botoşani care era plecat acasă, cât şi suspectul, Aurelian Geor­ge Giosan, din Roman. Toţi aceştia erau în anul I la Facultatea de Economie şi Administrarea Aface­rilor din cadrul Universităţii "Al.I. Cuza".

Ieri-dimineaţă, în jurul orei 6, sus­pectul, Aurelian George Giosan, ar fi intrat în camera de cămin, fiind băut. Anchetatorii nu ştiau aseară în ce club a fost atacatorul. Cert este că în cameră se aflau numai Victor No­ur şi Casian Harpă, care dormeau. Giosan s-a apropiat de patul lui Nour, unde acesta dormea cu faţa în jos, i-a tăiat gâtul într-o parte, apoi l-a înjunghiat de 20 de ori în spate. Al doilea student, Casian Harpă, s-ar fi trezit şi ar fi încercat să se apere, însă a fost şi el înjunghiat de mai mul­te ori. După ce şi-a doborât co­legii, atacatorul a incendiat apoi cele două paturi, pentru a face dispărute probele, apoi a dispărut discret, fără să fie observat de cineva, după ce în prealabil a închis uşa. Victimele au fost arse la picioare, înainte ca flă­cările să fie stinse cu găleţile cu apă luate din baie, după ce au fost găsiţi.

Poliţiştii au vizionat înregistrarea camerei de su­praveghere aflată în holul de la intrarea în imobil, dar aici nu au observat nimic concludent. Pe pa­lierul unde se afla încăperea în care dormeau studenţii atacaţi nu există cameră de luat vederi. Ieri-dimi­neaţă, poliţiştii au intrat în camera unui alt student cu acelaşi nume ca al atacatorului, însă s-a dovedit că este doar o coincidenţă.

Pe tot parcursul zilei de ieri, poliţiştii au căutat în cămine, dar au instituit filtre şi în autogări şi gările din Iaşi, pentru a-l prinde pe fugar.

În ceea ce priveşte motivul crimei, anchetatorii aveau ca variantă, printre altele, un conflict de la nişte bani pe care Aurelian Giosan i-ar fi îm­prumutat lui Nour, iar în dimineaţa fatidică el i-ar fi cerut înapoi. Citeste textul complet pe Ziarul de Iaşi!
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
229

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
290

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
673

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...