Hunca: "A inceput un semestru destul de dificil, caracterizat de examene si evaluari nationale"

Cel de-al doilea semestru al acestui an scolar va fi unul incarcat pentru elevi, mai ales pentru cei care sustin evaluarea nationala si examenul de Bacalaureat, precum si pentru cei care sustin simulari, respectiv elevii din clase a II-a, a IV-a, a VI-a, a XI-a si a XII-a.

"A inceput un semestru destul de dificil pentru ca este caracterizat de examene si evaluari nationale. Avem simularile la evaluarea nationala, cat si la examenul de Bacalaureat. Simularile la liceu se vor realiza pe centrele stabilite pentru examenul de Bacalaureat, se vor sustine la nivelul unitatii de invatamant, nu va fi ca la examen, sa deplasam copii. Asteptam semnarea ordinului de catre ministru, dupa care vom informa toate unitatile de invatamant si se vor organiza si desfasura conform metodologiilor in vigoare", a declarat Mihaela Hunca, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean.

In acest semestru se vor face si inscrierile pentru clasa pregatitoare, iar fata de anul scolar trecut nu sunt noutati, fiind diferit doar calendarul, care de asemenea urmeaza a fi stabilit prin ordin de ministru.

"Parintii vor putea sa aleaga daca isi inscriu copiii la clasa pregätitoare sau la clasa I, dupa examenul pe care il vor sustine din punct de vedere al evolutiilor si psihologic", a mentionat sefa ISJ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...

Biserica nouă de la Mănăstirea Popăuţi va fi în sărbătoare! Ridicată în șase luni, pictată în șapte ani!

astăzi, 10:39

În ziua cinstirii Acoperământului Maicii Domnului, marți, 1 octombrie 2024, Biserica nouă cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“, a Mănăstirii Popăuţi î...

Alertă de vreme rea: Cod galben în toată țara, inclusiv în județul Botoșani!

astăzi, 10:17

În intervalul 29 septembrie, ora 10:00, 30 septembrie, ora 22:00, meteorologii anunță vreme rea. A fost emis un cod galben valabil în toată țara. În intervalul menționat, ave...