Huidu trebuie să plătească daune morale de 360.000 de euro pentru accidentul în care au murit trei oameni

Huidu trebuie să plătească daune morale de 360.000 de euro pentru accidentul în care au murit trei oameni
Magistraţii Judecătoriei Braşov au decis, astăzi, ca Şerban Huidu să plătească daune morale de 360.000 de euro pentru accident. De asemenea, e obligat şi la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 10.000 de lei. Familiile victimelor accidentului provocat de realizatorul TV anul trecut la Braşov au solicitat despăgubiri de 800.000 de euro.

Magistraţii Judecătoriei Braşov au audiat, pe 4 decembrie, doi martori în dosarul privind daunele civile de peste 800.000 de euro solicitate vedetei TV Şerban Huidu de către urmaşii victimelor accidentului provocat de acesta în urmă cu un an, la Timişul de Sus. Şerban Huidu nu a fost prezent la instanţă, el fiind reprezentat de avocatul său, scrie evz.ro.

Ioana Câmpean, fiica Magdei Drăghici – decedată în accident, a solicitat daune morale şi materiale de 400.000 de euro, iar soţia şi fiul lui Ştefan Lungu Balog – de asemenea decedat s-au constituit părţi civile diferite în acest proces, cerând drept daune morale câte 200.000 de euro, plus daune materiale de peste 5.000 de euro ca şi contravaloare a autoturismului distrus în accident şi cheltuieli de înmormântare de circa 6.000 de lei.

Cea de-a treia victimă a accidentului, Ioan Garbis, nu a avut urmaşi, prin urmare nimeni nu s-a constituit parte civilă din partea acestuia.

Tot atunci, avocatul societăţii de asigurări a solicitat instanţei efectuarea unui raport de expertiză privind valoarea autoturismului Dacia Logan implicat în accident şi care aparţinea familiei Balog. Avocatul a depus la dosar o listă cu anunţuri de ultimă oră de vânzare a unor autoturisme similare care se încadrează între sumele de 1.600 şi 2.500 de euro.

De asemenea, şi avocatul familiei Balog a depus o listă similară, dar cu sume între 4.300 şi 4.700 de euro, precum şi o expertiză a autoturismului respectiv, făcută cu puţin timp înainte de accident, evaluat la suma de 5.000 de euro.

Judecătorul de caz a respins solicitarea pentru efectuarea unei expertize a autoturismului şi a stabilit ca termen de pronunţare a sentinţei data de 18 decembrie.

În 29 iunie, Huidu a fost condamnat de Judecătoria Braşov la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Familiile victimelor accidentului au făcut recurs la decizia judecătorilor, următorul termen fixat la Curtea de Apel Braşov fiind abia anul viitor, în 31 ianuarie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
433

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
146

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
416

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...