Editia 2011 a Imagine Cup s-a tinut la New York, iar la sectiunea Digital Media a castigat echipa romaneasca M.N.A formata din doi studenti in varsta de 20 de ani: Razvan Diaconu, de la University of North West London, si Ciprian Maxim, de la Universitatea din Bucuresti.
Pana la finala de la New York au mai avut de trecut cateva probe, dar tema principala a fost realizarea unui film de un minut despre cum poate tehnologia sa ajute la rezolvarea unor probleme importante ale omenirii. Cei doi au facut la Botosani in primavara filmul cu care au ajuns in finala de la New York, un filmulet in care isi imaginau cum ar fi daca un smartphone ne-ar putea ajuta sa ne indeplinim pe loc orice dorinta, de la un banal pranz, pana la intemeierea unei familii.
In finala care s-a tinut recent la New York, baietii au primit o camera video digitala, un calculator, cartele de metrou si au avut 30 de ore la dispozitie sa faca filmarile in New York si montajul. S-au plimbat mai mult de zece ore prin oras, au filmat trei - patru ore si apoi au trebuit sa reduca totul la un minut de film care sa rezume cat mai bine ideea. De data aceasta au dorit gasirea unei rezolvari imaginare pentru o alta problema: neplacerile psihice pe care ti le aduce viata intr-un oras mega-aglomerat precum New York-ul.
Practic, baietii au venit cu o solutie simpla: iti pui casti speciale pe cap si apoi intri intr-o rrealitate paralela, dar mult mai linistita. Traficul nebun e inlocuit de o zona cu verdeata si lipsita de oameni, imensa viermuiala a orasului e inlocuita de cantecul pasarilor. Filmul se termina totusi cu intoarcerea la realitatea aglomerata, insa cu avantajul de a fi mai relaxat.
Baietii spun ca nu s-au temut ca juriul va considera ideea lor ca fiind una banala si adauga ca daca ar fi facut ceva extrem de complex sau cu aer filosofic nu le-ar fi ajuns un minut sa-si expuna ideea.
Concurenta in finala a venit de la tari precum Oman, India, Brazilia si Ucraina care au imaginat scenarii interesante prin care tehnologia ar putea fi pusa "la treaba" pentru a rezolva probleme importante. Spre exemplu studentii din Oman au imaginat un device care pur si simplu iti incarca in creier informatii complete despre un oras in care te aflii prima data, astfel incat te vei orienta usor.
Taiwanezii au imaginat un mic terminal care sa fie montat la femeile insarcinate, astfel incat ele sa fie atent monitorizate si informatiile despre sanatatea fatului sa fie automat trimise catre doctori. Echipa din tara vecina Ucraina si-a imaginat cum ar fi daca fiecare om ar avea un "norisor personal" care sa nu-l scape din ochii, sa-i dea multe sugestii si sa comunice chiar si cu "norisorii" personali ai altora.
Intra pe Hotnews.ro pentru VIDEO
HotNews: Povestea botosanenilor care au castigat o sectiune a concursului de IT Imagine Cup!
Stiri Botosani Monday, 25 July 2011 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Momente de mândrie pentru învățământul botoșănean: Prof. Ioana Cristina Pașcău a câștigat trofeul „Profesorul Anului din mediul rural”!
astăzi, 20:32
Gala „Profesorul Anului din mediul rural” aduce în prim-plan și aplaudă eforturile și rezultatele oamenilor excepționali, care lucrează în învățământul din ...
Cel mai așteptat film de comedie românesc al anului, „Mentorii”, ajunge în avanpremieră la Botoșani!
astăzi, 19:50
Filmul are parte de două proiecții speciale care vor avea loc de la ora 17:30, la Happy Cinema și de la ora 19:00 la Cinema Unirea. Tot pe 28 februarie, „Mentorii”, primul lungmetraj pr...
Tot mai puține locuri de muncă pentru absolvenții de studii superioare: LISTA completă transmisă de AJOFM Botoșani!
astăzi, 19:10
Astfel, pe nivel de studii, 24 de locuri de muncă se adresează candidaților cu studii superioaare, în timp ce 433 sunt pentru cei cu studii medii. Pe nivel de calificare, calificații au l...