HOROSCOP URANIA, săptămâna 9 - 15 octombrie

HOROSCOP URANIA, săptămâna 9 - 15 octombrie
Berbec

Pentru cei care s-au născut în zodia Berbecului săptămâna viitoare este foarte solicitantă. În prima parte sunt multe planete în Balanţă, în opoziţie cu semnul lor, apoi este vorba de momentul de Lună plină, când Luna va fi chiar în Berbec, se semnul lor natal.

Astfel, ziua de 12 octombrie devine un element cheie al săptămânii, al lunii şi, de ce nu, poate chiar al întregului an, un element astrologic important care poate să îi pună pe aceştia într-o situaţie în care nu au mai fost puşi sau să încheie, să pună punct unei etape pe care o tot dezvoltă, o tot complică, dar nu o finalizează de un an. Acum, în bine sau în rău, vor nu vor, le place nu le place, îi avantajează sau nu, ceva se va încheia.

În egală măsură se vor deschide noi perspective, dar se pot deschide şi noi conflicte, noi situaţii complicate şi noi relaţii parteneriale, nu toate în sensul de colaborare. Relaţiile parteneriale pot să fie şi tensionate, pot să fie marcate de duşmănie sau pot să aibă la bază o serie de disconforturi care ţin de neînţelegere intelectuală, divergenţe de opinii, diferenţă de interese, altă miză şi alt substrat care îi face să se întâlnească pe un proiect în care, iată, colaborarea nu mai poate să se desfăşoare.

Ziua de 12 octombrie poate să le dea celor născuţi în Berbec şi o lumină specială, aruncată de un refecltor astral asupra unei realităţi. De aceea, s-ar putea să-şi schimbe puţin părerea cu privire la o chestiune personală, s-ar putea să vadă lucrurile altfel, este exact ca atunci când începi să priveşti un peisaj prin lentilele, brusc perspectiva se schimbă şi întreaga realitate este şocantă. Aşa, adusă mai aproape, prin artificiul vizual, optic, al jocului pe care îl stabilesc lentilele unui binoclu, realitatea începe să arate altfel şi să le dezvăluie premizele unor conjuraţii sau contexte de care nu au fost conştienţi. Văd lucrurile mai bine în felul acesta, implicit, şi mai aproape. De aceea iau nişte decizii în conformitate cu noutăţile pe care le-au sesizat. Pot să aibă o săptămână complicată.

În ceea ce priveşte o relaţie contractuală pe care s-ar putea să fie constrânşi să o accepte ca fiind nulă, caducă, perimată, inutilă sau să fie de acord cu privire la desfiinţarea întregului context care a funcţionat la un moment dat. Degeaba se opun, degeaba au rezistat, li se forţează mâna sau li se pune pe tapet o realitate pe care ei nu o mai pot contesta.

Spre deosebire de alte momente şi alte zodii, şi alte semnificaţii, şi alte complicaţii astrologice, de data aceasta, pentru Berbeci, lucrurile sunt clare, nu se bazează pe impresie, nici pe nesiguranţă, nici pe greşeală, nici pe demăsluirea realităţii. Dimpotrivă, lucrurile sunt foarte precise, percepţiile sunt pe măsură clare, deciziile sunt în consecinţă, poate să fie propria lor constrângere, a conştiinţei lor, care nu le mai permite să continue sau poate să fie o constrângere care vine din afară şi care operează mutaţii semnificative.

Oricât ar trage de timp, o zi, două, trei, o săptămână, oricât ar mai spera, oricât ar mai fi păsuiţi, până la urmă ceea ce se provoacă prin momentul de Lună plină din 12 octombrie, tot va trebui rezolvat. Pe o astfel de situaţie nu este bine să semnaţi contracte, nu este bine să vă căsătoriţi şi aş zice că nu este bine nici să introduceţi acţiune de divorţ. Veţi spune, bine, dar se bate cap în cap cu cealaltă afirmaţie, cu constrângerea. Una este constrângerea care vine din afară, pentru că dacă soţul sau soţia s-au dus fără să vă spună şi au depus hârtia de divorţ la tribunal, faptul e împlinit, iată constrângerea. Eu spuneam ca iniţiativa, cel care provoacă conflictul, să nu fiţi dumneavoastră. Este un moment când lucrurile se pun pe nişte premize parteneriale rele de tot.


Taur

Pentru cei care s-au născut în zodia Taurului importantă rămâne ziua de 14 octombrie. Activează din plin Casa a VI-a a relaţiilor de serviciu şi poate să aducă şi bune şi rele, şi echilibrări, şi complicaţii, nuanţe de toate felurile, dar şi situaţii radicale, din toate câte puţin sau din toate la un loc. Momentul de Lună plină, care se leagă de ziua de 12 octombrie, le poate da acestora posibilitatea să pună piciorul în prag sau să creeze nişte situaţii categorice care să delimiteze un statut de putere, un domeniu de responsabilitate, lămurirea unor atribuţii şi competenţe. Unora nu o să le facă plăcere, ceea ce pecit sau iniţiativa pe care o au aceşti nativi, alţii, dimpotrivă, pot să accepte şi să intre în jocul acestora.

Mai complicată rămâne combinaţia astrală dacă ne referim la sănătate, pentru că aici acelaşi joc de sus-jos, de mici echilibre şi mici dezechilibre, dar şi de situaţii complicate sau acute. Aceeaşi zi de 12 octombrie le poate da acestor nativi toate complicaţiile legate de funcţiile cerebrale, de afecţiuni ale sistemului nervos, de tulburări ale circulaţiei periferice. Din păcate, capul, din punct de vedere medical, e o periferie ca şi picioarele, scurte crize nervoase, enervări pasagere, dar intense şi o serie de stări proaste care pot să afecteze dreapta judecată.

Fiind un moment de o încărcătură deosebită, este posibil ca nu doar ziua de 12 octombrie să fie una mai greu de suportat pentru organism, ci, cu o marjă de toleranţă, ar trebui să fie luate în calcul şi zilele de 11 şi 13, adică un răstimp în stânga premergător şi în dreapta post Lună plină, care pot să marcheze existenţa de fiecare zi într-un fel deranjant. Altfel se pune problema pentru cei în vârstă. Aici o serie de afecţiuni cronice pot să revină în actualitate. Într-o astfel de situaţie nu sistemul cerebral, ci sistemul renal şi cel urinar sunt cele de luat în calcul cu prioritate.

Ziua de 14 octombrie poate să le dea unora o ieşire la liman printr-o intervenţie salutară medicală. Este un moment care trebuie luat în calcul pentru o serie de tratamente. De altfel este şi singura zi bună pentru diagnosticări, pentru intervenţii chirurgicale sau pentru analize de mare fineţe. Pentru nativii care s-au născut în zodia Taurului săptămâna mai aduce o schimbare semnificativă de relaţii parteneriale. Atât planeta Mercur, cât şi Venus, intră în Casa a VII-a şi lucrurile încep să se complice sau chiar să se dea peste cap. În primul rând că cei doi benefici sunt în opoziţie, aşadar Jupiter şi Venus, pe axa Taur-Scorpion, se blochează unul pe celălalt şi îşi trimit raze duşmănoase.

Momente neplăcute sau discrepante, stări de enervare şi o uriaşă nemulţumire sau un chef de luptă cu toată lumea poate pune stăpânire pe nativii din zodia Taurului. Pe un astfel de context sunt de aşteptat dizarmonii, certuri, replici mai puţin inspirate, atitudine refractară, fire sau comportament lipsit de cooperare, de docilitate ori chiar de îngăduinţă. Principalul aspect asupra căruia se reflectă aceste relaţii astrologice sunt relaţiile de familie.

Mai puţin sunt de luat în calcul relaţiile care ţin de un contract. Nici ele nu sunt cu totul şi cu totul securizate în faţa acestui context astrologic. Este mai puţin important că doi asociaţi sau doi parteneri într-o firmă îşi spun unul altuia ironii şi sarcasme ori se acuză reciproc, unul că nu a făcut la timp ce trebuia, altul că nu a dus un transport sau o chitanţă la ora potrivită. Sunt lucruri fireşti şi partea de implicare personală este secundară.


Gemeni

Atenţie mărită pentru cei care s-au născut în zodia Gemenilor, pentru că planetele Mercur şi Venus, care vor intra în a doua parte a săptămânii viitoare în semnul Scorpionului, respectiv pe Casa sănătăţii, aduc tot felul de neplăceri. Poate fi vorba de o răceală, de o gripă, de o viroză, mai poate fi vorba de o infecţie, de o disfuncţie urinară sau congenitală, de o tulburare endocrină, de o complicaţie psihică şi de o stare în general foarte proastă care să le dea de gândit. În principal nu este vorba de nicio boală mare, adevărată şi cronică ori ireparabilă, dar s-ar putea ca să se adune, unele lângă altele, tot felul de simptome şi întregul organism să sufere din cap până în picioare de dureri, de stări congestive, de disfuncţii şi de încetinirea unor capacităţi de lucru, de a gândi, ori de a rezista la efort.

Organismul este, din punct de vedere energetic, foarte şubred, aşa încât ar fi foarte bine să nu pună la încercare corpul fizic, să nu se epuizeze atât fizic, cât şi nervos ori chiar intelectual. Este bine să nu facă excese, să nu desfăşoare activităţi care le pot pune în pericol atât integritatea corporală, cât şi echilibrul interior. Se pot da foarte repede peste cap pe acest context astral.

Cât priveşte momentul de Lună plină, ţine de Casa sentimentelor şi a prietenilor şi aduce un nou element cheie în relaţiile personale. Din primăvară încoace tot atrag atenţia asupra faptului că această Casă a XI-a este bântuită de valurile negre ale lipsei de prietenie pe care o serie de persoane o cultivă şi o manifestă. T

Răbdarea, linguşirea, spiritul profitor, incorectitudinea, făţărnicia sau disponibilitatea către spionaj şi trădare sunt acum elemente foarte importante pentru un nativ din semnul Gemenilor. Dacă nu s-au dezbărat la timp de o serie de persoane din anturaj, dacă nu au tras o linie de demarcaţie foarte clară între nişte banale relaţii sociale şi nişte prietenii mult prea apropiate care să-i transforme în nişte fiinţe descoperite în faţa publicului, atunci se poate pune problema unor dezvăluiri, unor certuri, unor acuzaţii sau se mai pot confrunta şi cu transformarea acestor prieteni care s-au declarat pe vecie fideli şi iubitori, ba chiar şi respectuoşi, în cele mai insolente fiinţe, care să înceapă să-i critice, să-i jignească, să ridice tonul, să aducă acuzaţii, în principal nefondate, să creeze intrigi, să joace jocuri murdare şi să facă tot felul de manevre menite să-l destabilizeze pe nativ.

Combinaţia este toxică şi nu o spun pentru prima dată, au mai fost nişte momente când Gemenii au mai trecut prin nişte situaţii acute. Iată una în plus, cea care se construieşte în ziua de 12 octombrie, dar ale cărei reverberaţii marchează în întregime perioada pe care o analizăm şi zilele care vor urma după 15 octombrie.

Se poate anticipa că pentru aceşti nativi şi problemele sentimentale sunt puse la încercare, neputinţe, înstrăinări, răciri, mai mult sau mai puţin bruşte, mai mult sau mai puţin motivate sau comportamente rigide care enervează şi creează premizele unei despărţiri în fapt reale.


Rac

Două sunt reperele de maximă importanţă pentru nativii din zodia Racului. Mai întâi, ziua de 12 octombrie, apoi cea de 14 octombrie, cu nişte consecinţe sau nişte urmări fireşti pe 15 octombrie. În aceste două zile este pusă, între paranteze, puterea, autoritatea, rangul şi demnitatea. Mari scuturări din putere, şubreziri de imagine, acuzaţii dintre cele mai speciale şi dintre cele mai importante, turnuri neobişnuite ale unor evenimente sau conflicte care până nu demult intrau în nota obişnuită încât aproape se banalizaseră pentru nativ. De data aceasta este vorba de altceva sau de altcumva. Un moment în care pot să aibă spor asupra acestor evenimente şi, pentru o clipă, să aibă impresia că le ţin sub control este ziua de 14 octombrie. După care lucrurile, iarăşi, se schimbă.

Atenţie. Şi săptămâna ce va urma după 15 octombrie aduce un accent special în ceea ce-i priveşte. Deocamdată este bine să reţină că 11 şi 12 octombrie sunt zile de enervare, de stres, de nemulţumire, de blocaj mental, de blocaj sau de înţepenire pe o idee, pe un proict, de campronare într-o chestiune din care aproape nu mai văd ieşire.

Pe 13, 14 şi 15 octombrie Luna va tranzita Casa prietenilor şi alături de Jupiter poate să aducă un pic de atenuare, de îmblânzire a stării de spirit. Totuşi, în aceleaşi două zile despre care vorbeam, pe relaţia Berbec-Balanţă, putem să vorbim şi pe relaţia Taur-Scorpion ca fiind importante şi determinante. Ar trebui să se întărească sufleteşte de pe acum, pentru că e vorba nu atât de trădare, cât de o uriaşă păcăleală sau de tentativa de a fi împinşi în situaţii imposibile de oameni care chiar le-au fost prieteni. Aici nu mai este vorba de o impresie, şi mai ales una falsă, nu mai este vorba de un joc dublu. Oamenii aceia chiar au fost prieteni până nu demult şi acum se întâmplă ceva ieşit din comun. Fie aceia sunt constrânşi, fie situaţia este de aşa natură încât aceia nu mai pot face nimic.

Nemulţumiri şi trădări pot să apară şi într-un câmp afectiv, acesta este de fapt cel mai important, aici lucrurile vin cu gelozie, cu nemulţumire, cu stare de spirit ofuscată. Cei născuţi în semnul Racului, deşi teoretic ar trebui să primească nişte raze bune atât de la Venus şi de la Mercur, primesc numai gânduri negre, idei proaste şi tot felul de intenţii, unele puse în aplicare, mai ales în ceea ce priveşte partenerul de suflet. Le trec prin minte idei la care e bine să renunţe chiar de la început.Cu siguranţă nu au nicio noimă, nu au nicio eficienţă şi nu le face cinste nimic din ceea ce şi-ar dori ei să facă. O mică răzbunare, o glumă proastă, o provocare, o punere la încercare, o verificare cam dură.

În faţa acestor situaţii s-ar putea să rămână destul de singuri sau să se întoarcă împotriva lor cu nişte acuzaţii dublate şi întărite. Sentimentele acestor persoane sunt complicate de o serie de amintiri, de complexe de inferioritate, de jenă şi umilinţă, de singurătate, de stres, lucruri care vin din trecut, altele care vin din prezent, cu suferinţă fizică şi totul se amalgamează ca într-o prăjitură cu componente care nu au legătură unele cu altele şi nu au cum să construiască un produs comestibil.

Nimic nu poate fi digerat şi înţeles nici mental, nici intelectual, nici sufleteşte, pentru că nu mai ţine de raţiune. Ţine de instincte, ţine de confuzie, ţine de un psihic care brusc se dă peste cap. Singura ipostază care poate să beneficieze de pe urma acestor tranzite este ipostaza creatoare.

Artiştii, cei dotaţi cu sensibilitate, cei care evoluează într-o formă artistică cu public sau într-o formă artistică ce nu presupune un public pe care să-l priveşti în ochi, deci nu postură de actor, cântăreţ, ci acei artişti care lucrează în taina atelierului sau a biroului. Scriu, pictează, desenează, compun şi aşa mai departe. Pentru aceştia se poate pune problema unei ambiţii uriaşe pe care o simt în ei născându-se şi crescând ca o forţă pe care nu o pot opri. Este singurul element bun şi este şi singurul culoar pe care se manifestă acest context astrologic care dă putere de creaţie, ambiţie, vigoare a viziunilor, capacitate de a lucra mult şi destul de bine, ori de a nu strica şi de nu a repeta prea mult pe aceeaşi temă, pe acelaşi motiv. Forme artistice care ţâşnesc cu spontaneitate într-o formă gata elaborată, care îi bucură, îi motivează şi îi entuziasmează pe artişti. Deocamdată este momentul elaborării, este momentul creaţiei, este momentul făuririi unor structuri sau tipare artistice ori al punerii la punct al unor proiecte care vor prinde viaţă foarte repede, probabil când Soarele va intra în semnul Scorpionului.


Leu

Pentru cei care s-au născut în zodia Leului rămân foarte importante Casele legate de învăţătură, progres, asimilarea cunoştinţelor, valorificarea unui fond care ţine de şcolaritatea mică sau de erudiţie şi formele de învăţământ superior. Ziua de 12 octombrie le poate aduce acestora o încercare majoră, dificilă, o încercare problematică, este posibil să o depăşească cu bine, dar îşi fac foarte multe griji. Aş spune că este aproape pentru prima dată în viaţa lor când mulţi Lei vor fi intimidaţi sau vor avea trac. Probabil că miza este foarte mare. Bună este ziua de 14 octombrie când pot să obţină un succes, când pot să fie în formă, să fie foarte siguri pe ei, să se poată concentra, să aibă mintea foarte odihnită, lămurită şi să funcţioneze logic şi raţional la parametri maximi.

Elementele care sunt complicate ţin de axa Taur-Scorpion, respetiv de axa Caselor X şi IV. În a doua parte a acestei săptămâni care începe, dar şi în următoarele săptămâni se vor construi tot felul de elemente îngrijorătoare legate de bunuri, inventar gospodăresc, patrimoniu, domiciliu, şedere, strămutare, mutare, prelungire a unui contract, vânzare şi cumpărare. Atenţie, să nu fie păcăliţi la un contract, mai ales dacă se mută.

Cu vânzările lucrurile sunt mai complicate. Ele pot să fie amânate câteva săptămâni, se mai cercetează bonitatea preopinentului, se mai verifică actele cu un avocat şi lucrurile pot să fie ţinute sub control. Când este vorba însă de mutare, unde mai puţine aspecte ţin de calitatea şi competenţa unui avocat şi ţin mai mult de flerul celui care dă banii şi vrea să închirieze o locuinţă. Aici pot să fie care cu probleme, proprietari cu probleme, documente care să pună sub semnul improbabilităţii sau al dificultăţii de a intra în acel apartament sau în acea locuinţă în condiţii normale, fireşti şi confortabile. Conflicte care se nasc imediat după semnarea contractului sau conflicte care se nasc pentru că nu se semnează un contract, pentru că se refuză nişte clauze legale. Aici, atenţie, asta este, lumea e făcută şi din fapte urâte şi din gânduri necurate.

Cei care închiriază recurg la tot felul de formule pentru a păcăli legea, justiţia sau vigilenţa unor factori de stat. De aceea, spuneam, atenţie la cei care închiriază, pentru că trebuie să fie stipulate, poate, mai mult ca altădată o serie de elemente. Să nu se meargă pe încredere, pentru că, invers, ei vor fi victimele şi se va specula lipsa lor de vigilenţă, naivitatea, superficialitatea sau neînţelegerea realităţii. Acum sunt avizaţi şi vor trebui să fie de trei ori mai atenţi acolo unde se mută, nu doar pentru propria lor persoană, ci şi pentru lucrurile cu care se vor muta. Trebuie să ţină cont de starea casei din punct de vedere arhitectonic, constructiv, legal, economic, moral şi juridic. Să nu cumva să închirieze o casă care a doua zi să trebuiască să fie evacuată din varii motive.


Fecioară

Pentru cei care s-au născut în zodia Fecioarei tot despre bani este vorba şi săptămâna viitoare. Vorbim de mai mult timp despre importanţa pe care o au banii, actele legate de bani şi bunuri, procele, testamentele, împrumuturile, concesiile sau concesionările, îngăduinţele şi donaţiile, favorurile şi sponsorizările, cadourile şi beneficiile. Deocamdată ele sunt în criză şi un moment, un prag psihologic se va consuma odată cu ziua de 12 octombrie când se vor alege apele, când se pune punct la ceva, un conflict să spunem, o nemulţumire, o neregulă, şi se deschide un alt circuit. Destul de multe limitări şi destul de multă dependenţă de forţa astrelor. Sunt momente, din punct de vedere astrologic, când oamenii sunt mai puternici şi pot să controleze situaţia, pot să domine realitatea, pot să fie, cum ziceau romanii, pe scut.

Din păcate, săptămâna care urmează este, tot cum spun romanii, sub scut. Nu sunt neapărat înfrânţi, dar sunt neputincioşi şi limitaţi în sfera de acţiune. Sunt dependenţi de litera legii sau de o situaţie care vine din trecut grevantă de bani, de libertate de opinie, de mişcare şi aşa mai departe. Pentru unele persoane care sunt în necazuri mari, în procese, în tot felul de complicaţii, litigii cu consecinţe asupra bunurilor şi patrimoniului se poate anticipa o etapă mai drastică: limitarea accesului la nişte bani, la conturi sau chiar la exercitarea dreptului de proprietate.

Planetele care intră în a doua parte a săptămânii în Scorpion, adică Mercur şi Venus, le dau o minte bună, o capacitate de a sesiza cu subtilitate multe nuanţe, de cele mai multe ori în avantajul lor, de a vorbi într-un chip inteligent, aş spune speculativ, de aşa natură încât pot să fie proprii lor avocaţi într-o serie de chestiuni, chiar dacă este vorba de litigii. Săptămâna este dezordonată, este provocatoare, enervantă şi nemulţumitoare şi ar trebui să îşi ia o doză mare de răbdare, de înţelepciune, de optimism, de distanţă sau măsurile concrete pentru ca toate aceste lucruri să nu se petreacă.


Balanţă

Pentru cei care s-au născut în semnul Balanţei este de la sine înţeles că ziua de 12 octombrie, când are loc momentul de Lună plină cu Soare în Balanţă şi Lună în Berbec, reprezintă o etapă importantă, chiar pentru ansamblul existenţei lor din această toamnă şi din acest an. Sunt de aşteptat o serie de lămuriri interioare, de convingeri care se cristaliztează şi care îi determină să facă o serie de lucruri.

Sunt însă şi elemente despre care încă nu ştiu prea multe lucruri, cum ar fi, de exemplu, riscul de a se implica într-un parteneriat, de a intra într-o asociere, în ideea să câştige bani, de a accepta tot felul de forme de colaborare, iarăşi, într-un scop lucrativ. Lucrurile sunt greşit puse, greşit înţelese şi nu au cum să evolueze bine. Este un moment în care, din dorinţa de a face lucruri bune şi cât mai repede, unii dintre nativi sar etapele. Nu verifică, nu cercetează, ba chiar nici nu ascultă sfatul care le este dat. Sfidează realitatea, sfidează observaţia de pe margini, au impresia că toate acestea sunt întârzieri şi obstacole nemeritate şi insignifiante. Rău fac, pentru că semnele astrale vorbesc despre risc la semnarea unui contract, risc la semnarea tuturor actelor, hârtiilor, înscrisurilor. Cel puţin nu pe 12 octombrie să faceţi acest lucru. Deşi bine ar fi ca toate aceste demersuri să se petreacă peste vreo zece zile, pentru că această opoziţie pe care Soarele şi Saturn o primeşte de la Lună neagră, cel puţin începând cu 15 octombrie pentru următoarea săptămână este de-a dreptul drastică.

De asemenea, ar trebui să fie foarte atenţi şi la ceea ce reprezintă opoziţia dintre cei doi benefici pe Casa banilor, banii din muncă proprie, banii care sunt daţi sau le sunt cuveniţi. Zilele de 13, 14 şi 15 octombrie nu sunt zile bune să se dea bani, nu sunt zile bune să se facă proiecte băneşti. Riscul este să se păcălească, să piardă banii, să uite banii, să încurce o serie de lucruri, să facă calcule eronate, să facă cumpărături pe baza unor calcule care nu sunt corecte. Nu ştiu cât greşesc ei, cu siguranţă însă componenta escrocherie, păcăleală, gest intenţionat, viclenie există din partea unor oameni. Aceştia pot să fie parteneri de afaceri, pot să fie simpli vânzători, pot să fie precupeţi, samsari, intermediari, negustori de toate felurile, producători pe cont propriu. Mai grav este că pot să fie chiar şi oameni mult mai apropiaţi, prieteni sau rude.

Aşadar, în următoarele săptămâni ar fi bine, dacă nu puteţi şi nu puteţi să evitaţi nişte cumpărături, să verificaţi oamenii, bonitatea, calitatea mărfii, provenienţa ei, să nu fie de furat, să nu fie confiscată sau să nu fie grevată de o serie de aspecte care nu sunt vizibile foarte repede cu ochiul liber, adică vicii ascunse.

În sfârşit, ar mai fi un aspect pentru un număr mai redus de persoane, şi anume este vorba de ambiţiile care i-ar putea mâna să pună pariuri şi să le piardă, şi să trebuiască să scoată bani, sau de tot felul de vanităţi care să-i împingă să participe la licitaţii. Acolo să se creeze celebra competiţie pe un obiect şi ei să-şi piardă capul, să fie duşi de val şi să scoată sume exorbitante total nemotivate şi absurde.


Scorpion

Scorpionul ce să facă? O duce bine. Are de partea sa planeta Venus, care îşi exercită într-o singură ipostază caracterul benefic. Le dă o stare bună, satisfacţie interioară, mulţumiri secrete, jubilaţii pentru cauze, pricini şi finaluri de context pe care numai ei le ştiu, bucurii pe care nu le împărtăşesc la nimeni, le trăiesc pe cont propriu, ei îşi râd în pumni, ei se ascund în cămară să râdă şi să se bucure de unul singur, să nu-i vadă nimeni ca să nu-i întrebe de ce sunt atât de fericiţi. Bucurii lăuntrice, bucurii mascate sub alura de seriozitate sau de importanţă. Persoane care nu-şi permit să râdă pentru că au prea multe funcţii şi sarcini. Aiurea. În sinea lor râd de nu mai pot. Se bucură de tot felul de succese care intră, aş zice, năvalnic în viaţa lor. Sunt succese materiale, sunt succese sentimentale, sunt succese legate de sănătate, sunt succese legate de carieră, au tot felul de motive.

În permanenţă le iese câte ceva bine. Mintea lor este la cote maxime, sunt persoanele din zodiac cele mai de temut de acum încolo pentru nişte zile şi săptămâni, pentru că mintea lor capătă o astfel de subtilitate şi de fineţe, şi de valoare, şi de diplomaţie, şi de abilitate încât niciunul dintre celelalte unsprezece semne zodiacale nu-i poate ţine piept oricât ar fi de dotat şi de înzestrat, pentru că acum lucrează pentru Scorpioni astrologia, lucrează planetele şi Mercur nu şade deloc degeaba. Este acolo în Casa întâi începând cu 13 octombrie şi le dă tot felul de idei, îi împinge spre planuri secrete, spre tot felul de combinaţii de alianţe, de jocuri, de mecanisme, de provocări, de efecte de biliard. E o strategie întreagă în mintea lor. Nu se plictisesc, nu obosesc, ba, dimpotrivă, se simt în elementul lor.

Pe de altă parte ar fi de luat în calcul şi răstimpul 13, 14, 15 octombrie, când pe aceşti nativi îi bate gândul şi al unei independenţe, până la un punct, dar al unei revolte. Ea are aspectul de revoltă, pentru că aşa vor ei, aşa dau ei tenta, turnura, aşa sugerează că ar fi printr-o intenţie lăuntrică situaţia, dar realitatea nu este asta. Ei joacă un joc magnific. De fapt îşi propun să scape de nişte oameni şi fac în aşa fel încât lucrurile capătă nuanţa unui firesc şi a unei determinări încât nu găseşti fisura. Nu înţeleg cum s-a pornit acel fenomen, cum a ajuns la un deznodământ de un astfel de dramatism, de o astfel de importanţă sau la un astfel deznodământ din punct de vedere al oamenilor implicaţi şi al evenimentelor declanşate.

Dar pentru că Scorpionul este un strateg şi pentru că mintea lui este acum pe culmi, şi pentru că Venus este de partea lui şi îi aduce noroc şi şansă în tot ce întreprinde, acum este momentul în care Scorpionul sesizează fisura, elementul şubred, oamenii de care trebuie să se îndepărteze dintr-un concurs de împrejurări care i-au adus pentru un timp la un loc.

Casa parteneriatelor este bine de tot vulnerabilizată, pentru că pe 14 şi pe 15, cei doi benefici fiind în opoziţie, dau apă la moară Scorpionului şi vulnerabilizează pe partener, pe celălalt.


Săgetător

Pentru cei care s-au născut în zodia Săgetătorului registrul astrologic al săptămânii viitoare începe să arate altfel decât până acum. Se modifică nişte vibraţii, nişte impulsuri şi, automat, se modifică nişte reacţii umane. Aceşti nativi încep să fie încercaţi mai întâi pe sănătate. Intrarea celor două planete personale, Mercur şi Venus în Scorpion, răscoleşte boli vechi, afecţiuni uitate, care acum devin deranjante. Apar în prim-plan, din nou, simptome care păreau să fi fost epuizate şi demult încheiate prin operaţii sau tratament. Se complică o serie de suferinţe trupeşti uşoare sau de afecţiuni organice moderate prin infecţii, inflamaţii şi componente virale, microbiene sau bacteriene.

Nici componenta psihică nu este de neglijat, pentru că se decelează prin analiza cerului astral, referitoare la aceşti nativi, perspectiva unor zile încărcate de stres, îngrijorare, nemulţumire sau fire revendicativă. Oscilează între tot felul de ipostaze pe care realitatea le-o aduce spre analiză şi la un moment dat se enervează şi vor să iasă din acest hăţiş al îndoielilor printr-o decizie bărbătească şi radicală.

Casa prieteniilor este şi nu este bine susţinută, ea aduce un accent bun, aduce o ipostază care poate ar trebui valorificată pe 14 sau 15 octombrie, când aceşti nativi pot să intre într-o serie de organizaţii şi structuri meritorii, care să fie alcătuite, mai ales, pe bază de virtute, morală, conştiinţă, crez, rang, funcţie sau grad, grad în sensul de grad militar. Unii dintre aceşti nativi pot să se simtă măguliţi, mai ales dacă sunt tineri, pentru că au fost acceptaţi în nişte locuri unde este nevoie de competenţă, de triere sau de recomandare. Pentru cei maturi este vorba doar de o recunoaştere a valorii şi a capacităţii lor.

Totuşi, dintr-o altă perspectivă, nici aici lucrurile nu stau roz, pentru că uneori, cu toate că sunt ei fericiţi şi flataţi, regretă faptul că au început să depindă de voinţa şi exigenţele acestui grup. Încep să se simtă încorsetaţi, controlaţi, supravegheaţi şi au senzaţia că în permanenţă este cineva pe urmele lor. Îşi doresc libertatea de altădată, independenţa de altădată şi cu toate că îşi fac un calcul concret, cum că ar avea de câştigat de pe urma prieteniei cu acei oameni sau de pe urma unui statut remarcabil, onorant şi onorabil, totuşi îşi dau seama că individualitatea lor este grevată de fie canonul acelor structuri, fie de interesele de grup ale acelor membri. Se simt integraţi, dar numai parţial. Se simt obligaţi să fie solidari cu aceia, dar nu cu toată inima, nu cu entuziasm. Aceleaşi reticienţe, aceleaşi scrupule şi aceleaşi procese interioare, de triere şi de analiză, se produc şi atunci când este vorba de relaţiile afective.

Nativii din Săgetător continuă să fie nemulţumiţi de partenerul de viaţă, mai ales dacă este vorba de o poveste de amor şi nu de o căsătorie deja contractată. Cu prioritate, ziua de 12 octombrie este cea care răscoleşte aceste stări difuze sau stări pe care le ignoră, sau stări la care se gândesc doar foarte puţin timp peste zi pentru că sunt ocupaţi sau nu vor să-şi strice cheful. Dar pe 12 octombrie o să şi-l strice.

Luna plină vine cu un radicalism, o precizie sau cu un eveniment de forţă care le bată la uşă, nu mai au cum să nu răspundă. S-ar putea ca cei tineri, mai ales, în faţa unor constrângeri, unor situaţii limită, sau unor presiuni psihice ori presiuni sociale, materiale, morale, afective, care se fac asupra lor, să dea înapoi, să se revolte, să se supere atât de tare încât să rupă relaţia cu totul, fără ceartă, fără explicaţie sau cu foarte puţine cuvinte.


Capricorn

Zile de mare radicalism, zile de mare încercare pentru nativii dintre Capricorn. Situaţia este dură, deşi e foarte limpede. Este tăioasă şi prin asta este acută şi nemulţumitoare. Cei născuţi în semnul Capricornului sunt foarte atenţi cu toate aspectele vieţii lor personale, dar mai ales profesionale. Unii pot să acceadă la rang, putere, funcţie, numire, pot să urce treptele ierarhiei sociale.

Această informaţie nu este nouă. Tot revenim la ea din când în când, când se activează prin nişte relaţii armonice. O astfel de zi specială poate să fie 14 octombrie, când Soarele împreună cu Saturn dau o notă de forţă şi putere, de exaltare de-a dreptul, aşa cum este şi poziţia planetei Saturn în Balanţă, care nu se întâlneşte mereu. Această conjuncţie este una de excepţie, locuieşte pe Casa a X-a a acestor nativi din Capricorn şi le dă posibilitatea de a ţâşni, posibilitatea de a se afirma, posibilitatea de a se remarca dintr-o masă mare de oameni, de recunoscuţi, posibilitatea de a fi triaţi sau posibilitatea de a obţine ceea ce meritau după un efort îndelungat, mai ales de-o viaţă.

Rămân însă legate de ziua de 12 octombrie, când se produce Luna plină, necazurile dinspre familie, iarăşi nu sunt lucruri noi, stres, nemulţumire, tenacitate şi îndârjire, cei născuţi în Capricorn vor să facă faţă, să le rezolve pe toate, dar este destul de greu. Soarele lor, alături de Pluton, începe să primească tot felul de relaţii care nu sunt tocmai armonice şi bune. Ba de la Uranus, ba de la Lună şi numeroasele planete pe semnele cardinale vorbesc despre un impuls personal. Spun impuls, dar mă gândesc de fapt la ideea că sunt împunşi de o serie de evenimente. Acestea îi obligă să nu stea cu mâinile în sân, să reacţioneze. Ar vrea ei să se facă că nu văd, că nu pricep sau că nu simt, dar este foarte greu.

Trebuie să facă faţă, să ia act de tot ceea ce se întâmplă în preajma lor, să decidă şi să reacţioneze. Suplă şi foarte interesantă este perioada cuprinsă între 9 şi 10 octombrie, când Luna în Peşti, pe Casa comunicării, le dă posibilitatea să fie foarte-foarte abili şi chiar foarte eficienţi. În schimb, răstimpul cuprins între 13, 14 şi 15 octombrie e anapoda de tot. Sper să nu fie prea multe persoane îndrăgostite în această perioadă din această zodie pentru că e vai şi amar.

Mai întâi sunt nemulţumiţi, apoi sunt nefericiţi, sunt şi trădaţi, sunt şi păcăliţi, sunt şi folosiţi, sunt şi victime. Bărbaţii au mâă proastă în această perioadă la femei, dacă abia acum îi apucă amocul ca să se îndrăgostească. Dacă au făcut-o mai demult, mai ales pe un aspect prost, acum trag consecinţele. Persoana aceea îşi arată corniţele şi devine obraznică, impertinentă, incorectă, profitoare, trădătoare, manipulatoare. Sigur că nu o să suporte Capricornul toate acestea. Atenţie şi la prieteniile care încep să se construiască acum, la o serie de cunoştinţe, poate prietenie este prea mult spus, la relaţiile bazate pe simpatie, pe afinitate de grup.

Anturajul începe să fie viciat de tot felul de persoane care monopolizază grupul sau îl manipulează. Ori îşi propun chiar să se folosească prin intermediul anturajului de un nativ din semnul Capricornului. Oameni fără obraz, fără conştiinţă care dau buzna în viaţa şi sufletul unui Capricorn şi încearcă să-l provoace pe acela la prietenie, la tot felul de asocieri, la o viaţă mondenă, la riscuri, la pericole văzute sau nu, intuite sau nu, rostite sau nu, dar care au ca miză interioară pentru aceeia dorinţa de a-l compromite.


Vărsător

S-ar putea ca pentru unii dintre nativii din Vărsător săptămâna viitoare să fie acea perioadă care să se fixeze în memoria lor afectivă ca fiind săptămâna în care norocul a dat peste ei. Planeta Venus va intra în Casa a X-a şi au noroc la imagine, pot fi lăudaţi, premiaţi, actorii sau personalităţile publice să aibă o presă bună, să fie în formă. De altfel nu este nicio păcăleală şi niciun artificiu, merită şi laudele şi merită şi postura de vedetă. Este adevărat că lor le place ă fie vedete şi acum chiar au toate datele necesare.

Planetele din Scorpion le dau capacitate de expresie, de decizie, capacitate de a lupta, de a rezista, de a sesiza la timp pericolele, de a le evita, de a face un slalom printre piedici şi şanse, de a se aşeza în locul cel mai favorabil pentru ei în orice moment. Dar un loc favorbil unde să fie văzuţi, cum spuneam, şi remarcaţi, să fie aplaudaţi, un loc care să nu-i blocheze şi să-i baricadeze. Alţii se lasă copleşiţi de ambiţie, se lasă pătrunşi de dorinţa de a se afirma şi de a-i disloca pe ceilalţi. Este un moment puternic, dur, i-am spune hotărât, radical, încăpăţânat, cum vreţi, sau toate la un loc.

Răstimpul cuprins între 13, 14 şi 15 octombrie este de natură să-i facă pe unii să îşi neglijeze familia, să uite obligaţiile faţă de părinţi sau rude, să sacrifice tot ceea ce este casă, domiciliu, grijă faţă de locuinţă şi să se dedice vieţii publice. Aceeia îi cheamă cu o forţă ademenitoare ca de sirenă. Se duc orbeşte, cum se duc fluturii spre o sursă luminoasă, acolo unde îi cheamă celebritatea. Este un moment special şi ar fi bine să-l cultive, să-l fructifice, pentru că nu e nimic rău în asta, nu e nimic urât.

Entuziasmul este foarte mare, ambalarea lor este uriaşă ca şi tenacitatea. Este demn de remarcat faptul că pe 14 şi 15 octombrie cele două planete Saturn şi Soare, care se află în Casa a IX-a pe Balanţă, le dau o forţă şi o vigoare extraordinară. Unii uimesc lumea, alţii se afirmă, alţii conving, alţii reconfirmă o valoare oarecum perimată, prăfuită, care acum renaşte şi străluceşte. Pot să fie lider de opinie, pot să devină lideri de grup, pot să devină persoane admirate, respectate sau de mare încredere.

Un statut cu o greutate socială mare până la aproape, aş defini-o, uriaşă. Sigur că nu toată lumea are succes, nu toată lumea capătă funcţii săptămâna viitoare. Sunt şi Vărsători care trăiesc modesc, care nu prea înţeleg ei ce e cu aceste previziuni, şi-ar dori ei să fie cum spun, dar nu prea se construieşte nimic. Este de reţinut în această perioadă şi o dorinţă uriaşă de a vorbi, de a se afla în vorbă. Nu este cea mai bună ipostază pentru cei care nu au mijloace de afirmare, de exprimare sau de luptă şi atunci fac zgomot în jurul lor. Aceasta este varianta modestă, minimală, a afirmării de sine.

Un vârf de atac pe 12 octombrie, când Luna în Berbec, alături de Lună neagră, îi împinge să spună lucruri bizare, să facă afirmaţii ciudate sau să se pună în posturi neobişnuite care să stârnească surâsuri, zâmbete, comentarii, bârfe sau chiar observaţii, unele mai drastice, altele mai glumeţe, dar, oricum, nu conţinând admiraţia. Pentru astfel de persoane, într-adevăr, zilele de 11 şi 12 octombrie nu sunt dintre cele mai bune. Lasă că nu sunt bune deloc pentru niciun fel de audiere şi examen.

Dacă este vorba de fiinţe care trebuie să se afirme acum, să dovedească ceva, să confirme, pentru acestea săptămâna care vine se arată a fi nu numai vulnerabilă, ci şi total ghinionistă. Este vorba de o serie de neputinţe de blocaje de a nu fi în formă. Ar fi bine să nu dea examene copiii, tinerii, începătorii, cei fără experienţă, cei care nu au un statut de un anume rang şi demnitate care să le permită fie să facă nişte piruete, să comită nişte îndrăzneli ori să se poarte cu rezervă.


Peşti

Pentru cei născuţi în semnul Peştilor vine cu stres la capitolul comunicare, cu neputinţă sau cu dorinţa de a rosti o serie de lucruri, dar cu intuiţia salvatoare, salutară în ultima clipă că e mai bine să tacă, să se abţină, să se facă că nu văd şi nu înţeleg. Este un moment al supleţii şi al adaptării la stres, la efort, la conflict, la situaţii penibile, periculoase ori riscante.

Au intuiţia momentului, dar şi intuiţia gestului potrivit, au percepţia adecvată şi racordată la tot ceea ce se întâmplă, de la lucrurile mărunte, de la fleacuri, până la lucrurile esenţiale care necesită o decizie şi o conduită adecvată. Intrarea planetelor personale, Venus şi Mercur în Scorpion, în Casa a IX-a ar trebui să fie de bun augur pentru aceştia o dimensiune esenţială pentru nativii din zodia Peştilor este legată de intuiţia unui bun plasament personal, de o formulă de susţinere a unui proiect sau de o imaginaţie debordantă ori de un proiect care vine din trecut şi care reprezintă pentru ei un soi de pariu personal, cu ei înşişi, de ambiţie, de voinţă nu neapărat deşartă, deşartă a fost până nu demult.

De acum încolo momentul se construieşte armonic şi gesturile vorbesc despre proiecte fezabile, despre determinări elocvente care nu au nimic hazardat în ele, nimic eronat şi nimic extravagant. Pe de altă parte, din punct de vedere material, se pot petrece o serie de evenimente. Unele pot să fie interesante, stranii, bune, altele pot să fie legate de proiecte ce nu vor aduce banii şi roadele concret sau beneficiile materiale în câteva zile, în câteva săptămâni, ci într-un an, probabil, sau la anul pe vremea când Saturn va fi din nou la 20 de grade Balanţă. Adică va fi un răstimp de muncă şi aşteptare.

Săptămâna mai aduce două zile, iarăşi, foarte interesante şi speciale, 9 şi 10 octombrie, când Luna în Peşti va tranzita semnul lor natal şi le va da o serie de stări bune şi stări de bine. Vor avea informaţii bune şi ei se vor simţi ca atare, flataţi, încântaţi, s-ar putea să fie în mijlocul unor evenimente care să-i favorizeze într-o direcţie sau de pe urma cărora să aibă un beneficiu. Măcar că se simt bine, sunt veseli, se destind, se odihnesc, petrec şi aşa mai departe. Dacă referitor la locul de muncă se poate vorbi de hărnicie, efort, implicare, eficienţă, experienţă, autoritate, capacitate de a-şi impune punctul de vedere, stilul sau metoda, din punctul de vedere al conştiinţei, al crezului, al convingerilor se produc nişte spălări, nişte purificări.

Acestea vin pe fondul multor nemulţumiri sau pe fondul unor conflicte interioare care acum se epuizează, îşi încheie ultimele consecinţe şi nu rămâne decât esenţa, fabula, concluzia filosofică. De aceea, pentru unii dintre Peşti se poate pune problema unor gesturi şi determinări sau proiecte care vin din cu totul şi cu totul alt teritoriu, nu cel al vieţii de fiecare zi, nu cel al relaţiilor de serviciu, nici măcar din cel al studiilor. Poate să vină dintr-un domeniu al revelaţiei, al iluminării, al visării, al reveriei, al descoperirii de sine, al descoperirii unor domenii şi teritorii, al descoperirii unor însuşiri şi talente.

Este momentul când copiii născuţi în zodia Peştilor, de exemplu, pot să scoată la iveală, brusc, în faţa pedagogilor sau membrilor de familie o serie de calităţi pe care aceştia nu le mai văzuse-ră, nu le intuise-ră şi nici nu sesizase-ră nimic. Brusc pot să-şi dea seama, unii părinţi, că fiul sau fiica lor născută în zodia Peştilor este dotată cu un talent deosebit la muzică, la pictură, la literatură, la istorie, lucruri care ţin de vocaţie sau de un talent.


Citeste materialul complet pe evz.ro/

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
19

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
110

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
671

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...