HOROSCOP URANIA, săptămâna 8-14 aprilie

HOROSCOP URANIA, săptămâna 8-14 aprilie
BERBEC
Pentru cei care s-au născut în semnul Berbecului săptămâna viitoare aduce confruntări de opinie sau confruntări de stări, senzaţii şi concluzii interioare. Cei născuţi în semnul Berbecului sunt obligaţi să ţină cont de nişte realităţi, de nişte contexte pe care le-au ignorat, le-au marginalizat sau le-au ironizat, le-au persiflat, au avut impresia că sunt nişte conjuncturi care nu îi privesc pe ei, că avertismentele sunt neserioase, sunt venite de la persoane care se poartă ca nişte fiinţe alarmiste.

Iată că acum o anume situaţie vine să se aşeze cu o dimensiune gravă, categorică, în existenţa lor, ceea ce îi dă peste cap, adânceşte o criză interioară construită sau constituită mai demult şi care începe să le greveze liniştea de fiecare zi şi somnul de fiecare noapte. Pe de o parte se pot isca o serie de nemulţumiri legate de felul în care se desfăşoară activitatea de fiecare zi la locul de muncă. S-ar putea să fie mai harnici, mai conştienţi, mai eficienţi, mai dedicaţi unei cauze, tocmai pentru a lămuri lucrurile acolo.

Un al doilea segment, de data aceasta strict personal, este cel legat de viaţa interioară. Ei înşişi se privesc şi sunt nemulţumiţi că sunt nervoşi, că sunt lipsiţi de răbdare, că nu mai au atenţia distributivă de altădată, că se concentrează greu, că sunt mai puţin eficienţi, că sunt mult mai obosiţi, că, spun ei, sunt hărţuiţi şi, prin urmare, nu reuşesc să îşi găsească calmul de altădată. Acum, Berbec, calm, e cam greu de conturat aşa ca portret astrologic, dar ei vor constata că există o modificare reală a stării lor interioare care nu le convine deloc, nu de dă pace. Se vor accentua, cu fiecare zi cu care ne apropiem de 14 aprilie, o convulsie partenerială.

Pot să fie scoşi din sărite de soţul sau soţia cu care trăiesc în bună regulă. Se poate să fie enervaţi de către un partener de afaceri. S-ar putea să existe tot felul de impedimente, de interdicţii, de blocaje sau de opoziţii. Partenerii de afaceri, să spunem, sau o serie de persoane cu care un Berbec lucrează, colaborează, activează într-un domeniu, într-un parteneriat care poate să ţină de o activitate comercială, dar poate să ţină de orice altă natură, să fie o activitate culturală, o activitate filantropică sau chiar de divertisment. Aceeia, spuneam, încep să ridice tot felul de pretenţii, să emită observaţii şi să creeze nişte situaţii complicate încărcate de tensiune.

Încă nu ies scântei, vor ieşi după 15 aprilie. Pe de altă parte, ceea ce se va petrece pe 15 şi 16 aprilie, chiar dacă nu intră acum în segmentul nostru propriu-zis de analiză, este foarte important. Acolo se va trage un semnal de alarmă şi el va trebui să fie reţinut cu foarte multă atenţie şi cu foarte multă grijă pentru că reprezintă elementul-cheie care dacă nu se rezolvă repede şi bine s-ar putea să greveze pentru următorii douăzeci de ani întreaga viaţă şi activitate, să se piardă un tren, să se altereze o oportunitate, să se strice ceva, poate chiar o căsnicie. Este vorba de un mecanism care acum este doar în ipostaza de enunţ, se vorbeşte, se emite un semnal către un nativ din Berbec.

Ulterior, când Saturn va mai reveni la gradul 26 în Balanţă, la care se află acum, pentru că este în mişcare retrogradă, va permite finalizarea acelei probleme, încheierea definitivă a acelei etape, dar ca să o închei atunci, cândva-cumva, prin septembrie, anula cesta, va trebui să ştii despre ce este vorba acum în aceste zile. Atenţie mărită. Sunt foarte multe lucruri care trec într-un fel estompat, delicat, care trec mascate de alte fleacuri sau de alte evenimente majore, şi în felul acesta nativul nu decelează despre ce este vorba într-un chip evident.


Taur

Pentru cei care s-au născut în zodia Taurului săptămâna viitoare poate să fie bună într-un plan financiar. Poate să fie bunicică, agreabilă, simptomatică sau prevestitoare de bine. O serie de elemente care ţin de factorul economic pot să intre în normalitate, se pot redresa sau pot să vină veşti de natură să îi însenineze şi să îi calmeze la capitolul bani. Există şi un moment nu chiar karmic, aşa la modul categoric şi imperativ şi decisiv, dar, totuşi, cu o anume cheie existenţială, cu o logică în întreaga desfăşurare a evenimentelor care priveşte factorul bănesc de sensul vieţii şi pedeapsa în viaţă.

Probabil că nişte învăţăminte vor trebui să fie extrase din fondul evenimentelor care se derulează în aceste zile. Probabil că nişte restricţii sau nişte reconfigurări de atitudine şi mod de viaţă vor fi benefice. Cel mai important aspect rămâne cel legat de relaţia Soare-Balanţă, este şi cel mai important aspect al acestei primăveri şi al acestui an pe relaţia cu Saturn, pentru că în următoarele zile Soarele se va îndrepta spre ultimele grade din zodia Berbecului şi nu va mai face un aspect direct atât de puternic cu Saturn.

Este ultima mare confruntare pe axa Berbec-Balanţă a Soarelui cu Saturn în aceşti doi ani şi ceva de când Saturn a intrat în zodia Balanţei. Vă reamintesc, Saturn va părăsi acest semn zodiacal, Balanţa, la toamnă. Până atunci, până la toamnă, le pune celor născuţi în zodia Taurului destule probleme legate mai ales de loc de muncă, de ierarhie, de posibilitate sau imposibilitate de a conduce ori de a fi condus. Nu se pune problema relaţiilor de muncă de la egal la egal, nici măcar a relaţiilor de muncă minore, modeste şi neimportante, intră în joc relaţiile majore, cei care şi-au dorit să aibă funcţie, cei care au avut funcţie, cei care o primesc de acum încolo. De aceea, această săptămână cred că este mai degrabă, din punct de vedere psihic, una de antrenament şi, din punct de vedere psihologic, una de pregătire sufletească.

Nu ştiu în ce măsură este şi una a determinării. Cu siguranţă, perioada care va începe după 15 aprilie este mai semnificativă, dar până la acel răstimp cheie, 15-16 aprilie, când Saturn se va confrunta la grad perfect cu Soarele, mai au de trăit nişte zile, mai au de consumat nişte gânduri, de ars nişte etape interioare, de lămurit în forul interior şi mai ales de luat decizii într-un plan explicit exterior. Cu siguranţă nişte lucruri nu le vor place fie cum sună, cum se construiesc, cum se definesc. Nu ştiu în ce măsură unii au dorit un anume mod de viaţă şi realitatea vine să le întoarcă acest tip de pliere pe realitate într-un fel nemulţumitor. Poate că este vorba doar de o jenă, de o stringenţă, de o nemulţumire surdă, dar poate să fie vorba şi de nemulţumiri majore. Aici depinde de vârstă, de semn de generaţie, de horoscop personal şi de inserţie, depinde unde este locul unui Taur în clipa aceasta în societate.

De aceea, se poate pune problema unor nemulţumiri diferenţiate. Pentru unii va fi o clipă de stres, jumătate de oră de enervare, pentru alţii, însă, s-ar putea ca lucrurile să fie mai răscolitoare şi mai profunde, cu atât mai mult cu cât este posibil, nu e obligatoriu, dar este posibil să apară gesturi şi acţiuni tăinuite, secrete sau foarte bine mascate în aşa fel încât Taurul să nu-şi dea seama decât mult mai târziu de evidenţa lor. Se pot concentra şi se pot materializa intenţiile unor duşmani, rivali, al unor persoane care poartă sâmbetele cuiva. Se pot, de asemenea, auzi cuvinte, se pot înregistra o serie de gesturi cu valoare simbolică sau cu valoare de mărturisire ori chiar cu valoare de destăinuire, de demascare asupra unor sentimente, asupra unor intenţii sau asupra unor convingeri care îl privesc pe Taur direct şi care, iarăşi, nu îi vor face plăcere.


Gemeni

Pentru cei care s-au născut în semnul Gemenilor prezenţa planetei Venus în segmentul lor natal este un lucru bun. E o protecţie, e o pavăză, este un spaţiu al avertismentelor utile şi al pericolelor care pot să fie alungate, depăşite cu uşurinţă sau care pot să fie alungate într-un chip definitiv. Zile dificile, 10 şi 11 aprilie, când Luna în Săgetător îi pune pe cei care au probleme cu justiţia, care au probleme juridice în general, care au litigii, certuri, conflicte, revendicări, dispute, anchete, depoziţii, evaluări care sunt făcute de o comisie sau de nişte experţi, să trăiască mai complicat, mai enervant şi mai stresant.

Pătratul mistic de care vorbeam în cadrul prezentării generale este foarte activ pentru aceşti nativi, pentru că se construieşte pe toate cele patru braţe ale crucii mobile, adică Gemeni, Fecioară, Săgetător şi Peşti, şi beneficiază de influxurile mai mult sau mai puţin blânde ale multor planete. De aceea, săptămâna este intensă, este dramatică, este complicată, vine cu trăiri şi bune şi rele, vine cu linişte pe de o parte şi spaimă pe de altă parte, vine cu împlinire şi rezolvare într-un segment, dar cu complicare şi reevaluare sau reluare a unor situaţii într-un chip exasperant. Relaţiile sentimentale se alterează, se complică, se încarcă cu negativism cu cât ne îndreptăm spre 14 aprilie, probabil că momentul şoc sau un moment al unor explicaţii nedorite şi neplăcute se va petrece săptămâna viitoare pe 15 ori 16 aprilie.

Până atunci sunt semnale negative, sunt gânduri, înstrăinări şi repoziţionări. Pentru cei care au de optat între prietenie şi dragoste, între interes personal şi interes de grup aceste zile aduc foarte multe mesaje. Pe de o parte sunt lucruri surprinzătoare, ciudate, ipostaze cheie, dar ipostaze care nu le fac plăcere. De aceea, ei vor trebui să sacrifice de fiecare dată ceva ori pe cineva ca să salveze un lucru pe care nu şi-l doresc. De aceea spuneam că este vorba de constrângere.

Vor interveni alţi factori, o conjunctură, o presiune exterioară, o nevoie materială, o obligaţie morală, o intervenţie a cuiva din afară care îl face pe cel născut în Gemeni să îşi gestioneze destul de anapoda şi împotriva dorinţei lui reale multe dintre sentimentele şi relaţiile personale ori toate relaţiile sociale care ţin de un interes colectiv de grup. De aceea, aici se poate vorbi de înfrângere, de nedreptate, de abuz sau de situaţii care la un moment dat îl vor costa pe acesta liniştea şi cugetul.

Probabil că înlăuntrul său se ceartă, se pedepseşte, îşi dă canon pentru că nu are putere, nu are tărie de caracter, nu are suficientă putere de convingere sau nu are suficient echilibru ori că este prea vulnerabil şi în felul acesta este o pisă slabă într-un joc prea dur pentru el.


Rac

Pentru cei care s-au născut în zodia Racului zilele de 12 şi 13 aprilie sunt importante şi creează multe premize pentru multe evenimente pe multe planuri. Luna se va afla în Capricorn, în opoziţie cu Soarele lor, ba, mai mult, se va afla în cuadratura cu Soarele în tranzit, se va afla în cuadratură şi cu Saturn, şi cu Uranus, şi le va da acestor nativi foarte multă bătaie de cap. Vor avea probleme şi parteneriale şi conjugale, şi administrative, şi contractuale, şi ipostaze pe care le-aş denumi în unele situaţii de-a dreptul crunte. E un termen dur sau poate mai puţin folosit în astrologie şi, cu siguranţă, cred că foarte rar folosit de mine.

Spun crunt pentru că aduce un si de suferinţă acută interioară legată de revoltă, o supărare care atinge cotele unei crize psihice, o imposibilitate de a acţiona conform idealului, dorinţei sau nevoii de moment şi care se transformă într-o uriaşă înfrângere. Multe dintre elementele care pot să alcătuiască viaţa de fiecare zi a unui Rac se pot transforma în tot atâtea argumente pentru a defini acele perioade ca fiind neplăcute şi calificabile ca un fel de dramă personală.

Nu toată lumea va trece printr-o astfel de situaţie. Unii, însă, vor avea o percepţie, şi nu foarte exagerată, că de multe ori nu li s-a întâmplat în viaţă aşa ceva, că de multe ori nu au trecut şi nu au trăit prin astfel de momente, că de multe ori nu au fost obligaţi să asiste la o serie de ipostaze de viaţă sau să fie obligaţi să ia parte la evenimente pe care nu le doresc, pe care nu ştiu foarte exact cum să le califice şi ce loc să le acorde în existenţa lor. De aceea se simt luaţi de valul vieţii pe nepregătite, se simt oarecum neputincioşi, încearcă să găsească o direcţie şi în tot acest carusel de evenimente care vin şi care creează tot felul de premize care mai de care mai complicate şi mai anapoda, viaţa lor totuşi, merge într-un fel irepresibil, nu ai ce-i face, trebui să trăieşti.

Există o dimensiune pe care aş denumi-o noroc ascuns sau noroc tainic, sau protecţie divină, sau şansă extraordinară ori un noroc care ţine de nişte circumstanţe care pot să fie explicate şi dintr-o perspectivă astrologică şi dintr-o perspectivă ezoterică şi karmică pentru că intră în joc şi nodurile lunare, deci este o chestiune de destin, de sens al vieţii. În tot acest complex de stări nemulţumitoare, revoltătoare, agresante, umilitoare, unii pot să îşi găsească norocul, salvarea sau pot să găsească posibilitatea să se extragă şi să iasă din acest nămol de trăiri care îi împiedică să meargă mai departe sau îi împiedica.

Acum reuşesc să găsească un loc cât de cât sigur ca să poată să pună piciorul şi să se extragă din acest mâl care până acum era ameninţător, risca să îi cufunde, să îi tragă în jos şi să îi transforme în victime. Sunt însă şi nişte momente încărcate de virtuţi speciale, cum ar fi mesajele care vin pe calea meditaţiei, a iluminării, a unei activităţi intelectuale de excepţie prin modele umane, prin revelaţie, prin adevăr divin, prin dialog direct sau prin dialog intermediat cu marile adevăruri şi cu marile chestiuni de viaţă. Deocamdată, Mercur, întreaga săptămână, se află în Peşti în Casa a IX-a şi permite dialogurile subtile, comunicările extrasenzoriale şi percepţiile care sunt bazate mai puţin pe simţuri şimai mult pe intuiţie şi calităţi vocaţionale. Sunt avantajaţi toţi cei care cred în Dumnezeu, au convingerea trainică a unor adevăruri supreme, care îşi doresc să trăiască după un anume canon creştin sau al altei religii, dar pe care îl respectă.

Sunt avantajaţi în tot acest cumul de situaţii neplăcute toţi cei care reuşesc să se detaşeze de contingent, să se spele de rău, de urât, de păcate, de neadevăr, să se mântuiască, să se apropie de o serie de valori supreme care să le dea fie echilibru, fie speranţă, fie un model, fie un reper. Sigur că, pentru asta trebuie să ai o anume vârstă, o anume pregătire, o anume condiţie intelectuală, sufletească sau morală necesară. În absenţa lor sigur că se trăieşte mai greu, mai complicat şi mai chinuitor.

Elementele importante pentru aceşti nativi rămân însă cele care ţin de o chestiune pe care nu o pot controla şi pe care tocmai am rostit-o, acea protecţie divină, acea şansă care vine dintr-un spaţu necunoscut, care poate să nu fie explicat pe cale logică, un fel de nici eu nu ştiu cum s-a petrecut, nici eu nu ştiu cum a fost posibil, şi acest nu ştiu va dăinui foarte mult timp până când, la un moment dat, oportun şi necesar acel adevăr va ieşi la iveală. S-ar putea să treacă luni sau ani până când vor găsi explicaţia acestei turnuri extraordinare care s-a putut petrece în viaţa lor.


Leu

Ca şi săptămânile trecute, şi pentru săptămâna viitoare anticiparea astrologică pentru cei născuţi în zodia Leului mi se pare a fi una aducătoare de linişte, calm, bucurie şi satisfacţie. Se anuţă momente plăcute petrecute alături de prieteni, stabilirea unor simbioze, unor corespondenţe intelectuale sau de divertisment care să îi introducă pe aceştia în nişte cercuri care le vor face plăcere. Fie oameni tineri, veseli, sănătoşi, optimişti, vitali, care ştiu să se distreze, ştiu să petreacă şi care le oferă Leilor clipe de relaxare utile, benefice, aş spune chiar sănătoase.

Pe de altă parte, sunt şi întâlniri marcate de noroc, de şansă, oameni care de-a lungul timpului, de acum încolo, le vor da Leilor o mână de ajutor, un sfat, o susţinere, înţelegere, admiraţia pe care şi-o doresc mult sau corespondenţa spirituală necesară acestora pentru a simţi că nu sunt singuri pe lumea asta. Odată cu ziua de 15 aprilie, Marte va deveni un element activ şi în ceea ce priveşte relaţia cu banii. Tot ceea ce fac de acum încolo va fi recompensat. Cu siguranţă că este vorba de muncă multă, de muncă grea şi poate nu întotdeauna de nişte bani pe măsura efortului, a calităţii muncii sau a valorii personale.

Totuşi, situaţia financiară se va îmbunătăţi. Se poate spune la acest capitol că este ultima săptămână care se asociază cu griji, cu nemulţumire sau cu economii la sânge. După 15 aprilie, încetişor-încetişor, lucrurile se vor normaliza şi, cu siguranţă, după 3 iulie va fi cu mult mai bine din punct de vedere financiar. Probabil însă că, pentru asta, până atunci, trebuie să se mai întâmple nişte lucruri şi să mai facă şi ei câteva gesturi în această direcţie. Săptămâna poate să fie spre sfârşit complicată pentru că le pune probleme deosebite de conştiinţă. Sunt obligaţi să strângă din dinţi şis ă treacă prin nişte momente pe care nu şi le-ar mai fi dorit, şi anume să observe nişte nereguli şi să nu comenteze, să nu ridice acea problemă într-un mod public, să se facă că nu înţeleg, să treacă pe lângă abuzuri, nedreptăţi şi incorectitudini ca şi cum nu văd, nu ştiu, nu înţeleg, nu pricep.

Aceasta ar fi o chestiune de contradicţie interioară cu propria conştiinţă, cu propria scară de valori sau cu reprezentările superioare despre lume şi viaţă. Dar mai este o ipostază. S-ar putea ca o serie de fenomene ale vieţii, la care ei asistă, să le dea o percepţie nouă, o valoare nouă sau un unghi inedit de a înţelege universul şi relaţiile dintre oameni. Să asiste la un accident, să fie martorii unei ipostaze inedite de viaţă, lucruri care ies din tipar, secvenţe umane care şochează, uimesc, pun pe gânduri şi nasc concluzii la care nu ar fi ajuns nici atât de repede, nici atât de brusc şi nici atât de profund ori de categoric. S-ar putea să trăiască momente răscolitoare, să fie implicaţi în evenimente care să îi tulbure şi care să îi oblige să îşi schimbe nişte prejudecăţi, nişte habitudini la nivelul reacţiilor personale sau la nivelul judecăţii de valoare.

Îşi vor da seama că lumea este mai complicată decât au perceput-o ei până acum, că există multe motive pentru a fi mai înţelegători, mai miloşi, mai obiectivi sau mult mai maleabili şi mai disponibili în a accepta eroarea umană, greşeala, păcatul sau, dimpotrivă, succesul şi virtutea. Multe dintre calităţile umane care vor fi puse acum în cântar şi sub lumina reflectoarelor sunt menite să le îmbogăţească orizontul de viaţă dar să le şi diversifice percepţiile, să-i facă mai subtili, mai umani, mai sensibili şi mai adecvaţi acestui fel mozaicat de a trăi întâlnirea cu restul lumii. Este un moment în care se învaţă din experienţă, se învaţă din experienţa altora sau din propria lor postură de martori la evenimente esenţiale.


Fecioară

Principalul beneficiu astral al săptămânii viitoare este pentru cei care s-au născut în zodia Fecioarei revenirea planetei Marte la mişcarea directă. Asta înseamnă că multe lucruri vor merge mai bine, mai repede, mai corect în direcţia firească. Nu vor mai avea de-a face cu întârzieri, blocaje, încurcături, neplăceri şi neputinţe. Această revenire lamişcare directă, prin semnul lor zodiacal, prin Fecioară, îi va transforma pe aceşti nativi în nişte persoane multmai vitale, mai sănătoase, mai puterice, mai optimiste, mai încrezătoare şi mai determinate. Cât timp a fost în mişcare retrogradă este posibil ca Marte să le fi indus unora stări de nemulţumire, de stres, de îndoială, de oboseală, de neputinţă sau de abandon.

De aceea, această mişcare directă, care se va instala odată cu ziua de 15 aprilie, este de natură să le dea lor un impuls bun şi necesar pentru a transforma multe dintre oportunităţile perioadei care urmează să se instaleze în următoarele zile, până pe 3 iulie, în avantajul lor. Spun până pe 3 iulie pentru că pe 3 iulie Marte va părăsi semnul Fecioarei şi va intra în Balanţă. Au destule săptămâni şi luni pentru a face o serie de gesturi necesare ca să întroneze normalitatea, profitul şi progresul în exista lor. Totuşi există şi câteva elemente care îi transformă pe aceştia în nişte visători.

Spuneam că Marte le aduce determinare, pragmatism şi energie, hotărâre şi fire judicioasă, făcând ceea ce trebuie la momentul oportun, dar la nivelul parteneriatului se nasc nişte visuri, nişte ipostaze mentale, nişte imagini care ţin mai mult de proiecţia în viitor, nu neapărat castele în Spania sau himere, cât nişte năzuinţe. Acestea sunt condiţionate de existenţa cuiva, a unei persoane anume, fie în ipostaza de soţ-soţie, fie de asociat sau partener ori în ipostaza unui grup, a unui colectiv care îl cheamă şi îl integrează pe acesta într-un mod organic în proiectul şi activitatea lor. De aceea, Casa parteneriatului este importantă, este activă şi este dinamică pentru aceşti nativi. Mercur care se mai găseşte în această săptămână în această Casă a VII-a le poate da celor născuţi în Fecioară şi impulsul de a se împăca cu o serie de persoane cu care relaţiile sunt cam răscolite.

Pot să se atenueze animozităţi şi se pot da explicaţii necesare cuvenite şi cuvincioase cu privire la nişte situaţii destul de amestecate şi anoste care nu i-au pus într-o lumină favorabilă înainte. Nativii din semnul Fecioarei sunt destul de cumpăniţi în ceea ce spun şi fac, sunt destul de cumpătaţi şi în ceea ce cheltuiesc, dacă ne îndreptăm analiza spre segmentul financiar. Între 14 şi 16 aprilie sunt destule restricţii cu privire la disponibilitatea lor bănească sau la disponibilitatea lor sufletească. Nu îi lasă inima să cheltuiască, nu se îndură să se despartă de bani, au o stare de stres şi de îngrijorare cu privire la orice cheltuială, ca şi cum orice bănuţ îi părăseşte este de natură să îi dezechilibreze, chiar dacă nu este aşa.

Un beneficiu real îl primesc de la planeta Venus care se află în Gemeni în Casa a X-a şi care aduce posibilitatea unor rezolvări karmice mai mici sau mai mari, depinde de vârstă, de situaţie, de conjunctură şi de moment. Pentru unii s-ar putea să se rezolve mici chestiuni practice legate de imagine, nume, funcţie, statut public, impresie în societate. Pentru alţii, însă, s-ar putea să fie vorba de rezolvarea rapidă şi fericită a unor probleme majore care au fost provocate şi de nişte condiţionări familiale. În felul acesta, chiar dacă sunt într-o relaţie mai complicată, cele două planete Marte şi Venus reuşesc să dea impulsurile necesare oricărei Fecioare pentru a se afirma, pentru a lucra, pentru a-şi vedea de treabă, pentru a se ocupa într-un chip inteligent de propria persoană.


Balanţă

Pentru cei care s-au născut în zodia Balanţei începând cu 14 aprilie până pe 16 aprilie se conturează trei zile destul de complicate într-un plan partenerial. Este bine să se acorde atenţia necesară acestor relaţii pentru a nu se deteriora. Ele sunt bazate pe puţină încăpăţânare, destul de multă rezistenţă la nou, la schimbare sau la înţelegerea nevoilor celuilalt, originitate de opinie sau o anume răceală afectivă, un soi de dezinteres ori, cine ştie, un egoism sporit, un individualism accentuat, în această perioadă pot să creeze discrepanţe în relaţiile de cuplu, nemulţumiri şi animozităţi în relaţia cu soţul sau soţia, certuri şi dispute cu partenerii de afaceri.

La această ultimă ipostază este bine să mediteze mai mult, cu grijă deosebită, nativii din semnul Balanţei, pentru că certurile care se nasc între dimineaţa zilei de 14 aprilie şi seara zilei de 16 aprilie sunt menite să pună serios sub semnul întrebării colaborarea, parteneriatul. Mai merge afacerea sau nu, ieşim din firmă sau nu, vindem tot şi ne vedem fiecare de treabă, ne lăsăm unul pe celălalt în pace? Această întrebare, această interogare dramatică nu este doar o interogare teatrală, este chiar o chestiune vitală, reală, cu consecinţe surprinzătoare.

De aceea este bine să nu se forţeze nota. Deocamdată, Saturn fiind retrograd, îi transformă pe Balanţe în elementul rezistent, în elementul oponent, în elementul recalcitrant al acestei predispoziţii către dialog. Dialogul există, dar cei care greşesc sau care exagerează, sau care strică sunt cei născuţi în semnul Balanţei. Rămâne interesantă, dar plină de surpriză, de inedit, de mister şi de necunoscut relaţia cu munca. O serie de persoane vor să facă nişte demersuri, să schimbe ceva în viaţa lor, dar apare o opoziţie, o neşansă, o piedică.

Nu ştiu de unde, acesta este elementul nescunoscut. Poate să fie o vorbă proastă pusă de cineva, poate să fie intervenţia, cum zice românul "şi-a băgat cineva codiţa". Alteori, însă, poate să fie vorba de un ghinion, o neşansă total nejustificată sau despre reactivarea unor animozităţi şi duşmănii, rivalităţi, invidii şi gelozii care funcţionează acum într-un moment în care nu aveau nevoie, evident, de aşa ceva. La locul de muncă se presupune că aceşti nativi ar trebui să desfăşoare o serie de gesturi menite să stabilească calm, încredere, stabilitate, normalitate şi să aducă adevărul în permanenţă în prim-plan. Bună rămne pentru aceşti nativi prezenţa planetei Venus în Casa a IX-a, îi transformă pe toţi în nişte fiinţe dispuse să înveţe mult, repede şi bine, să se adapteze, să facă faţă unor provocări cu destul de multă supleţe, alte provocări decât cele parteneriale de care am vorbit până acum.

Aceste noi provocări de care vorbeam sunt legate de o formare profesională, de o evoluţie intelectuală, de o experienţă umană, de cunoaştere, de curiozitate, de învăţare sau învăţătură, de lectură, de studiu, de descoperire, de cercetare, de dialog interuman sau de dialog cu sine însuşi, dar pentru asta trebuie să fie o persoană matură, care să ştie să poarte un astfel de dialog cu propria persoană, altfel decât o fac în mod obişnuit oamenii, zicând ce grozavi sunt, sunt nemaipomeniţi, sunt cel mai tare şi mai frumos. Este bine ca acest dialog să se poarte cu modestie, cu obiectivitate şi oglindindu-se în conştiinţa lor ca în conştiinţa unui străin, să remedieze ceea ce este de remediat.

O astfel de zi propice pentru dialogul interior este 14 aprilie chiar în preajma după-amiezei. Acolo se pot produce tot felul de alchimii sufleteşti şi intelectuale care sunt benefice. Săptămâna rămâne pentru aceste persoane în continuare complicată la capitolul bani care sunt legaţi de terţe persoane sau de diferite instituţii. Pe de o parte vin bani, pe de altă parte se înregistrează pierderi şi pagube, situaţii nemulţumitoare sau compromiţătoare ori periculoase, nu neapărat din vina lor.


Scorpion

Pentru cei care s-au născut în zodia Scorpionului zilele de 8 şi 9 aprilie sunt mai importante, sunt mai cu moţ decât celelalte pentru că Luna va străbate segmentul lor zodiacal şi acolo va creea tot felul de situaţii care mai de care mai stranii. În primul rând că una în Scorpion va face opoziţie cu Lună neagră, variantă execrabilă pentru relaţiile parteneriale. Este motiv, pretext astral şi prilej astrologic pentru ca soţii sau cei care trăiesc de foarte mult timp într-o relaţie maritală, chiar dacă nu au oficializat-o, nu neapărat să se certe cât să se antipatizeze profund.

Nu vreau să folosesc cuvinte mai dure şi mai grele, dar este momentul când se nasc sentimente negative. Totul se desfăşoară pe tăcute, mocnit, în interioritate, nu fericeşte nici pe Scorpion, nici pe partener. Dacă ar fi să stabilim gradul de vinovăţie şi responsabilitatea, atunci putem spune că partenerii Scorpionilor sunt cei care provoacă, justifică şi alimentează această stare de supărare, de tristeţe, de revoltă, de mânie sau de uimire, "iată ce a fost în stare să facă". Se spun puţine cuvinte, se vorbeşte puţin, nu se dau explicaţii, de aici şi un halou de nedumerire, de îndoială şi de enervare că nu se poate ajunge până la capăt la adevărul care să explice fie reacţia, fie atitudinea, fie decizia cuiva.

Foarte proastă este perioada 8 şi 9 aprilie dacă este vorba de afaceri, pentru că aici lucrurile sunt mai profunde, intră în joc banii, răspunderea şi legalitatea. Atenţie mare cu privire la tot ceea ce presupune încercare de manipulare şi învăluire. Victimele, adică Scorpionii, dacă aţi mai auzit de aşa ceva, în general Scorpionii nu prea sunt victime, pot să fie traşi pe sfoară, păcăliţi, duşi cu vorba, induşi în eroare, minţiţi sau puşi în situaţii dintre cele mai ciudate, să li se ofere documente false, acte incorecte, simulacre ale unei situaţii care nu este deloc aşa.

Insist asupra nevoii stringente de a fi lucizi, de a fi calmi, de a nu vă enerva, de a păstra distanţa faţă de toate provocările şi insinuările pentru că există foarte multe motive să fiţi păcăliţi, să vă înşelaţi şi să o luaţi, decizional, atitudinal şi afectiv, pe o cale greşită, păguboasă pentru dumneavoastră, acum şi în viitor. Atenţie mărită! În preajma datei de 13, 14 şi, ulterior, 15, 16 aprilie la tot ceea ce se petrece la locul de muncă, fie că sunteţi integraţi în postură de angajaţi într-o instituţie, fie că sunteţi pe propriile picioare în postură de patron sau sunteţi un om care vă administraţi viaţa şi munca pe cont propriu. Relaţiile sunt ciudate şi vin neputinţe, interdicţii, limitări, obstrucţii. Nu puteţi să duceţi până la capăt o activitate, nu puteţi să vă desfăşuraţi treaba în mod firesc, ceva intervine şi vă opreşte, vă întârzie, vă amână, vă deturnează.

Pot să fie şi conflicte, pot să fie şi elemente care ţin de relaţiile cu instituţiile pot să fie şi factori subiectivi, să fiţi bolnav, să vă simţiţi prost, să vi se întâmple tot felul de lucruri care să vă împiedice să fiţi eficienţi, lucizi, activi şi mai ales să fiţi implicaţi decizional. De aceea s-ar putea în aceste zile să amânaţi o serie de factori care ar trebui să fie duşi la bun sfârşit, încheiaţi, elaboraţi până în seara zilei de 14 aprilie. Veţi avea tentaţia şi tendinţa să delegaţi lucrurile grele şi dificile altora, să amânaţi sau, pur şi simplu, să nu vă ocupaţi de aceste chestiuni zicând că sunt plicticoase, enervante şi o s-o faceţi cândva, altădată, într-o zi în care veţi fi mai în formă.

Este o greşeală. Toate aceste întârzieri se vor plăti şi în nucleul lor existenţial e un potenţial de pericol care se poate declanşa chiar pe 15 şi 16 sau ca o consecinţă acestor zile încărcate de negativism şi pericol ori necunoscut imediat după aceea. Începând cu ziua de 14 aprilie Marte, redevenind o planetă în mişcare directă, începe să vânture Casa sentimentelor, a relaţiilor în care inima pe primul loc. Aceşti nativi devin mult mai conştienţi de o serie de aspecte carenţiale din povestea lor de dragoste, unii fac o dramă, alţii fac o melodramă, alţii doar suspină, după caz. Nemulţumiţi vor fi, cred, în majoritate.

Vor încerca să atenueze şi să creeze cumva iluzia unei fericiri, dar această mişcare nu le asigură nici calmul, nici bucuria necesară, ba, mai mult, le oferă imaginea unui personaj slab care nu se poate detaşa de cineva care nu le oferă o viaţă sentimentală, afectivă sau sexuală aşa cum ar trebui, aşa cum ar fi normal în acea relaţie, aşa cum şi-ar dori ei. De aceea or să fie nemulţumiţi pentru că, în sinea lor, nu vor fi de acord cu concesiile pe care le fac, cu falsa delicateţe. "eu mă fac că nu văd, nu aud, nu înţeleg, nu comentez, trec cu vederea".

Toate aceste manevre deloc diplomatice vorbesc de fapt despre slăbiciune şi despre incapacitatea de a rămâne vertical, principial şi categoric, onest şi definitiv fundamental legat de adevăr până la capăt, chiar şi însă poveştile sentimentale.


Săgetător

Pentru Săgetător sunt toate alianţele şi toate discuţiile cu privire la un posibil parteneriat, la o ipotetică implicare într-o activitate care are nevoie de un grup, de un colectiv. Sunt momente bune pentru semnarea unor acorduri, înţelegeri, contracte, chiar şi de angajare într-un loc de muncă. Sunt, de asemenea, foarte bune toate relaţiile care se construiesc pe bază de adevăr, onestitate, simpatie şi preţuire. Nu intră în calcul poveştile de dragoste. Sunt sortite succesului toate demersurile menite să îi apropie pe parteneri, să elimine suspiciunile, îndoiala, nesiguranţa, bănuiala sau revanşa ori concurenţa neloială.

Între 10 şi 11 aprilie Săgetătorii vor avea Luna în segmentul lor natal, ceea ce le va da multă veselie, expansiune, puţin cam prea multă poftă de mâncare, vor fi mâncăcioşi, gurmanzi şi vor dori să mănânce lucruri bune, deosebite, alese. Săgetătorii, în general, sunt tentaţi de gusturile picante, intense, clare, bine definite, iar acum vor dori să experimenteze feluri noi de mâncare, eventual exotice, sau să mănânce mai mult decât în alte dăţi, deşi nu sunt mai slăbiţi sau mai epuizaţi fizic, dar aceasta este tendinţa lunară.

Pe 12 şi 13 aprilie probabil că vor fi mai grijulii cu chestiunile financiare , iar pe 14 Luna în Vărsător îi va transforma în nişte persoane simpatice, vesele, nostime, uşor teatrale care vor glumi, vor cânta, vor dansa, vor fi dispuse să participe la activităţi de divertisment. Sunt nişte fiinţe extrovertite în această perioadă, risipesc energie peste tot pe unde se duc, dau tuturor încredere şi o stare de bine. Multă lume îşi doreşte să aibă în preajmă un Săgetător drept partener. Per de altă parte, Marte, la sfârşitul săptămânii, pe 14 aprilie, revine la mersul direct şi le dă acestora posibilitate de a lucra într-un plan superior, de a acţiona în interes personal, acolo unde este vorba de imagine, de construcţie, de determinare, de implicare, de asuimare de risc, de realizare a unor proiecte cu un coeficient de dificultate sporit.

Sunt avantajaţi cei tineri şi bărbaţii, care sunt curajoşi, sunt combativi şi reuşesc să îşi impună punctul de vedere, direcţia dorită, strategia sau interesul. De asemenea, pentru aceşti nativi în continuare rămâne foarte bună Casa sentimentelor, unde pot să apară tot felul de prilejuri de aventură, de bucurie, de cunoaştere, de curiozitate sau de experimentare. De asemenea, pentru cei care sunt părinţi această Casă a V-a, cu tranzitele asociate, poate să fie o sursă, din punct de vedere astral, de beneficiu: să se bucure de pe urma copiilor, aceştia să le facă surprize plăcute sau, într-o cu totul şi cu totul altă direcţie, mai ales dacă este vorba de femei, acestea să poate concepe un copil sau să aibă parte de evenimente dintre cele mai frumoase în ipostaza maternităţii.

Mai anapoda rămân relaţiile cu prietenii în vârstă sau cu acele cunoştinţe care au rang, funcţie, care sunt gomoase, care sunt încrezute, care fac pe interesantele. Aceste persoane, bărbaţi sau femei, indiferent de sex, vin şi grevează din când în când existenţa unui Săgetător. Din vesel cum era, simpatic şi binedispus, reuşesc aceştia să îi strice cheful în doi timpi şi trei mişcări. Spun ce nu trebuie, emit tot felul de opinii, ridică tot felul de bariere de comunicare care nu le convin deloc celor născuţi în Săgetător.

De aici o serie de discuţii, riposte, schimburi de cuvinte, replici tăioase, mai ales că nici Săgetătorii nu au chef să cedeze, să tacă şi să înghită sau, mai este o altă ipostază, s-au săturat şi ei de aceste persoane care încearcă să îşi impună punctul de vedere oricând, oricum, cu orice chip, cu orice risc, numai ca să se dea mari şi interesante. S-ar putea ca pe un astfel de fundal astral unii dintre cei care s-au născut în zodia Săgetătorului să hotărască să se detaşeze, să se despartă şi să se cam lepede de astfel de prietenii care sunt de fapt nişte relaţii sociale bazate pe interes.


Capricorn

Cea mai importantă condiţionară astrală este pentru cei care s-au născut în zodia Capricornului legată de imagine publică, de statut social, de greutatea pe care o au prin funcţie, rang şi demnitate, prin puterea de decizie, prin percepţia pe care o provoacă în rândul celor cu care lucrează în mod direct, colaboratori, subordonaţi, subalterni sau a celor cu cafre comunică la distanţă. Este vorba de o mare discrepanţă între ceea ce doresc şi ceea ce reuşesc, între ceea ce pot şi ceea ce trebuie făcut. Se poate spune că, uneori, elementele sunt carenţiale, lipseşte ceva.

Fie nu au suficientă experienţă pentru o chestiune de mare greutate şi dificultate, alteori nu au pregătirea necesară, alteori nu au starea psihică, sunt nervoşi, sunt bolnavi, sunt supăraţi, sun abătuţi, au prea multe griji pe cap, familia din care provin este mult prea solicitantă, ei trebuie să se împartă şi tot aşa. Undeva există o neputinţă. Nu pot să le rezolve pe toate. Să nu uităm că Saturn se află pe această Casă a X-a şi oricum Saturn barează, blochează, întârzie şi complică ori aprofundează şi dă o rezonanţă sumbră unor evenimente şi unor gesturi.

Determinarea, însă, saturniană este complicată prin mişcarea retrogradă, ceea ce înseamnă că multe lucruri se blochează, se împiedică sau patinează, în plus se complică şi prin tranzitul destul de straniu pe care îl creează în acest moment opoziţia cu Soarele. Între 14 şi 16 aprilie se poate spune că se creează destul de multe situaţii care să-l pună într-o lumină neplăcută pe cel născut în Capricorn sau să-l pună în situaţii de mare dificultate. Este vorba de multă diplomaţie, de multă tenacitate şi de multă rutină sau experienţă de viaţă pentru a ieşi cu faţa curată şi neşifonat din tot felul de complicaţii ale vieţii.

Pe de altă parte, nu este uşor de suportat o astfel de întâlnire, Soare-Saturn, după cum nu este uşor de suportat nici opoziţia între Marte şi Neptun care vine pe Casa comunicării. Din unele direcţii vine rigiditate, din altă direcţie vine un soi de volatilitate. Exact acolo une ar trebui să fie concişi, preocupaţi, precişi, exacţi în cuvinte, determinare sau gesturi, în care să cântărească fiecare intenţie şi să o conserve în dimensiunea ei optimă, acolo vine exagerarea, vine indiferenţa, vine nonşalanţa sau vine abandonul. Uneori, aceşti nativi vor avea tendinţa, care vine dinspre drama astrală sau vor avea tentaţia care vine şi din slăbiciunile personale, de a face mărturisiri când şi cum nu trebuie, oricui nu trebuie, de a da o notă mult prea personală unor chestiuni oficiale, publice sau care nu au niciun fel de logică să fie exprimate în faţa cuiva.

Un soi de cedare, de concesie, de sentimentalism sau de înfrângere emoţională ca şi cum cineva i-ar condiţiona şi i-ar slăbi în corzile interiorităţii lor, încât undeva se produce această descătuşare. Spun ce nu trebuie, vorbesc, ba chiar pot să şi plângă, pot să se arate în latura lor vulnerabilă. Aceasta este o ipostază care durează întreaga perioadă cuprinsă între 8 şi 14 aprilie şi, cu mici modificări şi cu mici nuanţări, va mai continua până la sfârşitul acestei luni. Dacă este vorba de evenimentele curente, atunci ar trebui să ne îndreptăm atenţia şi spre ceea ce poate să ofere prezenţa planetei Venus în Gemeni, în Casa a VI-a, unde aduce tot felul de direcţii mai mult sau mai puţin inspirate cu privire la muncă, colegialitate şi parteneriat.


Vărsător

În mod normal, cei născuţi în semnul Vărsătorului ar trebui să trăiască momente de mare inspiraţie, de mare intuiţie, demultă sensibilitate. Sunt creativi, imaginativi, novatori, au mult entuziasm, se bucură de tot ceea ce le oferă viaţa, oferă bucurie şi o lume senină, un univers fascinant celor din preajmă. Sunt persoane vesele, plăcute şi dedicate celor dragi. Sunt parteneri de dialog agreabili, uneori surprinzători, este şi firesc, sau care aduc un element de noutate de tinereţe, o notă revoluţionară transformatoare în tot ceea ce reprezintă dialog interuman, schimb de idei.

Pentru cei mai tineri se poate pune problema unor schimbări bruşte de opinie cu privire la meserie, cu privire la şcolaritate, cu privire la formarea profesională. Nu ştiu cât de bine sau de rău sunt aspectate momentele care presupun parcurgerea unei verificări, a unui examen sau a unui context cu o conotaţie pedagogică, la capătul căreia ei trebuie să obţină o diplomă, un calificativ, o acceptare, dar ştiu sigur că sunt dinamici, sunt energici, sunt curajoşi, sunt lipsiţi de inhibiţie, poate uneori chiar prea încrezători.

Dar acest fel de abordare directă bărbătească, făţişe, deschisă, radicală, onestă, fără şmecherii, fără artificii, este de natură să cucerească un juriu, un public sau o decizie profesorală la capătul căreia ei să fie acceptaţi chiar dacă, per ansamblu, întreaga lor pregătire şcolară nu este de nota zece sau de nota nouă, dar, totuşi, să obţină acest calificativ maxim, tocmai pentru că intră în joc şi o serie de calităţi personale care sporesc nivelul prestaţiei propriu-zise. Sunt însă de luat în calcul, pentru multe alte persoane, şi ipostaze ciudate. Să li se întâmple lucruri nemaipomenite, să fie martori sau actori ai unor întâmplări ieşite din comun.

Să-i pună pe gânduri o serie de întâmplări, fapte, cuvinte, imagini, reprezentări sau situaţii. Unele au valoare de pildă pentru întreaga viaţă, cum zice românul "să-i fie învăţătură de minte". Alteori funcţionează ca nişte avertismente. În sfârşit, mai sunt şi unii care iubesc pericolul şi se bucură să trăiască aventuros şi încărcat de senzaţii tari, dar aceasta este doar o ipostază marginală. Sunt însă şi persoane, şi acum mă gândesc la cei care au depăşit 56, 57, 58 de ani şi se încadrează în al treilea segment de vârstă, pentru care apar o serie de contradicţii cu eul lor interior, cu conştiinţa lor, cu întreaga conduită, cu reprezentările despre lume şi viaţă, cu principiile pe care le-au urmat şi în care cred.

Aici se petrec nişte tulburări şi nu sunt deloc dispuşi să accepte să-şi schimbă nici părerea, nici schimbul de viaţă, nici opinia. Fie vor replica că sunt prea în vârstă ca să se mai schimbe acum. Alţii vor refuza valoarea de adevăr sau de progres a acelor propuneri novatoare. O să li se pară mult prea avangardistă varianta de viaţă în care sunt băgaţi cu forţa sau în care ar trebui să trăiască măcar un timp, ca un soi de experiment. Dar, culmea, ei care sunt nişte adepţi ai schimbărilor bruşte şi fără prea multe preavize sunt acum destul de reticienţi, ceea ce în final nu este deloc rău. Multe dintre gândurile lor se îndreaptă spre elementul financiar bani.

Muncesc, fac diligenţe, demersuri, se luptă, se roagă, fac hârtii, documente, intervin pe lângă oameni şi instituţii pentru a intra în posesia unor sume care li se cuvin, a unor drepturi băneşti sau a unor bunuri care li se cuveneau a fi returnate sau înmânate de mai mult timp. Este vorba de o amânare, este vorba de o întârziere, este vorba de o neputinţă administrativă sau de un blocaj decizional.

Acum ei fac toate aceste demersuri şi, cu siguranţă, după 15, 16 aprilie, acest efort va fi mai temeinic, dar va fi şi mai spornic, mai eficient, pentru că Marte, devenind direct, va începe să devină un aliat al lor şi ei vor fi mai susţinuţi din punct de vedere astral în tot acest efort al lor. Practic, săptămâna este una frumoasă şi profitabilă pe multiple planuri.


Peşti

Zile dinamice şi pentru cei care s-au născut în zodia Peştilor. Cele mai intense, cele mai provocatoare şi poate chiar şi cele mai importante din această săptămână sunt 10 şi 11 aprilie, când Luna va străbate zodia Săgetătorului şi, alături de sensul vieţii, va da Casei a X-a pentru aceşti nativi o greutate specifică. Decizii, implicări, trăiri, reacţii, percepţii sau senzaţii care le sunt provocate de vesşti, de dialoguri, de lecturi, de confruntări cu o serie de oameni, de asimilare a unor fapte de viaţă în care intră jocuri complexe. Unele sunt jocurile parteneriatului, altele sunt jocurile familiei şi, în sfârşit, sunt propriile lor construcţii şi dorinţe.

Mercur se află în continuare întreaga săptămână în segmentul lor natal în Peşti, prin urmare sunt dotaţi cu o hipersensibilitate, cu o percepţie bazată pe cumul de impresii, toate senzaţiile şi trăirile corespund între ele, îşi răspund şi realizează alchimii interioare de o mare valoare, de o mare intensitate, care îi conduc spre intuiţii de valoare, spre drumul drept sau chiar spre acea lumină interioară care nu se poate compara cu nimic altceva pentru că este revelatoare şi aducătoare de esenţe, esenţa realităţii, esenţa unui drum, esenţa vocaţiei personale. Planeta Venus se află în Casa a IV-a şi le dă impulsuri majore cu privire la felul în care trăiesc. Vor să trăiască mai confortabil, mai elegant, mai modern, mai ergonomic, mai înţelept sau mai benefic pentru întreaga lor existenţă cotidiană. Fac o serie de transformări, probabil că fac şi nişte cheltuieli ori fac efort pentru a-şi amenaja un interior cât mai plăcut. Pentru aceşti nativi sunt în continuare de luat în calcul şi elementele care vorbesc despre contracte şi relaţii în care intervin interesele. Interesele în sensul bun, interesul de a lucra, de a colabora, de a ajuta într-un proiect, un grup sau un om.

Toate aceste aspecte au fost destul de alambicate şi destul de controversate şi, uneori, chiar nemulţumitoare. De câteva ori, cel puţin, din iarnă încoace, cei născuţi în semnul Peştilor nu au ştiut încotro să o ia şi au preferat să aştepte o clipă în care mintea lor îi va conduce spre cea mai înţeleaptă concluzie sau în care realitatea însăşi se va revela atât de puternic încât adevărul va ieşi singur la iveală şi soluţia va pluti la suprafaţă ca un vapor salvator. După 14-15 aprilie, când Marte va reveni la mersul direct, aceste tribulţaţii se vor fi încheiat, nemulţumirile, chiar dacă au existat, vor fi canalizate spre o soluţie clară şi ideea de parteneriat se va simplifica, se va limpezi, aşa încât o serie de decizii le vor fi mai la îndemână acestor nativi, care nu vor mai oscila, nu vor mai aştepta sau nu vor mai trăi în speranţa că viitorul însuşi se va rezolva de la sine, reacţie în general tipică pentru aceşti nativi.

Deocamdată, Marte, în această săptămână, încă este retrograd până pe 14 aprilie, cum spuneam. Începând cu data de 15 aprilie, până pe 3 iulie, el le va da însă destul de multe premize şi încă premize necesare, dacă nu cumva obligatorii, pentru a acţiona în virtutea unor răstimpuri semnificative. Deci, să facă acele gesturi necesare pentru ca într-o primă etapă pentru următorii doi ani să-şi asigure o colaborare şi un statut personal, apoi pentru următorii unsprezece ani sau pentru alte alte perioada de timp mai lungi. Deocamdată, relaţia între planeta Venus şi Marte, pentru nativii din Peşti, în săptămâna viitoare, nu este cea mai armonică.

Pentru alte zodii funcţionează oarecum mai competitiv sau mai profitabil. Pentru aceşti nativi, pentru că sunt prea multe cuadraturi şi prea multe opoziţii, aceste două planete personale, uneori, se interferează şi se interferează pe o direcţie, pe o rază oarecum complicată, poate chiar negativă. Uneori, tot ceea ce ţine de soţ-soţie şi casă-locuinţă poate să se dea peste cap. Unul să vrea un anumit lucru, altul să vrea exact opusul. Interesele să fie divergente, momentele în care se încearcă un dialog să nu fie cele mai inspirate sau toate demersurile legate de familie să fie mereu răstălmăcite şi în contra timp.

De aceea este bine ca multe dintre evenimentele personale care se petrec săptămâna viitoare să nu fie puse la inimă, să nu fie luate prea în serios, să nu fie transformate în nişte evenimente cheie ale existenţei, să nu li se dea mai multă importanţă decât merită, ba să fie chiar limitate şi minimalizate în aşa fel încât consecinţele să fie cât mai scurte în timp şi cât mai superficiale ca efect. Pentru aceşti nativi rămâne importantă combinaţia pe care o reprezintă deocamdată conjuncţia între Neptun şi Chiron, care le dă posibilitatea să analizeze din perspectiva lor şi pentru persoana lor destul de corect realitatea.


evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
384

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
143

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
417

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...