HOROSCOP URANIA, săptămâna 29 ianuarie - 4 februarie

HOROSCOP URANIA, săptămâna 29 ianuarie - 4 februarie
Berbec
Pentru cei care s-au născut în semnul zodiacal al Berbecului săptămâna viitoare continuă într-o notă binecunoscută. Prea multe elemente de noutate nu se produc. Ar rămâne de luat în calcul momentul din preajma zilei de 2 februarie, când opoziţia între Marte, guvernatorul lor, retrograd în Fecioară, şi Venus în Casa a XII-a poate să le aducă un psihic încărcat, nemulţumire, stres, însingurare, spaimă de prezent, îngrijorare pentru tot ceea ce ţine de loc de muncă, salarizare, stabilitate materială.

Multe dintre elementele cu care se asociază acest context astral pot să mai presupună ecouri surde, difuze, discrete ale unui prea plin sufletesc, al unei surescitări intelectuale asupra organismului.

Spun ecouri pentru că nu e vorba de boală, nu se îmbolnăveşte nimeni de prea multe gânduri, dar se poate observa un stres, organismul nu mai este în formă ca altădată şi se manifestă în diferite chipuri, după cum este şi structura biologică. Unul nu poate să doarmă, altul nu are chef să mănânce, unul este morocănos, altul este nervos de scoate pe toată lumea din preajmă din sărite şi aşa mai departe. Fiecare va scoate din fibra, din structura şi din alcătuirea lui biofiziologică ce are mai şubred.

Elementele de colaborare, cum se zice acum cu un termen abuziv, de socializare, adică de creiere unor relaţii amicale, în care oamenii comunică, vorbesc, îşi împărtăşesc gânduri, se regăsesc pe aceleaşi coordonate, este şi nu este bine susţinută astral. E puţin prea intens contextul, cei născuţi în semnul Berbecului nu au linişte, nu au stare, nu au calm şi într-o astfel de agitaţie doresc să audă şi să vadă, să cunoască şi să întrebe, să primească răspunsuri, solicită pe cei din jur, uneori prea mult, obositor, insistent sau enervant.

Pe acest fundament şi felul în care ei se poartă în aceste conjuncturi este destul de delicat.

S-ar putea să facă afirmaţii care nu au nicio noimă sau care sunt nişte exagerări, nişte enormităţi sau sunt produsul unor famfaronade, se grozăvesc şi ei ca să facă impresie.

Alteori spun lucruri adevărate dar care nu trebuie să fie spune în acel loc acelor oameni sau ar trebui să nu fie spuse niciodată. Ele ţin de secret de familie, de secret personal, de taină, de decenţă, dar, ei, poate că uneori mânaţi şi de dorinţa de a fi priviţi cu simpatie, de a stârni admiraţie, de a şoca, de a-i face pe unii să râdă sau să plângă, să exagereze şi în această lipsă de măsură să îşi piardă autocontrolul şi să nu mai ştie când să se oprească, de aceea sunt de luat în calcul o serie de elemente de autocenzură sau de cenzurare a celor din preajmă.


Taur

Cei care s-au născut în zodia Taurului vor avea o săptămână importantă cu discuţii, cu gânduri, cu stres, cu complicaţii, cu punerea lor la mijloc.

Vor fi în situaţia de a se pronunţa, din păcate, în mod deschis, fără echivoc şi fără eschivă, de partea cuiva sau de partea a ceva, a unei idei, a unei acţiuni, a unei iniţiative, a unei atitudini.

Moment complicat şi radical, moment destul de stresant, mai ales în primele zile ale perioadei pe care o analizăm, când atât Soarele, cât şi Mercur, vor realiza cuadraturi cu Luna neagră şi cu Jupiter.

Stres, nemulţumire, enervare. Cei mai mulţi dintre nativi nu vor dori să facă publice gândurile lor şi intenţiile lor. Conjunctura este însă de natură să-i facă să rostească ceva şi să vorbească. Nu sunt foarte dispuşi nici să mintă, nici să facă piruiete diplomatice, aşa încât opţiunea este dintre cele mai dificile.

Mai sunt câteva elemente stresante care se înregistrează în seara zilei de 4 februarie, care ţin tot de dialog, comunicare, dar aici intervine un alt factor, şi anume un crez, o conştiinţă, un principiu de viaţă sau de acţiune. În preajma datei de 2 februarie, pentru cei care sunt implicaţi în poveşti sentimentale, lucrurile par să scape de sub control pentru că apar derapaje.

Excese de sentimentalism sau, dimpotrivă, excese de uscăciune sufletească. Fie unii sunt total indiferenţi la tot ceea ce înseamnă glasul de sirenă al iubitei, fie, dimpotrivă, sunt încărcaţi de dor, de nostalgie, de tandreţe, de duioşie şi nu prea au cui să reverse sau să facă cadou acest prea plin sufletesc.

Depinde de ascendent, depinde de semn de generaţie, se poate valorifica una sau alta dintre ipostazele acestei opoziţii. Relaţia prieteni, sentimente, dragoste, solidaritate, ataşament, atracţie este complicată, reversibilă şi dă foarte mult de furcă.

Sunt mai vizaţi de acest context astral, evident, cei tineri, adolescenţii, cei cruzi sufleteşte, cei care nu au apucat să aibă bătături pe inimă de la prea multe părăsiri şi prea multe dezamăgiri, cei care iau pentru prima dată în piept aceste trăiri în doi. Cât priveşte Neptun, aici lucrurile sunt de ordinul, hai să o spun acum, pentru prima şi ultima dată, al amuzamentului. Nu o să mai rostesc eu acest cuvânt, dar există şi această ipostază.

Cum aş putea să definesc altfel faptul că de acum încolo, 14 ani, vor avea parte numai de prieteni, prietenii şi nevoi imperioase de a se integra în grupuri şi structuri, şi societăţi, şi secvenţe sociale care să le permită să se echilibreze, să se realizeze, să se valorifice, să se afirme, să aibă beneficiu. Neptun intră în Casa prietenilor şi poate să aducă un soi de haos. Prea mulţi prieteni sau împrieteniri cam fără noimă şi logică. Alteori, însă, poate să dea o adevărată exuberanţă, depinde şi de tranzitele pe care le va suporta şi le va primi planeta Neptun de-a lungul următorilor ani până în 2015.


Gemeni

Pentru cei născuţi în zodia Gemenilor intrarea planetei Neptun este elementul cel mai important al acestei săptămâni, al următoarelor săptămâni, al următorilor ani şi al unei secvenţe de viaţă lungă.

Neptun intră în Casa a X-a, locul de ridicare socială, locul unde omul se valorifică, locul unde omul interacţionează cu societatea, cu ceilalţi, cu instituţiile, omul care îşi vede visurile împlinite sau care luptă, munceşte şi se sacrifică pentru un scop, un ţel, ori locul în care omul se ratează, are un eşec, are mai multe eşecuri, se pierde pe sine şi nu îşi mai găseşte drumul.

Neptun le va oferi celor născuţi în Gemeni din toate, deopotrivă. Faptul că Neptun poate să aducă lucruri bune nu trebuie să îl transforme, acum, pe acest patron al spiritualităţii într-un benefic. Este greu de spus cât este de malefic şi de benefic Neptun.

El aduce confuzie, eroare şi incapacitate de a fi obiectiv. Pentru cei născuţi în Gemeni, cu care Soarele lor reacţionează prost, până la urmă face o cuadratură cu Neptun, nu-i de colo să trăieşti 14 ani pe o cuadratură solară şi neptuniană. Îi este greu. Unii vor trăi sentimente puternice de revoltă şi de nemulţumire, nu-şi vor găsi locul, traiul, tihna, odihna, somnul, cheful de viaţă din varii motive. La început vor fi tentaţi să le pună pe seama unor factori de conjunctură, de moment şi, evident, superficial sau colaterali.

Nu se simt bine pentru că, spun ei, locuiesc în nu ştiu ce cartier care le provoacă disconfort sau nu reuşesc să se realizeze pentru că au apucat să se angajeze într-o instituţie care nu le permite o dezvoltare profesională, succes şi afirmare. Alţii sunt nemulţumiţi că s-au născut în România, alţii sunt nemulţumiţi că au emigrat în America, fiecare cu nemulţumirea lor. Potenţialul bun neptunian stă în ceea ce nu se vede chiar aşa de repede şi de limpede, ceea ce nu se vede cu ochiul liber, ceea ce trebuie cercetat, analizat, extras încetul cu încetul ca o esenţă, un proces de distilare.

De aceea, toate deciziile rapide, superficiale, pripite şi mai ales pornite din micul confort, mica comoditate şi mica şmecherie îi vor împinge pe cei născuţi în Gemeni să greşească ori de câte ori vor intra în acelaşi tipar de gândire şi acţiune şi îl vor repeta, chiar dacă constată că greşesc.

La un moment dat vor avea senzaţia că nu mai pot să iasă din acest tipic care le oferă de fiecare dată altă variantă proastă. Şi în loc să renunţe cu totul şi să se restructureze, preferă să facă încă o dată un gest asemănător cu ceea ce fac jucătorii la cărţi.

Nu mai au bani, au pierdut toată noaptea, dar ei se împrumută, îşi amanetează pantalonii sau pantofii, pleacă desculţi, ajung dezbrăcaţi acasă pentru că au pierdut şi în acel moment, ultim al disperării. În loc să se oprească şi să nu mai mizeze la masa de joc, ei continuă să forţeze soarta.

Cam la fel se va întâmpla de-a lungul acestor 14 ani cu unii dintre nativi. Sunt şi Gemeni care au coloană vertebrală şi o anume construcţie, care au şi o dispoziţie planetară care îi fereşte sau îi protejează de astfel de căderi în exces.

Multe sunt lucrurile care pot fi spuse şi vor fi spuse cu privire la acest tranzit. Totuşi, luaţi în calcul faptul că odată intrat Neptun în această Casă a X-a el deja face o primă conjuncţie cu Chiron şi prima pavăză o aveţi şi se valorifică, şi primul avertisment chironian se va manifesta, se va înregistra.

Atenţie, să aveţi şi capacitate de a percepe ce vrea să spună. Prima lecţie pe care o aduce această planetă-profesor nu va întârzia să vă fie predată.


Rac

Pentru nativii din semnul Racului săptămâna viitoare aduce substanţiale motive de îngrijorare cu privire la pregătire profesională, la examene, la datorie faţă de şcoală, carte, aduce destul de multe momente precare în care mai ales cei tineri nu au chef să înveţe, chiulesc, recurg la artificii, se revoltă împotriva profesorilor, dau cu manualul sau cu cursul de pământ, încearcă să facă tot felul de salturi în pregătirea lor, citesc un capitol din zece, se bazează pe noroc şi aşa mai departe.

Relaţia este proastă, păguboasă, e inutil să mai subliniem că nu îi conduce la succes, dar pe lângă faptul că s-ar putea să piardă un examen, să ia un examen cu notă foarte mică, să se facă de râs, să nu facă impresie bună, să se discreteze în ochii unui profesor sau a unui colectiv, mai există şi riscul să aibă conflicte. Să fie puşi să facă un lucru de două ori, să li se dea o lucrare înapoi, să nu fie primiţi în examen decât cu o condiţie: să mai elaboreze ceva, să mai contribuie cu ceva pentru ca acceptarea lor în faţa unei comisii de examinare să se poată realiza. Să dea examenul de două ori, să fie sancţionaţi cu o revenire după un răstimp, după o aşteptare.

Acum depinde şi de părinţi, depinde şi de cei care sunt în preajma unui nativ să-l împiedice să facă astfel de lucruri. În principal, această atitudine nu vine dintr-o eduaţie proastă sau dintr-o natură umană incorectă, vine din plictism, din enervare, din dezgust, din indiferenţă, din saţietate.

Vor să scape mai repede, vor să nu mai audă de şcoală, deprofesori, de examene, de teză, de lucrări, de note, nu mai suportă stresul, emoţia, tracul. Sigur, nu-i foarte plăcut să fi în faţa unei comisii care se uită la tine, te examinează din cap până în piciore, îţi cântăreşte fiecare cuvânt şi îţi dă şi o notă pe deasupra. Nu e bine. Dar acestea sunt etape necesare în viaţă, ele trebuie înţelese ca atare şi e bine să nu fie dilatate şi transformate în catastrofa existenţei lor pentru că, de-a lungul timpului, vor mai trece prin astfel de situaţii.

Se accentuează discuţiile legate de bani şi, atenţie, surprizele, ciudăţeniile, întâmplările neobişnuite, evenimentele neaşteptate, complicaţii, reacţii pe care nu le putea anticipa sau premedita, sau evita nativul, pentru că vin de la ceilalţi.

Pe o altă direcţie, nativii din semnul Racului ar trebui să fie atenţi şi la o serie de factori de risc care provin de la manipularea unei aparaturi sau folosirea în procesul muncii a unor tehnologii cu grad mare de risc.

Operează cu substanţe periculoase, cu curent electric, cu tensiune înaltă sau cu mecanisme complicate pe care poate nu le stăpânesc pentru că nu sunt foarte bine pregătiţi. Şi atunci apar riscurile pe corpul fizic. Săptămâna le aduce şi lor, ca tuturor celorlalţi nativi din alte zodii, o modificare de statut prin intrarea planetei Neptun în Casa a IX-a. Se observă mai întâi o importanţă crescută a unui loc din harta lor astrală care vorbeşte despre mobilare interioară, despre dezvoltare, creştere, despre spor de sensibilitate.

Unii vor simţi acest impuls mai întâi într-o formă directă, organică, ca o manifestară fiziologică.

Devin mai sensibili, devin mai lacrimogeni, mai duioşi, îi emoţionează o scenă de film mai repede şi mai puternic decât altădată.

Empatizează cu problemele celor din jur, mai ales ale familie, mai mult şi mai profund, mai răscolitor. Se produc în ei trăiri care sunt rezultatul unor alchimii sufleteşti la care ei nu au contribuit foarte mult şi de care aproape nu sunt conştienţi, văd doar consecinţele, se observă pe sine şi se miră fie că au devenit mai generoşi, fie că se interesează de domenii care erau cu totul şi cu totul străine pentru ei, în care nu găseau niciun fel de bucurie şi motivaţie.

Se pot apropria, de exemplu, de muzică, de pictură, de artă, de o viaţă religioasă, de ceremonial, de biserică, de rugăciune, de credinţă. Să vedeţi, de-a lungul anilor câţi nativi din semnul Racului, mărturisindu-se, vor spune "Eu la data aceea nici nu ştiam vreo rugăciune, nu ştiam nici Tatăl Nostru, şi acum, iată, câte lucruri ştiu, iată cât de mult a contribuit în biografia mea sau pentru sănătatea mea, sau pentru mintea mea, sau pentru echilibrul meu Biserica, rugăciunea". Vor începe să se apropie de domenii care pot să ţină de psihologie, de ezoterism, de medicină, se pot interesa de aspectele morale sau legale ale vieţii lor, ale grupului în care trăiesc, ale familiei sau să se dedice cu destul de multă filantropie şi generozitate unor acţiuni caritabile, unor interese general umane, uneori până la sacrificiu.


Leu

Pentru cei născuţi în zodia Leului intrarea planetei Neptun în Casa a VIII-a, legată de banii altuia sau altora, sau unor situaţii conjuncturale în care ceilalţi deţin rolul primordial, deţin funcţia de agent care provoacă o conjunctură, este de natură să le transforme viaţ într-un capitol de roman sau într-un roman-fluviu. De acum încolo, mulţi ani, viaţa lor, din punct de vedere financiar, va fi cu totul şi cu totul neobişnuită.

Unii vor primi bani, beneficii, moşteniri, unele femei pot să găsească nişte sponsori generoşi, nişte domni plini de intenţii bune -  şi nu sunt ironică când spun asta şi nu vreau să creez un subtext care nici nu există -, care le pot ajuta, le pot, mai ales pe cele tinere, îndruma în viaţă, trimite la carte, la şcoală, la învăţătură, care le pot susţine din punct de vedere un început în carieră, în afacere sau în propria existenţă.

Şi domnii pot să găsească, dar de data aceasta v fi vorba de persoane suspuse sau importante, care îi preţuiesc şi care le dau un credit în alb, ba chiar le dau nişte bani ca la început de drum. Aceste situaţii, absolut inexplicabile, destul de complicate şi confuze, le va fi greu să refuze, le va fi greu să accepte, vor fi şi măguliţi, vor fi şi speriaţi, vor fi şi stresaţi cu ideea că au contractat o datorie şi morală şi materială, că şi-au băgat capul în jug şi că nu se ştie când acest ajutor se va transforma într-o povară sau într-o penitenţă.

Alteori, Neptun aduce cheltuieli nesăbuite, lipsă de măsură şi autocontrol, nu vor putea să-şi pună stavilă atunci când doresc să cumpere ceva sau să se reechilibreze prin cumpărături care au o funcţie de compensare psihologică. Pot să devină mână-spartă, cheltuitori şi să aibă astfel de perioade asemănătoare cu un soi de criză interioară. Cheltuiesc până la ultimul ban, după aceea se cuminţesc, dar asta până când se refac şi povestea se repetă.

Excesele, atitudinea lipsită de înţelepciune, lipsa de pragmatism îşi va pune amprenta de acum încolo pe multe dintre impulsurile, instinctele primordiale ale nativilor ori de câte ori va fi vorba de bani. Pentru alţii, cre au fler, care ştiu să speculeze situaţia, care ştiu să întoarcă lucrurile în favoarea lor, atunci s-ar putea să fie rost de tot felul de situaţii favorabile. Românul le zice învârteli. S-au învârtit de o casă, s-au învârtit de o maşină, fac în aşa fel încât un beneficiu, un câştig, un avantaj material să vină spre ei fără prea mare efort. Lucrurile se pot complica, se pot tensiona, pot să aibă şi consecinţe dintre cele mai speciale, dar toate la timpul lor.

Deocamdată reţineţi că Neptun îi face pe unii dintre nativii din Leu să-şi nege substanţa iniţială. Semn de foc, puternic, masculin, diurn, se vor confrunta cu acest exces de apă într-o Casă care mai este şi a morţii. Unii se tem de acest cuvânt şi de această ipostază, eu le menajez sensibilitatea şi evit să fac precizări ori de câte ori este vorba de Casa a VIII-a a morţii, deşi ea este o realitate.

Oamenii se nasc şi mor, ne mor prieteni, rude, vecini, colegi şi aşa mai departe. Nu trebuie să ne temem de acest fenomen firesc al vieţii, are şi el pandantul lui. De aceea, pentru cei născuţi în zodia Leului care au o vocaţie, care au un destin, această posibilitate să se întâlnească cu o conotaţie astrală de mare valoare, de mare intensitate şi să se schimbe. Unii dintre aceşti nativi din zodia Leului, cum spuneam, pot atinge graniţele genialităţii. Se pot îndrepta spre nişte teme şi motive de acţiune.

Pot să devină creatori, pot să devină originali, pot să devină artişti, pot să devină nişte persoane active în nişte domenii de excepţie, mai singulare, dar care să aibă nevoie de forţa şi impactul pe care îl au de la zodia Leului şi să se combine cu splendoarea sufletească sau cu excelenţa intelectuală, cu virtuozitatea, care nu înseamnă virtute, cu virtuozitatea care poate să-i transforme în lideri. Unii nativi din zodia Leului pot, pur şi simplu, să renască, aşa cum este legenda asociată cu Casa aceasta, a VIII-a, a renaşte din propria cenusă, motivul păsării Phoenix, motivul veşnicei reîntoarceri la surse, a elementului care odată epuizat se naşte din propriile reziduuri sau din propriile rămăşiţe, sau din propriile resurse ultime şi să înceapă o nouă etapă.

Cei care au un destin, această formă de autodepăşire, de renaştere şi de salt uriaş peste toate dificultăţile, au 14 ani la dispoziţie să o facă şi să o facă bine. Deocamdată, pe termen foarte scurt, este bine să reţină că săptămâna este complicată la nivelul negocieri, discuţii, contracte.


Fecioară

Pentru cei născuţi în Fecioară perioada cuprinsă între seara zilei de 1 februarie şi dimineaţa zilei de 3 februarie este mai dificilă.

O opoziţie a lui Marte, devenit retrograd, în propriul lor semn zodiacal cu planeta Venus în exaltare în Casa a VII-a vorbeşte despre alterarea relaţiilor matrimoniale, stricarea armoniei conjugale, risipirea unei atitudini paşnice şi cooperante cu cei care se află într-o relaţie contractuală, cu partenerii de lucru, cu echipa în care s-a integrat sau cu toţi cei cu care el trebuie să aibă o relaţie bine precizată. De asemenea, sunt distorsionate relaţiile cu instituţiile de rang mai mic.

Pot să apară sancţiuni, certuri, nemulţumiri, reacţii disproporţionate, amenzi, sancţiuni, limitări, admonestări, gesturi pe care aceeia le fac destul de nejustificat, de disproporţionat aşa încât cel născut în semnul Fecioarei chiar este victimă. E bine să nu riposteze violent, dacă poate să amâne până pe 15 aprilie orice fel de ripostă, ar fi bine.

Dacă totuşi este vorba de, să spunem, o amendă şi e un termen limită al contestaţiei, nu are ce să facă, trebuie să tragă aer în piept, să se înhame la un conflict destul de complicat şi să se aştepte la amânări, tergiversări.

Pe de altă parte, să nu se aştepte la o rezolvare rapidă şi corectă, normală ori în cadrul legal. Să se aştepte la încurcături, la amânări, la tergiversări, la reacţii agresive, urâte sau bădărăneşti ale celor cu care până nu demult convieţuia sau colabora foarte bine. Nu este momentul potrivit pentru a se semna în aceste două zile contracte, pentru a se discuta chestiuni de principiu de mare importanţă esenţiale pentru o firmă sau un parteneriat. Începând cu seara zilei de 3 februarie Neptun intră în Casa a VII-a, chiar a parteneriatului despre care tocmai vorbeam adineauri. De aici încolo lucrurile devin complicate.

Casa a VII-a are în economia unui horoscop, a unei hărţi cereşti, o pondere importantă ca şi Casa a X-a. Este una dintre cele mai dinamice Case pentru că stabileşte relaţia eu şi celălalt. Este vorba despre un partener unilateral, este vorba de eu şi soţul meu, eu şi colaboratorul meu, nu este vorba de eu şi grupul meu mare de prieteni.

Deci, aici nu intră colectivităţile. De aceea, conflictele sunt vizibile, sunt faţă în faţă, sunt directe, sunt imediate, sunt sonore. Neptun îi va face de multe ori să exagereze, să devină pătimaşi, să se încrânceneze de câte o chestiune pe care ei o cred fundamentală şi esenţială, şi importantă, şi decisivă, şi la care nu renunţă în ruptul capului, şi care este o prostie şi un fleac, şi o banalitate.

Îşi pierd reperele interioare, se pierd cu firea, cum spuneam, în faţa unor lucruri insignifiante, se inhibă sau ignoră aspecte grave. Reacţionează într-un fel care nu le este specific naturii lor. Uneori abandonează o relaţie, deşi ea trebuie menţinută şi susţinută, alteori continuă o relaţie care este total nepotrivită şi care îi hărţuieşte şi le mănâncă energia, timpul, banii sau le complică existenţa cu totul şi cu totul.


Balanţă

Pentru cei care s-au născut în Balanţă perioada cuprinsă între seara zilei 1 februarie şi dimineaţa zilei de 3 februarie sunt mai complicate, sunt legate de o enervare, de o nemulţumire, un factor de stres care poate să provină de la muncă sau de la sănătate, ori de la ambele.

Enervaţi de o chestiune care se produce la serviciu să înceapă să aibă tot felul de tulburări, să nu doarmă, să nu mănânce, să-i doară capul, să se simtă prost, să fie nervoşi.

În continuare, seara zilei de 4 februarie şi, ulterior, 5 februarie se anunţă ca nişte zile decisive sau importante pentru o problemă de rostuire socială sau pentru o contradicţie în familie.

Uneori s-ar putea ca aceşti nativi să facă apel la familie, să ceară ajutor, să aibă nevoie de echilibru, dar să nu-l găsească. Alteori ei să fie obligaţi să participe la nişte chestiuni, decizii, cheltuieli, răspunderi, asumări de risc care provin de la familie şi să nu le facă nici plăcere ori nici să nu poată să ducă la îndeplinire ceea ce le este trasat ca un fel de datorie morală sau filială.

De multe ori se vor enerva că au prea multe pe cap, că li se transferă, li se deleagă prea multe activităţi, că nu mai au timp pentru ei. O astfel de situaţie iritantă este, cum spuneam, pe 4 şi pe 5 februarie.

Cât priveşte creativitatea, ea este la cote maxime, toţi cei care desfăşoară activităţi artistice, unde e nevoie de inspiraţie, talent, vor fi în formă. Cel mai mult vor profita de pe urma acestui context astral actorii, cei care joacă în fime, apar la televiziune, fac înregistrări, filmează în platouri cinematografice sau desfăşoară o activitate scenică concertantă, acolo tot ceea ce ţine de Vărsător le induce lor multă dezinvoltură, curaj, inspiraţie, o natură tinerească şi curajoasă, o abordare neconvenţională a rolului sau a întregii prestaţii artistice.

De asemenea, sunt avantajaţi cei care scriu, fac publicistică.

Cât priveşte prietenul nostru Neptun, el va intra în Casa a VI-a şi aduce un lucru extraordinar, şi nume o mare mobilitate interioară, psihică, sufletească şi mentală. O schimbare de situaţie. Deşi Balanţa este reprezentată sub forma unui cântar cu două talgere, uneori în echilibru perfect, alteori talgerele sunt dezechilibrate, deşi, uneori, semnul zodiacal al Balanţei este reprezentat de o femeie care ţine în mână un cântar, lumea are impresia că Balanţa oscilează, ba, uitându-se şi la femeie, are impresia că este un semn feminin cu graţia de rigoare.

Graţia vine de la patronajul venusian, patronul zodiei Balanţă este planeta Venus, şi nu are niciun fel de legătură cu doamna care ţine balanţa, care reprezintă o translare a motivului justiţiei care este legată la ochi şi într-o mână are o sabie cu care taie, pedepseşte, sancţionează, sacrifică şi în alta are balanţa în numele căreia a cântărit, a judecat şi a decis.


Scorpion

Săptămâna viitoare aduce celor născuţi în Scorpion premizele astrale pentru exagerări şi depăşirea măsurii, mai ales în relaţiile parteneriale, duritate mai ales în exprimare sau într-o atitudine care este de moment, câteva zile de crispare, de lipsă de răspuns sau de înţelepciune ori de măsură la o serie de situaţii complicate, enervante sau  banale ori obişnuite.

Depăşind această etapă, care nici nu durează foarte mult, trebuie să ne îndreptăm atenţia către semnificaţia planetei Neptun care pentru Scorpioni este dintre cele mai speciale. Odată cu seara zilei de 3 februarie şi, implicit, cu intrarea planetei Neptun în Peşti în Casa a V-a ar trebui să ţinem cont de faptul că celor născuţi în Scorpion să spun că le vine apa la moară e puţin spus. Aş spune, mai de grabă, că începe un moment de cuplare la oceanul universal, la tot ceea ce reprezintă un fond de inspiraţie, de creaţie şi de sensibilitate. Pe cei mai mulţi îi înnobilează, îi transfigurează. Sunt avantajaţi cei care scriu, cântă, lucrează.

Pot să fie arhitecţi, designeri, creatori de modă, bijutieri, pot să fie pictori, graficieni, toate disciplinele artistice, pot să fie muzicieni sau o serie de persoane care au structura lor, în fibra lor umană, o natură artistică sensibilă. Emotivitatea va fi la cote maxime şi va contribui ca un factor decisiv în multe hotărâri sau în multe implicări. 4 şi 5 februarie sunt pentru aceşti nativi cu totul şi cu totul deosebite. Vă închipuţi că se realizează un multiplu trigon regal cu Soare în Scorpion, Lună în Rac în domiciliu, Venus în Peşti în exaltare şi un Neptun, la rândul lui, în domiciliu.

Este un moment de graţie, un moment fericit, un moment inspirat, le dă o anume subtilitate sau o valoare specială tuturor gândurilor, deciziilor sau prestaţiilor.

Este o perioadă de aproximativ 48 de ore când Scorpionii sunt într-una dintre cele mai speciale forme fizice, psihice, cu valorificare exterioară prin meserie sau prin prezenţă socială sau prin viaţă şi activitate. De aici încolo rămâne ca acest Neptun să le lumineze 14 ani, în funcţie de vârstă, fie Casa copiilor, şi atunci avem de-a face cu Scorpioni tineri care vor avea un copil, vor avea mai mulţi copii, şi atunci postura de părinte este mai mult decât o decadă, un element important în existenţa lor.

Pentru alţii este vorba de începutul unei activităţi care îşi schimbă datele, se emancipează, se afirmă, au succes, sunt lansaţi în valurile vieţii ale creativităţii şi îşi urmează destinul. Pentru alţii, indiferent de vârstă, Neptun poate să aducă o uriaşă dorinţă de experienţă sexuală, senzuală, emoţională. Mai ales, bărbaţii vor deveni cuceritori, nerăbdători, nesăţioşi, nimeni şi nimic nu le mai poate numără iubitele, nici tentaţiile şi nici provocările.

Vor fi într-o efervescenţă continuă, vor dori să cunoască eternul feminim şi ca orice lucru etern este şi infinit. Aşadar, cuceririle vor fi fără număr, bucuriile vor fi pe măsură, dorinţa şi setea lor de raportare şi reevaluare sau poziţionare faţă de o femeie, două femei, o sută de femei, câte femei se poate într-o perioadă de 14 ani, este necesară pentru că le dezvăluie noi latenţe, noi performanţe, noi capacităţi. Sigur că, unora le mai dezvăluie şi nişte limite. În filosofie există un principiu, şi anume cunoaşterea, atingerea limitei, care este un prag psihologic maxim de autocunoaştere şi de reevaluare.


Săgetător

Pentru cei care s-au născut în zodia Săgetătorului săptămâna viitoare aduce întâlniri şi discuţii, scurte participări la şedinţe, întâlniri, întruniri, mici ieşiri în peisaj, excursii, vacanţe sau petreceri. Relaţiile cu rudele de tipul veri-cumnaţi, este destul de bine susţinută.

Uneori, însă, tocmai pentru că este vorba de persoane foarte apropiate de intimitatea nativului, pot să apară şi reacţii de ostilitate, reproşuri, discuţii care pleacă de la un motiv cât de cât real şi justificat şi ajung hăt, departe, la acuzaţii, la degenerări şi denaturări ale unor cuvinte sau ale unor gesturi pe care unul le-a făcut sau nu le-a făcut în avantajul sau dezavantajul celui născut în Săgetător. Contextul astral care ţine de Casa comunicării este uneori fulminant, extravagant, neobişnuit şi convulsiv.

Nu lăsaţi cuvintele să vă hotărască destinul şi nu lăsaţi geturile mărunte să vă provoace în aşa fel încât să stricaţi nişte relaţii fie de bună vecinătate, fie de parteneriat, fie de mica armonie familială. Săptămâna aduce un context mai stresant legat de poziţia în societate. Sunt afectaţi de acest tranzit între Marte şi Venus, între 1 şi 3 februarie, cei care au o funcţie, au o capacitate de a decide şi, mai ales, sunt organizatori. Aceştia sunt puşi în situaţii delicate să acţioneze împotriva sentimentelor, intereselor sau a evidenţei.

Sunt obligaţi de conjunctură să acţioneze drastic, rigid, dur, în ideea că trebuie să se poarte exemplar şi să pună ordine într-o situaţie deficitară.

Totuşi, ceea ce vor face acum va fi retractat, va fi regretat sau va fi recuperat printr-un gest care va trebui măcar ca impact de imagine, ca valoare morală, ca mesaj către ceilalţi, semnificaţia sau consecinţele unui gest. Planeta Neptun va intra pe 3 februarie în Casa a IV-a.

Este o Casă legată de trecut, de moştenire, de karmă, de lucrurile care se transmit genetic, de lucrurile implacabile pe care le avem ca definiţie structurală, umană şi socială. Nu poţi să-ţi negi limba maternă, nu poţi să-ţi negi ţara, nu poţi să-ţi negi epoca şi nu poţi să-ţi negi ADN-ul şi întreaga zestre genetică. Sunt lucruri imuabile şi pentru că aici nu se poate schimba nimic, evident, în prezent sau în viitor nu se poate negocia nimic, nu se poate îndulci nimic.

De aceea, dintre toate cele 12 semne zodiacale, cea mai estompată prezenţă, cea mai neobservată intervenţie în destin a lui Neptun în Peşti timp de 14 ani va fi pentru cei născuţi în Săgetător.

Din păcate, vor benefica puţin sau poate chiar deloc de acest tranzit. Unii, care totuşi vor avea posibilitatea să activeze ceva din tranzitul lui Neptun prin Casa a IV-a vor putea să aibă un beneficiu de înţelepciune sau de împăcare cu sine, cu soarta, cu familia, cu trecutul. Poate fi vorba de persoane mai în vârstă răzvrătite împotriva părinţilor care i-au obligat să facă o anume şcoală ca să ajungă la capătul ei să exercite o anume meserie, de care sunt nemulţumiţi, de care sunt dezamăgiţi sau care le-a adus numeroase necazuri. Se pot împăca apoi cu nişte relaţii interumane. Cineva nu s-a înţeles cu mama sau cu tatăl.

Într-un astfel de context are destui ani de acum încolo să reevalueze întreaga relaţie, întreaga biografie, întregul context, să găsească circumstanţele atenuante necesare şi, mai ales, să găsească puterea creştină de a-i ierta şi de a uita. În felul acesta se poate vorbi mai mult de un noi de mântuire, de vindecare, de împăcare cu trecutul, de împăcare cu arborele genealogic, cum se spune în ezoterism, de natură să îi uşureze întreaga predispoziţie către boli, suferinţă şi să nu mai cheme necazurile, trăind într-un context exergetic negativ.

Pentru toţi nativii, însă, amintirile şi nu uitarea vor fi elementele constante într-o relaţie cu părinţii, cu familia, cu trecutul. Sunt şi persoane care pot să scoată, la un moment dat, pe un anume context astral, ceva de excepţie. Pentru asta, însă, trebuie să fie destinul construit, ascendentul, întregul semn de generaţie, întreaga lecţie de viaţă trăită până acum care să nu aibă nevoie decât de acest dirijor de karmă care să le permită să sară din dimensiunea prezentului într-o altă dimensiune.


Capricorn

Cei născuţi în Capricorn au parte de tot felul de surprize financiare, evenimente care pot fi provocate de relaţiile de muncă, de o colaborare, de un parteneriat, de o relaţie contractuală care se concretizează. Surprizele sunt plăcute şi ei sunt puşi puţin în încurcătură nu pentru că nu au bani, ci pentru că, iată, vin şi trebuie să îi administreze.

Intrarea planetei Neptun în Casa a III-a le dă unora dintre nativi, mai ales celor tineri, o dorinţă reală spre progres, cunoaştere, învăţătură, nesaţ, dorinţă uriaşă de a cunoaşte, de a afla, de a experimenta, de a trăi pe cont propriu, de a accesa domenii ale noului sau ale prezentului ori ale viitorului.

Oricum, trecutul nu prea îi mai interesează, se rup de el repede, se detaşează şi se cufundă în noi relaţii sociale, familiale sau în noi tipuri de relaţii cu cartea, şcoala, informaţia, educaţia, gândirea.

Felul de a învăţa al Capricornilor va fi de acum încolo, indiferent de vârstă, unul neconvenţional, unul atipic. Nu se aşează ca orice student sau elev silitor la masa de lucru cu manualul în faţă să citească, să repete, mai mult sau mai puţin mecanic şi să îşi ia notiţe. Învăţătura va fi una care ţine de intuiţie, de meditaţie, de construcţie, de dialog materialul informativ.

ste mai mult o colaborare, este o transformare a acestor surse de şlefuire într-o sursă de progres.

Mulţi dintre cei născuţi în semnul Capricornului vor întineri de pe urma acestei prezenţe minunate, Neptun în Casa a III-a. Vor întineri spiritual, se vor vedea pe sine în posturi noi şi nu le vor refuza. Ba, dimpotrivă, vor refuza autocenzura, rigiditatea, sobrietatea, rigoarea de care au dat dovadă până acum.

Amprenta va fi cu atât mai puternică cu cât vom avea de-a face cu un Capricorn matur sau care se apropie de vârsta a III-a şi care va constata, surâzând, că fiecare zi, cu fiecare lună, cu fiecare an el parcă e tot mai tânăr, se va întreba "până unde o să devin un adevărat adolescent? O să dau în mintea copiilor". Nu, fiţi siguri, nu o să ajungeţi până acolo.

Dar o serie de impulsuri, de dorinţe, de curiozităţi, vor dori să se îmbrace şi să fie mai la modă, vor dori să experimenteze un stil sportiv sau un stil chiar avangardist, vor dori să facă excursi, să călătorească.

Aici, într-adevăr, avem de-a face cu o sete romantică. Se vor transforma în Vasco da Gamma sau Christofor Columb, vor pleca în croaziere, vor fi tot timpul pe drumuri, vor fi neliniştiţi sau, invers, singura lor linişte va fi într-o lipsă totală de spirit disciplinat şi coordonat. Vor alege programul infernal de lucru sau de viaţă, sau de călătorie, vor alege surpriza, ineditul, vor experimenta nevoia şi aptitudinea lor de a se adapta din mers la condiţii dificile de trai, de somn, de hrană, de călătorie sau de muncă. Pentru multe persoane se mai pune şi problema construirii acum a unui proiect legat de străinătate. Unii emigrează, pur şi simplu, alţii explorează, prospectează şi, până la urmă decid, hotărăsc.

Va fi în 2013 un moment esenţial pentru ei cu privire la această inserţie a lor geografică. Se vor transforma de-a dreptul în nişte peşti care călătoresc, migrează, care circulă pe nişte trasee subtile ştiute numai de ei pentru a-şi urma destinul. Îi mână, îi cheamă tăriile, depărtările şi, în felul acesta, ei îşi reconstruiesc foarte clar o etapă care nu îi mulţumeşte. Sunt cu atât mai avantajaţi de acest tranzit astral cu cât nu sunt integraţi în structuri foarte precise, bătute în cuie, consfiinţite de lege.


Vărsător

Acum ce să fac cu dumneavoastră stimaţi Vărsător? Să vă felicit? Să vă felicit. Aşadar, primiţi felicitările mele cu prilejul zilei de 3 februarie când aţi scăpat de orice fel de provocare astrală. Nu vă mai zguduie nici Uranus, care a stat cu mult timp în semnul dumneavoastră, nu vă mai nemulţumeşte nici Jupiter, nu vă mai ceartă nici Luna neagră şi, în sfârşit, nu vă mai supune transformărilor uriaşe şi presiunilor, uneori, insuportabile ale lui Neptun. A plecat Neptun, cum s-ar zice, v-au lăsat cu toţii în pace.

Sunteţi singuri, sunteţi fericiţi, celelalte planete sunt poziţionate în diferite alte semne zodiacale, aşa încât mulţi ani de acum încolo nu veţi mai fi provocaţi de tranzite decisive cu efecte puternice, uneori intempestive, alteori implacabile, alteori insurmontabile. Veţi fi liberi să decideţi voioşi şi cred că deja aveţi un sentiment de uşurare sufletească şi trupească, ceea ce este, într-adevăr, foarte bine. Vă întrebaţi, cu siguranţă, ce se va întâmpla cu acest Neptun care va intra în Peşti, va intra în Casa banilor.

De aici, pentru unii, o dorinţă, o ambiţie uriaşă de a face avere, de a câştioga bani cu orice chip, pentru alţii posbilitatea chiar se materializează, se concretizează, pentru alţii, deocamdată, este un proiect, este o nostalgie, este o speranţă sau este o mică invidie.

Până la urmă vor găsi ei calea prin care să ajungă la o sumă de bani. Deocamdată, reţineţi că, între 1 şi 3 februarie exact problema banilor vă scoate din sărite. Unii vor fi victima unor greşeli. Li se întocmesc hârtii, chitanţe, facturi eronate fie la capitolul unei redactări, ceea ce se cheamă în justiţie eroare materială, alteori este o eroare matematică, au calculat greşit TVA-ul, au adunat, au împărţit, au scăzut anapoda şi dumneavoastră trebuie să plătiţi mai mult sau, în orice caz, trebuie să vă duceţi să refaceţi aceste documente, să daţi explicaţii, vă pune pe drumuri această situaţie, vă cheltuieşte timpul, răbdarea şi energia.

Se va depăşi şi această etapă, nu este importantă. Important este că, de acum încolo, în următoarele două-trei luni, veţi vea parte de foarte multe îndemnuri bune, de nişte impulsuri, de nişte idei, de nişte soluţii, de nişte parcursuri interioare cu privire la bani şi valorificarea unui potenţial personal pe care nu le-aţi avut demult.

Vă veţi întreba ce-i cu dumneavoastră, vă veţi mira de ce gândiţi aşa de bine, vă veţi enerva de ce nu aţi gândit atât de bine mai demult. Simplu. Pentru că era Neptun acolo şi vă tulbura, şi vă solicita, şi nu vă lăsa în pace, şi vă păcălea, şi vă ademenea, şi vă târa pe drumuri greşite şi ccedaţi tentaţiei pentru că era în semnul dumneavoastră, în Vărsător. Acum nu vă mai împinge nimeni de la spate, nu vă face nimeni de pe marginea drumului, din tufe, niciun fel de semn, nu vă lăsaţi cuceriţi şi ademenit ori păcălit de nimeni şi nimic, ceea ce este, într-adevăr, un câştig dintre cele 12 semne zodiacale.

Cel mai câştigat semn este Vărsătorulul, pentru că în acest moment este liber de contract. Deci, recapitulăm, Lună neagră, Jupiter, Uranus, Chiron şi Neptun au tot trecut şi au traversat acest semn al lor natal. Duse sunt, plecate sunt în alte zone şi, mai ales, cei maturi chiar resimt la propriu o stare de bine. Această stare trebuie cultivată, valorificată, trăită din plin şi trebuie înţeleasă ca o etapă necesară pentru o desfăşurare de forţă. Unii trebuie să facă ceea ce-şi doreau. Dacă trebuie să urmeze un tratament şi să se însănotăşească, să-l facă, dacă trebuie să facă o operaţie, să o facă, dacă trebuie să călătorească, să-şi ia bilete de tren, de avion, de vapor, dacă trebuie să înveţe, să pună mâna pe carte, dar nu cred că învăţătura este elementul important.


Peşti

Acum, după ce veţi fi auzit că i-am felicitat pe Vărsători, că au scăpat de Neptun care a stat aproape 14 ani deasupra capului lor, uneori ameninţător şi periculos ca sabia lui Damocles, vă veţi întreba, deci, ce pot să spun Peştilor când Neptun intră în semnul lor zodiacal.

Aşadar, stimaţi prieteni care v-aţi născut în zodia Peştilor, felicitări pentru că începând cu ziua de 3 februarie îl veţi avea de partea dumneavoastră prieten, protector, aliat, suport moral şi liant ceresc pe Neptun.

Este guvernatorul dumneavoastră şi aveţi o şansă unică, să fiţi acum în viaţă activi şi să beneficiaţi de această întâlnire. Gândiţi-vă că de 165 de ani încoace au fost milioane de oameni care s-au născut în semnul Peştilor şi nu l-au avut pe Neptun în semnul lor zodiacal.

Vă veţi întreba cum au trăit aceeia. Mai greu, mai prost, mai complicat. Vă veţi întreba cum veţi trăi dumneavoastră de acum încolo până în 2015 cu acest Neptun care pe unii cred că îi sperie prin amploare.

Au mai citit cărţi de popularizare, reviste, manuale şi au aflat şi ei că Neptun aduce utopie, amplifică sentimentul grandiosului, al monumentalului, dă o lipsă de măsură şi proporţii şi îi implică pe Peşti în acţiuni uneori peste puterile lor. Primul meu sfat este să nu vă pierdeţi cu firea .

În al doilea rând să nu citiţi chiar toate prostioarele de popularizare pentru că nu întotdeauna acolo şade adevărul. Apoi, adevărul neptunian este atât de mare şi de complex şi se nuanţează, şi se schimbă exact ca într-un joc de caleidoscop. Pentru cei născuţi în zodia Peştilor, care sunt o placă turnantă şi sunt un element important în echilibrul astral şi cosmic, datorită faptului că prin ei se exercită şi se valorifică tot ceea ce este bine şi extraordinar dinspre această planetă, Peştii ar trebui să fie mândri şi bucuroşi că trăiesc această etapă.

Ar trebui să fie şi responsabili, şi conştienţi că, este adevărat, nu e simplu, dar e bine, e mai bine, pote fi extraordinar, excelent sau nemaipomenit. În primul rând că Neptun îi fereşte de dezamăgiri.

Chiar dacă se amăgesc sau exagerează o situaţie în bine, îi fereşte depresia aia dură şi cumplită, de suferinţa şi de tragismul ori de nemulţumirea şi perpelarea pe care au cunoscut-o, de exemplu, când Luna neagră le-a tranzitat semnul sau când Jupiter, deşi în domiciliu, în nocturn, a şezut acolo şi mai mult nu a fost de folos, pentru că a stat în majoritatea timpului retrograd, apoi în câteva săptămâni a străbătut zodia şi nu au înţeles nimic.

Acum, fiţi bucuroşi, dacă din tranzitul lui Uranus sau lui Jupiter nu vaţi ales decât cu transformări şi conflicte, cu convulsii, cu drame personale, acum vine Neptun care şterge, netezeşte, veţi trăi ca într-un basm, ca într-o poezie, totul va fi frumos, va fi un abur, va fi cald, va fi plăcut, o muzică, va fi ca în Rai.

Ce zic eu, ca în Rai. Nu. Va fi ca pe pământ cu toate condiţionările şi realităţile pământene, cu toate preocupările şi obligaţiile, penitenţele şi corvezile pe care viaţa de fiecare zi le aduce oricui, evident şi Peştilor. Ar trebui să fie puţin atenţi la ceea ce se întâmplă de acum până prin mai, pentru că pe relaţia Neptun-Chiron ei sunt avantajaţi, aş spune, sunt privilegiaţi, sunt singurii care vor primi informaţie de excepţie, sunt singurii care vor primi direct, nemediat şi necriptat, un mesaj sau mai multe mesaje din astral.


Citeste materialul complet pe
evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
395

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
201

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
173

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...