HOROSCOP URANIA, săptămâna 28 august - 3 septembrie. Ce vă rezervă astrele?

HOROSCOP URANIA, săptămâna 28 august - 3 septembrie. Ce vă rezervă astrele?
BERBEC

Săptămâna cuprinsă între 28 august şi 3 septembrie este pentru nativii din Berbec din nou complicată. Luna activează destul de multe segmente care pun în prim-plan momente de viaţă personală esenţială.

O astfel de perioadă este cea cuprinsă între 31 august şi 1 septembrie, când Luna în Balanţă, în Casa a VII-a a relaţiilor parteneriale şi procesuale ridică din nou la standarde foarte dure, foarte înalte şi dificil de depăşit o serie de convulsii, de conflicte, de stări de nemulţumire, de furie, poate chiar de spaimă, de angoasă. Sunt şi persoane care bănuiesc că o duc bine, sunt liniştite, nu li se întâmplă nimic şi atunci toate aceste tranzite nu vin pe un fond biografic încărcat.

Dar dacă sunt persoane care au apucat să aibă necazuri, care sunt implicate în tot felul de cauze care reprezintă un motiv de stres de mai mult timp încoace, atunci această perioadă va funcţiona ca un răscolitor al evenimentelor. Încep să se pună din nou pe tapet, încep să fie din nou la ordinea zilei o serie de preocupări care pentru moment au fost abandonate, măcar ca o terapie psihologică s-au îndepărtat de subiectele stresante pentru a se linişti şi pentru a se revigora.

Acum nu mai pot să facă abstracţie de aceste realităţi. Pentru unele persoane zilele de 31 august şi 1 septembrie, cu o mică marjă de eroare, de toleranţă, înainte de 31 şi după 1 septembrie, pot să se asocieze cu audieri, procese, intervenţii în justiţie, unele dintre ele făcute cu intenţia corectă şi firească de a repune lucrurile pe un făgaş normal, fără exagerări, fără gesturi stupide, inutile sau ilegale. Cu toate acestea, contradicţiile sunt prea puternice şi, uneori, chiar şi interesele sunt atât de mari încât acest demers meliorist să fie înfrânt sau să fie limitat la minimum posibil.

Este un moment în care, având în vedere că Luna neagră face toată săptămâna cuadratură cu Marte, acest Marte face cuadratură toată săptămâna cu Saturn şi apoi intervine şi Luna care nu corectează, ci accentuează o serie de discrepanţe, Berbecii sunt din nou luaţi în colimator.

Casa I a existenţei, familia, bunurile, patrimoniul, căsătoria şi toate contractele ori toate relaţiile de amiciţie, colaborare sau chiar relaţiile versatile cu aparenţe de prietenie şi de normalitate, dar cu o căptuşală de nemulţumire, de ură, de invidie, cu chef de răfuială, toate acestea sunt realităţi care îi obosesc, îi consumă, îi macină pe nativii din Berbec.

Stresul fizic este mare, dar stresul psihic depăşeşte această epuizare trupească. Pentru toţi nativii din Berbec este indicat, în această perioadă, să se ocupe foarte mult de corpul lor şi de sufletul lor. Dacă nu au făcut până acum o serie de gesturi în această direcţie este bine să facă. Pe de o parte, un exerciţiu de liniştire şi calmare. Alteori este bine să folosească o serie de remedii naturiste, blânde, delicate, care să intervină pe corpurile astrale subtile şi să le dea de acolo liniştea necesară sau vindecarea ori măcar ţinerea sub control a unei situaţii.

Zilele de 31 august şi 1 septembrie, chiar dacă sunt importante pentru relaţiile conflictuale şi parteneriale, mai au şi o componentă medicală, pentru că privesc în mod special capul, cu toate funcţiile fiziologice ale organelor care locuiesc acolo. În afara creierului sunt organele de simţ şi la nivelul creierului, evident, sunt toate procesele mentale care sunt tulburate de aceste conjuncturi astrologice dure şi brutale. Ele acţionează ca o lovitură de ciocan permanentă. Nici cu Pluton nu este uşor de trăit în această perioadă.

În ziua de 29 august, dimineaţa, se produce momentul de Lună nouă şi pentru unele persoane născute în acest semn zodiacal poate fi vorba de un început, de o schimbare, de o noutate, de o modificare. Nu mai muncesc în aceleaşi condiţii, nu mai au aceleaşi atribuţii, nu mai au aceeaşi importanţă sau aceeaşi valoare în locul în care, dacă este acelaşi, se prezintă sau în locul cel nou de muncă pe care îl abordează.

TAUR

În ceea ce-i priveşte pe nativii din zodia Taurului, săptămâna viitoare le aduce două repere speciale pe care trebuie să le aibă în minte ca fiind nişte date nu neapărat importante sau decisive ori fundamentale, dar cu destulă semnificaţie pentru viaţa de fiecare zi. Una dintre aceste date este 28 august, ea se leagă în principal de familie, apoi este vorba de perioada de 48 de ore cuprinsă între 2 şi 3 septembrie, când Luna tranzitează Scorpionul şi se va afla în opoziţie atât cu Jupiterul din tranzit, cât şi cu Soarele lor natal, astfel încât se pune problema, în această perioadă, a unor contracte, a unor parteneriate sau a unor acorduri pe care trebuie să şi le dea.

Ceea ce am să vă spun eu este puţin complicat şi oarecum delicat, nu îndemn pe nimeni spre viclenie, spre şmecherie sau spre soluţii imorale. Totuşi, pe 2 şi 3 oarecare astuţie există în această predispoziţie astrală. Trebuie să fie foarte atenţi, foarte abili şi să speculeze foarte inteligent o situaţie care le este favorabilă, dar este vulnerabilă în viitor printr-o componentă periculoasă, alunecoasă sau insuficient cunoscută ori cunoscută, pentru că se leagă de nişte pericole, de nişte riscuri asumate.

O ofertă îi tentează, o postură sau o poziţie, mai mult publică decât profesională, îi ademeneşte. Dar sunt în egală măsură destul de lucizi să-şi dea seama că se înhamă la un risc şi devin fiinţe vulnerabile, devin ţintă. Nici să renunţe nu este foarte bine. De aceea, spuneam că trebuie operat cu multă măsură, cu diplomaţie şi cu o anume subtilitate de care Taurii nu întotdeauna dau dovadă. Fiinţe pozitive, dar destul de radicale, aceştia ori acceptă, ori refuză, bat cu pumnul în masă când ceva nu le convine sau întorc spatele şi părăsesc definitiv un domeniu în care nu mai au niciun fel de beneficiu, profit sau stabilitate.

Acum nu este momentul pentru astfel de gesturi şi probabil că va trebui să acţioneze cum nu au acţionat de foarte mult timp sau poate nu au acţionat niciodată în viaţa lor. Sentimentele sunt ambigue, sunt amestecate, sunt şi măguliţi, sunt şi flataţi, sunt şi speriaţi, sunt şi îngrijoraţi, sunt şi nemulţumiţi, uneori pot să fie chiar vag jigniţi.

O anume formulă de colaborare s-ar putea să fie pusă în nişte termeni care să nu fie politicoşi sau să nu fie corect exprimaţi, deşi probabil că nu felul în care este exprimată oferta contează acum cel mai mult, ci conţinutul, şi chiar parteneriatul care se impune. Casa parteneriatului, această Casă a VII-a, vorbeşte pentru Tauri de asocieri cu oameni care nu au nota zece la purtare întotdeauna, care nu au un caracter impecabil, care mai trebuie să mai treacă pe la croitor ca să mai corecteze nişte neajunsuri ale firii.

De aceea, ei nu sunt foarte încântaţi să constate că exact cu aceşti oameni vor trebuie să defileze pe mai departe, dar nici să-i refuze nu este bine. Pe 31 august şi 1 septembrie Luna trece prin Casa care activează problemele de muncă ori problemele de sănătate. Aici trebuie să se realizeze un echilibru sau poate chiar un echilibru prin absenţă, ignorare, tăcere şi detaşare.

GEMENI

Pentru cei născuţi în semnul Gemenilor momentul de Lună nouă care se produce în dimineaţa zilei de 29 august îi priveşte pe cei născuţi în zodia Gemenilor în relaţie cu casa, patrimoniu, domiciliu sau într-o relaţie cu părinţii. Aici se poate pune problema unui început, a unei schimbări care să aibă alura unei mici revoluţii personale.

Să se schimbe atitudinea, să se schimbe tipul de dialog, să se schimbe relaţiile fundamentale care s-au stabilit între un nativ şi părinţii săi. Pentru o serie de persoane acest început se poate asocia cu o anume temeinicie, cu un pragmatism sau cu o dorinţă de administrare mai corectă şi mai adecvată a unor bunuri. Nu este de neglijat şi o altă ipostază, şi anume intrarea în posesie a unui pămnt care vine dinspre părinţi.

Deci, este vorba de un transfer făcut cu acte în regulă între vii, cum se spune în justiţie, sau poate să fie vorba de căpătarea directă în natură ori prin compensare a unor bunuri funciare care au aparţinut mai demult părinţilor şi care acum ajung înspre copii sau nepoţi într-un chip alterat, astfel încât nu mai este vorba de aceeaşi bucată de pământ, ci este vorba de o sumă de bani sau acţiuni, aşa cum se procedează la ora actuală la noi în ţară. Pentru cei născuţi în semnul Gemenilor, totuşi, pedeapsa în viaţă este pe Casa lor, la 19 grade, iar sensul vieţii, adică parteneriatul şi procesele, sunt legate de nodul nord.

Mulţi dintre cei care se află născuţi în acest semn zodiacal, chiar dacă nu sunt la ora actuală într-o relaţie procesuală cu o persoană sau cu o instituţie, au totuşi în forfota vieţii de fiecare zi destul de multe premize belicoase, conflictuale sau justiţiare.

Tot timpul cer ceva, pretind, invocă, explică, discută, uneori se şi ceartă. Schimbul de idei este bogat, cuvintele sunt numeroase şi interesul este mare. Depăşind acum acet moment, se mai poate spune că săptămâna viitoare le aduce acestor nativi o zi de clocot şi de fierbere ieşită din comun. Ziua de 28 august îi poate transforma pe simpaticii şi vorbăreţii Gemeni în nişte fiinţe uluitoare, de-a dreptul de temut.

Vor intimida pe unii sau pe alţii şi nu neapărat vor intimida persoane slabe de înger. Dimpotrivă, vor face o impresie puternică, sunt războinici, sunt combativi, sunt agresivi din punct de vedere verbal, sunt foarte implicaţi într-o problemă. Combinaţia este bună doar pentru cei care dau examen, care se prezintă undeva şi trebuie să fie în formă, foarte siguri pe ei, care pleacă spre această confruntare cu un juriu sau cu un profesor ori cu o personalitate care îşi va expune un punct de vedere asupra prestaţiei unui Geamăn, ca şi cum totul e de partea lor, lumea e a lor şi au şi câştigat proba. Altfel, însă, ziua de 28 august poate să le aducă prejudicii de imagine sau prejudicii relaţionale. Nu mai au chiar atâta măsură ca pe vremuri, Mercur, patronul lor, guvernatorul lor, se află în Leu. Este o zodie care îi prieşte şi nu îi prieşte.

Până la un punct, Mercur în Leu accentuează demnitatea cuvântului sau a opiniei, dar exacerbează toate celelalte trăiri, sentimente şi reacţii care ţin de egoism şi subiectivism. Sunt prea voluntari, sunt prea egoişti, sunt prea individualişti, sunt prea intempestivi, sunt prea categorici, sunt prea expliciţi, astfel încât nu fac impresie bună şi bine ar fi ca mai ales părinţii care au în casă tineri, adolescenţi, care se prezintă la examen să-i mai tempereze, să-i atenţioneze, pentru că o astfel de atitudine furtunoasă pune juriul sau un complet de profesori care examinează pe gânduri.

RAC

Nativii din zodia Racului sunt foarte solicitaţi. Este o săptămână puternică, complicată, într-o altă ipostază decât cea pe care am analizat-o la zodia Berbecului. Berbecul, Racul, Balanţa şi Capricornul sunt semne zodiacale solicitate de tranzitele astrale, dar în chip inegal şi, evident, pe locuri existenţiale diferite.

Pentru Raci este, mai întâi, o problemă de identitate, de sănătate, de echilibru fizic, psihic, mental, intelectual, sufletesc, spiritual, cum vreţi. Întregul corp, întraga existenţă este druncinată, pusă la încercări. Unii sunt speriaţi de o chestiune care le apare în prim-plan ca un fel de tablou clinic neliniştitor. Alţii sunt nemulumiţi de felul în care evoluează viaţa lor din punct de vedere profesional, public, social sau material.

Nu sunt excluse crizele de orgoliu pe ideea că sunt plătiţi prost, că sunt exploataţi, că nu sunt valorificaţi la întreaga lor capacitate, că munca ori sarcinile de serviciu care le sunt distribuite sunt de natură să îi ţină într-un con de umbră, că nu se pot valorifica, că nu se pot afirma, că nu pot progresa şi aşa mai departe.

Îşi fac o strategie şi zilele de 29 şi 30 august sunt zile pentru unii de cotitură, de decizie, de dorinţă imperioasă de schimbare a unui statut personal. Totul îi nemulţumeşte în viaţa lor şi vor să schimbe, măcar ceva dacă nu totul. De aceea, ziua de 29 august, care se asociază şi cu momentul de Lună nouă, aduce posibilitatea unor discuţii, iniţierea unui dialog, punerea pe tapet a unor nemulţumiri.

În general ele vor fi exprimate într-o formă clară, ordonată, logică şi vor lua aspectul unei cereri, atenţionări, al unui memoriu, este vorba de un dialog care are la bază un plan care prezintă o situaţie de lucru şi are ca miză schimbarea unui raport de muncă, a unui raport de forţe sau chiar a întregului obiect de activitate.

Zilele de 31 august şi 1 septembrie sunt pentru aceşti nativi asociate cu problemele insurmontabile ale familiei. Nemulţumiri, stres, grijă, neputinţă, determinare, răbdare şi resemnare.

Depinde pentru fiecare din aceste ipostaze pe care le-am analizat unde se încadrează un nativ din semnul Racului. Este posibil ca pentru unele persoane să se cumuleze însă mai multe dintre aceste aspecte şi să intre din plin în acest con de vibraţie astrală. Aceleaşi zile pe care le-am amintit, 31 august şi 1 septembrie, pot să le aducă acestor nativi şi probleme de demnitate, probleme de conştiinţă sau probleme de atitudine pe care trebuie să o ia de data aceasta în chip explicit public, solidarizare sau desolidarizare, condamnare, refuz ori conflict deschis cu una sau mai multe persoane cu care lucrează, cu care colaborează sau de care sunt foarte apropiaţi.

Se pune problema unei chestiuni de conştiinţă, de fond sufletesc sau de miză morală ori intelectuală. Până una alta sunt prinşi în capcană, sunt la mijloc între datorie, prietenie, onoare, imagine şi adevăr.

Toate aceste lucruri nu reuşesc să se armonizeze şi să creeze premizele unui dialog social onorabil, ba, mai mult, destabilizează echilibrul general al acestor nativi. Chiar dacă pentru moment se realizează un trigon regal pe care îl susţin planetele care locuiesc semnele de pământ, adică Taur, Fecioară, Capricorn, totuşi, pentru aceşti nativi nu se poate vorbi de un beneficiu sau de un progres în această săptămână, ci mai mult de tenacitate, de ambiţie şi de ambalare. Se tot motivează, se încarcă până când se va produce şi explozia, saltul calitativ după o acumulare cantitativă.

O perioadă mai interesantă ar trebui să fie 2-3 septembrie, când Luna în Scorpion face trigon măcar cu Soarele lor şi cu Marte în tranzit, dându-le sensibilitate, emotivitate, capacitate de a găsi un sprijin, un resort în tresăririle sufleteşti, în beneficiul artei, în reculegere sau izolare afectivă.

Unii dintre cei născuţi în acest semn, mai ales dacă sunt tineri sau în general dacă sunt bărbaţi, simt nevoia să se izoleze cu persoana iubită şi să trăiască într-o lume, până la un punct, iluzorie, construită din vise, din dorinţe, din stări, din senzaţii, din corespondenţă spirituală. Toată această hrană, care nu este sufletească, este o hrană care vine din senzualitate, din sexualitate, este o foarte bună motivaţie pentru ei, dar este şi un prilej de reechilibrare personală.

LEU

Pentru cei născuţi în zodia Leului lucrurile par să intre pe un făgaş bun. Ziua de 28 august le aduce orgoliu, vanitate satisfăcută sau mulţumire sufletească, succes personal, capacitate de a vorbi, de a se exprima, de a impresiona, de a convinge. Sunt autoritari, sunt demni, sunt pe val, sunt în formă, sunt în forţă. Sentimentele lor sunt puternice, chiar dacă sunt foarte bine lăcătuite. Nu toată lumea va ştii ce este în sufletul unui nativ din zodia Leului, dar satisfacţia şi mulţumirea personală este o realitate.

S-ar putea ca unii să nu fie atât de fericiţi şi îmi pare rău că nu vor intra în acest con de sugestie astrală. Pentru alte persoane zilele de 29 şi 30 august se pot […] pe un plan meterial.

Încep un proiect, au parte de bani sau de alţi bani, sau încep să administreze cu mai multă înţelepciune, cu mai multă eficienţă, cu mai multă logică, cu alte resorturi sau cu alte mijloace un patrimoniu individual. Că este vorba de o casă, de o garsonieră, că este vorba de un teren, de un utilaj, că este vorba de propria lor formaţie profesională de abilităţi, har, talent, este secundar. Cu siguranţă, ei vor reuşi să facă toate plasamentele bune necesare. Cu deosebire ziua de 3 septembrie este cu deosebire una bună, favorabilă din punct de vedere bănesc.

Soarele, la 10 grade Fecioară, face trigon cu Jupiter la 10 grade Taur, este singura zi şi singurul moment din acest an când Soarele face o relaţie armonică cu Jupiter, ba, mai mult, Soarele va face cu Jupiter trigon doar în ziua de 3 septembrie, pentru ca această conjunctură armonică să se mai repete abia peste 12 ani, când Jupiter, iarăşi, va reveni în Taur şi Soarele va traversa semnul Fecioarei.

FECIOARĂ

Nativii din zodia Fecioarei, care sunt acum vedetele zodiacului, pentru că Soarele traversează semnul lor zodiacal, sunt beneficiarii mai întâi ai acestui influx pozitiv, cel solar. Apoi influxurile venusiene, Venus, aflându-se la sfârşitul răstimpului pe care îl analizăm la 16 grade Fecioară. Prin urmare este o chestiune de echilibru, de sănătate, de recuperare, de satisfacţie, de mulţumire sau măcar, dacă nu se întâmplă nimic din toate acestea, de calm şi normalitate ori chiar banalitate.

Foarte bună ar trebui să fie ziua de 3 septembrie pentru că Jupiter, la 10 grade Taur, face trigon cu Soarele la 10 grade Fecioară. Este un moment de graţie, este singura dată când în acest an Soarele face, evident cu Jupiter, o relaţie armonică şi este tot atât de evident că de aici, dinspre Fecioară, dinspre semnul lor, Soarele nu va mai face decât peste 12 ani un trigon cu Jupiter. Ar trebui să beneficieze de pe urma acestui tranzit.

Cu atât mai mult cu cât şi planeta Venus se află într-o relaţie armonică. Micul benefic cu marele benefic în cele două semne de pământ, Taur şi Fecioară, operează elemente semnificative de statut interior. Este vorba mai mult de conştiinţă, de stare sufletească, de echilibru, de calm sau de predispoziţie pentru acumulare, învăţare şi redarea unor cunoştiinţe.

O serie de persoane pot să aibă parte de succes, chiar dacă nu este fulminant, sau de un drum neted, lin şi fără probleme dacă este vorba de şcoală, examene, învăţare sau de alte forme de examinare chiar după terminarea unor forme fireşti de învăţământ, liceu, eventual facultate. Pentru toţi nativii această perioadă este bună, este stabilă, este echilibrată şi aduce un beneficiu pe multiple planuri. Pentru unii însă poate să mai aducă şi o dorinţă de instalare într-un tip de relaţii sociale care să le aducă protecţie.

BALANŢĂ

Din cele patru semne cardinale Balanţa este cea care suportă mai uşor greul acestor zile. Răstimpul cuprins între 28 august şi 3 septembrie este pentru aceştia aducător de nemulţumiri sau de mici conflicte şi frecuşuri într-un plan conjugal. Mai ales, zilele de 31 august şi 1 septembrie sunt menite să îi facă pe aceştia mai puţin răbdători. Se enervează mai repede, ripostează mai uşor, se supără mai tare sau sunt mai sensibili şi mai influenţabili, şi reacţionează uneori poate disproporţionat faţă de elementele care se petrec în preajma lor. De aici riscul de a se certa cu soţul sau soţia ori de a creea stări de tensiune pe care apoi nu le mai pot controla.

Luna nouă, care se construieşte în dimineaţa zilei de 29 august, priveşte Casa a XII-a, legată de sănătate, dar înclin să cred că nu se va întâmpla mai nimic, pentru că acolo există susţinerea Soarelui şi a planetei Venus, aşa încât am impresia că este mai multă protecţie decât provocare a trupului, a corpului fizic.

M-aş îndrepta cu atenţia spre zilele de 2 şi 3 septembrie care conţin un potenţial de risc cu privire la bani. Să se păcălească asupra unui obiect, calitatea sau cantitatea, să facă operaţiuni financiare eronate sau să facă demersuri băneşti care sunt lipsite de înţelepciune ori, lucrul cel mai important, să fie păcăliţi. Riscul de a se înşela, ori de a fi înşelaţi este o realitate astrală, ţine de un context care în aceste 48 de ore poate să fie evitat.

Dacă nu se fac operaţiuni cu sume mari, dacă în aceste două zile cheltuielile sunt limitate la strictul necesar pentru gospodărie, atunci se poate depăşi cu succes acest moment. Altfel, însă, există şi posibilitatea de a fi furaţi, de a fi înşelaţi sau de a li se oferi premizele unei cumpărături fabuloase, care este de fapt vicioasă, fie prin acte, fie prin originea mărfii, fie, cum spuneam adineauri, prin calitatea ei.

Ziua de 28 august ar trebui să fie pentru aceşti nativi un prilej de bucurie, să se întâlnească cu nişte prieteni. Sunt favorizate discuţiile, schimburile de idei, informaţiile necesare sau utile lor care vin de la o serie de fiinţe apropiate care veghează asupra problemelor cu care ei se confruntă şi care vin în întâmpinarea lor cu aceste informaţii care dau o altă turnură, fie atitudinii, fie unei decizii pe care trebuie să o ia. 28 august este o zi în care se pot bucura de toate plăcerile vieţii, să râdă, să cânte, să danseze, să mănânce un lucru bun, gustos, deosebit, rafinat ori să bea un pahar de vin.

SCORPION

Două sunt momentele mai importante din săptămâna viitoare pentru nativii din zodia Scorpionului. Mai întâi este vorba de ziua de 28 august, când pot să aibă un succes, numele lor poate să circule într-un chip bun, fericit sau pot să aibă parte de determinări care să reprezinte un prag de trecere. Fie încheie o etapă cu succes, fie deschid o etapă şi în felul acesta se apropie de un succes iminent.

Felul de a vorbi, felul de a se exprima al acestor nativi este şi una dintre cheile succesului. Nu este singura. Dar este o condiţie. Vorbesc clar, răspicat, autoritar, convingător şi este un moment pentru cei care au o poziţie undeva într-o ierarhie socială să se facă auziţi şi cunoscuţi. Nu este momentul tăcerii, al modestiei, dimpotrivă, este momentul afirmării.

Pe de altă parte, mai importantă decât afirmarea în sensul iată-mă, acesta sunt, ar fi să apară pe tapetul unor realităţi cu care se confruntă, la locul de muncă sau în grupul în care activează, cu opinii curajoase, cu idei noi, cu atitudine foarte determinată, cu o convingere de nezdruncinat. Principalul este ceea ce rostesc, ceea ce transmit sau ceea ce aduc ca noutate. Elementul şoc există în această conduită, dar şi în această cazuistică, care îi împinge spre succes.

Ei pot să facă caz de o secvenţă de viaţă care să le vină în mână într-un fel salutar, aşa cum se întâmplă la jocul de cărţi când îţi vin cele mai bune configuraţii ca să poţi să mpreşti miza. O astfel de carte esenţială le vine în mână celor născuţi în Scorpion, care pot să o valorifice. Ar fi păcat să nu o facă. Pe de altă parte, nu este momentul cacealmalei ca să rămânem cu metafora în continuitatea ideii de joc de cărţi. Nu. Este vorba de o strategie, ba mai mult, este vorba şi de calităţi personale.

Acum, nu chiar orice Scorpion poate să joace bine o carte a vieţii în aceste momente. Sunt etape esenţiale care trebuie să fie speculate cu diplomaţie, cu inteligenţă şi, cum spuneam la începutul analizei, pentru unii dintre aceşti nativi, este vorba de un moment pe care îl pregătesc, îl aşteaptă, pentru care ei înşişi sunt pregătiţi sufleteşte. Aş spune că aproape sunt nerăbdători, s-au şi săturat să tot aştepte şi, iată că, momentul soseşte. A doua etapă importantă este legată de zilele 2 şi 3 septembrie, când Luna va traversa Scorpionul.

SĂGETĂTOR

Pentru nativii din semnul Săgetătorului minunata zi de 29 august este un reper. Ar trebui să ţină cont de această zi, ar trebui să-şi planifice o serie de activităţi în funcţie de acest moment. Soarele şi micul benefic se află pe Casa a X-a, funcţie, rang, demnitate, valorificare superioară a meseriei, succes, imagine, nume, bun, laudă, ba poate chiar şi linguşeli.

Luna nouă aduce o schimbare de statut, o înnoire, o transformare, debutul într-o nouă funcţie, experienţe inedite legate de un statut profesional. Luna nouă le aduce mai întâi o viziune, apoi o atitudine schimbată faţă de lume şi valorile ei sociale. Apoi aduce o stabilitate, un calm, o împlinire, un echilibru şi foarte multă raţiune.

Dacă 28 august se asociază cu un moment de triumf al mentalului, vorbesc bine, gândesc bine, sunt în formă, sunt curajoşi, sunt convingători, sunt simpatici, iar în anume domenii pot chiar să angajeze, şi mental ori intelectual sau moral, o serie de persoane să le susţină cauza. În felul acesta au admiratori, au urmaşi, au colegi care sunt solidari cu ei sau susţinători ori apărători, sau toate la un loc.

De aceea este foarte bine aspectată această Casă a IX-a şi pe relaţia cu străinătatea. Cei care vor să facă impresie bună dincolo de graniţele ţării, toţi cei care vor să fie primiţi în foruri ştiinţifice, care vor să depună lucrări, care speră să intre într-o serie de forme superioare de pregătire, cum ar fi doctoratul sau post-doctoratul, specializări pe lângă mari maeştrii sau în locuri de renume au parte de succes. Sunt văzuţi bine, sunt apreciaţi corect, ba poate chiar sunt admiraţi.

Unii dintre Săgetători pot să facă şi salturi, să ardă etapele şi, în ciuda unei vârste tinere, poate prea tinere, de-a dreptul cruzi, să fie luaţi în calcul şi itnroduşi în colective unde ceilalţi membri se bucură nu numai de celebritate, dar se bucură şi de venerabilitate, adică sunt persoane chiar în vârstă. Această combinaţie între cei foarte tineri şi cei în vârstă este benefică pentru colectiv de ambele părţi.

Cei tineri capătă de la aceia întreaga experienţă, curajul şi siguranţa că merg pe un drum bun, iar cei mai în vârstă, evident, capătă tinereţea, energia, speranţa şi entuziasmul. Sunt, de asemenea, foarte bine susţinuţi din punct de vedere astral acei Săgetători care doresc să facă lucruri deosebite, curajoase, ieşite din comun, care sparg tiparele, care nu mai merg pe rutină, pe banal, pe obişnuit, pe comun, pe aşa se face, pe aşa trebuie, cei care reuşesc să se detaşeze de contingent şi să bată la porţile mari ale existenţei. Li se vor deschide.

Mercur se află într-o relaţie excelentisimă cu sensul vieţii care se află chiar în Săgetător. Faptul că primesc şi o rază de la Luna neagră nu are în acest context al pregătirii şi evoluţiei prin pregătire profesională niciun fel de influenţă. Luna neagră, deocamdată, este legată de Casa a V-a de sentimente şi îi poate afecta pe unii într-un fel secundar, să fie dezamăgiţi de persoana pe care până nu demult o iubeau sau o admirau, să fie părăsiţi sau să fie ignoraţi ori să suporte un comportament nedemn de la acea persoană. Suportă în sensul că nu au ce să-i facă. Stau şi asistă cum îşi dau aceeia sau acela în petec.

Asta nu înseamnă că relaţia va mai continua. De aici şi dezamăgirea, de aici şi distanţarea, poate că, într-un fel, dacă aceeia calcă greşit, este tocmai bine, îi obligă pe Săgetători să reevalueze o relaţie sentimentală sau chiar de amiciţie. Cât priveşte perioada cuprinsă între 31 august şi 1 septembrie, aceşti nativi au parte de discuţii interesante cu oameni ai puterii, oameni cu funcţii, oameni cu rang, oameni dintr-o ierarhie eventual militară, oameni cu demnitate, oameni care lucrează în instituţii de prim rang. Aceeia îi pot asculta, îi pot ajuta, îi pot consilia, pot interveni pentru ei, se pot implica pentru cauza lor personală sau, dacă ei sunt exponenţii unui proiect, al unui mobil general, atunci al unei cauze colective.

2 şi 3 septembrie le aduc acestor nativi câteva tulurări mai ales trupeşti, fizice. Este vorba pe segmentul endocrin, pe regimul apei în organism şi, în general, regimul tuturor secreţiilor organice unde lucrurile pot să scape oarecum de sub control. Nu este exclusă o răceală, o viroză de vară, o infecţie, o stare de slăbiciune a organismului sau un dezechilibru care să le dea de gândit cu privire la tabloul întreg hormonal endocrin care trebuie cercetat, evaluat şi ţinut sub control eventual medical.

În aceste două zile, 2 şi 3 septembrie, mai vulnerabile sunt femeile, pentru că intră mai mult decât bărbaţi în calcul sau intră în joc printr-o influenţare patronată de Lună în Scorpion aparatul genital, esenţial pentru existenţa de fiecare zi a oricărei femei.

CAPRICORN

Pentru cei născuţi  în zodia Capricornului relaţia cu planetele care se află în celelalte trei semne cardinale este mai bună sau mai compensată decât în restul situaţiilor. Astfel că, Marte, pentru cei născuţi în Capricorn, funcţionează chiar benefic. Le dă iniţiativă, acţiune, dorinţă de a vorbi sau de a consfinţi ceva printr-un contract scris, printr-o înţelegere. Îi face, este adevărat, cam rigizi în dialog sau cam rezistenţi la negocieri, îşi apără punctul de vedere, îşi apără interesul şi nu renunţa la argumentele lor. Banii sunt o chestiune importantă şi intră în joc de fiecare dată când trebuie negociat sau discutat ceva.

Ziua de 28 august poate să vină cu un astfel de succes. Au rezistat şi, iată, au învins. Le iese ceva, o miză, un joc, o mică afacere sau un calcul ori un proiect. Se zice că banii nu aduc fericirea. Ei, aş. Aduc. Nu se poate spune că aduc acea fericire care ţine de morala înaltă şi de satisfacţiile pe care le găseşti după ce ai bani. Aceea este o viziune a poeţilor.

Banii aduc echilibrul şi, din fericire, pentru Capricorni este o perioadă când se pot stabiliza foarte multe elemente importante care decurg din căpătarea unor bani pe diferite căi sau, invers, demersurile sunt făcute pentru obţinerea lor. 29 şi 30 august sunt zile interesante pentru stabilitate mentală, pentru stabilirea unor proiecte înalte de mare amplitudine, de vocaţie, de mare respiraţie în timp pe ani de zile, proiecte de valoare, şi materială şi intelectuală, şi profesională, şi artistică, şi morală. Poate că nu toată lumea trăieşte la cotele acestea importante. Poate că avem de-a face cu oameni obişnuiţi şi atunci să coborâm pe pământ şi să nu ne mai ocupăm de aceste proiecte de excepţie, şi atunci să observăm că pentru unii dintre nativi această perioadă de două zile se poate asocia cu limpezire interioară cu privire la o formă de şcolaritate sau de meserie, sau de drum în viaţă.

Tot un proiect este şi acesta, şi anume să-ţi doreşti o meserie, să stabileşti nişte priorităţi în viaţă, să te analizezi, să te cunoşti, să ajungi la o concluzie onestă despre ceea ce ştii, poţi sau vrei în această viaţă şi să treci la fapte. Sunt avantajaţi toţi cei care acţionează raţional, cerebral şi lucid, fără să se iluzioneze, fără să se amăgească, fără să se încânte şi, mai ales, fără să se mintă. Este o condiţie esenţială această formă de autocunoaştere şi de autoevaluare, pentru ca individul să se ducă exact în locul în care e nevoie de el şi el are nevoie de acel loc pentru a progresa, a se afirma şi a se împlini.

Cine se duce şi bate la porţi greşite se cheamă ratat. De aceea, momentul acesta, din punct de vedere astrologic, este bun pentru că împiedică ratarea. Adică împiedică gesturile anapoda care ţin cont de aspecte secundare, superficiale sau de voinţa altora. Ori de câte ori cineva face o facultate pentru că aşa vrea mama mare sau îi place lu’ unchiu’ Tase, de fiecare dată, vă asigur, se va rata. El va avea o altă cunoaştere despre sine care stă, dacă este timid, nevalorificată. Dacă este curajos îşi impune punctul de vedere şi face ce vrea el, nu tata mare sau nu mama mare.

Zilele de 31 august şi 1 septembrie aduc acestor nativi, pe de o parte, o atitudine principială, raţională, echilibrată, dar mult mai nuanţată. Predispusă spre negociere, spre acceptare a unui punct de vedere care nuanţează o situaţie, spre dialog, spre concesie, spre ierare. Este o poziţie foarte bună pentru şefi şi subalternii sau cei care au un patron născut în zodia Capricornului, cu care au reuşit să se pună rău, atunci pe 31 august sau pe 1 septembrie pot să se ducă să iniţieze un dialog.

VĂRSĂTOR

Este foarte provocatoare ziua de 28 august pentru nativii din Vărsător. Au parte de o victorie specială care este o victorie a minţii. Este rezultatul raţionamentului, al unui tip de silogism, loc în care ei sunt nişte virtuozi. Vărsătorii reuşesc să convingă prin puterea cuvântului, prin puterea minţii, reuşesc să aducă argumente uluitoare, zdrobitoare în cele mai încâlcite situaţii, în cele mai dure conflicte.

Ies învingători doar prin faptul că ştiu să asculte şi să dea o replică, ştiu să pună problema, ştiu să o analizeze, ştiu să tragă o concluzie logică şi toate acestea sunt rezultatul unei performanţe pe care mintea lor e în stare să o realizeze. Se înţelege că tot mintea lor a fost şi în săptămânile sau în lunile trecute, când nu au fost chiar atât de grozavi. De ce toate acestea? Pentru că un Mercur în Leu în Casa a VII-a reprezintă un aliat de nădejde pentru ei să învingă, să înfrângă, să convingă, să culeagă succes.

Este un moment bun şi pentru că este Luna în tranzit şi pentru că au parte de o forţă uriaşă de manifestare nu de sine, o manifestare a personalităţii lor într-un cadru şi într-un context adecvat. Ziua este bună pentru audieri, depoziţii, analize, pentru procese, acolo unde se iau în calcul pledoarii. Este o zi bună pentru toţi cei care vorbesc pentru propria lor cauză sau pentru o cauză comună. Este un moment în care vor dac dovadă de virtuţi ieşite din comun care vor impresiona. Vor face dovada unor capacităţi intelectuale şi mentale în stare să îi transforme brusc în lideri.

Chiar şi persoanele tinere, persoanele care au stat în umbră până acum, se pot afirma şi chiar dacă nu au prea multă experienţă pot să fie aleşi, mai ales, subliniez, mai ales pentru fondul unor conflicte, lideri, purtători de cuvânt, reprezentanţi. Ei să fie desemnaţi să se ducă să discute mai departe cu patronatul, pot să fie aleşi lideri de sindicat. Deci, reprezentanţi ai unor interese de grup pe care ei pot să le reprezinte şi să le apere într-un chip strălucit. Despre hărnicia la locul de muncă şi despre eficienţă am mai vorbit săptămâna trecută, este valabil şi pentru săptămâna viitoare.

Zilele de 29 şi 30 august se asociază cu un beneficiu material, cu un câştig, cu o echilibrare, cu un cadou sau cu un serviciu în natură, ceea ce reprezintă un lucru important pentru viaţa lor de fiecare zi. Pentru unii poate că este o schimbare mai mare decât anticipez sau las să se înţeleagă, pentru că aici, pe Casa a VIII-a, banilor şi bunurilor, şi beneficiilor obţinute de la alţii, se construieşte momentul de Lună nouă. Deci, începând cu 29 august ar trebui să se petreacă ceva, o schimbare de natură materială care să dea o altă faţă vieţii lor de fiecare zi sau unei bucăţi, unei felii din existenţa lor cotidiană. 31 august şi 1 septembrie sunt zile în care datorită şi tranzitului Lunii prin Balanţă, şi conjuncţiei pe care Luna o face cu Saturn, mintea lor este la cote maxime.

Lasă că în toată această combinaţie mai primesc şi influxurile bune ale celor două noduri lunare, ceea ce înseamnă că pe alt domeniu de activitate, într-o altă perspectivă, cei născuţi în Vărsător dovedesc maturitate, stabilitate, profunzime, seriozitate, conştiinciozitate, responsabilitate, spirit de sacrificiu, dăruire, concentrare, alte calităţi, alte vocaţii, alte succese sau alte realizări pe care le pot extrage, dar nu chiar atât de repede cum se întâmplă pe 28 august. 31 august şi 1 septembrie nu sunt zile de lovitură de maestru, sunt zile de acumulare, sunt zile de valorificare. Şi, în sfârşit, mai stresante zilele de 2 şi 3 septembrie, când Luna în Scorpion în Casa a X-a îi pune la încercare.

PEŞTI

Pentru cei care s-au născut în zodia Peştilor săptămâna viitoare le aduce o posibilitate specială de a-şi valorifica potenţialul, intenţiile şi statutul pe baza unor contracte. Zilele de 29 şi 30 august sunt legate de succes, bucurie, noroc, uşă deschisă, posibilitate de a câştiga detaşat în faţa altora un contract, o angajare, de a stabili înţelegeri cu o serie de persoane, poate chiar dificile, sau cu care nu s-au înţeles în nişte săptămâni anterioare. Reuşesc să recupereze acum timpul pierdut şi să facă tot ceea ce doreau mai demult.

Este momentul când se pot stabili relaţii contractuale, se pot semna înţelgeri şi acorduri, se poate intra într-un grup, într-un colectiv pentru muncă, cooperare şi colaborare. Într-o altă ordine de idei, unii dintre nativii din zodia Peştilor, dacă asta vor şi pentru asta s-au pregătit, se pot şi căsători. Există un temei sau pot să stabilească de acum încolo data căsătoriei şi să-şi asume acest angajament în modul cel mai serios. Deci ideea de a fi în scurt timp căsătorit să nu mai fie o ipoteză, să nu mai fie o dorinţă, să fie o realitate.

Pentru aceşti nativi ziua de 28 august mai aduce demnitate la locul de muncă, succes, posibilitate de a se impune, de a vorbi bine şi frumos, convingător, de a se afirma în faţa colectivului sau al şefilor printr-o atitudine pe care nu au mai avut-o, clară, răspicată, autoritară, demnă, deloc intimidată, deloc indiferentă. Nu este momentul niciunui tremolo.

Astrele sunt, într-adevăr, de partea celor născuţi în zodia Peştilor. Pe 31 august şi 1 septembrie lucrurile sunt un pic mai răscolite într-un plan financiar. Aici lucrurile sunt mai complicate pentru că ţin de natura problemei. Că este vorba de o datorie sau că este vorba de implicarea într-o chestiune materială de acum încolo. Deci, dacă este vorba de un lucru care ţine de trecut el este cam implacabil, nu poate să fie evitat. Dacă ţine de viitor, el poate să fie nuanţat. Oricum, sunt foarte multe gânduri, tribulaţii, Peştii se gândesc, se răzgândesc, oscilează, întreabă, se informează, discută şi nu se hotărăsc. Practic, săptămâna va trece fără să decidă ceva cu privire la o chestiune financiară.

2 şi 3 septembrie sunt dintre zilele bune. Dacă acest tranzit este stringent pentru aproape toate zodiile, pentru cei născuţi în semnul Peştilor el este profitabil. Luna în Peşti, într-un semn de apă, într-un semn feminin, face trigon cu Soarele lor, cu Chiron şi, evident, cu Marte în Rac. Se stabileşte pe 2 şi 3 septembrie un trigon regal ce scoate la lumină vocaţia şi calităţile tuturor semnelor de apă. Peştii beneficiază şi extrag din acest context astrologic ceea ce le este propriu sau la îndemână ori ceea ce au nevoie. Este un soi de adaptare la situaţie.

Dacă au nevoie de somn atunci vor dormi, dacă au nevoie de singurătate şi linişte vor găsi pacea necesară şi contextul favorabil pentru a se izola şi pentru a se recupera sufleteşte. Dacă au nevoie de meditaţie pentru a găsi soluţii sau dacă au nevoie să refelcteze atunci când lucrează şi elaborează ceva, o lucrare ştiinţifică, un proiect, o temă, atunci vor avea parte de inspiraţie, de străfulgerări esenţiale pentru progresul pe care îl scontează. Sunt zile şi de iluminare, de sensibilitate maximă, de hipersenzorialitate, ceea ce înseamnă cu totul altceva. Nu ştiu în ce măsură din punct de vedere […] Cu siguranţă vor fi mai bogaţi sufleteşte şi vor reuşi să se izoleze de forfota celorlalte zile care i-au obligat să fie în permanenţă activi, prezenţi şi vigilenţi.

Acum, pe 2 şi 3 septembrie, îşi vor permite luxul să se ocupe de ei, să asculte muzică, să mediteze, să privească la lucrări de artă, să facă o călătorie, o excursie, un drum, o plimbare, toate acestea menite să îi transpună într-o altă lume a altor valori şi a altor tipuri de sublimare mentală şi sufletească ori senzorială sau care îi obligă să ia contact cu zone diferite care să-i reenergizeze. De aceea, orice fel de demers care presupune părăsirea oraşului în care trăiesc, a cartierului în care trăiesc, eventual chiar a ţării, sunt binevenite. Scurte excursii şi o serie de ieşiri din peisajul obişnuit într-un peisaj neobişnuit sunt menite să-l recapaciteze pe un nativ din Peşti să-l cupleze la bateriile încărcate cu alte energii şi în felul acesta să îşi regăsească forţa pierdută.

Citeste materialul complet pe evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
161

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
169

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
250

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...