HOROSCOP URANIA, săptămâna 20-26 noiembrie

HOROSCOP URANIA, săptămâna 20-26 noiembrie
BERBEC

Pentru cei care s-au născut în semnul Berbecului săptămână viitoare accentuează elementele legate de zodia Săgetătorului şi de Casa a IX-a, unde se acumulează mai multe planete şi, implicit, de unde pleacă o serie de provocări, de sugestii, de complicaţii sau de rezolvări.

Deocamdată avem de-a face cu schimburi de impresii, de idei şi de informaţii, unii pot să circule, să călătorească, să facă drumuri scurte, nu întotdeauna plăcute, cele mai multe de interes, de nevoie, în interesul serviciului sau constrânşi de obligaţii de familie. Începând cu 22 noiembrie lucrurile pot să capete şi o nuanţă mai agreabilă, adică să fie vorba de o vilegiatură, de o aventură, de o excursie sau de un răstimp petrecut pentru relaxare ori recuperare medicală.

Aşa cum este harta cerului pentru nativii din semnul Berbecului, lucrurile nu sunt nici mai bune, nici mai rele decât în lunile trecute, nu sunt nici mai complicate, nici mai simple, se mută doar o serie de accente de pe o Casă pe alta. Astfel, pentru unii, în funcţie de logica evenimentelelor şi a vieţii lor, Casa a IX-a începe să fie de-a dreptul un dirijor de karma, mai ales că acolo se petrece şi un moment important pe 25 noiembrie, şi anume Luna nouă, deci, pentru aceştia, se poate pune problema unui început, unui demers, a unei hotărâri interioare să facă ceva, să plece, să emigreze, să se ducă, să umble, să circule, să nu mai şadă locului.

Pe de altă parte, intrarea planetei Venus în Casa a X-a vorbeşte despre limitare, tăierea norocului sau succes rezervat, modest, sub aşteptări ale unor persoane care se manifestă public. Unii pot să nu aibă performanţa dorită sau să aibă performanţa pe care şi-o doreau, la care au lucrat, dar să nu aibă ecoul, succesul sau răsplata la care se aşteptau.

Totul este sub aşteptări, atenuat, iar dacă este vorba de cei care au conflicte, atunci ar trebui să ţinem cont de relaţia muncă şi nume, renume, vocaţie socială, care sunt în conflict, sunt păguboase, sunt distorsionate, ba, mai mult, cei doi malefici se ajută şi se susţin unul pe altul, conturând tot ceea ce este alterat, stricat sau şubred ori atacabil. Rămâne valabilă de săptămâni şi luni de zile acea încărcătură negativă pe care o construieşte Luna neagră cu Saturn. S-au mişcat, aş spune, aproape la pas şi au construit un conflict între sine şi restul lumii, între sine şi familie, înter sine şi parteneri, între sine şi duşmani, între sine şi toţi ceilalţi cu care s-au aflat în relaţii conflictuale.


TAUR

Pentru cei care s-au născut în semnul Taurului interesantă este perioada cuprinsă între 19 şi 20 noiembrie, când este vorba de o chestiune de bucurie, de satisfacţie sau de veselie ori de motivaţie interioară care presupune o lămurire pe o anume temă şi o regrupare a unui sector de sentimente şi trăiri de aşa natură încât ei se hotărăs să nu mai sufere, să nu se mai lase umiliţi, să îşi schimbe atitudinea, comportamentul şi reacţiile pentru a perpetua această stare de bine, de normalitate ori de fericire din care au apucat să guste cât de cât un strop în aceste două zile.

Ca şi cum aceste două zile îi remontează şi s-ar trage perdeaua în faţa lor asupra unei realităţi mult mai bune şi mai frumoase, şi li se spune, "iată! Poţi să trăieşti aşa şi poţi să trăieşti şi altfel. Cum vrei să trăieşti de acum încolo?". Evident, cel născut în semnul Taurului va alege ce-i mai bine, mai frumos, mai confortabil, mai profitabil şi mai simplu pentru el.

Dar, pentru asta trebuie să facă nişte modificări, aşa cum spuneam, în atitudinea lui. De aceea se hotărăşte fie să nu se mai enerveze, fie să nu se mai pună la mintea proştilor, fie să nu se mai ambaleze ori să fie luat dus de val în tot felul de chestiuni care presupun pierdere de timp, de bani, de atenţie, risipire de sine sau neatenţie ori abaterea atenţiei de pe chestiuni sentimentale care, iată, brusc devin mult mai interesante, mai captivante şi probabil că şi mai profitabile. Pe 21 şi 22 noiembrie pentru aceşti nativi nu se poate problema, decât în măsura în care există, o discretă afecţiune renală sau o chestiune de reglare a toxinelor în organism, care le dă oarecum de furcă.

Dar, într-un alt plan, sufletesc, se produc nişte echilibrări, nişte normalizări, nişte îmblânziri, nişte atenuări sau nişte regăsiri ale unor argumente uitate şi pierdute care îi fac în stare să reevalueze mai bine realitatea, să o înţeleagă şi să o estimeze mai corect. 23 şi 24 noiembrie lucrurile par să fie de natura unui conflict minor de natură feminină, invidii, gelozii, hâre, pâre şi tot felul de alte situaţii care nu mulţumesc şi nici nu înnobilează.

GEMENI

"E un praf şi o harababură,/ e un miros de veluri şi liliac,/ este ora când trec la atac/ cavalerii de mare anvergură". Acestea sunt versurile unui şlagăr binecunoscut. Le-am invocat pentru că aşa mi-a sugerat mie harta cerului pentru nativii din semnul Gemenilor că s-ar desfăşura săptămâna viitoare şi nu numai. Ce spune versurile harabarură? Conflict de-a dreptul. Sigur, versurile anticipează o ipostază care poate să fie uşor de trăit şi uşor de identificat. Din punct de vedere astral mă tem însă că pentru unii nativi lucrurile sunt mult mai complicate. Există o zădărnicie juridică şi cavalerii care trec la atac încep să ridice probleme majore de existenţă celor care s-au născut în acest semn zodiacal.

O serie de persoane, duşmani, rivali, în fine, elementul conflictual, vine şi ridică pretenţii băneşti, chestiuni juridice, pune pe tapet o serie de de consecinţe ale unei cooperări proaste care s-a stricat în timp ori care s-a modificat brusc prin diferite condiţii. Cineva nu mai poate să facă faţă contractului sau exigenţelor, cineva este neserios sau insuficient pregătit, sau este blocat de prea multe probleme personale, sau a acţionat într-o totală lipsă de inspiraţie.

Prost sfătuit, a călcat numai în străchini şi, iată, acum se văd consecinţele unei conduite care nu i-a condus deloc la succes. O serie de mici scandaluri personale pot să ajungă foarte departe, aş spune anapoda, disproporţionat, nejustificat, unde dai şi unde crapă. Pentru alte persoane, totuşi, există o logică şi o motivaţie, şi se mai poate spune de conflicte vechi care se reactivează şi se redeschid, se reînnoadă ori se conjugă cu cele noi şi se transformă într-o ipoteză conflictuală mult mai mare.

Lucrurile nu sunt deloc simple şi ar fi bine să nu fie minimalizate. Oricum, pe această Casă a VII-a, a duşmăniilor şi rivalităţilor, şi a relaţiilor contractuale cu absolut toată lumea şi cu oricine, Luna nouă pune o piatră de hotar clară, începutul unor conflicte şi unor demersuri în justiţie, şi a unor reclamaţii, petiţii, multe dintre ele sunt sonore, se desfăşoară la nivel verbal.

Dar, încetul cu încetul, ele se vor materializa, şi dintr-o ameninţare sau o promisiune se ajunge la o hârtie bună regulă scrisă şi înregistrată, la un proces, la o anchetă şi, uite aşa, au de lucru cei născuţi în semnul Gemenilor. Problema casei, a patrimoniului sau a relaţiilor cu indiferent cine într-o condiţie locativă în relaţia chiariaş-proprietar este supusă conflictului, revizuirii, distrugerilor sau reclamaţiilor, anomaliilor şi complicaţilor. Multe dintre ele se soldează cu pretenţii materiale. Se cer despăgubiri, se cer taxe în plus, penalităţi şi uite aşa.

Este vorba, în unele situaţii, de sume destul de mari, ceea ce arată a gaură în buget, a pagubă şi a greşeală majoră comisă cândva-cumva în aşa fel încât nimeni nu poate să intervină să mai facă ceva, să remedieze un capitol de viaţă şi activitate.

Acum, pentru alte persoane, se mai poate pune problema şi unei lucrături, a unui complot, a unor înţelegeri sau a unor ambiţii secrete care se manifestă acum într-un chip disproporţionat, deloc voalat, dar de a mirare pentru cei din jur care nu prea văd logica care sesizează fisura, care nu înţeleg de ce se petrec aceste lucruri. Unii vor trage concluzia, cu destul de multă justificare, că este cineva care se ţine de capul unui nativ din zodia Gemenilor. Alţii nu vor găsi niciun fel de explicaţie, pentru că analizând mai departe, mai profund şi disecând firul în patru, în paisprezece şi în douăzeci şi opt, vor constata că de fapt există o anomalie în toată această poveste.


RAC

Pentru cei născuţi în semnul Racului Casa muncii ar putea să fie o sursă de bucurie, de acalmie, de satisfacţie sau de rezolvare inteligentă. Poate să fie vorba de o soluţie care vine pe cale juridică, de o intervenţie justiţiară sau de o chestiune de principiu care se pune de aşa natură încât sub acest con de incidenţă intră şi cazul lor.

Chiar dacă nu despre ei nu era vorba în propoziţie, chiar dacă s-a plecat de la altă persoană sau de la alt conflict sau de la o altă situaţie, rezolvarea în justiţie sau pe calea condiţiilor de drept, indiferent care ar fi drept, al muncii şi aşa mai departe, să îi privească şi pei ei într-un chip onorabil, eficient şi, mai ales, într-un fel decent. Ei pot să se bucure de o astfel de rezolvare.

Aş spune mai mult că vine de la sine, că sunt nişte persoane care beneficiază colateral de un efort pe care îl fac alţii, de demersuri care au fost îndelung susţinute de către alţii, în instanţă sau în faţa unor insitutţii sau a unor persoane care au capacitate de decizie şi consecinţele acestui demers se reflectă şi asupra lor, ceea ce, într-adevăr, este un lucru bun. Pentru unele persoane poate să fie vorba de un început de o soluţie fericită, dar care să presupună strămutarea cu locuinţa, cu localitatea în care-şi desfăşoară viaţa şi activitatea sau doar cu locul de muncă.

Aşadar, unii trebuie să facă naveta, alţii trebuie să-şi caute gazdă şi, în sfârşit, alţii trebuie să-şi facă bagajele pentru că pleacă din ţară, asta este varianta cea mai bună. Sunt de luat în calcul şi deplasările care sunt făcute într-un scop medical, pentru analize, intervenţii chirugicale, tratamente sau un consult.

Iarăşi, lucrurile sunt bine aspectate şi aduc veşti bune. Nu la fel de bună este şi prezenţa planetei Venus, care începând cu ziua de 26 noiembrie va sta în opoziţie cu Soarele lor, se va poziţiona în Casa a VII-a şi va aduce rigiditate a unor poziţii şi atitudini în orice fel de negociere. De aceea trebuie să se aştepte ca o serie de persoane să le opună de acum încolo rezistenţţă la o serie de cerinţe, pretenţii pe care le ridică sau de elemente dintr-un contract pe care le invocă cu dorinţa ca acele să fie onorate ori respectate.

De aici şi o anume intrasigenţă, de aici şi o replică pe care ei o primesc cam usturătoare. Dar aceasta nu este realitatea săptămânii viitoare, ci este realitatea următoarelor zile ce se vor scurge după 26 noiembrie. Altfel, săptămâna pentru aceşti nativi nu este neapărat neplăcută.

Ea poate să le aducă unora, în funcţie de situaţie, pe 19 şi 20, un soi de nemulţumire, de acreală sau de rigiditate în principii sau în felul în care acţionează, mai ales dacă au funcţii de conducere sau de control, vor fi nemiloşi, vor fi implacabili şi vor fi taxaţi drept nişte persoane nemiloase şi fără suflet. Alteori vor invoca şi ei legea care le permite sau chiar le impune să acţioneze într-un anume fel. Este un joc şi nu e deloc un joc subtil, dimpotrivă e unul limpede, dur şi clar între datorie, onoare şi sentimente.


LEU

Aşa cum spuneam şi săptămâna trecută, relaţia muncă-bani începe să fie primordială pentru cei care s-au născut în semnul Leului. Zilele de 19 şi 20 noiembrie vin cu u accent deosebit, de o trăire sufletească, de un impact emoţional, care presupune un statut public sau care presupune o chestiune de notorietate, de imagine şi de loc de muncă.

În cele mai multe cazuri se poate vorbi de o neregulă, de o dare peste cap, de o afectare, de o lezare sau de o minimalizare a unui statut pe care l-a avut un nativ din semnul Leului cândva-cumva ori până nu demult.

Vă reamintesc că Jupiter, care ar trebui să funcţioneze bine şi salvator, este deocamdată cu aripile tăiate, pentru că este captiv oarecum mişcării retrograde. Abia în ultimele două zile ale anului 2011 Jupiter va reveni la mişcarea directă, dar, deja pe 30-31 decembrie va fi prea târziu sau inutil pentru a mai face ceva în acest an calendaristic.

Rămâne să aşteptăm de la anul viitor ca acest Jupiter să facă repede-repejor doar în luna ianuarie ceva bun, ceva ce nu a fost în stare să facă tot 2011, pentru că, vă reamintesc, se află de aproape trei-patru luni în mişcare retrogradă, fiind una dintre cele mai lungi retrogradări jupiteriene. Aşadar, un Jupiter care a stat în semnul Taurului, dar a stat puţin şi prost, şi care nu i-a ajutat nici pe cei născuţi în Taur, nici celelalte semne zodiacale vizate.

Prin urmare, pentru aceşti Lei, ajutorul de la Jupiter vine după întâi ianuarie într-un chip evident şi efectiv, iar deocamdată nu putem vorbi decât de un conflict de interese şi de o răsturnare a unei situaţii, pe de o parte băneşti, pe de altă parte profesionale, cu alterare, cu stricare. Pe 26 noiembrie planeta Venus intră în această Casă a VI-a a muncii şi aduce şanse mici, şanse restrânse. Bine, unii vor spune "sunt totuşi şanse, nu sunt ghinioane".

Este adevărat. Se poate interpreta şi aşa, dar este vorba de un mare bine, de un seucces sau de o rezolvare pe de-a întregul favorabilă. Pe de altă parte, aceste două planete personale, Marte şi Venus, care operează acum pe două semne de pământ, vorbesc despre stabilitate şi instabilitate. Dacă pământul este stabil, ele construiesc o situaţie virtuală reversibilă şi alterabilă. De aceea, este bine să nu ia totul în serior, este bine să nu se ambaleze şi să nu se fixeze ori să se cramponeze de o oferă, de o situaţie, nici măcar de această criză.

A face prea mult caz de această criză înseamnă blocarea într-un proiect negativ care îi opreşte să vadă pe mai departe, să anticipeze viitorul ori, pur şi simplu, să ia deciziile necesare în conformitate cu statutul lor. A acţiona la mânie, la stres, la supărare, la ambiţie, la răfuială, din dorinţa de răzbunare, din incapacitatea de a aştepta, din incapacitatea de a trece prin acest moment mai greu sau de stres, sunt tot atâtea greşeli.


FECIOARĂ

Nu sunt prea multe lucruri de spus despre cei născuţi în Fecioară. Cel puţin, pentru săptămâna viitoare, aş spune că e destulă linişte. Pe e o parte se desfăşoară viaţa lor în parametri deja cunoscuţi. Pe de altă parte, trigonul care se stabileşte între cele trei planete, Marte, Jupiter şi Pluton, pe semne de pământ, este întărit, începând cu 26 noiembrie, şi de prezenţa planetei Venus. În felul acesta se poate vorbi de o armonie.

Ba poate chiar, pe 26 şi, ulterior, pe 27 noiembrie, se poate vorbi de două registre diferite. Unul trăit în plan interior sau personal, sentimental. Se bucură de o poveste de dragoste, se simt bine lângă o persoană, cunosc o persoană deosebită cu care stabilesc nişte relaţii ce sunt de natură să-i entuziasmeze, să-i înnobileze, să-i înflăcăreze.

Chiar dacă nu este vorba de o poveste de dragoste, poate să fie vorba de o persoană puternică, autoritară sau copleşitoare prin personalitate, vocaţie şi talent care să-i încânte dar să îi şi mobilizeze, să reprezinte un model, un exemplu sau un imbold pentru a proceda şi ei ca aceeia, în sensul unei evoluţii personale. A doua direcţie este la fel de frumoasă şi îi motivează să se pună pe treabă.

Au şansă toţi cei care doresc să înveţe, toţi cei care doresc să evolueze, toţi cei care doresc să se lepede de trecut sau să se îndepărteze de o secvenţă din viaţa lor de care nu sunt foarte mândri, fie că au fost leneşi, că au fost comozi, că au fost suficienţi, că s-au mulţumit cu puţin şi au trăit modest. Sunt avantajaţi de acest context astral, care se conturează în această săptămână şi în cea care va urma după 26 noiembrie, toţi cei care au ambiţie, au motivaţie, au un ţel, şi-au conturat un profil de viaţă, şi-au găsit un model, şi-au găsit un profesor, în fine, sau un exemplu care poate să reprezinte pentru ei un motor ce va funcţiona pe termen lung.

Este bine să ţină cont de faptul că planeta Jupiter, deşi se află acum în mişcare retrogradă la un grad şi încă va mai fi mişcare retrogradă, şi va ajunge la zero grade Taur, în Casa a IX-a, va străbate acest sector într-o viteză uluitoare, reuşind să creeze premizele unui progres legat de evoluţie, învăţătură, examene sau deformare profesională, deci unii care încep să-şi părăsească direcţia lor şi să se îndrepte spre domenii de mare fineţe, domenii de erudiţie, domenii de mare excepţie, în care doar unii sunt cunoscători.

În felul acesta se poate vorbi de o formare profesională care la un moment dat îi împinge spre domenii marginale, laterale, dar nu inutile sau fără valoare, ci nişte domenii în care doar experţii pot să-şi dea cu părerea.

E bine să folosească acest tren astral, să valorifice acest context, după întâi ianuarie, pentru că nu durează decât câteva săptămâni. Pe de altă parte, prezenţa planetei Venus este şi ea destul de scurtă, aşa încât această conjunctură, care se naşte acum, este operaţională şi favorabilă lor doar cam o lună, o lună şi jumătate, aşa încât e bine să nu piardă timpul şi să îşi găsească cadrele de acţiune, implicarea, şi să facă toată demersurile publice, oficiale sau juridice pentru ca ceva în viaţa lor să capete cursul dorit. În sfârşit, săptămâna decurge într-un chip care pentru unii poate să fie surprinzător şi, să zicem, agreabil sau decisiv. Este legat de relaţia lor cu o casă, cu un patrimoniu, cu noţiunea de o locuinţă sau, într-o altă direcţie, o chestiune de familie.


BALANŢĂ

Pe 21 şi 22 noiembrie Luna tranzitează semnul Balanţei şi le dă acestor nativi posibilitatea de a se linişti, de a se calma, de a se potoli. Unii au un foc la inimă nemărturisit, alţii au o nemulţumire, fie ea şi rostită, pusă pe tapet, dar, oricum, insolubilă din punct de vedere juridic sau economic. Alţii sunt nemulţumiţi de viaţa lor, alţii sunt nemulţumiţi de partener. În fine, toată lumea are un of la inimioară.

Deci, în aceste două zile, 21 şi 22, este posibil ca să mai uite de necazuri, să se mai distanţeze şi ei faţă de aceste motive de veşnică provocare pe care realitatea le-o construieşte, tocmai ca să nu le fie simplu şi uşor. În zilele de 25 şi 26 noiembrie au, pe de o parte, de trăit, de trecut, dar şi de bucurat de tot ce le aduce prezenţa numeroaselor planete în semnul Săgetătorului în Casa a III-a, dar şi momentul de Lună.

Pe Casa dialogurilor se poate vorbi de un dinamism pe care l-aş denumi necenzurat şi netemperat. Este bine să nu vorbească chair atât de mult şi cu atât de multă lume, nici să ceară explicaţii, nici ei înşişi să se justifice.

Este un moment în care se pot face şi gafe, fie din entuziasm, din credulitate, din naivitate sau din stres, să se spună ce nu trebuie. Sunt zile bune pentru dat un examen, pentru sausţinut un dialog, un interviu, în vederea obţinerii unui loc de muncă, pot să facă faţă, pot să facă o figură destul de bună, dar în cea mai bună ipostază sunt cei care sunt puşi la probe practice.


SCORPION

Pentru Scorpioni frumoasele zile s-au dus. Asta nu înseamnă că vin în contrapartidă zilele negre. Nu. Se poate spune că aceşti nativi încep să-şi îndrepte atenţia spre alte aspecte ale vieţii lor. Încep să aibă alte priorităţi, de exemplu, bani.

În sfârşit, un trigon alcătuit pe semne de pământ ne indică nouă un lanţ întreg de preocupări de decizii sau de implicări în chestiuni care privesc solidaritate cu un prieten sau cu un grup, dorinţa de a se stabiliza şi fixa într-un anume contextul social, avantajos pentru ei, caută sprijin de acolo, protecţie sau imagine, notorietate ori siguranţă financiară şi confort social.

Acelaşi trigon vorbeşte despre un dialog abrupt, am spune răstit şi răspicat pe acre îl adoptă, dar şi replici pe măsură pe care le primesc şi, în sfârşit, nişte relaţii parteneriale destul de stranii. Planetele ne vorbesc despre oferte ciudate, parteneriate insolite, ofertă şi acceptare într-un chip surprinzător şi pentru cel care lansează oferta.

Nimeni nu va şti ce este în capul unui Scorpion atunci când spune DA unei cereri sau unei ipostaze, care i se descrie, i se conturează, şi încă destul de sumar, şi nu neapărat spectaculos. Nici nu am putea spune că este fascinat ori păcălit de o viziune edulcorată ori deformată a realităţii. Interesul este primordial, dar nu este de neglijat niciun alt aspect, cum ar fi o vulnerabilitate personală pe care doar Scorpionul şi-o cunoaşte, analizând foarte corect şi fără autoiluzionări realitatea, ceea ce pentru cel din afară este taină, pentru cel născut în semnul Scorpionului este o realitate elocventă, este un adevăr pe deplin cunoscut.

Alteori poate să fie vorba de o constrângere sau de o situaţie atât de compliactă şi de alambicată, încât, ca o măsură de siguranţă, ca o protecţie pentru viitor, ca o eventualitate, ca o strategie, Scorpionul spune DA acestei oferte. Indiferent care este motivul, undeva un beneficiu acesta va avea. Indiferent cât de impalpabilă şi aparent nepractică pare această combinaţie în prezent, în viitor ea va da roade.

Dacă acum acest potenţial este secundar şi nu vorbeşte despre o necesitate stringentă, din ianuarie încolo va fi vorba de o urgenţă, aşa încât, cu binecunoscutul lui instinct, Scorpionul îşi va face prieteni şi aliaţi acum, când aparent nu este nevoie, pentru a beneficia de ei sau pentru a apela la ei atunci când va fi nevoie, dar de pe alte baze, de pe alte principii, ale prieteniei, ale parteneriatului, ale cooperării sau ale unei situaţii care vine în contrapartidă. De aceea, unii Scorpioni poate să facă acum nişte gesturi pe care le putem denumi un avans. Îi ajută cu bani, le promit ceva, pun undeva o vorbă bună, mai puţin costisitoare în economia relaţiilor lui sociale.


SĂGETĂTOR

Dacă este un semn zodiacal căruia să-i meargă bine, acela este, evident, Săgetătorul. Intră şi
Soarele pe segmentul său natal şi începe să aibă tot ceea ce este mai bun de partea lui.

Vigoare trupească, sănătate, revigorare morală, refacere socială, curaj, capacitate de luptă, de decizie, mai puţin o capacitate de a rosti sau de a se exprima ori de a se explica. Pentru că, începând cu 25 noiembrie, Mercur în Săgetător nu mai este aliatul lui şi este singura zodie care trage cele mai importante ponoase de pe urma acestei retrogradări mercuriene.

Prin urmare, de la sfârşitul săptămânii viitoare încolo, în ultima parte a lunii noiembrie şi o mare parte din decembrie, aceşti nativi sunt vulnerabili la tot ceea ce înseamnă rostire, fie cum vorbesc, fie ce transmit, fie ce înţeleg, fie ce nu înţeleg, fie faptul că nu se fac înţeleşi, în toate ipostazele nativii au o chestiune pe care trebuie să o ţină minte: că nu este bine să apară în public, că nu este bine să vorbească mult, că nu este bine să se certe, că nu e bine să acuze sau, dacă trebuie să se exprime în public, dacă trebuie să răspundă unor provocări sau interviuri, dacă ţin conferinţe, discursuri sau prezenţa lor publică este reclamată cu necesitate, atunci este bine să nu facă piruete verbale, afirmaţii nefondate şi să îşi documenteze întreaga prestaţie la maximum de precizie ştiinţifică cu putinţă.

Pe de altă parte, se produce şi Luna nouă, tot pe segmentul lor, ceea ce înseamnă că pentru unii, nu chiar pentru toţi, fireşte, se pune problema unui început.

Ceva se rescrie altfel, de la capăt, pentru viaţa lor. Acolo este şi sensul vieţii, ceea ce înseamnă că sunt elemente de oarecare gravitate sau importanţă, sau de o greutate care nu poate să treacă neobservată. Planeta Venus intră şi ea la sfârşitul săptămânii în Casa a II-a a banilor şi le aduce cumpătare, reticienţă în cheltuieli, răzgândiri majore cu privire la o serie de cheltuieli mai importante sau de gesturi care necesitau o risipă de bani.

Se hotărăsc să fie cuminţi, înţelepţi, rezervaţi şi vor să facă experienţa omului care trăieşte cu bani puţini, ceea ce la limită nici nu este foarte rău. Săptămâna nu le aduce prea multe evenimente, altele decât cele strict personale, iar pentru unii, pe 19 şi 20 noiembrie, se poate pune problema unui impact public, a unei afirmări sau sunt împişni şi evenimente în prim-plan. Ori cei care sunt deja în prim-plan trebuie să ia act de un fel de realitate care îi priveşte.

Ei trebuie să se pronunţe, să se exprime, să decidă şi să cam ia în piept o serie de lucruri care se cheamă greul vieţii. Oarecare risc, pe 23 şi 24 noiembrie, cu privire la starea de sănătate.

Nu este vorba de boli şi suferinţe majore, nu este vorba de accidente, ci de mici evenimente care s-ar explica, cel puţin faţă de momentul meteorologic pe care îl trăim, este frig, este toamnă, este gripă şi sunt foarte multe motive pentru ca organismul să fie mai încercat, mai şubrezit sau mai fără apărare. De aici riscul de alergii, de a contracta o viroză, de a face o infecţie ori de a fi victima unei complicaţii infecţioase la o boală pe care nu au ţinut-o sub control într-un chip înţelept şi adecvat. S-ar putea ca multe dintre aceste presupuneri să nu se adeverească. Femeile din acest semn zodiacal, în acelaşi răstimp, 23-24 noiembrie, trebuie să vegheze la echilibrul hormonal, dar şi la echilibrul psihic.

Sunt posibile atacuri de panică, scene care presupun un fond afectiv răscolit, nemulţumit, iritat sau un suflet lovit de o vorbă, de o ingratitudine sau de un comportament care vine în contradicţie cu crezul lor, cu conduita lor, cu educaţia sau cu sentimentele.


CAPRICORN

Pentru cei născuţi în semnul Capricornului lucrurile se complică foarte tare pentru că multe planete se adună în Casa a XII-a, în semnul Săgetătorului, şi în felul acesta vibraţia lor este captivă, nu se pot manifesta în deplina lor putere, ami bună sau mai rea. Virtutea acestor planete est această şi inexistentă, cel puţin săptămâna viitoare.

Apoi, lucrurile se vor modifica. De aceea, până pe 26 noiembrie mare lucru nu putem spune sau nu putem spune lucruri noi care diferenţiază săptămâna viitoare de ultimele două săptămâni pe care le-au trăit. Viaţa curge normal în parametri ştiuţi, fără provocări, fără suişuri, fără coborâşuri.

Elementul de noutate îl introduce planeta Venus care va intra chiar în semnul Capricornului şi acesta este un lucru bun pentru ei. Deşi nu este o poziţie strălucită pentru această planetă, se poate spune că este singura zodie care beneficiază de acest tranzit încărcat de plictis şi de rigiditate.

Inima să le dea ghes să iubească, mintea să le dea ghes să citească, să se îmbogăţească, să se cultive, să se rafineze ori, pur şi simplu, să înveţe. Fiinţa lor socială să le dea ghes ca ei să iasă dintr-un con de umbră sau de neputinţă şi să înceapă să se afirme şi să facă mai mult pentru persoana lor. Dar acestea sunt trăsăturile, cum spuneam, ale etapei care se va dezvolta după 27 noiembrie.

Ceea ce am rostit acum, pe finalul acestei previziuni, reprezintă atitudinea pe care trebuie să o îmbrăţişeze sau la care să recurgă aceşti nativi, pentru a nu-i lua pe nepregătite evenimentele ce vor urma, o aşteptare fericită, deloc frisonantă, care să-i găsească gata echipaţi de luptă, de aventură sau de reconstrucţie de sine.


VĂRSĂTOR

Pe unii dintre Vărsători îi aşteaptă vremuri bune, vremuri mari şi, mai ales, vremuri necesare. Cu atât mai mult cu cât unii dintre ei au anume vârstă, au o carieră în spate. Şi atunci sunt perfect justificate evenimentele care se pot produce, şi anume un premiu, o desemnare, o recompensă sau oferta de a se afilia unor organisme, fundaţii, instituţii, structuri socio-profesionale care au mai mult caracter de a onora, de a preţui sau de a reprezenta valoarea. Ei se pot afilia în felul acesta într-o logică a valorii şi competenţei sau a recunoaşterii.

Ori, dacă este vorba, totuşi, de muncă, sunt chemaţi nu atât să pună osul la treabă, cât să coordoneze ori să vină cu ochiul lor de specialist, cu girul lor, care are în spate ani mulţi de experienţă, şi să vegheze asupra bunei desfăşurări a unui proiect. Prietenia, parteneriatul, relaţiile interumane sunt la cote maxime. Cel puţin pe 25 şi 26 noiembrie nu cred că vor sta pe acasă, vor onora tot felul de invitaţii, vor fi la petreceri şi, ei înşişi, se vor simţi bine. Vor fi voioşi, zglobii, vor fi veseli, vor fi dispuşi să se risipească în tot felul de activităţi distractive, recreative, care să compenseze zile de muncă, zile de singurătate, de tristeţe sau chiar de suferinţă trupească.

Uită de tot şi toate şi se cufundă în plăcerile relaţiilor sociale ca într-o baie de mare spiritualitate sau într-o baie necesară pentru a se revigora.

Se vor întoarce de la toate aceste vizite şi participări întăriţi, sănătoşi şi încărcaţi de speranţă, ba poate chiar şi de promisiuni. Relaţiile sociale care se construiesc acum, în această perioadă, nasc pentru ei şi o serie de promovări sau de contexte favorabile pentru ca ei să-şi continuie o activitate, să poată să lucreze, să-şi dezvolve nişte proiecte ori, pur şi simpu, să-şi manifeste personalitatea dacă sunt tineri. Unii se mai pot afla acum în prim-planul unei lupte care presupune dosare, hârtii, relaţii cu instituţiile publice, nu cu instanţele, care ar trebui să se finalizeze după Anul Nou.

Aceste eforturi se îndreaptă către recuperarea unui teren, pentru recuperarea unui bun imobiliar sau pentru reglementarea unui statut juridic, patrimonial şi economic ce priveşte drepturi asupra unor bunuri sau, pur şi simplu, drepturi băneşti ce li se cuveneau şi nu au fost plătite, datorii, redevenţe, taxe, cote, tantieme şi aşa mai departe. Săptămâna este pentru aceşti nativi confortabilă şi se asociază cu un moment de respiro bine venit pentru ei.


PEŞTI

Pentru cei născuţi în semnul Peştilor săptămâna viitoare aduce importante accente legate de statut personal, de imagine publică, de funcţie, de demnitate, de rang, de greutate într-un loc pe care ei îl preţuiesc sau unde interesul lor este accentuat. Poate să fie vorba de meserie, poate să fie vorba de o funcţie sau de o determinare personală care să fie legată într-un chip indestructibil de această situaţie.

Identificăm evenimente cu o importanţă decisivă sau cu o greutate specifică în viaţa acestor nativi ori cu un rol important în economia lor afectivă, care îi determină, îi motivează sau care le conferă lor siguranţă într-un drum, într-un proiect sau într-un ideal. Conotaţia cea mai importantă este cea juridică, ca şi cum s-ar consfinţii, s-ar bate în cuie printr-un contract social, adică o obligaţie sau printr-un contract real, partenerial, cu o instituţie sau cu diferite grupuri de oameni, a unor sensuri pe care trebuie să le ia activitatea acestor nativi.

Discuţiile încep ori propunerea este formulată în această perioadă, dar, atenţie, după 25-26 noiembrie, când Mercur intră retrograd, toate aceste negocieri stagnează sau sunt de natură să se blocheze şi să încetinească un proiecte care începe frumos, am putea spune surprinzător, furtunos sau chiar teatral.

În acest fel, până spre Crăciun, nativii au parte de câteva săptămâni de rumegare a ideilor. Stau şi analizează, devin brusc circumspecţi, uneori cedează, se ambalează, iar resping ideea, şi din acest joc de entuziasmare şi de temperare, din acest joc de dute-vino, din această premiză pe care ei o iau în permanenţă la cercetat se va naşte o atitudine mult mai limpede, o poziţie mai justificată şi mai sănătoasă faţă de propriul lor interes şi faţă de clauzele acelui contract sau de premiza acelui contract.

Pentru moment oferta îi surprinde, îi măguleşte, îi încântă, dar la un moment dat îi şi sperie sau îi nemulţumeşte, pentru că sunt prea multe clauze care îi constrâng ori le restrâng libertatea, care îi subordonează ori nu sunt foarte mulţumiţi din punct de vedere financiar. Şi dacă este vorba de finanţe, atunci, cu adevărat, trebuie să mai aştepte sfârşitul anului, pentru că abia pe 27 decembrie Luna neagră părăseşte semnul Berbecului, respectiv Casa a II-a a banilor.

Şi atunci iarăşi ajungem ca, din toate punctele de vedere, să se întrunească condiţiile necesare pentru discutarea de pe alte principii, de data aceasta, şi cu altă miză a unei posturi şi a unui contract. Pe 19 sau 20 noiembrie este posibil ca nativii din semnul Peştilor să se ambaleze într-o chestiune partenerială, să pună suflet, poate prea mult suflet, să nu fie mulţumiţi, poate nejustificat de supăraţi, să amplifice ei contextul. Ceva nu le convine, ceva le calcă pe picioare, ceva este de natură să le creeze un disconfort interior.

Dar toate acestea vor trece. Pe 21 şi 22 sunt previze economice curente, iar pe 23 şi 24 sunt două zile de mare ideal, de mare speranţă şi de mare rupere de contingent, Peştii pleacă. Sunt luaţi de val şi fug cu mintea, cu ideiile, cu gândul, cu sufletul pe teritorii străine, cine ştie pe unde hoinăreşte cu gândul un Peşte în timp ce merge şi el ca omul pe bulevard, pe stradă şi ajunge acasă.


Citiţi mai mult pe evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
25

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
41

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
76

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...