HOROSCOP URANIA, săptămâna 13-19 noiembrie

HOROSCOP URANIA, săptămâna 13-19 noiembrie
Berbec

Deocamdată, măcar pentru un segment restrâns de nativi, există premizele unor relaţii bune cu străinătatea, dialoguri, veşti, conversaţii, schimb de acte şi documente, aprobări sau stabilire de contacte, relaţii interumane personale ori, cel puţin, relaţii la nivelul documentelor. Şansă şi noroc de a se rezolva, de a fi înţeleşi, de a fi acceptaţi ori de a fi primiţi într-o serie de forme de viaţă şi activitate care le sunt necunoscute. De aici provocarea, de aici noutatea, aventura şi de aici schimbarea de destin. Să nu uităm, totuşi, că sensul vieţii se află în Săgetător pe această Casă a IX-a şi că cele două planete personale mai fac şi o conjuncţie cu acest sens al vieţii, ceea ce înseamnă că pentru unii trebuie să se petreacă acele evenimente care să aducă o cotitură în existenţa lor.

Pentru alte persoane este ori prea târziu ori inutil, ori nici nu se pune problema, asta nu înseamnă că dacă lor nu li se întâmplă ceea ce am spus adineauri informaţia este anapoda şi astrologia habar nu are de ceea ce înseamnă existenţa de fiecare zi. Este un culoar de viaţă şi activitate în care unii Berbeci se pot înscrie, alţii nu.

Rămân importante pentru toate categoriile de Berbeci problemele financiare, problemele contractuale şi cele procesuale, cu blocaje, cu neputinţe, cu interdicţii, cu amânări, cu şicane, cu opoziţii vizibile sau invizibile, dar perceptibile. Berbecii simt că undeva cineva se opune, dar nu ştiu cine e, unde, de la ce departament, de la ce birou şi cum îl cheamă. Înnoată în necunoştiinţă de cauză, încearcă să rupă această perdea de imprecizie pentru a acţiona într-un fel, pentru a urni lucrurile. Şi, totuşi, este imposibil chiar şi în această perioadă, chiar şi în această săptămână.

Mai importante sunt aspectele de rutină, de muncă, de efort, de stres, de precipitare, de termene limită, de volum mare de muncă, mai ales în acele departamente în care o serie de persoane au fost îndepărtate, înlăturate sau restructurate şi treburile acelora se răsfrâng acum înzecit, însutit, asupra celor care au rămas să ducă mai departe greul unui departament sau al unei activităţi. Săptămâna vine cu stres legat de casă, locuinţă, de terenuri, de patrimoniu, de închirieri, de adjudecări şi administrări ale unor chestiuni care ţin de familie, gospodărie.

Un conflict major sau o chestiune de principiu legată de tot ceea ce presupune un venit, un bun, un transfer dinspre bătrâni, nu neapărat dinspre părinţi, poate să fie de la bunici, străbunici sau de la rude foarte apropiate, rude de sânge, nu prin alianţă. Sunt foarte multe aspecte care îi exasperează pe Berbeci pentru că, pe de o parte, se petrec lucruri neplăcute pe care ei nu le pot opri, nu le pot controla, multe elemente au venit spre ei sub formă de surpriză, sub formă de cascadă şi în aproape toate cazurile este vorba de neputinţa lor de a face ceva pentru a stăpâni situaţia, pentru a-i da o coloratură cât de cât suportabilă sau pentru a limita consecinţele neplăcute, cu fiecare zi, cu fiecare telefon, cu fiecare discuţie se mai adaugă ceva neplăcut la toată această conjunctură.


Taur

Mi-ar face plăcere să cred că pentru mulţi dintre cei născuţi în zodia Taurului planetele vor fi fructuoase şi vor aduce bani, cadouri, atenţii, moşteniri, succes, favoruri sau înlesniri financiare. Pe toată paleta este vorba de o serie de valori care se îndreaptă spre aceşti nativi, fie le place plăcere, fie le uşurează viaţa, fie le rezolvă o chestiune deficitară din punct de vedere economic.

Sunt bune, de asemenea, toate ipostazele în care cineva sau mai multe persoane la un loc încep să lucreze în beneficiul acestor nativi. Poate să fie vorba de o intervenţie, de o laudă, de o recomandare, de o vorbă bună, de o intervenţie salutară într-un moment cheie sau într-un moment delicat. Important este că de acum încolo Marte le ocupă Casa a V-a şi, pentru unii, se pune problema unor investiţii sau speculaţii.

Unele persoane încep să-şi facă tot felul de gânduri cu privire la ce ar putea ei să facă cu banii sau cum ar putea ei să speculeze o astfel de situaţie pentru a da banilor o direcţie cât mai sigură şi cât mai favoribilă pe termen scurt sau mediu.

Săptămâna nu le aduce prea multe evenimente faţă de răstimpul care s-a scurs. Este vorba de o desfăşurare de forţe astrale care le marchează existenţa în acelaşi chip. Deocamdată, Jupiter este în continuare retrograd şi aşa va rămâne până la sfârşitul anului, prin urmare din patronajul acestui mare benefic încă nu pot să-şi extragă întreaga semnificaţie.

Rămân doar relaţiile minore, modeste pe care le poate stabili Jupiter cu Pluton pe Casa a IX-a doar pentru cei care sunt implicaţi în chestiuni ideologice, chestiuni de drept, de morală sau de religie. Şi, se înţelege, mai este vorba de trigonul regal care se alcătuieşte pe semne de pământ Taur-Fecioară-Capricorn, într-o combinaţie, însă, puţin aiuritoare, cu un bennefic, cu un malefic şi cu un restructurator puternic se poate vorbi de schimbări majore.

Sau ar trebui să ia în calcul, aceşti nativi, necesitatea de a opera pe propria lor există ori în propria lor conştiinţă o serie de derogări de la regulă. Să nu mai accepte ce au acceptat sau să-şi schimbe ei întreaga conduită şi întreaga atitudine faţă de oameni, valori, mize, gesturi, care nu sunt atât de benefice pentru ei sau atât de rostuite. Există destul de multă gratuitate într-o serie de demersuri, decizii sau forme de viaţă în care s-au integrat aceşti nativi.

Probabil că nu sesizează încă pierderea de timp, paguba personală, risipa de calităţi, de vocaţie sau chair de stil. Deocamdată nu se petrec acele zguduieli care să-i aducă în situaţia să-şi dea seama că se îndepărtează de o formă de a-şi coagula întreaga existenţă într-un chip mai inteligent, mai preţios şi mai benefic pentru ei ori mai puţin lezant.


Gemeni

Pentru Gemeni, a doua parte a zilei de 14 noiembrie şi apoi 15 şi 16 noiembrie se asociază cu foarte multe probleme legate de bani. Bani pe o direcţie care îi trimite spre familie şi, implicit, spre părinţi şi o altă direcţie care îi trimite spre străini sau, mai ales, îi trimite spre relaţiile contractuale. De aici tot felul de conflicte, dispute, certuri, replici şi consecinţe dintre cele mai spectaculoase.

Odată cu intrarea planetei Marte în Fecioară, de acum încolo cei născuţi în semnul Gemenilor vor începe să aibă probleme locative sau probleme de administrare şi intrare în posesie a unui spaţiu locativ, a unei case ori chiar al unui teren. Ziua de 19 noiembrie le poate aduce unora o limpezire, o soluţionare, dar poate să aducă şi destul de multe nemulţumiri.

Felul în care se rezolvă nu le convine, situaţia actuală este precară, este şubredă sau este nesigură, este pe termen scurt, de aceea ei sunt nemulţumiţi şi îngrijoraţi în continuare pentru ceea ce urmează să se întâmple. Trigonul regal pe semne de pământ, care funcţionează benefic pentru alte structuri zodiacale, pentru cei născuţi în semnul Gemenilor este cam anapoda.

Pe de o parte dreptate ascunsă şi retrogradă ca un fel de răsturnare şi pedepsire ori ca un fel de consecinţă firească a unor erori, apoi tot felul de mecanisme care se petrec în umbră, în ascuns şi care vin şi lovesc ori ţintesc direct patrimoniul unui nativ. Şi, în fine, răscoliri şi tot felul de pedepse materiale, sancţiuni, amenzi, taxe, măriri ale unor cote, tot felul de procente care se aplică unor datorii sub formă de penalităţi.

Asta este varianta bună, mai ales în ipostaza în care toate aceste taxe şi toate suplimentele care vin să se adauge unei datorii iniţiale pot fi plătite. Dar mai este vorba şi de pierderi majore care pot să vină într-un alt context juridic. Nu cred că toată lumea născută în semnul Gemenilor se confruntă cu astfel de probleme.

Cu siguranţă că sunt doar unii, cei care au greşit, cei care nu au înţeles prea mult ceea ce reprezintă justiţia, legalitatea, valoarea contractuală, respectarea normelor sau cei care au încălcat nişte principii de viaţă, de moralitate, de conduită. Aceeia, probabil că, plătesc.

Alţii, însă, care au trăit într-un chip normal, firesc, logic, atent şi circumspect la consecinţe nu au de ce să se teamă pentru că, din senin, nu vin astfel de necazuri cu componentă materială, patrimonială şi financiară. Şi atunci, fireşte, nu-i ating deloc aceste tranzite.

Pentru unele persoane există premizele unor împăcări pe fondul unei ameninţări. Probabil că lasă de la ei, sunt concesivi, sunt diplomaţi şi încearcă o formulă de remediere şi de calmare a spiritelor pentru a nu se amplifica un proces sau pentru a nu se amplifica un conflict ca să ajungă la proces. În felul acesta se poate evita o situaţie complicată. Se pot detensiona tot felul de false conflicte care sunt mai mult provocate din orgoliu, din răsfăţ sau din ambiţie.

Şi, pentru că a venit vorba de orgoliu, mă gândesc la zilele de 17 şi 18 noiembrie când exact acest orgoliu este cel mai prost sfătuitor, este elementul vulnerabil, îi împinge să facă greşeli, să spună ce nu trebuie, să aibă iniţiative neinspirate şi să scoată la iveală carenţe de educaţie, de pregătire profesională, de conduită, de gândire, de percepţie, de recepţie sau de analiză şi sinteză a unei realităţi sau a unui mănunchi de informaţii.

Cu această exacerbare a orgoliului nu se pot obţine decât conflicte, animozităţi, antipatii şi reverberaţii neplăcute asupra imaginii personale. De aceea, în aceste două zile ar fi foarte bine ca nativii să nu se implice în activităţi publice, să fie reticienţi, discreţi, tăcuţi, circumspecţi, prudenţi şi în cele mai multe cazuri să se abţină să angajeze dialoguri care presupun mărturisiri sau subiecte delicate.


Rac

Pentru cei născuţi în semnul Racului se ridică mai multe ipostaze noi, la nivelul chestiunilor personale, nu neapărat de familie, ci mai mult individuale sau chiar ţinute în intimitate, în forul personal de gânduri, trăiri, simţiri şi reacţii ori concluzii.

Unii dintre aceşti nativi, în a doua parte a zilei de 14 noiembrie, pe 15 şi 16 noiembrie se pot adresa unor prieteni. Aceştia nu sunt la înălţime, nu răspund cu solicitudinea cu care ar trebui să răspundă dacă au deja contractată o obligaţie morală faţă de aceşti Raci. Alţii nu sunt în stare, nu au puterea, nu au capacitatea suficientă şi necesată pentru a interveni într-un chip benefic în viaţa celor născuţi în zodia Racului.

Alteori, pe o altă direcţie, aceeiaşi nativi pot să aibă, mai ales în ziua de 19 şi, ulterior, pe 20 noiembrie, o problemă de comunicare. Ea poate să fie una ţepoasă, dificilă, să-i rănească, să le complice existenţa, ba, mai mult, se pot creea premizele unor relaţii stupide cu o serie de persoane care s-au aflat până nu demult în relaţii amicale.

Chiar dacă nu era vorba de o mare prietenie consolidată şi verificată în timp, ci era vorba doar de o simpatie şi o bună comunicare, totuşi se nasc premizele unor divergenţe majore. Unele divergenţe pleacă de la diferenţa de opinii, culturale, politice, sociale. Văd altfel lucrurile, percep altfel oamenii şi valoarea lor ori cataloghează într-un chip diferit o serie de evenimente. Alteori este vorba chiar de interes. Şi interesul lor, al celor născuţi în zodia Racului, începe să se lovească ca de un zid uriaş de rezistenţă de interesul celorlalţi. Şi, brusc, iată, prietenia dispare şi apare interesul pe care nu aş vrea să-l cataloghez în termeni pamfletari, în toată hidoşenia lui, dar nici nu apare într-o formulă elegantă.

Felul în care îşi manifestă o serie de persoane interesul este de natură să îi usture şi să-i doară pe cei născuţi în Rac. Se simt lezaţi, trădaţi, părăsiţi sau, la un moment dat, pur şi simplu se simt neputincioşi. De aici o serie de reacţii dure şi din partea lor, replici tăioase, acuzaţii, şi, pentru prima dată în viaţa lor, poate, unii vor uita de politeţe şi de o anume vorbă din bătrâni care spune fă binele şi aruncă-l în mare, adică uită-l de tot, desprinde-te de acel bine făcut şi nu-l mai tot sublinia aceluia, deci vor abandona acest principiu şi îşi vor călca pe inimă făcând reproşuri aspre, dure celui care nu este la înălţime, celui care se poartă cu ei şi faţă de ei într-un chip nedrept, şi le vor aduce aminte ce au făcut pentru ei, cum i-au sprijinit, cum i-au ajuta şi în câte momente au intervenit salutar în viaţa acelora.

Nu le vor cere socoteală, ci, într-un fel care ţine de pregătirea, limbajul şi educaţia ori vârsta fiecăruia, vor găsi acele cuvinte usturătoare care să-l facă pe acela să se simtă mic, rău şi prost. Vor dori să-l umilească pe acela sau, cum se zice în popor, un termen mai simplu şi mai direct, îi vor călca în picioare, spunându-le verde în faţă ce cred despre ei, la cel nivel de josnicie s-a ajuns, cum privesc ei comportamentul şi reacţiile acelor persoane, ce părere au şi ce atitudine au hotărât să adopte de acum încolo faţă de aceea.

Prin urmare, confuntările nu sunt deloc simple, sunt de natură să-i oblige pe aceştia să îşi iasă din decenţă şi din prudenţă şi să abordeze într-un chip bărbătesc, dur, soldăţeşte, aş spune, nişte relaţii sociale pe care le tratau cu multă îngăduinţă. Poate că îşi vor reproşa concesia pe care au avut-o de-a lungul timpului faţă de acele persoane. Îşi vor reproşa că i-au iertat pe aceia sau că le-au permis prea multe lucruri. Dar, ceea ce-şi vor spune în forul interior este mai puţin important. Important este ceea ce rostesc în exterior, care s-ar putea să fie auzit de mai multe persoane.

De data aceasta nu vor mai face uz de discreţie şi nu-l vor mai trage pe acela într-un colţ tăinuit ca numai ei doi să audă ce îşi spun. S-ar putea ca evenimentele să fie de aşa natură, de aşa importanţă sau întreaga conjunctură să se ţeasă într-un chip care să nu mai permită nativului din semnul Racului toată această politică şi toată această diplomaţie şi acest dans socială, să nu ne audă nimeni, să nu ne vadă, să nu se audă, aoleu ce o să zică. Puţin le mai pasă acum.

Aşadar, într-o astfel de situaţie cei care se simt vulnerabili într-o relaţie cu un Rac ar trebui să ia aminte. Devin nişte parteneri tăioşi, contondenţi şi nişte rivali de temut. Pentru aceleaşi persoane săptămâna este importantă la capitolul muncă, pentru unii se poate asocia cu un lanţ întreg de drumuri scurte, de călătorii, de deplasări, de contacte cu o serie de reprezentanţi ai unor firme sau întreprinderi din străinătate ori se întocmesc acte, se comunică cu străinătatea pe o relaţie de muncă. Dar până aici nimic nou şi nimic încântător. Ţine de normalitatea şi de firescul activităţii unora care se pot înscrie pe acest culoar.

În sfârşit, pentru alte persoane se mai poate pune problema unor scurte călătorii pentru verificarea sănătăţii, pentru analize şi mici consultări cu un medic într-o problemă modestă de sănătate.


Leu

Pentru cei născuţi în semnul Leului cel mai important aspect este legat de muncă, bani şi statut social. Nu aş spune că este foarte comod, dar, totuşi, există o dinamică îmbucurătoare sau satisfăcătoare.

Unii au trecut prin momente grele şi acum se rezolvă. Alţii au intrat de curând într-un soi de vârtej, un curent care nu poate fi catalogat ca fiind acceptabil sau confortabil. Dimpotrivă, îi nemulţumeşte, îi deranjează, uneori îi scoate din sărite, îi oboseşte, îi consumă nervos, îi solicită prea mult din punct de vedere social sau chiar din punct de vedere personal.

Profesia este acum pe prim-plan şi pentru câteva zile sau pentru vreo două-trei zile maximum există premizele unei rezolvări. Prin această scurtă perioadă de timp pot trece ca printr-un culoar fericit, ca printr-o uşă deschisă numai pentru ei, ca printr-un soi de capriciu al sorţii unii dintre nativii care au acum o miză mare socială şi profesională.

Se pune problema banilor, care nu vor fi mai mulţi. Se pune problema locului de muncă, care nu va mai fi acelaşi sau la fel, sau nu se va mai desfăşura în aceiaşi parametrii, cu aceeaşi miză ori cu aceeaşi responsabilitate. În schimb se poate căpăta notorietate, se poate căpăta stabilitate, se poate căpăta un pic de demnitate.

Unii, nu toţi, pot să ajungă la un statut social şi profesional puţin peste ce au avut până nu demult. Nu e un mare salt, nu e un mare urcuş, nu e un mare succes, nu e o lovitură, este un ceva mai bine sau mai sigur decât până acum.

Pentru alţii se pune problema acceptării unei formule de lucru în condiţii dezavantajoase, dar şi asta reprezintă o postură mai bună decât cea dinainte care era plină de insecuritate, de stres, care nu-i condusese la echilibru financiar sau care nu-i mulţumea deloc în chip personal. Se asocia cu nemulţumiri, cu conflicte, cu o anume umilinţă sau marginalizare. Prin urmare şi aici există un beneficiu.

Din păcate, marele beneficiu nu prea vine de acum şi până la vara viitoare. Aşadar, atenţie, nu mi-o luaţi în nume de rău că o spun aşa mai direct, dar cam despre asta este vorba. Nu fiţi mofturoşi, nu faceţi nazuri, nu ridicaţi pretenţii, chiar dacă ele sunt îndreptăţite. Veţi spune eu nu-mi plec capul, eu nu mă umilesc, eu nu accept, eu nu cedez. Multe lucruri nu face omul până la un anume punct în viaţa lui.

Eu nu spun să vă lăsaţi călcaţi în picioare, eu nu spun să faceţi prostii şi să acceptaţi orice ofertă numai de dragul de a închide un capitol complicat din viaţa şi activitatea dumneavoastră profesională. Nu, Doamne păzeşte! Am spus să nu ridicaţi pretenţii nejustificate faţă de acest moemnt economic, faţă de această conjunctură socială, faţă de oamenii şi relaţiile în care sunteţi în această clipă angrenaţi, pe care nu-i puteţi ignora, nici schimba, nici îndepărta şi nici dumneavoastră nu puteţi să plecaţi în pustiu.


Fecioară

Anticiparea mea pentru săptămâna viitoare în ceea ce-i priveşte pe nativii din Fecioară nu va fi abundentă în detalii, semnificaţii şi ipostaze. În mare se dezvoltă nişte premize astrale care seamănă cu ceea ce s-a petrecut până nu demult, astfel încât nu putem să spunem că vor avea loc schimbări care să de-a cu totul şi cu totul peste cap viaţa acestor nativi: banalitate, rutină, evenimente cotidiene, preocupări obişnuite, am spune plictiseală şi uneori chiar exasperare.

Deşi Marte a intrat în semnul lor zodiacal, nu creează de pe acum chiar toate premizele unor schimbări radicale. Pe 19 noiembrie, când Luna le va tranzita semnul zodiacal, vor avea parte de o serie de angajamente interioare. Îşi vor jura în sinea lor că nu vor mai face o serie de lucruri sau, dimpotrivă, îşi vor regrupa energia, forţele, preocupările spre o serie de chestiuni care ţin de educaţia copilului, de familie sau de o serie de domenii care au fost uitate, cum ar fi lectura, progresul personal, rafinarea unor mijloace de cunoaştere, exerciţiile în cel mai bun şi pur stil pedagogtic.

O serie de nativi vor constata că au uitat engleza, că nu stăpânesc foarte bine calculatorul, că o serie de evenimente au trecut pe lângă ei nemarcate, neconsolidate, că nu mai sunt în pas cu informaţia, că nu au mai citit din autorii preferaţi, că o serie de informaţii au trecut pe lângă ei într-un chip superficial, că sunt departe de lume.

Se vor întoarce către acele domenii care le convin, care îi atrag, care îi motivează, în aşa fel încât vor începe să citească, să înveţe, să repete, să studieze, să exerseze, să practice sau chiar să îşi ia un profesor, să urmeze ore de meditaţie, de antrenament, de sfătuire, de şlefuire pentru a fi mai performanţi, mai capabili, mai apţi şi mai în stare să dezvolte o activitate profesională la parametrii ceruţi, necesari acestor epoci moderne, să fie în pas cu vremea, să nu fie consideraţi nişte fiinţe ruginite, să îşi umple golurile de cunoaştere, să rezolve o serie de lacune care nu erau perceptibile, dar care acum au devenit deranjante şi pentru cei din afară şi pentru ei înşişi.

Este foarte binevenită această etapă de punere la punct a unor elemente de cultură generală care, iată, începe să fie adusă la zi, de pregătire profesională care ţine de noutate şi modernitate şi de o dorinţă de stabilizare într-un bine care a fost neglijat până acum. Doresc să facă impresie bună, să facă impresie frumoasă, să fie consideraţi nişte persoane cu pregătire temeinică.


Scorpion

Când mă uit la harta cerului pentru săptămâna viitoare şi mă gândesc la Scorpioni mă gândesc fără să vreau şi la titlul unui roman celebru, Mândrie şi prejudecată sau orgoliu şi vanitate ori necesitate şi destin. Toate acestea reprezintă condiţionări grave, elemente limită care îl poziţionează pe nativ şi care îl aduc în situaţia să ţină cont de aceşti parametri astrali şi de o determinare personală care are vocaţia de a-i pune o amprentă specială pe biografie.

Nu ştiu cât de multe lucruri se vor concretiza din acest periplu astral, dar, cu siguranţă, Scorpionii trăiesc momente importante. Pentru unii importantă este acum latura financiară şi întreaga consecvenţă cu care ei şi-au urmărit echilibrul şi bunăstarea bănească pot să cunoască acum elemente importante, decisive care pot să pună punct unui conflict, să le dea câştig de cauză, să le întoarcă banii acasă, să-i poziţioneze financiar sau bugetar cât de cât mai bine.

Rămân aceleaşi probleme legate de muncă, discuţii, conversaţii, învăţătură, examene, familie, dragoste şi sănătate. Ceea ce este nou săptămâna viitoare şi mă făcea pe mine să mă gândesc la Mândrie şi prejudecată provine de la răstimpul cuprins între 17 şi 18 noiembrie, când Luna aflată în Leu le dă acestor nativi şi un impuls special: îi transformă în nişte fiinţe de prim-plan sau le dă lor sentimentul că sunt importanţi, probabil pentru faptul că li se întâmplă lucruri deosebite. Ţin de nume, rang şi carieră, de funcţie şi demnitate. Nu ştiu în ce măsură unii vor fi numiţi într-o funcţie, nu ştiu în ce măsură unora le este pusă în discuţie întreaga postură publică.

Cu certitudine, însă, criza de orgoliu este mare, vanitatea este uriaşă, dorinţa de a obţine o victorie morală, socială sau materială ori profesională este greu de contestat şi chiar greu de egalat pentru că are destul de multă benzină dinspre astre. Îi dau apă la moară oricărui Scorpion multe planete care îl transformă într-o persoană în stare să ducă greul unei lupte, să reziste la tot felul de asedii şi provocări şi să ia deciziile de atac cele mai inspirate sau eficiente pentru el pe moment.

Pentru persoanele care au funcţie, rang şi demnitate probabil că ceea ce se va petrece în preajma acestei perioade pe care am numit-o, 17 şi 18 noiembrie, îşi are o motivaţie, are un substrat în răstimpul celor trei zile anterioare, 14, 15 şi 16 noiembrie, când se pun probleme de ideologie, de implicare sau de ataşament faţă de chestiuni de maximă importanţă. De aici, probabil, o serie de devieri sau de exagerări, sau de motivaţii care îl transformă pe nativ într-o fiinţă radicală.

Să-i părăsim pe cei importanţi şi să ne ocupăm de cei obişnuiţi. Într-o astfel de situaţie este vorba de o chestiune de prietenie care se pune în nişte termeni foarte precişi şi foarte pragmatici, fără iluzionări şi fără sentimentalisme. Apropieri de oameni utili, cultivarea relaţiilor utile şi, evident, eficiente, specularea unor împrejurări din care ei se află alături de o serie de persoane care le acordă atenţie, simpatie şi pe care aceştia doresc să le instrumentalizeze într-un chip discret, aş îndrăzni să spun diafan, ca să nu se prindă aceia despre ce e vorba.


Săgetător

Perioada cuprinsă între 13 şi 19 noiembrie este plăcută pentru cei care s-au născut în semnul Săgetătorului. Au motive de bucurie, de satisfacţie, de mulţumire. Unii îşi manifestă recunoştinţa, alţii preţuirea sau alţii încrederea faţă de aceşti nativi. Culeg vorbe bune, simpatie, solidaritate, ceea ce pe ei îi încântă, îi măguleşte şi le satisface orgoliul. Au în continuare noroc şi parte de o stare bună fizică, trupescă, şi una sufletească sau chiar spirituală.

Sunt momente importante pentru ei pentru că pot pe acest fond de calm sufletesc să se detaşeze de forfota vieţii de fiecare zi şi să mediteze la condiţia lor superioară, la viitor, să ia decizii înţelepte fără să fie mânaţi de la spate, de termene, de constrângeri, fără să fie ameninţaţi sau să fie păgubiţi ori să fie stresaţi de o serie de condiţionări care să le afecteze ori judecata ori decizia, ori întreaga existenţă. Din acest punct de vedere Săgetătorii o duc bine.

În continuare, Casa a V-a, cu excepţia prezenţei Lunii negre, rămâne bine aspectată şi în situaţia în care sunt părinţi sau sunt nişte persoane care doresc să-şi regăsească şi bucuria la nivelul simţurilor. Senzualitatea în dimensiunea ei, să-i zicem socială, adică să bea, să mănânce, să cânte, să râdă, să danseze, să se plimbe, să se bucure, să joace la bursă sau la loto, să câştige, să aibă parte de satisfacţii ca vin din domeniul artelor, muzică, film şi aşa mai departe.

Alteori este vorba de un beneficiu la nivelul senzorialităţii şi al sexualităţii care este la fel de frumos şi de împlinit pentru aceşti nativi. Ziua de 19 noiembrie şi, ulterior, cea de 20 noiembrie se asociază însă cu un moment de stres, de cumpănă, în care ei trebuie să fie foarte calmi, să rămână cumpătaţi, să nu se piardă cu firea în faţa unor veşti, a unor informaţii, a unor rapoarte sau a unor înterbări ori a unor oferte.

Ceea ce li se oferă Săgetătorilor săptămâna viitoare, şi ulterior după 19 noiembrie mai încolo, chiar nu este puţin lucru. Li se poate oferi fără să fie vorba de o funcţie denumită ca atare şi recunoscută în mod publică li se poate oferi un statut special, un privilegiu, o înlesnire sau li se poate acorda ceva ce nu poate fi definit concret ca atare, despre ce este vorba, un soi de mână liberă, de încredere generală sau de încredere sporită, ca şi cum ar fi mai şefi, mai directori, mai patroni, ca şi cum ar fi mult mai importanţi decât sunt în realitate.

Anturajul va percepe această schimbare, va sesiza imediat un raport de forţe modificat în favoarea acestor nativi. De aici şi posibilitatea acestora de a coordona mai bine o activitate, de a opera nişte schimbări necesare, de a lua decizii după pofta inimii, de a face ceea ce le disctează conştiinţa, voinţa sau un plan dinainte stabilit.


Capricorn

Pentru cei care s-au născut în semnul Capricornului zilele de 14, 15 şi 16 noiembrie sunt oarecum anapoda. Vin cu rigidităţi şi imposibilităţi de rezolvare ale unor chestiuni care ţin de parteneriat, de implicare într-un proiect.

Pe de o parte aceşti nativi se înstrăinează, se răcesc şi devin tot mai indiferenţi faţă de priorităţile sau complicaţiile care se nasc într-un colectiv ori care blochează un demers. Că este vorba de o societate comercială sau de implicarea într-un proiect de indiferent ce natură, industrial, comercial, artistic sau, pur şi simplu, unul social, aceşti nativi încep să devină tot mai plictisiţi şi mai enervaţi de o serie de piedici.

Pe de altă parte încearcă să rezolve cumva sau să depăşească printr-un salt această etapă, dar sunt destul de multe condiţionări negative. Ele provin de la un Pluton care le dă lor acum alte coordonate şi alte impulsuri şi de la planetele de pe axa Berbec-Balanţă care intevin într-un chip care sună a inventar.

Indiferent ce vor să facă, undeva totul e în revizie, se numără, se adună, se spală, se curăţă, se închide, se rearanjează, în aşa fel încât nu pot să scoată din acele sertare existenţiale elementele necesare să corecteze, să compenseze, să intervină sau, pur şi simplu, să le permite să abordeze altă direcţie de viaţă abandonând-o pe asta atât de anostă.

De aceea nu se poate spune că nativii din semnul Capricornului jubilează, sunt liniştiţi, sunt fericiţi, nu-i doare capul şi le este gândul numai la vacanţă. Dimpotrivă, sunt înneguraţi, întristaţi, acaparaţi de foarte multe probleme, înoată uneori în fleacuri insurmontabile în probleme de mică importanţă, de mică dimensiune practică şi socială sau chiar de mică valoare economică, dar care le grevează existenţa, îi încurcă în problemele esenţiale, le dau bătăi de cap în toate chipurile.

Zilele de 17 şi 18 noiembrie se asociază cu o serie de probleme financiare, ele nu sunt noi, sunt cele dintotdeauna care aş spune că mai mult ţin de rutină. Şi, în sfârşit, vine un 19 noiembrie care, mai ales în perioada dimineţii, orele 9, 10, 11 dimineaţa, pot să le inducă nişte idei dintre cele mai ciudate, ca şi cum s-ar răsti soarta la ei, ca şi cum ar striga cineva de departe şi i-ar obliga să îşi revină din această stare de haos şi de pierdere de sine şi de uitare a direcţiei.

Este o chemare la ordine, este o regrupare pe principiile cele mai importante ale existenţei. Se întâmplă ceva ori ei sesizează că au ajuns într-un infundibul, ori cineva le atrage atenţia, o persoană de care ei ţin seama, pe care o preţuiesc, care analizează foarte corect situaţia în care se află şi care maimult sau mai puţin explicit intervine în viaţa lor, în existenţa lor cu un fel de ce ai de gând de acum încolo să faci?. Această interogaţie, această exclamaţie, această frază spusă, rostită ca atare, sau resimţită ca şi cum ar fi o metaforă ce pluteşte în jurul unei persoane şi care marchează un dialog, este de natură, într-adevăr, să îi trezească la realitate.

Vor fi obligaţi să facă o serie de schimbări majore în atitudinea lor, mai întâi. Una dintre direcţiile unde vor fi obligaţi să schimbe cu totul macazul ete relaţia părinte-copil. Vor constata că au greşit sau vor constata că nu sunt eficienţi, sau că una dintre politicile lor pedagogice este profund falimentară.


Vărsător

Pentru cei care s-au născut în semnul Vărsătorului săptămâna viitoare aduce un accent strict personal şi strict individual pe segmentul sănătate, boli de scurtă durată, afecţiuni trecătoare sau distorsiuni ale unei normalităţi fiziologice. În principal este vorba de suferinţe legate de stomac-pilorduoden, parţial de intestinul subţire, de metabolism, asimilare sau alimentaţie.

Uneori se poate vorbi, dacă este cazul femeilor, de suferinţe care provin dintr-o funcţie maternă, alăptare sau condiţia unei sarcini. În afara zilelor de 14, 15 şi 16 noiembrie, când starea lor psihică va fi proastă, vor fi antipatici, morocănoşi, ţâfnoşi, nu o să le placă nimeni şi nimic, nu le intră nimicîn voie, nu le prieşte nimic, le e poftă de multe şi indiferent ce îşi administrează, mâncare sau medicamente, nimic nu le prieşte, nimic nu le face bine, nimic nu-i linişteşte.

În afară, deci, cum spuneam, de aceste trei zile, mai există o perioadă, şi anume 13 noiembrie şi dimineaţa zilei de 14 când sunt posibile tot felul de întâlniri, discuţii sau percepţii la distanţă, mai ales cei din străinătate. Unii dintre aceşti nativi s-ar putea să primească veşti de la oameni necunoscuţi, să nu fie vorba de prietenie, nici de colegialitate, nici de rudenie.

Există un rost şi nu aş spune că rostul este ascuns, ci, dimpotrivă, este unul vizibil, manifest şi profund determinant pentru scopul vieţii sau pentru un ţel anume din această etapă al unui nativ din Vărsător. Poate că simplul contact uman, o scrisoare, u raport, un document, un mesaj sau o convorbire personală să fie de natură să ţeasă o relaţie mai strânsă, să nască ideea unui parteneriat, să provoace o ofertă ori să determine în mineta aceluia de departe dorinţa de a-l ajuta pe cel de aici, pe Vărsător.

Se nasc în felul acesta o serie de proiecte utile, frumoase, corecte, benefice cu un sâmbure de noroc, cu un sâmbure de şansă sau chiar cu o dimensiune pe care îndrăznesc să o denumesc providenţială. Se înţelege în funcţie de caz, de situaţie, de vârstă, unii pot de aici încolo să îşi rescrie viaţa altfel, mai bine, sau să şi-o rescrie în altă parte. Important este că pentru aceşti nativi elementele grevante care au constituit un soi de povară în ultimele trei săptămâni se risipesc.

Nu vor mai avea decât aproximativ zece zile de îndurat, apoi Soarele va părăsi semnul Scorpionului şi nu va mai creea atât de multe disonanţe. Zilele de 17 şi 18 noiembrie sunt pentru aceşti nativi asociate cu dorinţa de a-şi impune punctul de vedere, de a rosti adevăruri, de a atrage atenţia, de a da sfaturi de pe poziţia unei persoane de maximă competenţă, de autoritate, prin vârstă, prin valoare profesională, prin exprienţă, prin model uman, prin virtute, prin excelenţă, prin har sau talent ori prin toate la un loc.


Peşti

Pe 19 noiembrie cei născuţi în zodia Peştilor vor mai cam încâlciţi, chiţibuşari, nemulţumiţi, hipercritici şi excesiv de interesaţi de fleacuri, ca să nu spun chiar de prostii. Este bine să se detaşeze mai întâi de o serie de provocări, apoi este bine să îşi pună un soi de pavăză sau de filtru şi să meargă foarte repede afară, în aer liber, să se aerisească la propriu şi la figurat.

Ori de câte ori rămân într-un spaţiu închis încep să le treacă idei nesatisfăcătoare şi nesănătoae prin minte. Este un moment în care întregul lor organism are nevoie de libertate şi chiar dacă afară e frig şi nu este soare aerul funcţionează pentru ei într-un chip salutar. Zilele de 17 şi 18 noiembrie pot să aducă o serie de motive de bucurie sau de satisfacţie interioară provocată de un succes la locul de muncă, de o virtute sau de cine ştie ce competenţă care, iată, este evidentă.

E dreptul lor să se bucure, să jubileze şi să-şi culeagă laurii. Zilele de 14, 15 şi 16 noiembrie sunt pentru aceşti nativi un pretext de interiorizare, de acumulare de informaţii, de meditaţii sau de gânduri înalte care pot să se îndrepte spre artă, spre muzică, spre religie, spre creativitate în general sau spre rafinare a mijloacelor de percepţie şi analiză.

Aceste trei zile, 14, 15 şi 16 noiembrie sunt zile minunate pentru a sta în casă şi a scrie, a compune, a picta, a desena sau a elabora tot felul de proiecte în care intervine factorul creativitate, talent, inspiraţie, pentru care este nevoie absolută de singurătate, de taină, de discreţie şi de un strop de melancolie, una creativă evident şi deloc larimogenă şi de cripită.

De altfel, în acest răstimp pe care l-am analizat, adică a doua parte a zilei de 14 noiembrie şi, respectiv, 15 şi 16 se realizează un trigon regal şi cu Soarele în Scorpion, şi este momentul de graţie pe care o dată pe an Peştii îl pot trăi, adică atunci când Soarele se află în Scorpion şi Luna în domiciliu în Rac, în aşa fel încât unii dintre aceşti nativi pot să extragă un beneficiu în plus care poate să fie în funcţie de vârstă, de sex, de preocpuări sau de priorităţi transpus într-un plan afectiv, să se îndrăgostească, să cunoască pe cineva, să se bucure, să exulte de fericire, alţii pot să găsească un beneficiu într-un spaţiu protectiv din punct de vedere afectiv, numai ei să ştie despre ce este vorba, alteori poate să fie vorba de cu totul şi cu totul altceva, de o alunecare spre o pantă filosofică, mistică, poate chiar una de iniţiere.

Este un moment în care funcţionează foarte bine meditaţia de tip transcendental, pasele yogine şi toate tipurile de activitate care intră într-un segment ce ţine jumătate de vindecare spirituală, de medicină alternativă, de relaxare corporală, de tehnici de purificare şi lucru cu lumină.

 

Citeste material complet pe evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

astăzi, 22:29
230

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
127

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
377

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...