HOROSCOP URANIA, 26 septembrie-2 octombrie

HOROSCOP URANIA, 26 septembrie-2 octombrie
Berbec

Pentru cei care s-au născut în zodia Berbecului săptămâna viitoare aduce o încărcătură specială legată de conflicte, procese, confruntări de opinie, de interese, de atitudini sau chiar de personalitate. Casa a VII-a a parteneriatului deocamdată este binişor aspectată.

Cu o serie de tensiuni, de încrâncenări, poate cu multe prea multe discuţii, dar şi cu destul de mult noroc sau şansă de a se tempera o serie de ostilităţi. Dacă este vorba de procese, atunci unii pot să scape ca prin urechile acului de o situaţie neplăcută sau gravă. Evenimentele să ia o turnură sub nivelul aşteptărilor, aşa încât, la un moment dat, ei să răsufle uşuraţi că nu a fost atât de greu pe cât se aşteptau sau pe cât ar fi trebuit să fie cu adevărat dacă s-ar fi respectat litera legii, dacă s-ar fi luat în calcul toate elementele conflictuale. Ceva atenuează, limitează sau alungă dintr-un câmp conflictual.

Dacă este vorba de relaţii matrimoniale, lucrurile sunt amestecate pentru că intervine multă patimă, destul de multă ambiţie, dar şi un foarte inteligent, să-i spunem, sau benefic moment al adevărului. O serie de nativi din zodia Berbecului îşi fac nişte calcule care ţin de o matematică a pierderii şi a câştigului şi la un moment dat încep să fie mânaţi mai puţin de sentimente şi mai mult de interes.

Vor constata că interesul lor este legat de o persoană sau de un grup de oameni, aşa încât o lasă mai moale cu pretenţiile, cu certurile, cu revendicările sau cu atitudinile mult prea personale, care pot la un moment dat să enerveze. Se poartă binişor, cu mănuşi, cu aceste persoane.

Cât priveşte o serie de procese despre care am vorbit până acum ele nu cred că se termină acum. Poate în unele cazuri particulare să se pună punct unui conflict. Înclin să cred, însă, că în majoritatea cazurilor va fi vorba de o turnură care este în proporţii diferite favorabilă nativilor.

Poate să fie vorba de o atitudine conciliantă a cuiva, să spunem care anchetează, verifică sau face un raport, ori poate să fie vorba de o uriaşă înţelegere umană faţă de o cauză care a fost prost tratată şi prost trăită ori prost prezentată de către nativi. În afara acestui tip de aglomerare de planete pe semnul Balanţei mai este şi momentul de Lună nouă, care dă zilei de 27 septembrie o vocaţie specială, un început, o etapă nouă sau o răsucire de relaţii şi evenimente care pot la un loc să marcheze o etapă substanţial diferită faţă de ceea ce s-a trăit până acum.

De aceea sunt favorabile negocierile, înţelegerile, căderea la pace, tranzacţiile şi toate tipurile de explicare a unui punct de vedere cu măsură, cu decenţă, cu reticienţă, în aşa fel încât să nu supere, să nu enerveze, să nu deranjeze şi să nu lezeze interesele celorlalţi.

Este un moment al cedărilor înţelepte, al gesturilor deştepte de iertare şi de îmblânzire a rivalului. Se pot pune problemele personale într-un fel onest, deschis şi fără ascunzişuri, dar mai ales fără brutalitate, fără agresivitate. Unii pot să semneze contracte, alţii pot să pună bazele unei viitoare semnări de contract sau a unei înţelegeri care să se finalizeze peste două săptămâni, adică pe momentul de Lună plină.

Al doilea moment interesant asupra căruia trebuie să se concentreze nativii din Berbec este ziua de 1 octombrie, când un trigon regal alcătuit din planetele ce locuiesc în Berbec pentru moment, Marte – guvernatorul lor în Leu şi Luna alături de sensul vieţii în Săgetător îl pot oferi ca un element interesant pentru o chestiune de creaţie, o ambiţie care ţine de străinătate sau o relaţie care începe să se conjuge altfel decât până acum în tot ceea ce priveşte exteriorul, adică relaţii cu oamenii de dincolo de graniţele ţării sau într-un context care presupune libera circulaţie a nativului, călătorie, excursii, vacanţă, drumuri, contacte interumane sau relaţii care se construiesc prin mijloacele moderne de comunicare la distanţă.


Taur

Pentru cei care s-au născut în zodia Taurului planetele regrupate în semnul Balanţei pot să constituie un bun prilej de ameliorare a relaţiilor de muncă, de îmblânzire, de îmbunătăţire a unor relaţii umane sau de impostare a nativului într-un alt context.

Sunt posibile numiri în funcţie de şef, sunt posibile posturi mult mai bune, sunt posibile o serie de împăcări, concilieri, avantaje, câştiguri, beneficii sau intrare în normalitate ori împăcare spectaculoasă. Sunt posibile dialogurile care să alunge o serie de rumori, de nedumeriri sau de nemulţumuri care nu au fost exprimate într-un chip explicit.

Este un mare moment din punctul de vedere al tehnicii de manipulare. Se pot obţine cu bândeţe, cu surâsuri şi cu foarte multă rezervă şi cumpătare cu privire la cuvinte, formulări şi adresări enorm de multe situaţii. Se pot creea, aşadar, premizele unor situaţii favorabile, se pot creea culoare de dialog, de înţelege, de negociere sau de comunicare interumane care să alunge foarte multe conflicte anterioare care au menţinut o stare de ostilitate sau chiar de război rece.

Se pot determina nişte culoare noi de acţiune care să permită colaborare, cooperare, prietenie chiar. Depăşind nivelul relaţiilor interumane, aceeaşi Casă a VI-a le mai poate oferi celor care nu au o slujbă posibilitatea de a-şi găsi un angajament destul de stabil şi destul de bine plătit.

Unii şomeri pot să-şi găsească de lucru, alţii pot să se transfere, oameni care au trecut prin tot felul de încercări, prin desfiinţarea instituţiei sau prin restructurări, să îşi găsească după nişte luni de ocolişuri şi nemulţumire, ba chiar de panică, liniştea necesară, stabilitatea necesară. Atenţie! Ceea ce se petrece acum este pe termen destul de lung.

Aşadar, unii pot să accepte, de voie de nevoie, o ofertă de serviciu zicând că este o ipostază trecătoare, să-şi rezolve câteva luni, să nu rămână fără bani şi or mai vedea ei. Aici este partea proastă, pentru că dacă pleacă de la acest raţionament atunci trebuie să înţeleagă şi următorul risc sau să-l ia în calcul şi să-l accepte, şi anume faptul că degeaba îşi fac un calcul pe termen scurt pentru că vor rămâne în această formulă mult mai mult timp.

Într-un alt palier de interpretare, planetele din Balanţă ne vorbesc şi despre sănătate, şi aici lucrurile par să fie spectaculoase, să dea Dumnezeu să fie aşa, pentru că se conjugă foarte multe aspecte astrale ce construiesc premiza unuei vindecări, a unei însănătoşiri, a unei ameliorări, a găsirii unui medicament sau a unui tratament adecvat.

Organismul răspunde repede şi bine. Mai este şi o altă conotaţie, şi anume faptul că unii dintre nativi pot să treacă într-un fel uşor, protejat, ca şi cum Dumnezeu este alături de ei în permanenţă, pe lângă pericole, pe lângă accidente sau pe lângă reacţii dure ale organismului faţă de stres, efort fizic şi intelectual, supărări sau agresiuni de orice fel.

Pentru nativii din semnul Taurului săptămâna aduce probleme de familie, nu toate uşor de trăit sau de suportat ori de controlat. O cuadratură la grad perfect între Jupiter şi Marte vorbeşte despre chestiuni care ţin de gospodărie, pământ, patrimoniu, bun funciar, dar şi despre relaţiile de familie. Unele pot fi conflictuale. Unele pot fi conflictuale de acum încolo, acum se construieşte un pui de ceartă, altele pot să perpetueze certuri vechi de un an, de decenii sau tot felul de răfuieli care urcă prin strămoşi până departe la a şaptea spiţă de neam.

Aşadar, cei care acum sunt implicaţi în conflict s-ar putea să nu fie deloc nici motivaţi să menţină această situaţie şi nici măcar responsabili sau vinovaţi. Pur şi simplu să tragă ponoasele faptului că doi veri sau doi bunici, sau cine ştie ce unchi s-au certat între ei, au rămas supăraţi şi, uite aşa, fiecare pe latura lui de neam nu a făcut altceva decât să transmită această nemulţumire şi această ostilitate.

Acum urmaşii se întâlnesc şi trebuie să cadă la pace, să se înţeleagă, lucru care este mai complicat, mai dificil. De aici tot felul de împunsături, de aluzii, de ironii, de reacţii brutale sau de adevăruri spuse în faţă, nu neapărat ca un reproş, ci ca o dorinţă de a se pune capăt unor forme de conflict mocnit. Să ne certăm o dată şi bine până la capăt, să nu spunem ce avem şi să terminăm. De aceea, pentru unii nativi din semnul Taurului această perioadă s-ar putea să fie jenantă, dificilă, complicată sau să-i pună în situaţii stinghere.


Gemeni

Pentru cei născuţi în semnul Gemenilor acumularea de planete pe zodia Balanţei le aduce tot felul de stimulări astrale. Pe de o parte, cei care au o activitate de tipul comunicării cu masele largi de oameni, cu un public sau cu un grup mai mare de persoane, cum ar fi profesorii, de exemplu, avocaţii, ziariştii, atunci acest contact este favorabil. Le permite să vobească bine, frumos, expresiv, să fie atrăgători, să fie admiraţi, nu neapărat invidiaţi, cât să creeze o stare de competiţie cu colegii sau să stârnească în public dorinţa de a fi urmaţi, de a creea prozeliţi, de a creea şcoală, de a avea urmaşi, imitatori şi aşa mai departe.

Într-un alt plan stimulează nu numai creaţia artistică, ci şi o disponibilitate histrionică. Unii, mai ales cei care au un caracter labil sau un fel de a fi jucăuş, neserios, frivol, aceştia sunt înclinaţi să se joace cu focul, să se joace cu sentimentele oamenilor, să se joace cu dragostea, să s joace cu ei înşişi. Sentimentele pot să capete o latură profund neserioasă, nu neapărat imorală, deşi nu este exclus nici acest lucru.

Depinde de vârstă, de educaţie, de structură sau de un mod de a aborda relaţiile sentimentale. Uneori este vorba doar de un exerciţiu de imagine. Femeile sau bărbaţii vor să vadă cât succes mai au, cu atât mai mult cu cât nu mai sunt la prima tinereţe. Fac tot felul de jonglerii şi eschibiţii pentru a vedea ce reacţie provoacă. Apoi, alte persoane se transformă în nişte cuceritori de profesie. Totul este un exerciţiu de imagine, este un ritual golit de trăirea pură.

De aceea, atenţie, pentru o serie de persoane născute în semnul Gemenilor, că această perioadă împinge la modificări de atitudine şi comportament care pot să fie străine chiar naturii intrinseci a nativului. O serie de persoane cu educaţie, cu scară de valori, cu echilibru, cu moralitate, pot să devieze uşor de la această direcţie normală, firească sau chiar admirabilă. Pot să patineze şi să şi greşească.

Vulnerabile sunt femeile, vulnerabili sunt şi cei foarte-foarte tineri, adolescenţii, copiii care abia cum intră într-un alt tip de relaţii. Încep să se emancipeze, încep să cunoască forme de viaţă pe cont propriu, pe care nu le-au cunoscut şi nu le-au trăit fiind copii, fiind dependenţi de părinţi şi de familie, de control şi de autoritatea celor maturi. Rămaşi pe picioarele lor pot să o ia puţin razna.

Săptămâna le aduce aceloraşi nativi o turnură, este legată de ziua de 27 septembrie, de faza de Lună nouă care pentru ei înseamnă mult, foarte mult, dar nu întotdeauna şi foarte bine. Se poate asocia cu o clipă de orbire, cu o incapacitate de a mai raţiona, de a mai alege, de a mai sesiza, se lasă cuceriţi sau orbiţi de o dorinţă, de o patimă sau de o ambiţie.

Pentru acest semn zodiacal, în măsura în care este vorba de structuri labile, această combinaţie astrală este provocatoare, este incitantă, este dinamitantă pentru că îi cheamă cu o forţă care pentru unii este de-a dreptul irezistibilă, iar pentru alţii este păguboasă.

În sfârşit, cei care se abţin să facă jocuri financiare, cei care nu-şi propun să facă pe interesanţii şi să cucerească în stânga şi în dreapta şi apoi să se laude câte inimi au zdrobit, săptămâna se poate canaliza pe alte culoare de viaţă şi acţiuni, cum ar fi, de exemplu, relaţia cu copiii, dacă aceşti nativi din semnul Gemenilor sunt părinţi. Şi atunci este vorba de o îmbunătăţire a relaţiilor, de o posibilitate de a intra într-un dialog real, sincer, profund şi fructuos cu copiii, pentru că vor găsi nişte căi de sensibilizare a acestora după luni de tăcere sau după o întrerupere brutală a dialogului. Ar mai trebui să ne oprim şi asupra celor care scriu, creează, care sunt firi artistice.

O altă zi în care se pot relua conflictele cu prietenii, ele să fie puse ca temei astral în preajma datei de 27 septembrie şi să dea din codiţă ca un drăcuşor în ziua de 1 ori de 2 octombrie, când se pot rupe şi nişte contracte sau nişte înţelegeri, sau nişte convenţii, nu neapărat civile, cât umane.

O înţelegere verbală poate să pice, promisiunea unei cooperări sau angajamente care nu au fost stipulate pe hârtie sau depuse la notariat, c pur şi simplu bazate pe o înţelegere umană, firească ca între prieteni. Toate acestea pot să fie rupte, anulate sau modificate drastic.


Rac

Racul este pus la încercare pe secvenţa familie. Toate planetele din Balanţă care vor opera pe Casa a IV-a săptămâna viitoare vorbesc despre familie, patrimoniu, părinţi, strămoşi ori chestiuni genetice de moştenire. Pentru unele persoane se poate pune problema descoperirii unei boli ale cărei cauze stă în codul genetic.

Pentru alte persoane poate să fie vorba de o chestiune de educaţie sau de mentalitate, care se pune acum mai acut. Unii se simt mai legaţi de familie prin tradiţii, obiceiuri, mod de viaţă, alţii nu sunt împăcaţi deloc cu felul în care trăiesc pentru că nu corespunde unor scopuri sau unui anume nivel, unor pretenţii pe care le-au avut părinţii ori bunicii.

Disonanţele sunt supărătoare, dar nu se pot rezolva pentru moment. Dintr-un alt punct de vedere se mai pun probleme patrimoniale de rezolvare a unor chestiuni care ţin de justiţie, hârtii, acte, înscrisuri, intrare în normalitate. O serie de elemente pot să cunoască o îmbunătăţire sau o ameliorare, dar nu o rezolvare totală. Se menţin enervările, blocajele, întârzierile, opoziţiile unor persoane care nu au nici în clin nici în mânecă cu chestiunea respectivă.

Intervenţia unor oameni, cum zice românul, ca musca în lapte. De aici tot felul de complicaţii neprevăzute, nejustificate, stupefiante într-o chestiune care ţine de o rezolvare pe cale administrativă, juridică sau familială. Intervenţia unor persoane deranjante poate să fie mai ales la nivelul relaţiilor interumane, a unor oameni care îşi dau aere, au pretenţii, sunt nişte închipuiţi ori au un interes oarecare într-o chestiune de beneficiu material.

Trebuie să se ia în calcul o fiinţă cârcotaşe, o persoane ostilă, una care încurcă întotdeauna treburile de familie, care intervine exact când nu e nevoie de ea sau o persoană în vârstă care prin întregul mod de viaţă complică existenţa celorlalţi, nelăsându-i pe aceia să îşi ducă proiectul şi misiunea la bun sfârşit.

Ziua de 27 septembrie poate să le aducă şi nişte noutăţi sau să le impună celor născuţi în semnul Racului ideea de a-şi schimba întreaga atitudine. Vor nu vor trebuie să accepte o realitate, să conştientizeze o serie de situaţii care reprezintă o ţesătură de relaţii umane, de interese şi sentimente ale momentului.

Fie vor trebui să înveţe lecţia aşteptării, a amânării, a îngăduinţei sau a indiferenţei. Pentru aceleaşi persoane ziua de 1 octombrie poate să aducă o chestiune importantă legată de bani. Poate să fie vorba de valută, poate să fie vorba de o plecare din ţară şi de aici ideea de a schimba bani sau de a cheltui bani în străinătate.

Este o stare de crispare interioară provocată de o predispoziţie ce vine de la planetele aşezate în cruce cardinală, care realizează opoziţii şi cuadraturi şi de momentul de Lună nouă care le aduce o golire energetică şi o întoarcere la matcă necesară.

Vor ave mereu nevoia să se întoarcă la nişte modele din copilăria lor, din tinereţe când s-au format, să se întrebe cum ar proceda părinţii sau o rudă pe care o admirau şi în care aveau încredere, vor să se lege de ceva concret, vor să găsească nu doar încrederea în ei, ci şi argumentele pentru care să iasă din această stare de marasm.

E bine să nu facă prea mult caz de această nemulţumire care îi copleşeşte, pentru că, oricum, nu se vor lepăda de ea. Ea se va perpetua până în a doua jumătate a lunii octombrie.


Leu

Acumularea de planete pe Casa a III-a vorbeşte despre drumuri şi călătorii, mici excursii, plăceri, întâlniri, schimburi de idei utile şi despre relaţii favorabile cu tot ceea ce înseamnă examene, şcoală, învăţătură, pedagogie.

Cei tineri se pot prezenta bine în faţa unei comisii, pot să aibă noroc la rezolvări care ţin nu atât de un juriu sau de condiţiile unei examinări, cât de condiţiile unei aprobări. Pot primi tot felul de înlesniri şi favoruri, de acceptări şi concesii, de gesturi de înţelegere, cumsecădenie şi indulgenţă cu privire la un statut special.

Este o chestiune de excepţie, este o derogare de la regulă ceea ce primesc ei acum. Pot în felul acesta să obţină bani, burse, înţelegere, amânare, reexaminare, reevaluare sau un mai bun plasament într-o formă de învăţământ. Pe relaţia cu străinătatea lucrurile pot să fie uşor contorsionate, nemulţumitoare sau răscolitoare de orgolii, vanităţi şi care să îi aducă în faţa unor ipostaze false de neputinţă, ca şi cum ei singuri îşi închid uşa.

Dar este o chestiune de atitudine faţă de aceste momente care pot să fie depăşite cu calm, cu înţelepciune sau cu umor. Zilele de 29 şi 30 septembrie s-ar putea să fie mai complicate pentru că Luna străbate semnul Scorpionului. Face opoziţie cu Jupiter în Taur şi, implicit, cuadratură cu Marte în Leu şi cu Soarele lor, ceea ce înseamnă că vor avea nişte dezamăgiri legate de ţară şi familie, nişte îngrijorări legate de familie, poate chiar într-o relaţie cu mama sau cu o persoană feminină din familie, sau o chestiune de natură feminină, o chestiune de sentimente, de resentimente şi aşa mai departe.

Chiar dacă Marte este de partea Leilor şi le aduce foarte multă combativitate şi energie ori măcar vitalitate, totuşi sunt nişte elemente care din când în când strică un potenţial bun, şi anume retrogradarea jupiteriană pe Casa a X-a, ceea ce înseamnă că se mai amână nişte rezolvări la nivelul funcţiei, demnităţii, rangului sau reaşezării a unei mai bune reamplasări într-un context social viciat sau dat peste cap.

Undeva lucrurile s-au complicat mai demult şi întârzie să se redreseze. Alteori situaţia nemulţumeşte pentru că se complică de la o zi la alta. Pe de altă parte, ar dori să facă o serie de lucruri într-un chip mai radical, să intervină categoric ei înşişi în propria lor viaţă, dar destinul, deocamdată, este bruiat de chestiunile de familie şi ne învârtim în felul acesta în acelaşi loc vulnerabil, care în permanenţă le aduce aminte de datorii, de neputinţe, limitări şi interdicţii.


Fecioară

Pentru cei care s-au născut în zodia Fecioarei acumularea planetelor pe semnul Balanţei activează Casa a II-a a banilor obţinuţi din muncă proprie, din efort personal sau din contracte individuale. Aici, momentul de Lună nouă poate să aducă un început, un eveniment care să dea o coloratură aparte tuturor problemelor financiare.

Nuanţa în sine este favorabilă atât prin componenta planetară, care este benefică, inteligentă şi care le dă foarte multă energie, cât şi prin vibraţia semnului Balanţei, care presupune, evident, echilibrare, intrare în normalitate sau compensare a unor pierderi şi pagube.

Cu toate că pe Casa a VIII-a, în relaţia cu banii celorlalţi sau în relaţia în care intervin instituţiile să reglementeze chestiuni băneşti, există Luna neagră, un malefic aducător de griji, necazuri, neputinţe sau conflicte, şi un Uranus retrograd care poate să aducă evenimente neobişnuite. Săptămâna este importantă pentru aceste persoane şi în răstimpul cuprins între 29 şi 30 septembrie, care poate să aducă necazuri la drumuri, mai ales la cele scurte, sau neputinţa de a duce un drum la bun sfârşit, obligativitatea de a se întoarce din drum, de a se limita la elementele strict necesare pe parcursul unui traseu, aşa încât ei să fie nervoşi, nemulţumiţi, enervaţi sau incapabili să se bucure de drumul, excursia, călătoria, voiajul pe care îl fac.

Alteori sunt pagube, sunt tot felul de evenimente care strică cheful, chiar dacă este vorba de drumuri foarte scurte de o oră, două sau trei. Firea lor este iritabilă şi răspund cu destul de multă lipsă de stăpânire unor stimuli verbali.

De aceea e bine să nu ne punem mintea cu cei născuţi în semnul Fecioarei între 29 şi 30 septembrie, pentru că sunt parteneri de dialog dificili, îşi ies din sărite, spun ce nu trebuie, devin ironici, sarcastici, cinici, hipercorecţi din dorinţa de a se da mari, importanţi sau competenţi.

În postură de şefi, vă daţi seama că, în aceste două zile cei născuţi în semnul Fecioarei nu fac o figură bună şi nu se pot bucura de o presă confortabilă. În rest săptămâna nu aduce evenimente deosebite, ea le pune doar pe tapet, în primele zile, adică 25 şi 26 septembrie, probleme personale, probleme de administrare a unor vocaţii personale sau chestiuni de înţelegere a unui moment încărcat de disconfort pentru că nodurile lunare se aşează în cuadratură cu Soarele lor şi chiar cu Luna în tranzit.


Balanţă

Am ajuns şi la zodia Balanţei, cea atât de invocată în prezentarea generală, cât şi în analiza disociată pentru fiecare semn zodiacal în parte. Suntem în faţa unui moment special în care zodia Balanţei este foarte bine susţinută astral.

Este şi Soarele pe acest segment, este şi Venus în domiciliu, intră şi Mercur în ziua de 25 septembrie în zodia Balanţei, există acolo de mai mult timp şi Saturn, se produce pe 27 septembrie momentul de Lună nouă, prin urmare o acumulare de influxuri care reprezintă o zestre deloc de neglijat pentru aceşti nativi.

Prima concluzie este că sunt vioi, sunt în formă, sunt energici, aşa cum spuneam şi săptămâna trecută cei bolnavi pot să cunoască ameliorări semnificative, învigorări sau recuperări de formă şi forţă admirabile. Alţii sunt în formă intelectuală şi pot să înveţe mult, bine, repede, să reproducă într-un fel inteligent şi convingător ceea ce au învăţat, au asimilat sau au repetat cu asiduitate.

Balanţele sunt stăruitoare în toate procesele intelectuale pe care le desfăşoară. Dau dovadă de foarte-foarte multă subtilitate, de o adecvare a tuturor calităţilor şi capacităţilor la stimuli şi provocări. Reuşesc să fie în concordanţă cu fiecare clipă a zilei, chiar dacă trăiesc şi momente mai încordate sau mai neplăcute.

Ziua de 1 şi ulterior de 2 octombrie poate să le aducă întâlniri plăcute, discuţii agreabile cu o serie de persoane cu care nu s-au mai întâlnit. Pot să aibă un schimb util de idei, pot să fie vesele, pot să se simtă înconjuraţi de oameni care îi admiră, îi iubesc, îi respectă, le aduc omagiu, îi felicită. Între altele ar cam trebui să fie şi ziua unora dintre cei născuţi în Balanţă, logic, dacă Soarele traversează acest semn.

S-ar putea ca să fie vorba, dincolo de aceste întâlniri provocate de o aniversare, întâlniri care sunt fireşti, cotidiene, care le aduc şi alte satisfacţii sau beneficii, cum ar fi de exemplu întâlnirile aducătoare de noroc, şansă şi protecţie cu reprezentanţi ai unor instituţii, cu oameni puternici cu rang şi demnitate, în principal bărbaţi sau oameni care sunt foarte activi şi care pot să intervină într-un chip strălucit în existenţa celor născuţi în semnul Balanţei.

Nu se văd deocamdată alte tensiuni şi nemulţumiri, nu se întrevăd, aşa cum sunt dispuse planetele, pentru săptămâna viitoare alte momente nemulţumitoare, aşa cum au fost în unele săptămâni. Deocamdată se poate vorbi de o perioadă pe care o pot denumi admirabilă, de care ar trebui să se bucure şi pe care ar trebui să o speculeze la maximum, extrăgând din ea întregul potenţial personal şi de implicare într-o colectivitate pentru a-şi construi un piedestal din punct de vedere social sau o punte de legătură benefică cu restul lumii.


Scorpion

Pentru cei născuţi în semnul Scorpionului se pun două probleme importante. Mai întâi poate fi vorba de o vindecare spectaculoasă, incredibilă, un salt uriaş la capitolul sănătate, ca şi cum se produce o minune, un miracol care îi pune pe gânduri şi pe medici. Secvenţe de viaţă neobişnuite care vorbesc despre recuperare, reechilibrare, recăpătarea forţelor, revenire la normalitate şi paşi semnificativi pe calea unei vindecări, chiar acolo unde este vorba de afecţiuni cronice sau de boli foarte grave.

Casa a VI-a rămâne în continuare locuită de tot felul de elemente care pot să provoace stres organic şi complicaţii, dar protecţia este uriaşă. Se pot intui şi bine ar fi să se şi valorifice elemente de protecţie care vin dinspre medicină ca domeniu de cercetare, ca domeniu ştiinţific, ca domeniu al unei practici, din domeniul medicilor ca relaţie între pacient şi bolnav, din domeniul farmaciei, chimiei, ca element de suport într-o terapie şi apoi tot felul de practici care vorbesc despre susţinere psihologică, reechilibrare sufletească, alchimie mentală, reconfigurare de atitudine faţă de viaţă şi boală ori suferinţă şi durere.

O experienţă care a fost traumatizantă pentru unii poate să devină un factor de putere şi de reechilibrare. Oameni care au trecut prin situaţii complicate, care au atins un punct limită al durerii trupeşti sau sufleteşti şi care acum îşi refac scara de valori morale sau care îşi revizuiesc priorităţile, ceea ce înseamnă că îşi readaptează întreaga atitudine şi conduită faţă de noi principii de viaţă. Şi aceste elemente sunt accentuat scoase în evidenţă de către aspectul de Lună nouă care se produce pe 27 septembrie.

Pentru aceşti Scorpioni se poate vorbi de o împăcare cu sine, de o armonie în care intră cu propria lor conştiinţă, cu trecutul, cu biografia lor, cu întreaga fiinţă alcătuită din corpuri vizibile, dar şi din corpuri subtile. Al doilea aspect care îi condiţionează din punct de vedere astral pe nativii din Scorpion este o foarte bogată şi intensă relaţie discretă, subtilă, necunoscută sau tăinuită.

Spun o relaţie, deşi s-ar putea să fie vorba de mai multe relaţii cu mai multe persoane, întâlnire cu oameni puternici cu care se discută în taină chestiuni esenţiale, de natură să le dea lor putere, susţinere, tărie de caracter ori vigoare, întâlniri care au darul de a-i lămuri pe Scorpioni asupra unor lucruri pe care nu le stăpânesc.

Nu au toată informaţia, le vine informaţia, nu deţin întreaga explicaţie, că nu pot să ajungă sau că nu pot să gândească până la un nume punct o relaţie umană sau întreaga factologie, şi atunci intervin aceste persoane care dau o coerenţă unui demers de o anume greutate, de o complexitate sau de o ramificaţie care până nu demult Scorpionul nu putea să o sesizeze şi să o stăpânească ori să o încadreze logic într-un context socio-uman.

În sfârşit, pentru a treia categorie este şi şansa extraordinară de a extrage întreaga sevă, întreaga valoare de experiment uman. Conotaţia este foarte bună. Au noroc la întâlniri esenţiale, se întâlnesc cu oameni importanţi sau oameni care joacă un rol important prin simpla lor prezenţă şi prin simpla informaţie pe care o aduc.

Uneori acei oameni nici nu-şi dau seama cât de importanţi sunt ei, ce element de rezonanţă aduc, ce funcţie de cheie pentru uşa care şade de foarte mult timp nedescuitată reprezintă ei în logica vieţii unui Scorpion. Doar Scorpionul îşi va da seama mai târziu despre ce este vorba. Marte îi împinge pe foarte mulţi dintre aceşti nativi să fie activi, imperativi, această relaţie între discuţiile secrete, sprijin, subtil şi manifestarea concretă este extrem de armonioasă.

Să nu uităm că pe 1 octombrie, de exemplu, Marte realizează un sextil cu Soarele, ceea ce poate să dea zilei  de 1 octombrie un şpil, o logică aparte, o importanţă determinantă pe care, la un moment dat, Scorpionii o vor înţelege şi o vor valorifica instinctiv mai mult decât intelectual. Zilele de 29 şi 30 septembrie s-ar putea să fie mai dure, mai aspre, mai nemulţumitoare, să se trăiască senzaţia de raşpel sufletesc, ca şi cum întreaga existenţă din afară vine să-i zgârie, să-i deranjeze şi să-i supere. Dar este o chestiune de percepţie a cărei intensitate poate să fie controlată.


Săgetător

Evenimentele legate de tranzitele planetelor prin Balanţă, ca şi momentul de Lună nouă din ziua de 27 septembrie, este pentru cei născuţi în semnul Săgetătorului un context colateral din punct de vedere astral. Priveşte o Casă slabă care ţine mai mult de relaţiile interumane şi de voinţa celorlalţi, respectiv Casa prietenilor.

Este un loc în care nu se petrec prea multe evenimente de destin, iar ceea ce se petrece, din punct de vedere astral, este favorabil. El sugerează însă mai mult o înnodare a unor amiciţii cu persoane de care Săgetătorii s-au înstrăinat, s-au despărţit ori au trăit departe prin forţa împrejurărilor. Este vorba de o revenire la normalitate, de o apropiere, de o colaborare, de, cum spuneam, o reînoire a dialogului, de un schimb de idei, de intrarea într-un parteneriat sau într-o cooperare acolo unde cazul, nu este însă obligatoriu.

O serie de persoane născute în semnul Săgetătorului se pot alinia la nişte comandamente sau interese generale reprezentate de persoane care conduc grupuri, cluburi, fundaţii, asociaţii, partide, structuri sociale, religioase, culturale sau artistice, care reprezintă pentru ei nu o mare miză socială, ci mai mult o alternativă.

Se simt bine, îşi petrec timpul liber, îşi consumă energia fizică, îşi rafinează nişte mijloace de expresie sau găsesc un fel de a compensa plictisul unui sfârşit de săptămână. Prin urmare este vorba de o trăire plăcută, agreabilă, de o compensare, de o echilibrare în bunul semn şi în buna vocaţie a Balanţei şi nu de o mare realizare.

Mai puţin performanţă şi mai multă armonie. Cam atât aduce această uriaşă încărcătură astrală pentru cei născuţi în semnul Săgetătorului. Luna traversează un segment de la Leu în ziua de 25 septembrie până la Săgetător, propriul lor semn, pe care îl vor trăi un pic mai altfel, pentru că pe 1 octombrie Luna se va afla în segmentul lor natal şi le va da o serie de impulsuri noi.

Nu sunt impulsuri rele, dar vor avea chef de distracţie, de veselie, tendinţele lor vor fi evazioniste sau divergente faţă de muncă, responsabilitate, termene fixe, obligaţii de predare sau de încheiere a unor activităţi la locul de muncă. Se vor deda vacanţei, plimbărilro, petrecerilor, divertismentului. Nu este nimic rău dacă rezolvă toate celelalte lucruri la timpul potrivit.

În rest, săptămâna nu aduce prea multe elemente noi în afara celor pe care le-am sugerat şi probabil că doar o serie de persoane prin semn de generaţie sau printr-un marcaj personal, un ascendent sau un mijloc al cerului în Balanţă, poate să extragă şi alte lucruri şi alte influxuri pe care noi nu avem cum să le intuim. Rămâne, aşadar, să trăiască fie o săptămână banală, fie una cu mici picanterii şi cu mici accente în funcţie de horoscopul personal.


Capricorn

Deşi îmi este teamă de lucrurile rostite categoric fără nuanţă, totuşi trebuie să recunosc un adevăr. Harta astrală a săptămânii viitoare este pentru nativii din Capricorn fundamentală. Ea are o valoare specifică şi o greutate esenţială care pe puţini dintre nativi îi poate elimina din cîmpul de acţiune. Fie este vorba de Capricorni foarte tineri, copii sau adolescenţi care nu au responsabilităţi, care nu s-au format, care sunt încă în perioada de creştere, ori persoane foarte în vârstă care sunt demult la pensie şi care nu mai au funcţii, atribuţii şi responsabilităţi de prim rang în societate. În rest aproape toţi Capricornii sunt chemaţi la evenimente mari, la opţiune, la decizie, la reacţie.

Casa a X-a a înălţării, a inserţiei sociale, a vocaţiei profesionale, a ecoului profund pe care îl au evenimentele externe pentru construcţia şi identitatea personală sunt de o amploare deosebită. Partea bună este că întreaga conotaţie este armonioasă.

Ea aduce dialog social, vocaţie a numelului care circulă, notorietate, contexte favorabile în care persoana se poate mişca sau poate evolua ori se poate dezvolta. Un spor de stabilitate pentru cei care au funcţie sau căpătarea unor ranguri, demnităţi şi atribuţii importante pentru cei care au trăit până acum modest, retrs, necunoscut, ori au fost prea tineri pentru a li se încredinţa o sarcină de o anume amploare, de o anume importanţă în economia unui loc de muncă sau a unui loc în societate.

Pe de o parte, aşa cum spuneam de săptămâni în şir, Saturn îi maturizează, îi coace mai repede pe cei tineri şi îi limpezeşte profund, îi decantează pe cei maturi. Soarele şi Mercur aduce însă succes. Mi-ar părea rău ca acest context favorabil să nu funcţioneze pentru cei mai mulţi dintre Capricorni. E o întâlnire mai rară. La anul, pe vremea asta, nu se poate vorbi de o conotaţie la fel de favorabilă.

Pe de altă parte, faptul că intră într-o relaţie de cuadratură, este adevărat, cele patru şi la un moment dat cinci planete din Balanţă, cu Soarele Capricornilor, nu este un indiciu de confort. Poate să fie un indiciu de beneficitate, dar este vorba de o activitate importantă, de o implicare, de o responsabilizare, de o maturizare, de un ecou puternic pe care îl au toate evenimentele externe asupra lor, ceea ce nu este chiar atât de uşor de dus. Sunt mişcări importante de gânduri, idei şi sentimente care zdruncină puţin conştiinţa de sine.

Astfel, Capricornii vor trebui să înţeleagă o serie de lucruri care nu le convin. Acesta este elementul de constrângere. Trebuie să se adapteze la condiţii noi din mers, care nu sunt la fel de comode ca viaţa de până acum. Nimic, aş spune, în această toamnă, pe fondul acestor evenimente astrologice, pe fondul acestei săptămâni care urmează, pe fondul momentului de Lună nouă din Balanţă chiar de pe Casa lor, a X-a, nu mai rămâne la fel ca înainte.

După ce vor fi trecuţi săptămâna această şi încă altele mulţi dintre Capricorni, uitându-se în urmă, vor spune Păi, şi ce s-a întâmplat cu mine? Tot acolo locuiesc, tot ăla sunt, tot la acelaşi loc de muncă mă duc, am cam aceiaşi bani. Da. Aceasta este o perspectivă superficială sau lipsită de ecou şi intuiţie, pentru că dacă vor ştii să se analizeze, dacă vor avea puterea să disocieze ce a fost cu ce este şi cu ce va fi, vor constata că multe lucruri în acest răstimp scurt sau degradat unele ori s-au cristalizat altele, aşa încât premizele nu mai sunt aceleaşi şi nu-i deloc puţin lucru. Aceste modificări îi pot pune pe unii să opereze nişte schimbări de atitudine şi de miză care să îi conducă mai târziu la gesturi şi mai importante.

De exemplu, să se distanţeze de un mod de viaţă sau de un principiu de câştig, sau de nişte procupări minore, personale şi profesionale, şi să mute ştacheta pretenţiilor şi orizontul de aspiraţie atât de sus încât la un moment dat, peste nişte luni să se trezească în faţa unor decizii de genul însămi dau demisia, îmi schimb meseria, mă înscriu la o formă de învăţământ care să-mi permită să am altă capacitate de lucru, de mişcare, de înţelegere sau care să-mi dea o altă competenţă.


Vărsător

Dacă este vorba de Vărsători plini de ambiţie şi cu dorinţă de afirmare, atunci contextul astral al săptămânii viitoare este întâlnirea fericită între astru şi individ. Dacă avem de-a face cu Vărsători mulţumiţi de ei, comozi, satisfăcuţi şi indiferenţi la orice fel de stimuli şi provocare din afară atunci ne aflăm în faţa unui Vărsător care nu înţelege nimic din ceea ce se întâmplă în preajma lui. Şi dacă înţelege, tot puţin îi pasă, ceea ce este păcat.

E un moment interesant. Pentru Vărsători poate să constituie un moment de graţie. Este pe o Casă a subtilităţii, a mentalului superior şi le dă posibilitatea să se desăvârşească, profesional sau personal. Încărcătura este mare, divergentă, multiplă, complexă, aş spune chiar mozaicată. Poate de aceea unii Vărsători nu înţeleg ce să aleagă, nu înţeleg spre ce sunt chemaţi, nu înţeleg încotro ar trebui să se ducă în acest moment, dar ceva, chiar şi cei mai indiferenţi, chiar şi cei mai satisfăcuţi de propria lor existenţă ori cei mai blazaţi de întreaga lor existenţă de până acum, tot simt.

Problema este că nu se mobilizează sau că nu fac efortul să răspundă acestei chemări. Ea este legată de performanţă profesională, de un apogeu al studiilor şi înţelegerilor sau mai este legată de o nemulţumire. Aceasta ar fi varianta cea mai bună, ca fiind nemulţumiţi de sine şi dorind mai mult să se mobilizeze şi să răspundă acestei chemări astrale făcând cuvenitele rectificări de identitate, biografie şi traseu spiritual, cultural sau profesional.

Unii ar trebui să constate că nu au învăţat prea multe lucruri în viaţă şi să înceapă să facă acest lucru cu metodă, răbdare, cu temeinicie, ba chiar cu ardoare şi entuziasm. Alţii ar trebui să constate că au învăţat destul de mult, dar nu au valorificat suficient. Alţii ar trebui să constate, şi poate că şi fac acest lucru, că valorificarea lor este sporadică, superficială şi că nu atinge gradul valorii personale.

Adică rămân un tezaur de înţelepciune sau o comoară cu adevărat, şi nu sunt deloc ironică când spun asta, dar notorietatea nu este pe măsura acumulării de cunoştiinţe, de experienţă, de maturitate sau nu este pe măsura trăsătorilor care îi personalizează şi îi transformă în nişte persoane originale, unice şi fermecătoare.

Aceştia sunt cei care se apropie de ratare. Aceştia sunt cei care risipesc nişte haruri cu care Dumnezeu i-a înzestrat sau unor talente pe care le-au sădit şi pe care ei nu le-au cultivat cu prea multă grijă. În felul acesta se poate spune că fiecare Vărsător are bucata lui de datorie faţă de sine, faţă de destin, dar şi faţă de întreaga conjunctură care l-a făcut să trăiască acum şi aici.

Pentru Vărsători lecţia de viaţă este importantă. Unii dintre nativi s-ar putea să fie nemulţumiţi că vorbesc despre bulevardele mari ale identităţii spirituale, când ei ar vrea să extragă dintr-o previziune cotidiană în contextul acestei întâlniri alte avertismente şi sfaturi cu privire la bani, la slujbă, la şosete, la benzină şi aşa mai departe. Nu putem să facem aceste precizări, nu întotdeauna astrologia ne permite să coborâm până la astfel de detalii particulare.Există şi situaţii când putem cădea în detaliu uneori derizoriu.

De data aceasta predispoziţia astrală ne obligă să rămânem la nivelul superior, al Casei a IX-a. De aceea mai putem, spre enervarea unora, care altceva şi-ar fi dorit de la această previziune, să spunem că pentru o serie de persoane, mai ales cele tinere, se poate pune problema unei lansări la apă într-un context public, să intre în politică, să desfăşoare un alt tip de activitate, eventual în paralel cu o meserie sau cu o preocupare salarizată, una stabilă.

Pentru alte persoane se poate intui un anume noroc care ţine de întâlniri esenţiale în viaţă, de deschideri sau de concluzii înţelepte la care ajung. Marte, care stă în Casa a VII-a, tocmai intrat în semnul Leului, vine să aducă un argument tăios. Uneori relaţiile parteneriale sunt complicate, sunt conflictuale, se nasc rivalităţi, se confruntă orgolii şi interese majore, iar Vărsătorii sunt foarte dispuşi exact aici, adică exact pe dos, să răspundă cu foarte multă promptitudine.


Peşti

Singura zi mai de Doamne ajută ar trebui să fie pentru cei care s-au născut în zodia Peştilor 1 octombrie, când Luna în Săgetător va face trigon cu planetele din Berbec şi, mai ales, cu Marte în Leu în Casa a VI-a. Un trigon regal pe semne de foc, ceea ce le aduce succes din punct de vedere social, împlinirea unor proiecte şi unor vise pe care le-au construit, realizarea unor năzuinţe sau începutul uui proiect la care au muncit mult.

Este prilejul unei afirmări sau al deblocării unui succes, ceea ce eset un lucru bun. În schimb rămâne importantă sau copleşitoare Casa a VIII-a, legată de banii altora, banii băncilor, banii instituţiilor, banii fundaţiilor, banii rudelor, banii obţinuţi din donaţii, cadouri, testamente, beneficii şi alte înlesniri şi generozităţi la care se dedau o serie de persoane în nume individual sau în numele unor foruri oficiale. În perioada interbelică sau în secolul trecut expresia maximă a spiritului negustoresc, a instinctului comercial şi al vocaţiei banilor erau băcanii.

Cu o brumă de şcoală, dar cu foarte mult curaj şi cu şi mai mult instinct practic, băcanii ştiau valorea banului. Ei erau o condiţie pentru ca ei să supravieţuiască, să facă avere şi apoi să se impună. Urma generaţia a doua care se lustruia prin studii şi venea a treia generaţie care prăpădea şi cheltuia ce a strâns prima. Băcanul era elementul intermediar între ţăran şi orăşan. Era o funcţie importantă în economia naţională. Şi, pentru asta ce putea să facă băcanul? Citea puţin şi gândea mult cu privire la bani.

Indiferent despre ce era vorba, el îţi răspunea în termeni cvasifinanciari. Preţuia totul, cântărea totul şi definea totul în funcţie de bani. Ei, cam aşa arată din punct de vedere astrologic săptămâna viitoare şi cea care va continua după 1 octombrie pentru nativii din Peşti. Încep să cred că aceşti nativi vor fi obligaţi de către astre să devină nişte băcani. Viaţa lor este axată pe chestiunea banilor. Au nu au bani, trebuie să-i facă, trebuie să-i administreze, trebuie să-i câştige, să se lupte pentru ei şi tot aşa. Cum o dau, la bani ajung.

Din păcate ei nu sunt firi mercantile, nu sunt firi negustoroase, nu sunt firi practice, dar viaţa îi pune exact în aceste posturi contrarii structurii lor astrale, funcţiei lor pe lumea asta. În general Peştii nu sunt făcuţi să facă bani, dar de data aceasta sunt obligaţi să înveţe lecţia dură a banului şi a valorii materiale.

Probabil că este o necesitate a unor generaţii care trebuie să îşi găsească echilibrul şi din acest punct de vedere sau să fie aduşi cu picioarele pe pământ. Patru şi ulterior cinci planete în semnul Balanţei, pe Casa a VIII-a a banilor altuia, este ceva, e o lecţie importantă, nu se poate trece peste ea cu superficialitate şi nu poate fi ignorată sau considerată o banalitate astrologică. E o funcţie esenţială.

Le aduce noroc, posibilitatea de a se strecura de a găsi o rezolvare sau de a discuta, de a negocia soluţii pentru chestiuni importante băneşti, ceea ce încă nu este rău. Construcţia astrală nu e rea, este doar acaparantă. În plus, faptul că pe 27 septembrie se alcătuieşte aspectul de Lună nouă, fix iarăşi pe Casa banilor, ne indică nouă, totuşi, o chestiune importantă în existenţa acestor nativi, şi anume nevoia de a schimba ceva în existenţa lor.

Fie atitudinea lor faţă de bani, fie felul de a-i obţine, fie felul de a-i câştiga, fie volumul de muncă pe care îl depun sau natura muncii pe care o efectuează ca să fie retribuiţi, plătiţi şi în felul acesta ei să-şi găsească o şansă în bani. Relaţia bani-muncă e activă, e dinamică şi e favorabilă, dar cred că nuanţa care diferenţiază ideea de câştig din muncă proprie şi câştig din alte valori sau din valorificarea altor situaţii este mai importantă.

 

Citeste material complet pe evz.ro



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
521

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
160

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
432

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...