Horoscop URANIA, 1-7 mai: Căror zodii le sunt rezervate surprize în această săptămână?

Horoscop URANIA, 1-7 mai: Căror zodii le sunt rezervate surprize în această săptămână?
Berbec

Pentru cei născuţi în zodia Berbecului urmează, din nou, o săptămână complicată. Din fericire, perioada pe care o trăiesc de o lună de zile va începe să se limpezească, să se uşureze, să se degajeze de toate aceste semnificaţii, pentru unii, de-a dreptul cumplite, pentru alţii doar chinuitoare ori, pentru cei mai fericiţi, doar haotice. În general, toţi cei născuţi în semnul Berbecului nu se simt bine trupeşte, fizic.

Este ceva care îi nemulţumeşte, îi deranjează, starea lor de sănătate se complică, nu întotdeauna fiind vorba de o boală reală. Organismul cedează când au mai multă nevoie de rezistenţă fizică, de tărie, de prezenţă de sine sau să facă un efort substanţial. Alteori îi părăseşte starea afectivă necesară într-un astfel de moment. Abandonează, se revoltă şi nimic din toate aceste ipostaze nu reprezintă o formulă de a ieşi din criză şi nici măcar un debuşeu. Nu se descarcă de prea plinul inimiii, nu reuşesc să găsească un liman. Ba, mai mult, cu fiecare nouă ieşire nervoasă, cu fiecare criză, ei sunt şi mai derutaţi, ei sunt şi mai epuizaţi.

Ştiind toate acestea, trebuie să schimbe conduita. Acesta era de altfel şi mesajul pe care îl lansam în cadrul prezentării generale. Dacă el este un mesaj valabil pentru toate cele 11 semne zodiacale, pentru Berbeci, în mod special, este un comandament, este o necesitate. În acest răstimp în care au de toate, şi mult şi bine, şi foarte prost şi foarte bine, în care au şi momente de revigorare, dar au şi momente de slăbiciune, contextul astral începe să devină confuz pentru ei şi această inegalitate de oferă sau această diferenţă de postură îi zăpăceşte.

Ar dori să ştie foarte exact pe ce se bazează şi ce rezistă în preajma lor din tot acest haos. Este o chestiune la care nu putem să răspundem acum şi aici. Este o chestiune personală a fiecăruia, în funcţie de horoscopul din momentul naşterii de semn de generaţie, de educaţie sau de loc în societate. Unora le iese mai bine această criză, altora le iese mai puţin bine şi atunci suferinţa este mai profundă, dar este şi mai sterilă. De aceea, o altă concluzie ar fi aceea să nu se lasă pradă dejnădejdei.

Trag concluzii false, exagerează, deformează şi au senzaţia că totul în jur se prăbuşeşte, dar nu este chiar aşa. Subliniez faptul că percepţiile sunt hipertrofiate. De aceea şi concluziile sunt deviante sau sunt aducătoare de un plus de stres de care chiar nu este nevoie acum în acest moment. Dacă tot insistă în această analiză, dacă tot pisează în nopţile în care nu dorm, cine ştie ce dialog, cine ştie ce situaţie, atunci, cu siguranţă, vor prăpădi şi bruma de energie pe care o au.

Alţii se supraîncarcă cu tot felul de argumente. Îşi găsesc motivaţii, se ambiţionează, iau vitamine, se duc la preot, scriu în jurnalul personal tot felul de decizii cu valoare de hotărâre peste care nu se va putea trece în ruptul capului, doar-doar aceste argumente psihologice să funcţioneze ca un fel de reper. Vor vedea că multe dintre ele sunt nemotivate, că au fost fie o naivitate, fie o distorsionare gratuită sufletească.

Lăsaţi ca lucrurile să se echilibreze de la sine. Complicaţia, din punct de vedere astral, este atât de mare, încât vă depăşeşte puterile. Cel mai bine este să începeţi să deveniţi un fel de personaj absurd, adică personajul care nu aţi fost până acum. Unul complet detaşat de biografia dumneavoastră, să vă extrageţi din povestea vieţii pe care o trăiţi, să deveniţi propriul spectator şi să staţi ca într-un hamac legănându-vă şi fiind un fel de observator indiferent, impasibil, al tututor lucrurilor care vi se întâmplă.

Veţi vedea că uneori, din această perspectivă, viaţa nu vi se mai pare chiar atât de grea. Dacă însă vă ambalaţi în toate prostiile şi prostioarele care vă trec prin minte sau care vă taie calea atunci cu siguranţă viaţa dumneavoastră o să se complice. Lăsaţi-i pe alţii să-şi bată capul cu dumneavoastră. Nu vă bateţi capul dumneavoastră cu ei pentru că introduceţi în biografie şi în demersul personal elemente care ţin de fleac, de întâmplare, de firimitură.

Lăsaţi-i pe cei care vin în viaţa dumneavoastră să intre doar dacă au un rost esenţial, dacă sunt relaţii peste care nu se poate trece şi care reprezintă reale obligaţii morale sau familiale, cum ar fi rudenia, relaţiile matrimoniale ori relaţiile profesionale. În rest lăsaţi ca lucrurile să se zbuciume în jurul dumneavoastră. Vă asigur că de acum încolo acest vârtej, acest taifun va începe să se potolească. La un moment o să fiţi chiar încântat şi mândrii de faptul că aţi reuşit să navigaţi, că aţi reuşit să depăşiţi această etapă şi la vară, la toamnă ori la iarnă, când vă veţi aduce aminte prin ce forfotă aţi trecut şi aţi trăit, nu o să vă vină să credeţi. Ei, şi atunci sigur că o să începeţi să vă lăudaţi ce puternic aţi fost şi cum aţi depăşit şi cum aţi rezistat. Bine. Faceţi, până una alta, şi experienţa pe care vă rog eu, v-o propun, v-o sugerez să o abordaţi, aceea de a nu mai fi tot timpul eroul principal al poveştii dumneavoastră, de a fi naratorul, observatorul. Luaţi notiţe şi vedeţi cum vă purtaţi de partea ailaltă a baricadei.


Taur

Dacă pentru cei născuţi în semnul Berbecului analiza pentru săptămâna viitoare se pune în termeni generali, ai unei existenţe, a unei conduite, a unei mentalităţi sau a unei concepţii despre lume şi viaţă, când este vorba despre nativii din semnul Taurului lucrurile se schimbă fundamental. Şi asta datorită faptului că aglomerarea de planete din semnul Berbecului intervine pe Casa a XII-a, casă karmică.

Atenţie! Tot ce se întâmplă acum e plată karmică. Nu încercaţi să nu o onoraţi pentru că o veţi onora cu primă ocazie. Poate mai scump, mai greu, mai dur, mai costisitor şi într-un moment în care întreaga dumneavoastră existenţă este şi mai încercată, să spunem din punct de vedere sentimental sau din punct de vedere medical. Faceţi acum aceste plăţi. Acceptaţi un soi de contract, un plan divin. Acceptaţi să suferiţi şi să treceţi prin aceste furci caudine pentru că sunt plăţi karmice esenţiale fundamentale.

Dacă ar fi să ne uităm la partea ezoterică înseamnă că sunt cam multe plăţi, pentru că sunt cam multe planete şi sunt cam multe aspecte. Sunt plăţi din mai multe existenţe anterioare, sunt mai multe vini, mai multe datorii şi mai multe locuri vulnerabile care trebuie să fie purificate. Aceasta este lecţia esenţială, concluzia şi, de fapt, este adevărul. Că vă face sau nu vă face plăcere, vă înţeleg, dar nici eu nu am cum să vă ascund acest adevăr. Casa a XII-a, care este o casă grea, este locul misterului, al tainei. Numai Dumnezeu din Cer ştie de ce-i pune pe unii Tauri la încercare sau de ce îi pune pe unii puţin şi pe alţii mult, de ce-i pune pe unii să treacă prin nişte încercări pe un anume domeniu de existenţă personală şi pe alţi Tauri într-un alt domeniu.

Cu siguranţă că în funcţie de ora naşterii şi horoscop personal, Berbecul poate să locuiască în oricare dintre cele 12 case, aşaîncât poate să scoată la iveală diferitle aspecte de viaţă personală şi publică. Am mai sublinia faptul că planetele care tranzitează acum Casa a XII-a, pentru cei născuţi în Taur, îi favorizează pe duşmanii nativilor. Le dă apă la moară cleveditorilor, uneşte, ba chiar sudează, ăt scop comun tot felul de persoane care până nu demult erau trecătoare prin existenţa unui Taur, erau poate chiar insignifiante şi care nu reprezentau o piatră de încercare.

Acum, brusc, unindu-se, ei devin o barieră care-l pune pe Taur într-o postură dificilă. Este obligat să facă faţă unor situaţii prin care nu a mai trecut, este obligat să schimbe atitudinea, tactica faţă de conflict sau faţă de duşman sau chiar atitudinea faţă de sine însuşi. Într-o astfel de conjunctură, cei născuţi în Taur trebuie să ia în calcul şi o serie de mici strategii, cum ar fi renunţarea la o serie de idei, ambiţii sau renunţarea la o serie de dorinţe până nu demult fireşti sau onorabile.

Este, de asemenea, să accepte strategii străine conduitei lui până nu demult. Să accepte să se poarte şi să reacţioneze cum nu prea e firea. Sigur, se va revolta, va protesta, va spune că nu este de acord, e singura condiţie ca să treacă acest moment. E un vad adevărat şi vadul e adânc şi nici puterile lor, deocamdată, nu prea le văd eu chiar atât de mari.

Încercările s-ar putea să fie marcate de un eveniment care se petrece în ziua de 3 mai. După simpla şi minima logică a Lunii noi care se produce în dimineaţa acestei zile. Prin urmare, cu un minus sau un plus de cinci zile ca marjă de toleranţă astrologică toate evenimentele care se petrec în jurul nucleului pe care noi îl definim ca fiind ziua de 3 mai reprezintă o cheie de îneţelegere, dar este doar o cheie sau este cheia pentru o dimensiune, nu este cheia pentru toate substraturile şi temeiurile karmice şi ezoterice ale acestor încercări.

Este doar o uşă care li se întredeschide pentru a înţelege ceva. Nu li se deschid toate uşile ca să înţeleagă tot. Ceea ce înseamnă că mai rămân etape care trebuie să fie consumate, ceea ce înseamnă că mai rămân motive de meditaţie, de interogaţie, de investigaţie şi de metamorfoză. La anul, pe vremea asta, iarăşi vor mai fi nişte planete în zodia Berbecului. Se vor afla şi ele, din nou, în opoziţie cu Saturn. Se va mai petrece ceva asemănător şi în 2013. Prin urmare, aceşti nativi nu-şi epuizează întregul potenţial de conflict, de transformare şi de remodelare existenţială acum în această săptămână.


Gemeni

Pentru cei născuţi în semnul Gemenilor zilele de 5, 6 şi 7 ar trebui să fie simpatice şi de-a dreptul salutare.

Luna le străbate segmentul natal, îi face veseli, optimişti, senini, dinamici, mobili, versatili, adaptabili, permeabili la sugestii şi la dialog, modelabili prin tot felul de secvenţe care nu sunt lipsite de interes. Zilele de 2, 3 şi 4 mai reprezintă pentru aceşti nativi o altă provocare şi o altă încărcătură. Luna nouă se aşează pe Casa a XII-a şi s-ar putea să le dea unora, nu tuturor, mici discrete semnale că undeva în organismul lor ceva nu e în regulă. O disfuncţie, o jenă. Nu este vorba de un accident, de o operaţie, de o boală gravă, de un diagnostic care să le apese starea de spirit.

Sunt posibile lucruri trecătoare, legate de dantură, de nas, gât, urechi, legate de corzile vocale, de funcţionarea unor organe interne care ţin, din punct de vedere anatomic, de la maxilarul inferior până la claviculă.

Pe de altă parte, este bine să ţină cont de ceea ce se întâmplă în această perioadă, din punctul de vedere al sănătăţii, pentru că simptomele vor dispărea şi există tentaţia firească de a se autoliniştii, zicând "Nu a fost nimic. O impresiem o durere trecătoare". Totuşi, organismul nu dă niciodată semnale greşite. Casa a XI-a, a prietenilor, este în continuare supraîncărcată. Acolo e forfotă multă, aşa cum este de o lună de zile.

Pentru cei născuţi în semnul Gemenilor se pune din nou pe tapet problema relaţiilor interumane. Unele se consolidează, unele se dovedesc a fi întâlniri fericite, altele se dovedesc a fi întâlniri banale, întâmplătoare, relaţii insignifiante care dispar la fel de repede cum au şi apărut, nu lasă urme, nu lasă amintiri. Riscul există acolo unde nativii din semnul Gemenilor avansează prea multă încredere. Lansează tot felul de mesaje de încredere şi de cooperare spre persoane care nu merită nici încrederea, care nu sunt cunoscute sau care, dimpotrivă, sunt atât de prefăcute încât lasă impresia unor fiinţe seducătoare dar, de fapt, sunt fie nişte duşmani care s-au apropiat prin linguşiri pe un subiect ce trebuie compromis.

Cei născuţi în semnul Gemenilor trebuie să ia aminte la o serie de persoane care sunt foarte apropiate de ei şi care mor de dragul lor şi fac o mie de diligenţe, păcălindu-l pe Geamăn că îi este dedicat trup şi suflet, îi este devotat. Ba mai mult, crează şi obligaţii morale. Şi este bine să pună stavilă acestor efuziuni. Prea multă prietenie din senin şi gratuită, prea mult devotament este suspect. Este bine să facă un pas înapoi sau mai mulţi paşi ori de câte ori o persoană năvăleşte, dă buzna în viaţa câte unui Geamăn şi îl sufocă cu dragostea, cu simpatia, cu pupăturile, cu declaraţiile şi mai ales cu prezenţa. Este un moment crispat şi în relaţiile afective.

Lucrurile sunt amestecate. De la haos şi entuziasm se ajunge la o anume spaimă, la o stupoare, la o stare de interdicţie şi de aici la o stare de neputinţă în a decide o anume direcţie. Unii dintre cei născuţi în semnul Gemenilor, dacă sunt oameni deştepţi şi cu experienţă, sesizează brusc într-o relaţie sentimentală şi afectivă ceva în neregulă. Dar să nu vă închipuiţi că este un lucru grav vizibil sau ceva despre care ştie toată lumea. Nu. Este un detaliu. E un surâs într-un anume fel în colţul gurii.

Este o sprânceană ridicată mai nu ştiu cum, este o grimasă făcută pentru o fracţiune de secundă în clipa în care acela are impresia nu este observat. Este ca un fel de mic moment de sinceritate necontrolată pe care Geamănul o sesizează şi de care este bine să ţină seama pentru că este o foarte interesantă şi subtilă manifestare a naturii reale, fie a omului, fie a prieteniei şi care pune sub semnul întrebării viitorul relaţiei înseşi. Gemenii ar trebui să fie atenţi la lucrurile inefabile, la lucrurile care plutesc, care au mai mult o aromă, lasă o impresie, lasă o dâră ca parfumul şi mai puţin la lucrurile vizibile, cele materiale. Acestea sunt şi mai lesne de identificat şi catalogat sau analizat, dar pot la un moment dat să nu fie chiar de prim-plan.

De prim-plan sunt aceste lucruri pe care eu le denumesc inefabile, care ţin de suflet, de spirit şi care pot să reprezinte foarte multe elemente de protecţie. Dacă ţine seama de ele, dacă le judecată, dacă le ia în calcul, dacă se restructurează pe baza lor ca pe baza unui postament solid de piatră, să ştiţi că Geamănul se poate apăra de foarte multe persoane care să-i creeze necazuri sau poate să-şi protejeze viitorul ori poate să-şi conserve liniştea, imaginea, numele şi obrazul.


Rac

Pentru cei născuţi în semnul Racului săptămâna viitoare continuă să aducă aceeaşi presiune pe Casa a X-a. O casă importantă care construieşte imaginea publică, care dă o anume greutate socială şi care dă de fapt aşa-numitul scop în viaţă.

Acolo, aglomerarea de planete din zodia Berbecului îi face pe cei născuţi în semnul Racului să simtă greul vieţii şi îi obligă într-un într-un chip drastic, dramatic, îi somează pur şi simplu să facă toate eforturile necesare pentru supravieţuire, pentru înnoire, pentru a rezista, nu neapărat pentru a se transforma.

Poate că, dimpotrivă, una dintre condiţiile reuşitei lor este chiar cantonarea într-un anume trecut în tradiţie, fie şi însă rutină, de ce nu. Înnoirile, acum, sunt lucrul cel mai periculos pentru că le şubrezeşte statutul, îi transformă în nişte fiinţe care nu s-au consolidat şi care prin acest joc al opţiunilor şi al transformărilor interioare devin vulnerabile. Este momentul stabilităţii, al consecvenţei, al dezvoltării unui proiect până la capăt cu orice fel de preţ, cu orice fel de efort şi cu orice fel de sacrificiu.

Uneori, aş spune că există şi recompensă direct proporţională cu acest efort, cu anume reabilitare sau reaşezare pe un făgaş pentru care Jupiter lucrează şi lucrează bine, intens. Din păcate nu mai are prea mult timp să lucreze. Vă atrag atenţia că de la sfârşitul săptămânii viitoare Jupiter nu va mai fi în Casa a X-a pentru cei născuţi în Rac decât o singură lună. Părăsind semnul Berbecului şi implicit Casa a X-a, Jupiter nu le mai poate aduce un beneficiu pe acest sector de activitate timp de 12 ani.

E bine să valorifice această perioadă. E adevărat, e scurtă, e foarte scurtă, dar mai au de partea lor micul benefic, îl mai au pe Mercur care le permite negocieri, discuţii, schimburi de idei, iniţiativă verbală sau afirmare clară categorică a unui plan, a unui proiect, a unui vis. Îl mai au şi pe Marte care le dă determinare, curaj şi îi face chiar şi pe cei timizi să se transforme în nişte fiinţe combative. Acolo este şi Uranus care le permite tot felul de schimbări şi răsturnări de situaţii.

Dar şi răsturnarea trebuie provocată. Până nu dai un mic bobârnac fundamental unui fapt de viaţă, acela nu se produce chiar din senin. În ziua de 7 mai, după-amiaza, Luna pătrunde în domiciliu, intră în semnul lor natal şi începe să le dea o serie de stări de spirit foarte speciale. Seara zilei de 7 mai, noaptea de 7 spre 8 mai, trebuie să fie luate în calcul pentru nişte evenimente subtile. În trigonul frumos, Lună în Rac în domiciliu, Neptun în Peşti în domiciliu, se poate vorbi de o noapte magică, de idei, de inspiraţii, de iluminare, de clar-viziune, de telepatie, de străfulgerare, de hotărâre interioară pe fondul unor sedimentări sentimentale sau de concepţie şi ideal de viaţă.

Acolo mai este şi Chiron, profesorul, care le dă metoda, le dă voinţa, acolo există şi stea regală Fomalhaut, sunt câteva ceasuri, este adevărat, doar câteva ore, dar sunt esenţiale pentru aceşti nativi. Luna nouă se aşează pe Casa a XI-a, a prietenilor, le aduce stabilitate şi, mai ales, încartiruire. Unii pot să fie chemaţi să facă parte din tot felul de grupuri, fundaţii, societăţi, structuri, colective, cluburi sau coterii.

Pot să fie rugaţi să intre în tot felul de structuri doar pentru că au un nume cunoscut, alteori pentru că au experienţă, alteori pentru că sunt harnici şi muncitori, alteori pentru că sunt nişte fiinţe stabile şi au o anume vocaţie a păstrării, a conservării printr-o anume firească rezonanţă cu semnul zodiacal. Zilele de 2, 3 şi 4 mai sunt foarte bune pe această relaţie cu prietenii într-o perspectivă unilaterală sau într-o perspectivă globală. Nativul din zodia Racului intră într-o colectivitate ori munca de la om la om, cum se spunea pe vremuri, este constructivă.

Discutând, şlefuind, nuanţând, explicând, insistând, aceştia reuşesc să se facă înţeleşi, să se facă cunoscuţi, să se facă iubiţi, să se facă admiraţi şi, într-un târziu, într-un final, ca un corolar, să devină necesari în nişte structuri. Nu se pun probleme de chestiuni băneşti decât strict într-un plan personal. Rămân, totuşi, destul de complicate relaţiile cu familia, cu cei în vârstă, cu cei autoritari care pot să facă nişte adevărate crize de conştiinţe. Să se plece de la tot felul de fleacuri şi să se ajungă la chestiuni importante de demnitate, de orgoliu, de vanitate, nişte chestiuni deplasate, puţin cam vetuste, cam de modă veche.

Este bine să nu se pună la mintea chiar tuturor oamenilor în vârstă din familie. Au şi aceia neputinţele lor, limitele lor, condiţionările lor, ambiţiile lor, în fine, nu-i mai poţi schimba.

Nu-i mai puţin adevărat însă că există şi persoane care pot să intervină într-un chip periculos în viaţa unor nativi din semnul Racului. Să-i condiţioneze, să-i oblige, să-i umilească, să-i şantajeze sentimental. Să le ceară marea cu seara, să le pretindă tot felul de lucruri care nu au motivaţie, nu au logică, nu au o bază reală. Sunt mofturi, sunt mabiţii şi sunt tot felul de pretexte pentru a-şi exercita în continuare controlul asupra existenţei lor.

Acestea sunt conflicte mai grave şi nu sunt doar conflicte la nivelul unei mentalităţi sau unei percepţii de generaţie diferită. Aici este vorba de conflicte mocnite, de răfuieli de familie, de răzbunări, de interese şi de tot felul de secvenţe care ţin de partea urâtă a relaţiilor interumane. Începând cu seara zilei de 7 mai, până spre 9-10 mai, vor avea parte de destul de multe nemulţumiri şi probleme puse tranşant pe masa verde a familiei. Poate să fie vorba de bani, de patrimoniu, de administrare, de câştiguri, de educaţie, de sentimente sau de o anume conduită socială. La acest capitol Racii sunt vulnerabili.

Leu

Pentru cei născuţi în zodia Leului săptămâna viitoare se anunţă spectaculoasă, dacă este vorba de studii, progres, drumuri, străinătate, inovaţie şi mai ales o uriaşă dorinţă de a rupe cu trecutul. Pentru Leii curajoşi, săptămâna viitoare, este corolarul unui lung şir de penitenţe, de nemulţumiri, de revolte sau de neputinţe ori interdicţii. Tot ce nu au putut să facă pot să facă acum, scurt, repede, mult, bine, eficient şi incredibil, spectaculos ca salt social. L

eii pot să facă mutări ale unui loc de muncă, strămutări ale persoanei, să plece dintr-o ţară în altă ţară. Nu spun însă exil. Pur şi simplu să îşi găsească alt loc de muncă, alt loc de trai. Că este vorba de plecare prin căsătorie, că este vorba de o plecare într-un scop pedagogic, că este vorba de un scop iniţiatic, că este vorba de o anume experienţă de viaţă pe care pot să o capete şi pe care doresc să o aibă, un soi de experienţă de viaţă necesară fundamentală pentru a se maturiza ori pentru a-şi lărgi orizontul de cunoaştere. Că este vorba de o anume sete de a învăţa mai departe, chiar dacă au învăţat foarte mult în viaţă, şi atunci suntem la nivelul celor care au mari aspiraţii şi care ţintesc spre erudiţie, spre titluri academice, spre vocaţie profesională, dincolo de limitele unui banal serviciu şi a unei banale slujbe.

Pentru aceştia, deocamdată, insist, ca şi săptămâna trecută, să ţină cont de existenţa celor doi benefici, micul şi marele benefic. Deocamdată e în casa străinătăţii. Înseamnă că unii dintre Lei care au probleme mari personale trebuie să şi le caute în afara sau la distanţa locuilui unde trăiesc acum. Să plece unde or vedea cu ochii, să aleagă însă bine. Pot să aleagă repede şi bine pentru că la un moment dat pot să vină şi oferte. Culmea, s-ar putea să vină mai multe oferte. Pe de altă parte se conving, se întăresc în nişte principii, se mobilizează, se radicalizează şi, de-a dreptul, aş spune că dau cu barda. Taie toate punţile, taie toate legăturile cu trecutul.

Berbecul este un semn al noului, e legat de început, guvernatorul Marte e acolo, le dă foarte multă determinare să facă ce nu au făcut până acum. Pe de altă parte, Uranus tot vorbeşte de schimbări bruşte, de evoluţii. Uranus este foarte bine alimentat de energia conjugată a acestor planete. De acum încolo aceste planete vor pleca spre semnul Taurului şi aceste energii conjugate se vor risipi şi Uranus va rămâne mai singur, nu va mai putea face ceea ce poate să facă acum.

Alimentarea de la o planetă la alta a unor energii de compensare sau de acumulare şi de întărire este una dintre cele mai mari zestre astrale pe care o pot avea. Se confruntă cu un moment important. Poate nu foarte fericit, poate nu foarte uşor, dar esenţialmente bun. Leii pot să extragă un factor extrem de pozitiv, de intens, din acest moment astral care este convulsiv şi neplăcut pentru retul zodiilor. Sunt beneficiarii unor influxuri bune. Minte să aibă, capacitate de acţiune şi mai ales curaj. Leu fricos, nu prea se vede. Dar se poate vedea un Leu depresiv, un Leu care să devină indiferent la tot şi toate, dezabuzat şi plictisit care nu mai doreşte decât să fie lăsat în pace. Este o ipostază, celebra izolare a lehamitei a Leului care nu mai vrea să audă de nimeni şi nimic. Dar aceasta este o stare de criză, este o etapă, ea nu este caracteristică naturii intrinsece a Leului.

Săptămâna nu aduce evenimente în alte planuri personale şi minimale. Dimpotrivă, aduce evenimente deosebite. Dacă ne detaşăm de tot ceea ce înseamnă Casa a IX-a şi Berbec, şi ne îndreptăm spre Casa a X-a, trebuie să vedem un alt lucru spectaculos. Ziua de 3 mai, momentul de Lună nouă, când trebuie să înceapă un lucru nou, când trebuie să se pună bazele, evident, mai întâi ale unui sfârşit, ca să se pună şi bazele unui început, o turnură extraordinară, un alt loc de muncă, altă funcţie, alt rang, altă demnitate, altă percepţie publică, o notorietate, un beneficiu personal, o laudă, o anume situaţie favorabilă, poate chiar modestă pentru aceste zile şi săptămâni, dar care valorificată în mod consecvent poate să aducă în următoarele luni şi în următorii ani succese incredibile. Momentul este spectaculos. Este bun în sine, este bun intrinsec, cum scrie la manualul de astrologie. Rămâne să vedem cum se pliază pentru fiecare dintre nativi. Mai contează şi vârsta la care te prinde o astfel de etapă. Dacă ai 11, 12 ani pierzi şansa unei mari deschideri. Dacă ai peste 70 de ani şi te-ai retras din viaţa activă socială şi profesională, iarăşi, este mai greu să faci ceva spectaculos.


Fecioară

Pentru cei care s-au născut în semnul zodiacal al Fecioarei zilele de 2, 3 şi 4 mai se anunţă ca nişte momente bune. Sunt favorabile pentru tineri, adolescenţi, studenţi, proaspăt absolvenţi, cei care s-au lansat într-o meserie, într-o profesie, într-o disciplină sau într-o activitate profesională de orice fel. Li se schimbă un pic mentalitate şi percepţia, se maturizează, îşi formulează nişte principii şi pot să înceapă de aici o activitate care, chiar dacă nu este spectaculoasă, este bună, este constructivă, este benefică în plan material şi le aduce preţuire sau le aduce posibilitatea să evolueze. Zilele de 5, 6 şi 7 mai sunt un pic mai speciale. Depinde cine intră în acest con de interes.

Cei care sunt tineri, sunt activi, femeile pot să fie bine văzute, lăudate, apreciate, dorite, simpatizate, invidiate. O serie de persoane care au o anume alonje socială, care au o anume dexteritate de a se prezenta în lume, pot să vorbească, să încânte, pot să îşi pledeze cauza sau pot să devină nişte persoane interesante pentru anume cercuri. De aici şi ideea că pot să fie nu doar remarcaţi, ci şi racolaţi. Înţelegeţi de aici ce vreţi, chiar tot ce vreţi. Rămâne complicată Casa a VIII-a, o casă a accidentelor grave, o casă cu riscuri pentru corpul fizic, în care continuă să fie un Marte ce poate aduce leziuni pe corpul fizic, tăiaeturi, accidente, hemoragie, traumatisme la nivelul capului.

Lovituri prin căzătură sau chiar prin intervenţie brutală. Adică să fie victimele unei agresiuni stradale, unei agresiuni într-un spaţiu închis sau persoane care suportă tot felul de lovituri şi traumatisme în condiţii ciudate. Nu le provoacă ei, dar sunt victime ale unui accident rutier sau ale unui alt tip de accident, unul casnic ori domestic. Deocamdată, lanţul pericolelor se menţine şi este bine să fie foarte atenţi pe unde umblă, cu cine se împrietenesc, pe unde înnoptează, este bine să-şi modifice un plan de vacanţă, de weekend, de excursie, de călătorie sau chiar de mod de viaţă. Să nu umble noaptea singuri pe stradă, să nu se suie în orice maşină, să nu stea la masă cu tot felul de persoane necunoscute.

Sunt posibile furturi, jafuri, însoţite evident de violenţă fizică, sunt posibile accidente din vina altora. Ciudăţenia, ineditul, neprevăzutul se asociază cu astfel de incidente. Şi, un ultim avertisment, ca o concluzie a analizei săptămânii viitoare pentru nativii din Fecioară, ar fi o grijă sporită, intensă cu privire la bani, vânzări, cumpărări, împrumuturi, tranzacţii, închirieri sau chiar simplul mers pe stradă cu bani cam mulţi în geantă ori în buzunar.Este bine să se vegheze asupra tuturor tipurilor de schimburi marfă-bani.


Balanţă

Săptămâna cuprinsă între 1 şi 7 mai aduce pentru nativii din Balanţă aceleaşi probleme legate de Casa a VII-a a parteneriatului. O serie de tensiuni în familie bazate mai ales pe fleacuri, pe exagerări sau pe dilatarea unor situaţii minore. Deşi contextul este atât de încărcat, de apăsător sau de greu de suportat, totuşi el are o latură pozitivă. Ea se manifestă în relaţiile procesuale. Se înţelege, nu toţi cei născuţi în Balanţă sunt implicaţi în procese. Dacă este vorba de apărarea unei cauze, de dovedirea unei nevinovăţii sau de dovedirea vinovăţiei altora, ori de lămurirea unei cauze confuze, dacă este vorba de tot felul de litigii, certuri, reclamaţii, anchete, investigaţii, atunci cei doi benefici, Jupiter şi Venus, care sunt prezenţi acolo, îşi fac din plin datoria. Funcţionează într-un chip salutar şi alungă martorii mincinoşi, raţionealizează toate atitudinile la nivelul percepţiei umane.

O serie de persoane menite să aplice legea ori să administreze nişte probe au înţelegere, au disponibilitate să asculte, să gândească cu foarte multă aplicaţie asupra unui caz. Ceea ce este foarte bine, pentru că decizia finală va fi luată pe baza unei analize temeinice şi nu superficiale. Apoi se înlătură subiectivismul şi partipriul. Este vorba de o anume intrare în normalitate. Cursul unor procese cunoaşte un final fericit sau un făgaş care este pe deplin promiţător şi liniştitor. Unii dintre nativi pot să se afle la sfârşitul unui lung demers procesual şi în felul acesta să se vadă cu o sentinţă în favoarea lor, în câştig de cauză.

Rămâne ca o chestiune destul de zbuciumată şi de enervantă problema contractelor, a hârtiilor, a documentelor, a actelor sau a negocierilor. O parte grea a acestei săptămâni ţine de interioritate. Ei sunt nemulţumiţi de propria lor persoană, de mersul vieţii lor grosso modo, de felul în care reuşesc să-şi administreze banii, viaţa sau sănătatea, fericirea, interesele sau o anume performanţă profesională. Îşi doresc mult, dar putinţa este mică. Ba, mai mult, aspectul dominant este blocajul, şi de aici senzaţia lor de revoltă în faţa neputinţei de a face mai mult pentru ei, de a se modifica într-o dimensiune existenţială.

Puţine lucruri le ies şi acelea sunt de minimă importanţă. De altfel, atâta timp cât este retrograd, Saturn nu le este un partener de nădejde şi, oricum, fiind în exaltare, îi împinge spre extreme.

De aceea, este bine ca o serie de persoane născute în zodia Balanţei să îşi tempereze exigenţele, nemulţumirile, frustrările şi sentimentele pe care nu şi le pot exterioriza. Deocamdată, Saturn primeşte dinspre Berbec destul de multe pase proaste. Acestea, încetul cu încetul, se vor risipi, se înţelege că nu în răstimpul cuprins între 1 şi 7 mai, ci pe parcursul următoarei etape.

Zilele de 2, 3 şi 4 mai sunt legate de Casa a VIII-a, de zodia Taurului, şi de tot ceea ce ţine de materialitate şi pământ. Au o chestiune cu un pământ, cu terenul de sub casă, cu un document – iarăşi ajungem la acelaşi subiect – sau cu un fel de a acţiona în vederea intrări în posesie a unor bunuri funciare. În principal este vorba de tot ceea ce ţine de pământ, sol şi subsol, secundar poate fi vorba de construcţiile legate de un teren. Şi atunci poate fi vorba de o anexă gospodărească, o locuinţă sau o serie de utilaje care intră la capitolul industrie, administrare de instalaţii.

În această perioadă nu este exclus ca unii dintre nativi să primească nişte propuneri surprinzătoare. Să li se ofere spre cumpărare, spre administrare sau chiar spre donaţie o serie de bunuri. Alteori, ei se gândesc să îşi sporească veniturile, făcând o serie de gesturi de acest fel. Problema banilor este o realitate, ea se intensifică în preajma datei de 3 mai, chiar se precipită nişte evenimente, se iau nişte decizii, hotărârile sunt puse în aplicare şi evenimentele sunt concordante cu dorinţa lor. Apoi pe 5, 6 şi 7, Luna, în Gemeni, le este un aliat favorabil. Gândesc bine, revin la supleţea mentală dinainte, sunt inteligenţi, intuitivi, adaptabili, maleabili şi foarte dornici să acţioneze într-un fel mai înţelept, mai protectiv. Sunt un pic mai senini, mai destinşi şi mai dispuşi să accepte un punct de vedere străin sau o variantă alternativă în această masă de imposibilităţi, de interdicţii şi de situaţii dificile.

Complicată se anunţă însă seara zilei de 7 mai şi noapte de 7 spre 8 mai, când pot să fie stresaţi de probleme familiale, de griji făcute pentru părinţi. Ziua de 7 şi, ulterior, cea de 8 mai se anunţă cun un drastic careu pe crucea cardinală, adică chiar pe semnul lor, Saturn-Soare-Balanţă, Lună în Rac, Pluton în Capricorn şi armata de planete dinspre Berbec. Aşadar, atenţia maximă trebuie îndreptată spre sfârşitul săptămânii viitoare.

În perioada cuprinsă între 7 şi 9 mai se pot produce tot felul de evenimente, nu toate plăcute. Îngrijorarea lor va cunoaşte cote maxime, supărarea şi enervarea va fi, iarăşi, un reper al existenţei lor de fiecare zi sau se mai pot produce nişte blocaje care provin dinspre activitatea profesională. Pentru sfârşitul săptămânii viitoare este bine să nu-şi programeze niciun eveniment personal, să nu se implice în problemele familiei, să nu aibă întâlniri importante esenţiale pentru cariera sau viaţa lor socială. E

ste bine să nu poarte discuţii esenţiale importante şi decisive cu persoane străine, după cum este bine să nu încerce să-şi rezolve chestiunile delicate de sănătate sau de viaţă sentimentală în acelaşi răstimp.


Scorpion

Pentru cei născuţi în zodia Scorpionului continuă marcajul puternic legat de muncă, activitate, relaţii de colegialitate sau relaţii de subordonare. Scorpionii doresc să îşi câştige un statut, poate nu atât independent, cât unul de autoritate. Acceptă să fie conduşi, să li se traseze sarcini, să fie controlaţi, dar într-un anume fel, trebuie să fie respectaţi sau să-şi croiască un culoar de autonomie care să le permintă să joace ham cum doresc ei, să nu dea tot timpul explicaţii, să nu fie verificaţi sau să se meargă pe mâna lor, pe încrederea lor, în numele unei faime sau a unei experienţe unanim recunoscute.

Intră în joc orgoliul, vanitatea, intră în joc însă şi de o serie de argumente reale. Nu suportă să fie coordonaţi de persoane inferioare ca pregătire profesională, nu atât ca vârstă. Dacă sunt maturi, intră în joc un set întreg de valori personale care intră în contradicţie cu stilul de muncă, cu specificul locului, de exemplu structurile militare. Fac figură de nărăvaşi, de revoltaţi, de revoluţionari, de nemulţumiţi, de contestatari, de dificili, de imposibili. În mod special, în această perioadă, astrele îi împing să nu tacă, să dea glas tuturor stărilor de spirit, să facă publice şi să rostească, fără niciun fel de menajamente, toate observaţiile, toate nemulţumirile şi toate criticile pe care le-au formulat mai demult în forul lor interior, cu privire la valoare şi competenţa unui şef, la un stil de muncă, la o strategie, la o conduită, la un eşec, la un succes, la o metodă, sau la o lipsă de principii. Sunt intransigenţi, combatibili, certăreţi, sunt expliciţi şi formulează foarte simplu şi foarte clar, dar imperativ, tot ceea ce doresc.

Sunt revendicativi şi în acest context reuşesc să atragă destul de multe nemulţumiri de partea lor. Primesc şi riposte, nu se poate spune că sunt ascultaţi în tăcere sau că au de partea lor numai fiinţe docile care se supun şi acceptă necondiţionat toate criticile şi observaţiile lor. În foarte multe instituţii unde există Scorpioni, şi acest lucru este mai mult decât evident, lucrurile capătă o tentă complicată.

Cu fiecare zi, conflictele se amplifică, se dezvoltă şi nu se poate vorbi de nemulţumiri mocnite, de sentimente tăinuite, sau de o anume atitudine politicoasă care face ca cele opt ore de la locul de muncă să se defăşoare comod, confortabil ori normal. Este imposibil să nu depăşească măsura când au şapte poziţii planetare, greul acestui moment astral pe această casă a muncii. Cum să nu depăşească măsura când au un Jupiter, care-i împinge să fie justiţiari, cum să nu depăşească măsura când au un Marte, guvernatorul lor, în domiciliu şi-i face milităroşi, tăioşi şi vigilenţi.

Verifică tot, chiar şi unde nu este cazul, chiar şi unde nu este treaba lor, dar şi pentru a dovedi că o serie de persoane, aspura cărora ei au formulat o serie de critici, sunt cu adevărat incompetente sau trebuie să fie schimbate din funcţie, sau sunt nişte persoane lipsite de vocaţie profesională. Noţiunea de dreptate şi adevăr este folosită de cele mai multe ori cu motovaţie, dar este folosită într-un chip uneori jignitor, usturător sau dureros pentru ceilalţi. Adevărul doare. Această dramatizare a situaţiei lor de fiecare zi este de natură să-i pună în nişte situaţii mai complicate: relaţiile conjugale, problemele matrimoniale, împăcarea sau cearta, divorţul ori concordia, partajul sau acceptarea unor separări de bunuri se pun cu acuitate. Putine sunt cuplurile în care există un Scorpion şi nu se pune problema unei delimitări a tipului de proprietate.

Încep să-i aroge drepturi de proprietate, sau dreptul de a administra, ori dreptul de a verifica şi controla, ori dreptul de a a decide asupra bunurilor celorlaţi. Să spunem că soţia vrea să vândă o poşetă, sau vrea să vândă o brăţară, începe să emită opinii, sau chiar să lanseze interdicţii cu privire la înstrăinarea unui bun care o priveşte strict pe soţie. Latura aceasta posesivă nu se îndreaptă doar pe latura sentimentală ci şi spre pecuniară. De aceea, crizele patrimoniale sunt mai pronunţate în această perioadă şi în preajma datei de 3 mai s-ar putea să se declanşeze, pe fondul acestei conduite exasperante pentu soţ sau soţie, depinde cine este Scorpionul în casă, sau pentru partener, pentru că s-ar putea să fie o manifestare care până acum nu s-a mai produs în căsnicie şi care să-l lase pe partener perplex.

Această lipsă de cenzură este de natură să strice relaţiile de familie, să creeze tensiuni, nemulţumiri, amărăciuni, reproşuri, certuri sau delimitări de poziţie. În unele cupluri unde relaţia scârţâie, ziua de 3 mai s-ar putea să aducă o hotărâre clară de divorţ, de despărţire, o părăsire de domiciliu, o părăsire afectivă. Chiar dacă din punct de vedere fizic partenerii rămân în aceeaşi garsonieră, totuşi se strică comuniunea. Va veni un moment când vor regreta, vor face cale întoarsă, vor face penintenţă, vor încerca să compenseze cu reversul acestor gesturi, prin generozitate, prin cadouri, prin cumsecădenie, ceea ce strică acum. Mai există şi o altă ipoteză, cea a relaţiilor comerciale, a parteneriatelor de afaceri, unde intervine, iarăşi, o atitudine de confiscare, fie de autoritate – fac pe şefii – fie de bani şi bunuri – cer, pretind sau crează nişte situaţii cu foarte multă dibăcie în aşa fel încât natura lucrurilor pare să fie de partea lor.


Săgetător

Pentru cei născuţi în semnul Săgetătorului continuă starea de entuziasm provocată de prezenţa planetelor în Berbec în Casa a V-a. Multă activitate, spirit de aventură, dorinţă de cunoaştere prin intermediul relaţiilor sentimentale, al relaţiilor sexuale şi al senzorialităţii în general. Dorinţă de îmbogăţire a experienţei personale. Vor să ştie totul despre vinuri, vor să ştie totul despre mâncăruri, vor să aibă senzaţii gustative dintre cele mai diverse. Sunt dornici să experimenteze gusturi şi plăceri noi.

Caută tot felul de restaurante exotice, încearcă tot felul de mâncăruri pe care nu le-au mai consumat până acum, cumpără alimente şi le prepară după tot felul de reţete fanteziste şi originale cum au văzut în filme sau au citit ei undeva. Au senzaţia că prin intermediul acestor stimuli călătoresc, pleacă sau sunt deja pe partea cealaltă a globului. Sunt atraşi de tot ceea ce este exotic, neobişnuit, original, de lucrurile care le stârnesc curiozitatea, îi incită, îi fascinează, îi cheamă cu o forţă de sirenă spre această experienţă a cunoaşterii, spre aventura totală. Pâinea, untul, ceaiul sau un şniţel nu mai reprezintă pentru ei absolut nimic.

În schimb, fructele exotice, papaia, ananasul, vinurile care au fost pregătite în mod special din locuri exotice şi îndepărtate au pentru ei valoarea unei experienţe de viaţă fundamentală. Au senzaţia că trăiesc din plin. Dar această dorinţă de inedit se poate extinde şi asupra hainelor. Îşi pot schimba brusc felul de a se îmbrăca. Sunt nemulţumiţi de garderobă, totul e urât, e vechi, e plictisit, e tern, e văzut şi epuizat ca satisfacţie.

Nimic nu-i mai mulţumeşte. Chiar dacă şi-au cumpărat lucruri deosebite calitativ acum câteva luni, chiar dacă acelea sunt la modeă, vor altceva. Vor să arate cu 30 de ani ami tineri sau măcar cu cinci ani, vor să abordeze stiluri nostime, trăznite, ieşite din comun, sportive, extravagante şi fac figură de adolescenţi care îmbrăţişează nonşalant şi aproape neselectiv orice provocare vestimentară sau gospodărească. De exemplu, să-şi schimbe mobilierul, aparatura muzicală ori instrumentele de lucru.

Femeile sunt impetuoase, sunt nemulţumite de ele şi dornice de nou în permanenţă. Acest nou le face să vadă cu alţi ochi căsnicia, să privească mult mai simplu şi fără complicaţii, şi fără lacrimi natura unei relaţii matrimoniale. Sunt în stare să-şi evalueze în doi timpi şi trei mişcări soţul şi să facă suma pierderilor şi câştigurilor pe care le au de pe urma unei căsnicii. De cele mai multe ori este posibil ca acest total general să fie pe minus. Dar contabilitatea afectivă pe ei nu-i debusolează, nu-i dă peste cap, de aceea cu foarte multă nonşalanţă pot să facă stânga împrejur din orice fel de relaţie şi să se îndrepte spre orice altceva. Nu contează că noile orizonturi sunt sigure, sunt promiţătoare sau sunt doar o himeră, o fata-morgana. Nu contează că vor fi mai fericiţi sau nefericiţi. Contează că sunt nemulţumiţi în prezent şi că sunt foarte dispuşi să facă repede şi scurt, fără prea multe sentimentalisme, toate gesturile necesare pentru a intra în relaţii noi, în provocări noi, în sentimente noi, în trăiri noi. Noul este cuvântul la ordinea zilei pentru Săgetători. Vechiul este cuvântul la ordinea zilei, în ideea în care reprezintă gunoi.

Într-un alt plan al realităţii astrologice, atragem atenţia, totuşi, că perioada cuprinsă între 2 şi 4 mai se poate asocia cu mici disfuncţii şi suferinţe fizice, trupeşti, legate de zona anatomică, cuprinsă între maxilar şi claviculă. Răceli, gripe, viroze, suferinţe dentare sau probleme osoase ori musculare la nivelul cefei.


Capricorn

Pentru cei născuţi în semnul Capricornului, săptămâna viitoare aduce acelaşi greu pe care l-am mai analizat, l-am sesizat şi care bănuiesc că s-a şi conturat în viaţa unora dintre nativi. Este vorba despre greul familiei, greul trecutului, povara moştenirilor, pedeapsa unor amprente genetice. Spuneam atunci că este vorba de o anume karmă care este trăită pe o relaţie de familie, pe arbore genealogic, pe un trunchi care merge departe, de foarte departe, imposibil de identificat de către nativi.

Mai departe decât de bunicii, de străbunici, tuturor ne este greu să mai refacem un traseu genetic sau al unei biografii care se repetă într-un fel straniu într-o familie. Evenimente identice, conduite identice, accidente, boli sau decizii ori vocaţii şi disfuncţii, blocaje şi neputinţe. De cele mai multe ori însă aceste tranzite, cum este cazul şi perioadei cuprinse între 1 şi 7 mai, au valoarea de revelaţie. Le arată acestor nativi unde şi de ce se întâmplă.

Află pe diferite căi, dintre cele mai imprevizibile, de ce sunt bolnavi, de ce un anume simptom sau un anume fenomen trupesc se manifestă, de ce au o anume mentalitate, de ce se petrec atât de multe lucruri în viaţa lor într-un chip dureros care arată a suferinţă. Acum identifică care sunt ponoasele din vieţile anterioare sau ale celor care le-au determinat prin apropiere familială existenţa aceasta de pe pământ. Sunt supăraţi pe părinţi, sunt supăraţi pe bunici, sunt supăraţi pe tot neamul şi nu-şi pot reprima cuvinte aspre, dure, grele, de nemulţumire.

Şi-ar fi dorit să se nască în altă familie, să aibă alt chip, să aibă altă piele, să aibă organe mai sănătoase, să ibă un destin mai fericit, să aibă şi o moştenire, o bucată de pământ, un petec de grădină, un acoperiş, dar să reprezinte acoperişul de deasupra unei case.

Sunt nemulţumiţi, fie că sunt săraci, fie că ceea ce au primit este precar, fie că trebuie să plătească în permanenţă oalele sparte ale celor din familie care nu au fost în stare să păstreze o avere, să rezolve la timp cu actele, să prăpădească un avut, să risipească banii, să administreze mai înţelept o serie de elemente care ţin de patrimoniu sau poate chiar de amintiri, nu neapărat în sensul unei valori materiale, cât al unei valori sentimentale.

Relaţia cu părinţii, cu familia, cu rudele, cu toate neamurile la grămadă este intensă. Uneori sunt nemulţumiţi, aceşti nativi, că ei sunt la capătul drumului şi trebuie să-i îngrijească pe toţi, să le dea bani la toţi, să-i îngroape pe toţi, să le facă parastase la toţi, să se ducă la toţi la spital, să vorbească pentru toţi pe la toate instituţiile, să-i susţină în momentele de depresie, degringoladă şi de singurătate. Este adevărat că acest tranzit astral are vocaţia nu numai să scoată la suprafaţă adevărul, dar să şi amplifice suferinţa, să sporească interogaţia interioară şi să îi împingă pe aceştia spre imprecaţii.

Luna nouă din ziua de 3 mai poate să aducă o anume schimbare de atitudine sau de relaţii între părinţi şi copii. Pentru unele femei tinere se poate pune problema conceperii unui copil sau problema aducerii pe lume a unui copil. Maternitatea este bine aspectată. Sentimentele sunt frumos susţinute şi o anume trăire intensă, frumoasă, nouă, încărcată de speranţă şi temeinicie, luminează Casa a V-a.

Iarăşi, pentru tineri, se poate pune problema apariţiei unei persoane interesante care îi motivează sentimental. Cred că mai întâi îi motivează sexual şi această atracţie puternică, această ţâşnire instinctuală, care reprezintă mai mult o nevoie uriaşă a lor, acum, în acest moment, de compensare a unor nemulţumiri sociale sau personale ori familiale, se va transforma încetul cu încetul dintr-o aventură, dintr-o relaţie fizică trupească exterioară, sexul pur, într-o relaţie romantică, frumoasă, sufletească.


Vărsător

Traseul astral al săptămânii viitoare este pentru cei născuţi în semnul Vărsătorului de aceiaşi natură cu întreaga construcţie care s-a elaborat acum o lună de zile şi care le guvernează întreaga existenţă. Anticiparea pentru săptămâna viitoare nu este, aşadar, una originală şi prea multe informaţii care să schimbe peisajul vieţii de fiecare zi nu prea există. Aceiaşi Casa a III-a, încărcată de dinamism, de locvacitate sau de ubicuitate.

Cei născuţi în Vărsător sunt prezenţi peste tot, sunt activi, nu refuză nicio fel de invitaţie, au o senzaţie că sunt în inima lucrurilor şi poate că nici nu greşesc. Doresc să fie văzuţi, auziţi, înţeleşi, explică, vorbesc, propun şi se implică în tot felul de activităţi. Circulă, se mişcă, se plimbă, călătoresc, fac drumuri, fac călătorii, fac tot felul de demersuri care să îi pună pe ei, pe de o parte, în prim-plan, pe de altă parte să le permită să deschidă noi relaţii sociale, noi căi de viaţă şi activitate şi noi posibilităţi de manifestare. De aceea nu refuză nimic şi disponibilitatea lor către oferte, către nou, către surpriză, către inedit, către performanţă, către experienţă este uriaşă.

Această Casă a III-a este, pentru unii dintre cei care nu au învăţat la timpul lor, momentul potrivit să înceapă să o facă. E bine să se înscrie la acele cursuri pe care le-au abandonat la un moment dat. E bine să se ducă şi să se prezinte, să susţină teza, licenţa, diploma, lucrarea, atestatul necesar intrării în posesie a unei diplome, a unei confirmări că au o anume competenţă.

Trăind periculos, intens şi lăsându-se cuceriţi de tot felul de impresii, senzaţii şi oferte, unii dintre Vărsători au o anume vocaţie a ratării. Încep mai multe facultăţi, se ocupă de mai multe discipline, sunt nemulţumiţi de toate, totul îi deziluzionează. Facultatea nu-i la nivelul aşteptării, profesorii nu dau dovadă de inteligenţa pe care o scontau ei când plecau de acasă, cursurile sunt plicticoase, colegii sunt sub nivelul lor şi ei, evident, sunt mult mai deştepţi decât toată lumea. De aceea nici nu reuşesc să termine foarte bine ceea ce au început. Este un stil haotic, ce caracterizează pe unii dintre Vărsători. Apoi fac figură de neînţeleşi şi se lamentează că o serie de evenimente istorice sau politice sau pus de acord să îi şicaneze: ba guvernul nu-i înţelege, ba legea nu-i de partea lor, ba economia mondială nu-i susţine, ba ninge pe partea cealaltă a globului.

Găsesc tot felul de pretexte ca să justifice o neputinţă, o neîmplinire sau o lipsă de consecvenţă. Asiduitatea nu este întotdeauna caracteristica lor esenţială şi acei Vărsători care reuşesc să ajungă la performanţă, care fac un efort constant şi care ajung la un moment dat la o anume vârstă cu o operă, cu lucrări, cu o profesie, cu o dinamică socială reală, stabilă şi constructivă, sunt excepţii şi, cu siguranţă că, pe horoscopul lor personal se găsesc nişte puternice compensări din ascendent sau din alte planete. De aceea, mă refer cu prioritate la acei Vărsători tineri sau încă tineri care au posibilitatea să-şi completeze studiile ori chiar să se apuce să înveţe şi să şi aibă nişte studii la un moment dat. Foarte fericiţi că ei sunt deştepţi, foarte lăudaţi de familie la o vârstă fragedă, cât sunt ei de abili şi de deştepţi, au luat lucrurile uşor.

Ceea ce se întâmplă acum prin uriaşa încărcătură dinspre Berbec pe Casa a III-a este de fapt o mare şansă, un cadou, un har divin care se pogoară asupra lor şi care este de natură să-i împingă de la spate, să-i mobilizeze, să-i urnească să facă ceva. Toţi cei care nu au avut un scop în viaţă, toţi cei care au trăit la întâmplare, toţi cei care au trăit pe spinarea familiei, a mamei, a tatălui, a bunicii, toţi cei care au avut pretenţia ca întreaga societate să se închine şi să zică ...boierule, cât eşti de deştept şi de frumos, ei, toţi aceştia au acum posibilitatea uriaşă din punct de vedere astral să pună osul la treabă, să înceapă să înveţe, să muncească, să facă efort şi să se autodetermine pe ei, să nu se mai lase în voia valurilor şi să nu mai creeze situaţii artificiale ori false vinovăţii.

Este un mare moment al adevărului, este un mare moment al spectrului de sine. Se pot radiografia cu mare precizie, nu-i nevoie să meargă nici la medic, nici la psihiatru, şi chiar dacă nu le place cum arată radiografia se pot corecta, se pot reconfigura, se pot reaşeza. Condiţia este învăţătura. Este şansa acelor care nu au făcut ce trebuia la vremea respectivă, într-o etapă a şcolarităţii primare s-au într-o etapă a perfecţiunionării ulterioare.


Peşti

Nu cred că vor fi foarte mulţumiţi de anticipările pentru săptămâna viitoare cei născuţi în semnul Peştilor. N-am cum să spun alte lucruri decât oferă harta şi probabil că mulţi dintre nativi au o viaţă care se desfăşoară pe multe paliere, cunosc tot felul de situaţii dintre cele mai speciale, şi bune, şi rele, cum e existenţa fiecăruia dintre noi. Unii intră în conul de previziuni pe care îl voi face, alţii scapă din această plasă şi îşi văd de drumul lor.

În mare, pentru Peşti rămân aceleaşi probleme financiare, griji sau secvenţe care trebuie rezolvate într-un anume fel. O serie de presiuni care pot să vină de la lege, de la legislaţie, dar pot să vină şi de la alte condiţii. Putinţe şi neputinţe, planuri de salvare financiară, un efort uriaş de a face bani din muncă proprie, hărnicie determinare, dar mai ales o dorinţă de a găsi un cadru normal, firesc, juridic, adecvat pentru a rezolva tot ceea ce este existenţă materială. Fie pentru a pune în ordine ceea ce s-a dezordonat până în prezent, fie pentru a stabiliza aceste săptămâni şi luni, pentru a da anului 2011 cât de cât o tentă pozitivă, ori pentru a construi un viitor.

Pe 2, 3 şi 4 mai Luna se va afla în Casa a III-a şi alături de Soare, alcătuind momentul de Lună nouă, le dă Peştilor o extraordinară stabilitate. Le permite un soi de înrădăcinare, de fixare într-un proiect, de lămurire, ca un fel de plantă care este pusă în pământ, care prinde rădăcină şi începe să se dezvolte. Aşa se conturează în această perioadă o construcţie interioară. Peştii nu mai sunt precipitaţi, nu mai sunt mânaţi de la spate, au un soi de tihnă interioară, de calm, de siguranţă, de certitudine, de metodă. Aş spune că sunt de-a dreptul tacticoşi. Nimeni şi nimic nu-i scoate din sărite şi fiecare gest şi fiecare gând şi fiecare pas este o etapă bună, nouă, constructivă, care conturează, pregăteşte ori curăţă şi alimentează un şantier care va deveni din ce în ce mai important pentru ei.

Apoi, pe 5, 6 şi 7 mai Luna intră în semnul Gemenilor şi nu este în cea mai bună poziţie. Le răscoleşte sentimentele familiale, problemele domestice şi detaliile gospodăreşti. Le va afecta  această perioadă pe femei, care nu vor mai avea chef să spele vase, să să facă de mâncare, să facă cumpărături, să stea în picioare, să păzească aragazul să spele rufe, să facă toate acele activităţi casnice pe care altădată le făceau cu destul de multă răbdare, înţelepciune sau resemnare. Acum este un soi de indiferenţă, de detaşare, şi casa Peştilor arată ca un soi de cabină de vedetă hollywood-iană.

O noapte însă magică, memorabilă, se anunţă a fi perioada cuprinsă între seara zilei de 7 mai şi dimineaţa zilei de 8 mai. În acel moment, Luna, făcând trigon cu Neptun, poate să le dea acestor Peşti cele mai speciale idei creatoare. O inspiraţie şi o subtilitate, un rafinament, o intuiţie sau o putere de pătrundere de care nu au mai avut parte pentru că n-au avut parte de Neptun în Peşti, aşa cum se petrece acum acest tranzit astral. Este un trigon care poate să le aducă Peştilor în funcţie de vârstă, de pregătire şi de sensibilitate cele mai speciale situaţii. Atenţie pentru cuplurile care doresc să conceapă un copil. Este o noapte în care voia lui Dumnezeu se pogoară şi rugăciunile le sunt ascultate. În acest an, un astfel de trigon regal între Lună în Rac şi Neptun în Peşti se produce doar de câteva ori.


Material complet pe evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
135

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
71

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
73

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...