Hidroterapia: cum te vindeci cu ajutorul apei

Hidroterapia: cum te vindeci cu ajutorul apei
Hidroterapia este o parte a medicinei care se foloseste de apa pentru a te scapa de durerea cauzata de unele afectiuni. Cu ajutorul temperaturii sau presiunii apei, circulatia sangelui poate fi stimulata si anumite simptome ale unor boli pot disparea.     

Aceasta metoda de vindecare include baile de abur, sauna, baile romane, baile pentru picioare, baile in ape termale sau baile cu jeturi puternice. Iata cateva terapii care te ajuta sa te pui pe picioare cu ajutorul apei.


Bai fierbinti  

 Aceste tipuri de bai se folosesc in cazul durerilor musculare si inflamatiilor articulare. Totodata, specialistii le recomanda si in cazul expunerilor prelungite la frig sau daca simti ca te incearca o raceala. Adauga o cantitate mica de uleiuri esentiale, saruri, alge de mare si relaxeaza-te jumatate de ora intr-o apa cu temperatura intre 36.5 si 40 de grade Celsius. 

Bai reci  

 Nu numai baile fierbinti sunt folosite in hidroterapie. Daca ai curajul sa te scunfunzi intr-o cada cu apa rece, vei iesi de acolo mult mai revigorata decat ai intrat. Asta pentru ca baile reci imbunatatesc circulatia sangelui si reduc inflamarea tesuturilor din corp.    

Temperatura apei in aceasta situatie se situeaza sub 20 de grade Celsius, insa durata unei sedinte trebuie sa fie foarte scurta, de cel mult un minut, in caz contrar pot aparea efecte adverse, precum instalarea hipotermiei. Totodata, persoanele in varsta si copiii nu trebuie sa incerce aceasta forma de tratament.

Bai sitz (bai de sezut)    

Baile de sitz sau cele de sezut, asa cum mai sunt cunoscute, sunt extrem de utile pentru femeile care tocmai au devenit mame. In plus, acest tip de tratament se foloseste in cazurile in care exista fisuri vaginale, anale, infectii ale vezicii urinare sau chiar ale vaginului.    

Baia folosita pentru tratarea sezutului este una special conceputa pentru acest tip de tratament. Are doua compartimente, unul cu apa calda, celalalt cu apa rece. In primul compartiment trebuie sa stai circa doua minute, in celalat circa 30-40 de secunde. Aplica acest procedeu ce cateva ori pentru un efect cat mai pronuntat.  De asemenea, poti incerca sa faci o baie sitz si la tine acasa, folosindu-te de doua ligheane mari de plastic, pentru a putea acoperi partea dorsala si cea inghinala.  

Bai de aburi    

Baile de aburi mai sunt cunoscute si sub denumirea de bai turcesti. Practic te folosesti de puterea saunei pentru a scapa de grasimea nedorita din corp si pentru a-ti revigora tesuturile. Baiele turcesti se folosesc de aburii proveniti de la apa incalzita intre 70 si 90 de grade Celsius. Ele te ajuta sa transpiri si sa elimini astfel toxinele din organism, deschizandu-ti porii. De regula, o baie de abur este completata de un dus cu apa calduta.

Impachetarile  

 Acest tip de tratament este folosit in special pentru a scapa de umflaturile nedorite sau pentru a trata febra, sinuzita, raceala sau bronsita. Ai nevoie de bucati mari de cearsafuri imbibate in apa rece pentru a impacheta anumite parti ale corpului. Daca vrei poti sa-ti imbraci tot corpul in aceste bucati umede de bumbac.    

Apoi, infasurata in aceste prosoape ude, esti acoperita de paturi mai groase pentru a te incalzi.   

ele.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
17

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
35

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
44

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...