Harta spăgilor în universităţile din România apare pe internet

Harta spăgilor în universităţile din România apare pe internet
Unde, cât şi pentru ce se dă şpagă? Putem afla cu uşurinţă cu ajutorul unui aplicaţii speciale pentru telefoanele mobile performante. Se numeşte Bribespot.

Utilizatorii care dau şpagă postează cu ajutorul aplicaţiei respective informaţii despre locul, în care au fost nevoiţi să dea mită. România este deja în top, împreună cu India, Lituania, Estonia şi Cehia, iar  numărul de cazuri semnalate creşte de la oră la alta, scrie Realitatea.net.

În România, potrivit Bribespot, cele mai multe şpăgi s-au dat în educaţie. O posibilă explicaţie ar fi că la unele facultăţi a început sesiunea de examene.

De exemplu, un român din Cluj-Napoca ar fi dat 300 de euro, ca să treacă un examen. Un alt cetăţean avertizează că, la Universitatea Petrol şi Gaze din Piteşti, nota 6 ar costa cam 1.000 de euro. Şi la Universitatea de Medicină din Timişoara s-au raportat mai multe cazuri de şpagă la examene - de la 150 la 400 de euro. Sute de euro s-ar fi plătit şi la instituţii publice, dar fără să se precizeze şi scopul acestor "cheltuieli".

Totuşi, aplicaţia creată în Estonia de o echipă de 10 programatori are unele limitări. Modul anonim de raportare a cazurilor de mită nu garantează autenticitatea informaţiilor raportate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
191

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
391

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
110

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...