Harta economica a Romaniei

Harta economica a Romaniei
Criza pare sa fie de domeniul trecutului pentru unele judete din tara noastra daca ne uitam la avantul economic inregistrat in ultimul timp. In plus, cateva judete mici - printre care si Botosani - au inceput sa-si tureze motoarele economice intr-un ritm mai accelerat fata de multe din judetele mari si consacrate, scrie econtext.ro.

Evolutie

Asa ar putea fi sumarizata prognoza privind evolutia economica din acest an a Romaniei, publicata la finele saptamanii trecute de catre Comisia Nationala de Prognoza (CNP). Mai precis, CNP prezinta estimarile privind evolutia economica a fiecarui judet in acest an. Cu cat se estimeaza ca va avansa produsul intern brut (PIB) din fiecare judet in 2012. Iar Econtext arata care sunt aceste estimari si, in plus, comparam si cu anul 2011.

Pe scurt: aratam cum va evolua economia in fiecare judet in 2012 fata de 2011!

Judete

Revenind la evolutia economica din acest an (comparativ cu 2011), mentionam din nou ca nu exista o dominatie a judetelor mari. Dimpotriva, avem parte de surprize uriase.

Pe primul loc, cu cel mai mare avans in acest an fata de 2011, va fi judetul Brasov. Economia Brasovului va creste in 2012 cu 7,1% fata de anul precedent, de la 19,9 miliarde lei (in 2011) pana la valoarea de 21,3 miliarde lei (in 2012).

Pe al doilea loc se situeaza Arges, cu un avans in acest an estimat la 7%. Practic, turismul din Brasov si industria din Arges sunt, in acest moment, cele mai accelerate motoare ale economiei romanesti.

Surprize

Iar clasamentul continua sa fie plin de surprize. Astfel, pe locurile 3 si 5 se situeaza doua dintre judetele sarace ale tarii (Botosani si Bihor). O alta supriza este clasarea Capitalei pe locul 20 (?!), dar sunt si alte clasari surpiza (Sibiu pe 34, Cluj pe 35, etc.).




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
14

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...

Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”

astăzi, 12:04
18

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienț...

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
211

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...