Harta concedierilor! Cati angajati a pierdut fiecare judet din Romania in cei doi ani de recesiune 2009 - 2011

Dupa doi ani de recesiune, economia Romaniei a revenit pe plus. Totusi, tara noastra a suferit profund in acesti ani, mai ales in ceea ce priveste piata muncii.

Econtext.ro prezinta in acest moment exact acest lucru: cum a evoluat numarul de angajati in perioada de recesiune, din 2009 pana in 2011, in fiecare judet din tara. Pe scurt, cati angajati a pierdut fiecare judet in cei doi ani de recesiune.

Datele initiale provin de la Comisia Nationala de Prognoza (CNP) si vizeaza numarul mediu de salariati din anul 2009 pana in anul 2011.

De la inceput, trebuie spus ca nu exista judet care sa fie pe plus. Toate judetele au pierdut forta de munca, concedierile tinand capul de afis in fiecare regiune a tarii. In total, din economia romaneasca s-au evaporat 151.200 de angajati in acesti doi ani de recesiune.

La o prima vedere, ar parea putin, dar vorbim despre un interval de doi ani, interval in care au avut loc si angajari. Aceste angajari au mai diminuat din totalul locurilor de munca pierdute. Este bilantul dupa doi ani de recesiune: cati angajati a pierdut economia Romaniei in intervalul 2009 – 2011, intervalul recesiunii.

Clasari neasteptate pe primele locuri

Surprinzator, judetul care a pierdut cel mai mare numar de angajati in aceasta perioada nu este Bucurestiul. Capitala nu se situeaza nici pe locul doi. Si nici macar pe locul trei! Sau al patrulea! Prima pozitie, cu cea mai sangeroasa evolutie, o regasim in Brasov: 6.800 de angajati au disparut in intervalul 2009 – 2011.

A doua pozitie este ocupata de Cluj, unde numarul mediu de salariati era in 2009 de 187.200, iar in 2011 se asteapta ca el sa ajunga la 180.700. Ceea ce inseamna o diferenta negativa de 6.500 de muncitori!

Judetul Botosani se afla pe locul 29 la nivel national, cu 2.500 de angajati pierduti in cei doi ani. Astfel, daca in anul 2009 in judet aveau de lucru 55.600 de angajati, anul 2011 numara mai putin cu 2.500, si anume 53.100.

La polul opus, judetul care a pierdut cei mai putini muncitori in acesti doi ani este Giurgiu. Doar 1.100! Acest fapt este explicabil si prin faptul ca Giurgiu are cel mai scazut numarul de muncitori din toata tara: 32.100 este numarul estimat pentru acest an. De altfel, ultimele pozitii sunt ocupate de judete cu un numar scazut de angajati, Salaj, Mehedinti, Calarasi, Ialomita, Tulcea.
 
Harta muncitorilor evaporati din economie in perioada recesiunii (2009 – 2011):




econtext.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă căsuță ridicată de o asociație din Botoșani oferă noi speranțe pentru persoanele aflate în dificultate!

astăzi, 17:50

După o săptămână de muncă dedicată amplasării acestei casute, în săptămâna următoare va fi amenajat interiorul, astfel încât să poată fi oferit un cămin pent...

O adolescentă de 15 ani din Botoșani a dispărut noaptea trecută de la domiciliu, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:45

GURIUC CLAUDIA ELENA are următoarele semnalmente: 1,65 m înălțime, 60 de kg, păr castaniu, tuns la nivelul umerilor, ochi căprui. Vestimentație la momentul plecării: geacă de fâ...

Protestul polițiștilor de la ordine publică a dat rezultat: Zilele de sâmbătă și duminică lucrate vor fi plătite!

astăzi, 15:29

Mobilizarea sindicaliștilor a adus un prim rezultat imediat, Guvernul anunțand că va face o excepție pentru angajații din ordine publică, acceptând să plătească suplimentar pentru munca...