Guvernul vrea sa schimbe legea pentru prezidentiale

Guvernul vrea sa schimbe legea pentru prezidentiale
Guvernul Ponta are in lucru o ordonanta de urgenta care urmareste modificarea legii de organizare a alegerilor pentru presedintia Romaniei.

Prin proiectul de OUG, care este discutat joi in Guvern, se prevede desfiintarea sectiilor de votare speciale, astfel incat dreptul de vot sa poata fi exercitat la orice sectie de votare, in cazul alegatorilor care in ziua votarii se afla in alta comuna, in alt oras sau municipiu decat cel de domiciliu.

"Inteleg ca sunt propuneri ale Autoritatii Electorale Permanente, sunt propuneri de buna organizare", a spus premierul Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern de joi, conform ziare.com.

In 2011, actualul ministru de Externe, Titus Corlatean, pe atunci senator PSD, a sesizat Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei in legatura cu o propunere de modificare a legislatiei electorale din Romania incercata de puterea de atunci cu doar cinci luni si jumatate inaintea alegerilor locale si cu 11 luni inaintea alegerilor parlamentare.

Aceste modificari, arata Corlatean, contravin atat legislatiei romanesti in vigoare, cat si recomandarilor Comisiei de la Venetia, potrivit carora legislatia electorala nu poate fi modificata decat cu minimum 12 luni inainte de alegeri.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
332

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
498

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
939

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...