Guvernul vrea să dea stingerea la ora 22.00. Noi restricții pe lista măsurilor care ar urma să intre în vigoare începând cu 14 martie

Guvernul vrea să dea stingerea la ora 22.00. Noi restricții pe lista măsurilor care ar urma să intre în vigoare începând cu 14 martie

Guvernul ia în calcul să prelungească cu o oră restricțiile de circulație pe timpul nopții în toată România, devansând cu o oră, de la 23:00 la 22:00, interdicția de ieșire din casă, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

O altă măsură luată în calcul este interdicția pentru unitățile de cazare din stațiuni și alte zone turistice să ocupe mai mult de jumătate din camere.

Potrivit surselor citate, măsurile urmează să intre în vigoare odată cu prelungirea stării de alertă, pe 14 martie.

Scopul prelungirii cu o oră a lockdown-ului, au explicat sursele citate, este reducerea interacțiunilor pe fondul creșterii cazurilor de infectare cu coronavirus, a mai adăugat G4Media.ro.

Autoritățile speră ca astfel să reducă, în special, petrecerile care sunt organizate în diverse localuri și la care participă un număr de persoane peste limita legală.

Sursele citate au mai explicat că magazinele se vor închide tot la ora 21:00 ca acum, dar au precizat că mall-urile vor rămâne deschise.

Pe de altă parte, până în acest moment nu au apărut încă declarații care să dezmintă aceste informații obținute pe surse de junaliștii de la G4Media.ro.

Sursa: G4Media.ro

 

Spune-ne opinia ta