Guvernul va elimina impozitul minim pentru firme de la 1 octombrie

Au rămas aproape două săptămâni până când românii care au o mică afacere ar trebui să scape de plata impozitului minim către stat. Guvernul a promis că de la 1 octombrie va elimina plăţile care au închis zeci de mii de firme în ultimul an. Chiar şi aşa, micii întreprinzători nu au încredere în asigurările Executivului.

"Această iniţiativă vine să ofere un sprijin întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru că ştim foarte bine contribuţia lor în PIB, locul şi rolul lor în menţinerea şi crearea locurilor de muncă în România", a declarat Emil Boc.

"Impozitul minim pentru firme se va elimna în momentul în care se aprobă actul normativ. Premierul şi fostul ministru de Finanţe au spus 1 octombrie. Nu s-a discutat altă dată", a declarat ministeru l Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Patronii nu au însă încredere în promisiunea Executivului de a desfiinţa impozitul minim, chiar dacă efectele asupra micilor întreprinzători sunt dezastruoase. "Eu cred că acest impzit minim nu se va desfiinţa pentru că s-a stabilizat într-un fel un cuantum fix care vine la bugetul statului. Din moment ce vezi că este o măsură proastă, probabil că au interes ca aceşti mici întreprinzători să dispară", a spus vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Pârvu.

De anul trecut până la mijlocul lui 2010 şi-au suspendat activitatea aproape 168.000 de firme. Societăţi nou înfiinţate au fost aproape 165.000 mii , cu 2.700 mai puţine decât cele închise temporar. Foarte multe firme au intrat însă în faliment , aproape 150.000 au fost dizolvate şi radiate la registrul comertului în ultimul an şi jumătate. 

După renunţarea la impozitul minim pentru firme, Executivul plănuieşte ca de la începutul anului viitor să îl înlocuiască cu impozitul forfetar. (Realitatea.net)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comunele hi-tech din Botoșani. Cum se dezvoltă unele localități făcând economie datorită sistemelor IT!

astăzi, 10:20
36

În județul Botoșani, câteva comune încep să se bazeze pe tehnologii industriale moderne pentru a dezvolta comunitățile, dar și pentru a face economie la buget. Printre altele, ...

Fata de 14 ani a fost găsită! Ce decizie au luat polițiștii în privința Denisei

astăzi, 09:52
131

Fata este din satul Sârbi, comuna Vlăsinești. Marți, în jurul orei 16:00, Denisa a părăsit domiciliul fără să își mai contacteze familia, astfel că, aproape de miezul nopț...

Cetățenii de pe mai multe străzi din Botoșani rămân astăzi fără apă la robinete!

astăzi, 09:46
236

Nova Apaserv Botoșani anunță întreruperea furnizării apei astăzi, 8 mai 2024, în intervalul orar 10:00 – 16:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei localizată ...