Guvernul spune pas profesorilor din Botosani!

Nicio veste pentru profesorii botosaneni! Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului, a anuntat la finalul sedintei de miercuri ca nu s-a discutat nimic despre problema salariilor cadrelor didactice din Botosani sau Suceava, desi atat liderii de sindicat, cat si autoritatile, au inaintat posibilitatea ca Guvernul sa emita miercuri un act oficial care sa deblocheze situatia din cele doua judete. 

"Nu s-a discutat in sedinta de Guvern de astazi, dar la nivelul Guvernului se fac analize astfel incat sa fie gasita o solutie legala si echitabila pentru rezolvarea acestei probleme din cele doua judete. Vom anunta in momentul in care vom termina aceste analize si vom gasi solutiile legale, in conformitate si respectand reglementarile in vigoare, vorbim de legea bugetului, legea salarizarii unitare si Hotararea de Guvern 1395", a declarat Ioana Muntean in urma cu scurt timp. 
 

Liderul LSI, filiala Botosani, s-a aratat contrariat de lipsa de reactie a Guvernului, mentionand ca se urmareste, de fapt, blocarea actiunilor dascalilor. 

"Ma asteptam ca problema salariilor sa fie transata in sedinta de Guvern de astazi, e un lucru gresit ca nu s-a luat nicio decizie. Cred ca se cauta o solutie care sa ne blocheze, trebuia macar sa ni se dea un termen de rezolvare. Alta solutie nu este, decat continuarea protestelor", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

Si reprezentanta SIP spune ca protestele vor continua, intrucat profesorii au ajuns in pragul disperarii.

"Am fost sigura ca vom fi tratati in continuare cu indiferenta, daca vroiau sa rezolve aceasta problema aveau destul timp la dispozitie sa o faca, de cand am demarat noi protestele. Probabil se va continua cu acest protest, cadrele didactice sunt disperate ca nu au bani. Niciodata invatamantul nu a fost prioritate nationala", a spus Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...