Guvernul se va consulta cu FMI asupra aplicării Legii salarizării

Guvernul se va consulta cu FMI asupra aplicării Legii salarizării

   legea_salarizarii economic

Guvernul se va consulta cu FMI asupra modului de structurare şi de aplicare a Legii de salarizare unică în sistemul bugetar, iar proiectul va fi definitivat după analizele care vor fi efectuate, începând de săptămâna viitoare, cu experţii Fondului, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Executivul a decis în şedinţa de miercuri, după o nouă discuţie privind viitorul sistem de salarizare a bugetarilor, ca discuţiile asupra proiectului de lege să continue şi în zilele următoare între toate ministerele.

"S-a decis continuarea discuţiilor între Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor, dar şi cu celelalte instituţii. Ministerul Finanţelor nu a terminat încă evaluarea financiară a legii, iar coeficienţii de ierarhizare nu au mai fost discutaţi în Guvern", au arătat sursele citate.

Legea de salarizare unitară va fi discutată de Guvern şi cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), în acest sens fiind cerută o analiză "atentă şi aprofundată" din partea specialiştilor români.

Discuţiile cu FMI asupra proiectului de lege vor începe săptămâna viitoare, când o delegaţie a Fondului va sosi la Bucureşti pentru evaluarea acordului de împrumut convenit cu România în primăvara acestui an.

În acordul cu FMI, Guvernul s-a angajat să adopte legea salarizării unice până la 30 octombrie 2009. Autorităţile române se angajează să unifice şi să simplifice grila de calcul a salariilor, precum şi sistemul de bonusuri aplicate în sectorul public.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
570

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
297

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
83

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...