Guvernul se pregateste pentru reintoarcerea romanilor din Spania

La initiativa domnului Petre Roman, inalt reprezentant al Guvernului Romaniei pentru romanii din strainatate, si a domnului Celestino Corbacho, ministrul Muncii si Imigratiei din Spania, o delegatie a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), condusa de presedintele Ionel Muscalu, a avut o intalnire de lucru, luni 6 octombrie 2008, cu o delegatie spaniola condusa de directorul general al Serviciul Public de Ocupare din Spania, domnul Javier Orduna Bolea, se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Scopul reuniunii a fost acela de a identifica o serie de actiuni concrete si urgente, ce pot fi derulate in parteneriat pentru a facilita reintoarcerea lucratorilor romani din Spania, in special a celor aflati in somaj sau amenintati de riscul pierderii locului de munca ca urmare a deteriorarii situatiei economice din aceasta tara.

Aceste actiuni se vor materializa intr-un protocol de colaborare ce urmeaza a se incheia in doua saptamani la nivelul celor doua ministere de resort sau, in functie de decizia celor doua guverne, la nivelul serviciilor publice de ocupare.

Din cele doua delegatii au facut parte si reprezentanti ai Ambasadei Romaniei la Madrid, precum si ai Ministerului Spaniol al Muncii si Imigratiei, se arata in comunicatul semnat de directorul Dan Mucenic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
250

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
404

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
127

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...