Guvernul lucreaza la desfiintarea deconcentratelor!

Guvernul lucreaza la desfiintarea deconcentratelor!
Guvernul nu renunţă la ideea reorganizării administrative chiar dacă pentru moment a cedat presiunilor UDMR de a lăsa judeţele în forma actuală. Ministerele lucrează acum la simulări privind desfiinţarea serviciilor deconcentrate din judeţe şi păstrarea acestora doar la nivelul capitalelor viitoarelor regiuni. În plus, Emil Boc ar vrea să transfere o parte din atribuţiile Consiliilor Judeţene unor structuri regionale, au declarat pentru RTV surse de la vârful PDL.

La nivel de regiune, aşa cum erau ele creionate în primă instanţă de Guvern, va rămâne o singură reprezentanţă a unei instituţii deconcentrate. În restul judeţelor care vor face parte dintr-o  regiune, va actualele deconcentrate vor avea numai un oficiu sau birou. Dacă simulările ministerelor se vor dovedi aplicabile în practică, se vor face automat concedieri.

"Contabilitatea, serviciul juridic sau resursele umane vor fi asigurate de la nivelul serviciului deconcentrat din municipiul de reşedinţă. Nu va mai fi nevoie nici de secretarele directorilor şi directorilor adjuncţi, nici chiar de directorii adjuncţi. Toate organigramele se regândesc. Într-un judeţ sunt cam 40 de astfel de servicii deconcentrate, iar desfiinţarea lor va afecta câteva mii de persoane. Noile structuri vor fi mai puţin birocratice şi vor consuma mai puţine resurse", au explicat pentru Mediafax surse parlamentare.

Întregul proces de analiză a situaţiei serviciilor deconcentrate va trebui finalizat până în luna septembrie, când coaliţia guvernamentală va relua discuţiile referitoare la reorganizarea administrativ-teritorială.

Nici baronii locali nu vor mai avea personalul de astăzi la Consiliile Judeţene, întrucât Executivul ar dori să le taie din puterile de azi.Viitoarele structuri regionale vor avea funcţii executive la nivelul mega-judeţului.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 27 iunie, în Parlament, că nu va considera reorganizarea administrativă un subiect abandonat, susţinând că agenţiile guvernamentale şi consiliile judeţene "sufocă" administraţiile locale şi exprimându-şi speranţa că după vacanţa parlamentară va fi găsită o soluţie.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
225

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
208

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
306

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...