Guvernul a promis FMI ca salariile bugetarilor vor fi corelate cu cele din privat

Guvernul s-a angajat fata de FMI ca legislatia de implementare a legii de salarizare unitara va include mai putine sporuri, va introduce un sistem prin care salariile bugetarilor vor fi corelate cu cele din privat si vor fi legate de responsabilitatile angajatului la locul de munca si de calificare.

"Prin noua lege se va asigura ca structura de clasificare salariala este simplificata, iar platile vor fi legate in principal de responsabilitatile la locul de munca si de calificare. Noul sistem de salarizare va fi evaluat in raport cu salariile din sectorul privat, printr-un studiu al salariilor, pentru a se asigura ca salariile din sectorul public sunt in general aliniate la conditiile actuale de pe piata muncii, in limita constrangerilor", se arata in memorandumul tehnic atasat scrisorii suplimentare de intentie la acordul cu FMI, obtinut de MEDIAFAX, in care noua lege a salarizarii unitare ocupa un capitol aparte si detaliat la sectiunea "conditionari".

Legea va introduce o limita de 30% a cheltuielilor de personal, altele decat cele cu salariile fata de totalul cheltuielilor de personal, si va limita sporurile individuale pentru personalul civil, platile de "stimulente" urmand sa fie tratate ca sporuri, mai este indicat in document.

Guvernul a promis totodata FMI ca nu va trimite Parlamentului modificarile la Legea salarizarii inainte de a primi avizul institutiei internationale si al Comisiei Europene si ca modificarile vor fi adoptate pana la sfarsitul lunii octombrie.

Scrisoarea suplimentara la acordul cu FMI a fost aprobata, miercuri, de Guvern.

Documentul a fost convenit cu expertii Fondului Monetar International in urma misiunii de evaluare a FMI din perioada 26 iulie-4 august la Bucuresti pentru eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de peste 900 milioane de euro.
Romania are un acord de finantare externa cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 miliarde euro.

sursa: Mediafax
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
49

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
25

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
54

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...