Guvernul a hotarat: Directorii de spitale, numiti de autoritatile locale!

Guvernul a hotarat: Directorii de spitale, numiti de autoritatile locale!
Noua lege a descentralizarii si a sanatatii publice va fi elaborata pana la 1 iunie si va intra in vigoare incepand cu luna septembrie, potrivit lui Ion Bazac, ministrul Sanatatii.

Potrivit spuselor sale, administratia locala va fi obligata sa plateasca pentru consolidari, modernizari si echipamente medicale, altele decat cele de performanta.

De asemenea, spitalele judetene vor intra sub administrarea Consiliilor judetene, cele municipale vor fi administrate de consiliile municipale, iar cele orasenesti, de consiliile din orasele respective.

"Vor ramane in administrarea guvernului spitalele regionale si cele de interes national, dar si institutele de cercetare", a spus Bazac.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca directorii spitalelor vor fi, de acum inainte, numiti de autoritatile locale, la propunerea consiliului de administratie al unitatii medicale.

Directorii vor fi medici sau absolventi de invatamant superior, cu studii post universitare in cadrul Scolii de Sanatate Publica, un model preluat din Franta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
101

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
165

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
45

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...