Guvernul a decis: Salariile si sporurile medicilor cresc de la 1 octombrie

Guvernul a decis: Salariile si sporurile medicilor cresc de la 1 octombrie
De la 1 octombrie, salariile si sporurile personalului din sistemul public de sanatate vor creste cu 25%, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta adoptat miercuri, anunta Guvernul.

Masura cresterii salariilor cu 25 de puncte procentuale, de la 1 octombrie, a fost luata de Executiv, conform unui comunicat de presa remis redactiei noastre, pentru a motiva personalul medical si pentru a stopa plecarea medicilor in strainatate.

"Personalul din sistemul public sanitar va beneficia de o majorare cu 25% a salariului brut, a soldei lunare brute/salariului lunar brut, incepand cu 1 octombrie, comparativ cu nivelul din luna septembrie a acestui an, stabileste o ordonanta de urgenta aprobata astazi de Guvern. Masura a fost luata de Guvern in scopul cresterii motivarii personalului din sistemul public sanitar si, implicit, a stoparii migratiei cadrelor medicale catre locuri de munca din strainatate", scrie in document.

Reprezentantii Executivului au subliniat ca o crestere de 25% se va aplica, de asemenea, pentru sporurile salariale ale personalului medical: "Totodata, prin actul normativ se majoreaza cu acelasi procent, respectiv 25%, cuantumul sporurilor pentru conditii de munca, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de garda si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul brut lunar, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii".

Concret, cresterile salariale se vor aplica personalului din:

-unitatile sanitare publice cu si fara paturi;
-centrele de diagnostic si tratament;
-centrele medicale;
-centrele de sanatate;
-centrele de sanatate multifunctionale;
-unitatile specializate de urgenta si transport sanitar publice;
-unitatile sanitare aflate in subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie;
-cabinetele medicale organizate la nivelul unitatilor penitenciare;
-reteaua de medicina scolara, asistenta medicala comunitara;
-alte unitati sanitare si medico-sociale publice aflate in subordinea Ministerului Sanatatii;
-Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca si serviciile de expertiza medicala aflate in subordinea caselor teritoriale de pensii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
13

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
17

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
22

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...