Guvernul a decis să amâne reducerea CAS pentru angajatori până la "momentul optim"

Guvernul a decis să amâne reducerea CAS pentru angajatori până la "momentul optim"
Guvernul a decis să amâne reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori până la "momentul optim", deoarece în situaţia economică actuală nu îşi permite să adope o asemenea măsură, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Guvernul a adoptat, miercuri, strategia fiscal-bugetară până în anul 2014, document care nu prevede însă şi reducerea CAS, informeaza Mediafax.

"Reducerea CAS se amână până la momentul optim, pentru a nu apărea derapaje. Nu ne permitem în acest moment să luăm o asemenea decizie, în strategie sunt incluse doar măsuri discutate cu FMI", a spus Ialomiţianu.

Proiectul de strategie fiscal-bugetară, în forma elaborată în luna aprilie, stabilea că nivelul CAS va fi redus în partea a doua a acestui an cu două puncte.

Reducerea cotelor de contribuţii sociale cu două puncte procentuale era prevăzută distinct în document, cu argumentul că această relaxare fiscală va contribui la reducerea evaziunii pe piaţa muncii şi la creşterea conformării voluntare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
172

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
945

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
466

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...