Guvernul a aprobat hotărârea privind instituirea schemei de ajutor de stat pentru transportatori

Guvernul a aprobat hotărârea privind instituirea schemei de ajutor de stat pentru transportatori

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea prin care aproximativ 3.000 de transportatori rutieri de marfă şi de persoane vor beneficia de o schemă de ajutor de stat de 300 milioane de lei pentru compensarea creşterii preţului la combustibil, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Prin hotărârea de astăzi este instituită schema de ajutor de stat pentru a compensa creşterea preţului la combustibil pentru alimentarea motoarelor ca urmare a măsurilor necesare pe fondul conflictului armat din Ucraina, a agresiunii militare ruse de acolo, precum şi modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea de Guvern nr. 370 din 2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Cu toţii am văzut ceea ce s-a întâmplat cu preţul la carburant, ca atare această măsură decisă de Guvern prin hotărâre va operaţionaliza schema de sprijin de ajutor de stat prin care operatorii economici de transport rutier de mărfuri şi persoane vor beneficia de ajutor”, a arătat Cărbunaru, la finalul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

El a precizat că aproximativ 3.000 de companii vor beneficia de această schemă de ajutor de stat, care totalizează fonduri de 300 de milioane de lei.

„Aceşti bani vor compensa creşterea preţurilor la carburant, iar actul normativ aprobat azi de Guvern stabileşte şi modalitatea concretă de acordare a acestui ajutor, care va consta într-un grant, valoarea fiind de 50 de bani pentru fiecare litru de combustibil achiziţionat în limita sumei de 400.000 de euro pentru fiecare firmă care va beneficia”, a explicat Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a afirmat că bugetul total alocat pentru această măsură va putea fi suplimentat prin credite de angajament, dar şi prin credite bugetare.

„Ajutorul se va acorda pentru combustibilul achiziţionat începând cu 30 de zile anterioare publicării în Monitorul Oficial al acestei hotărâri de Guvern, iar plata efectivă a ajutorului de stat se va efectua până la finalul anului viitor în limita bugetului alocat schemei în baza dispoziţiilor de plată emise până la 31 decembrie 2022”, a mai spus el.

Potrivit lui Cărbunaru, schema de ajutor de stat va fi finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Măsura face parte din pachetul „Sprijin pentru România”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arbitri și observatori botoșăneni prezenți la turneul de fotbal in memoriam Gheorghe Ștefanovici

Luni, 4 Iulie 2022
72

Arbitrii suceveni l-au comemorat duminică pe fostul lor coleg Gheorghe Ștefanovici, în cadrul celei de-a XI-a ediții a memorialului care-i poartă numele. Ca de obicei, capul de afiș al acț...

Bărbat condamnat și încarcerat în Botoșani pentru tentativă de viol

Luni, 4 Iulie 2022
191

Un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Gura Humorului, a ajuns, vineri seară, la Penitenciarul Botoșani, având de executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare...

Botoșănean implicat într-un accident soldat cu trei victime, în apropiere de Vatra Dornei

Luni, 4 Iulie 2022
279

Trei oameni au fost răniți după un accident rutier petrecut sâmbătă după-amiază pe DN 17, în condiții de ploaie torențială, în zona limitei dintre județele Suceava și Bis...