Guvernul a adoptat legea salarizării: Salariile bugetarilor cresc cu 15% în 2011

Guvernul a adoptat legea salarizării: Salariile bugetarilor cresc cu 15% în 2011

 EMIL BOC  

Guvernul a adoptat legea cadru a salarizării unice şi legea salarizării bugetarilor pe 2011. Salariile ar urma să crească cu 15% de la începutul anului baza de calcul fiind salariile din luna octombrie 2010.  Salariul minim va fi 670 de lei. Executivul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului.

"Salariile de bază din luna octombrie se majorează cu 15%. Atât îşi permite România în momentul de faţă ţinând cont de realităţile în care ne aflăm şi ţinând cont de cifrele asumate în raport cu instituţiile financiare. Creşterea economică prognozată este de 1,5- 2% cu condiţia ca România să nu abandoneze drumul reformelor: trebuie să fim consecvenţi legat de politica legată de salarii, de investiţii", a declarat miercuri premierul Emil Boc.

"Salariul minim brut pe ţară la nivelul lui 670 de lei care acoperă nivelul inflaţiei pe 2009 şi 2010. Militarii vor plăti din 2011 de 10,5%. Diferenţa de 5,5% se va majora solda cu 5,5% astfel încât contribuţia suplimentară nu va afecta solda", a adăugat premierul, conform RTV.

Premierul a precizat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe cele două legi: cea cadru privind salarizarea unică şi cea privind salarizarea bugetarilor pe anul viitor.

Guvernul a decis miercuri ca salariile bugetare să crească în 2011 cu 15% după ce în iunie 2010 acestea au fost diminuate cu 25%. Fără a ţine cont de inflaţie, creşterea reală a salariilor nu se ridică la astfel de procente deoarece guvernanţii iau ca bază de calcul luna octombrie şi nu iunie, când salariile erau deja diminuate.

Salariile de bază din sectorul public vor creşte în 2011 cu 15%, dar vor rămâne şi în aceste condiţii cu 13,75% mai mici faţă de luna iunie 2010, când au fost reduse de Guvern, fără ca noul nivel să mai fie modificat până la sfârşitul anului viitor, relevă legea salarizării, obţinută de MEDIAFAX.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
276

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
230

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
71

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...