Grupare infractionala destructurata de politistii botosaneni!

Grupare infractionala destructurata de politistii botosaneni!
În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al ofiţerilor D.G.I.P.I., a fost documentată activitatea infracţională a patru persoane, toate din municipiul Botoşani, suspectate de comiterea de fapte cu violenţă.

Astfel, astăzi, 14 mai a.c., cu sprijinul luptătorilor de intervenţie din cadrul IPJ Botoşani, poliţiştii au descins la locuinţele suspecţilor A. Felix Costel, de 37 ani, A. Vsile Sebastian, de 34 ani, A. Ionuţ Iulian, de 21 ani, şi P. Marian Mihai, de 25 ani, pe numele cărora existau emise mandate de aducere la sediul IPJ Botoşani, în vederea audierilor.

În sarcina suspecţilor s-a reţinut săvârşirea mai multor infracţiuni de lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, şantaj şi desfăşurarea de activităţi de pază sau protecţie, de proiectare, producere, instalare si întreţinere a sistemelor de alarma împotriva efracţiei sau a componentelor acestora, fără atestat sau fără licenţa de funcţionare prevăzută de lege.

În fapt, în perioada 2008 – 2012, membrii grupării, în timp ce se aflau în diverse cluburi şi discoteci de pe raza municipiului Botoşani, au agresat mai multe persoane, în general ca urmare a unor conflicte spontane, după care le ameninţau pentru a nu se adresa organelor de poliţie şi a nu formula plângeri penale.

Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani faţă de toţi cei patru suspecţi, urmând ca pe numele acestora să fie formulate propuneri de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cauză cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor patru suspecţi. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
62

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
91

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
85

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...