Grupare de traficanţi de ţigări, din care făcea parte şi un poliţist de frontieră, trimisă în judecată!

  Procurorii Biroului Teritorial Botoşani al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea în judecată a două grupări de traficanţi de ţigări, care acţionau pe frontiera de nord a judeţului cu Ucraina şi Republica Moldova.

 Într-unul dintre dosare au fost trimişi în judecată 19 suspecţi, printre care şi un agent din cadrul Poliţiei de Frontieră Botoşani, Gicu Epuraş, aceştia fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă sau complicitate la contrabanda cu ţigări.

În cel de-al doilea dosar, suspecţii trimişi în judecată sunt trei cetăţeni moldoveni, aceştia fiind acuzaţi că alimentau cu ţigări de contrabandă grupările din judeţ.

Operaţiunea de anihiliare a celor două grupări a avut loc în luna noiembrie 2013, fiind condusă de procurorii DIICOT. În total au fost efectuate 78 de percheziţii, fiind vizaţi 75 de suspecţi, printre care şi primarul comunei Păltiniş, Costel Romanescu, bănuit de complicitate la contrabandă şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, acesta fiind cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Cu privire la ceilalţi suspecţi, procurorii DIICOT urmează să le decidă soarta luna aceasta, printre învinuiţi aflându-se şi un ofiţer din cadrul Poliţiei de Frontieră. În acest caz, dosarul ar putea fi înaintat spre soluţionare Curţii de Apel Suceava.

Începând cu luna februarie 2013, procurorii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Botoşani, împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Suceava, Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Botosani, cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, al Serviciului Judetean Anticoruptie Botosani, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Botosani, in cadrul a doua dosare penale, au actionat pentru destructurarea a doua grupari infractionale organizate ce actionau pe zona de nord a judetului Botosani, la granita cu Republica Molodva si Ucraina, savarsind in mod organizat si repetat infractiuni de contrabanda in detrimentul bugetului de stat.

In cursul cercetarilor s-a stabilit ca gruparile infractionale organizate au traficat in perioada februarie-noimebrie 2013 cantitatea de 597.351 pachete cu tigari de contrabanda‚ reusindu-se in perioada de monitorizare confiscarea cantitatii de aproximativ 100.000 de pchete de tigari de diferite marci.

La perchezitii au fost gasite diverse cantitati de tigari si bunuri folosite de inculpati in activitatea infractionala, care au fost ridicate.

Contrabandistii introduceau pe frontiera verde, peste raul Prut, tigari, care erau introduse de regula de cetateni moldoveni, preluate de segmentul romanesc al gruparilor de la malul raului Prut sau din zona de frontiera, transportate si depozitate in mai multe locatii cu ajutorul mai multor persoane şi ulterior transportate catre pietele de desfacere catre diversi beneficiari care le introduceau pe piata de valorificare, pe piata neagra.

Citeste si Vezi ce s-a gasit in casele suspectilor, in urma perchezitiilor! VIDEO

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...