Gripa porcina, secret de stat la Botosani!

Gripa porcina, secret de stat la Botosani!

Gheorghe Apetroaie, directorul medical al Directiei de Sanatate Publica Botosani

Chiar daca presa nationala, citand date dintr-un comunicat al Ministerului Sanatatii, relateaza ca la Botosani s-a inregistrat cel de-al doilea deces provocat de virusul Ah1N1, la Directia de Sanatate Publica Botosani exista o liniste inexplicabila, reprezentantul DSP declarand in urma cu scurt timp ca decesul femeii de 58 de ani, din Leorda, care a murit aseara la Sectia de Contagioase a Spitalului Judetean Botosani, reprezinta doar un caz suspect, la fel ca celelalte de pana acum, nefiind nimic confirmat in acest sens pana in prezent.

"Cazul femeii de 58 ani din Leorda este un caz suspect. S-a facut dimineata necropsia, analizele anatomopatologice se vor trimite la Bucuresti si numai Ministerul Sanatatii, prin Comisia de Specialitate, va poate confirma sau infirma cazul avand legatura cu gripa porcina. Nu am primit nicio o confirmare de la Bucuresti ca femeia ar fi avut virusul AH1N1. La orice suspiciune a unui deces se iau probe si se trimit la Institutul Cantacuzino, iar concluzia finala o da Ministerul Sanatatii", a declarat Gheorghe Apetroaie, directorul medical al DSP.

Mentionam ca in urma cu cateva saptamani presa locala a fost informata ca informatiile privitoare la gripa noua vor fi facute publice doar dupa ce datele sunt publicate pe site-ul Ministerului Sanatatii, masura fiind impusa de la Bucuresti, dupa cum a precizat conducerea DSP Botosani.

Anuntul venea dupa o perioada extrem de incordata, in care singurele informatii despre evolutia gripei veneau, la nivelul judetului, de la un singur om, directorul medical Gheorghe Apetroaie.

Insa si dupa ce datele apar pe site-ul ministerului, care nu specifica mereu clasele sau unitatile scolare care urmeaza sa fie inchise, informatiile despre noile cazuri si, mai ales, despre urmarile pe care aceste cazuri le au in scolile respective, se obtin extrem de greu.

Cine are interes sa secretizeze gripa porcina, creand in acest fel panica in randul populatiei, cine are interes sa mentina confuzia in legatura cu o boala care, se pare, nu este cu mult mai grava decat altele, fata de care, insa, statul roman nu prezinta tot atata interes, pentru salvarea miilor de oameni?

Mentionam, pentru buna informare a cetatenilor, ca ambele in cazuri de deces, barbatul din Radauti si femeia din Leorda, este vorba despre persoane care sufereau si de alte afectiuni, intre care si obezitatea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...