Gripa porcina, confundata de angajatii DSP cu gripa aviara!

Gripa porcina, confundata de angajatii DSP cu gripa aviara!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

In urma acuzelor indirecte ale reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Botosani, din care reiesea ca Inspectoratul Scolar Judetean trebuia sa se preocupe ca toate unitatile scolare din judet sa dispuna de material dezinfectant, Ada Macovei a precizat ca nu intelege aceasta reactie a directorului medical al ASP, Gheorghe Apetroaie, in conditiile in care eforturile ISJ in campania de prevenire a gripei noi au fost mult mai mari decat ale DSP.

Mai mult decat atat, sefa ISJ a spus ca ultimele afise pe care le-au trimis cei de la DSP au fost cu gripa aviara, in loc sa fie cu gripa porcina.

"Unitatile scolare sunt obligate sa dezinfecteze scolile. Aseara se stia de cazul de la Laurian si astazi toata scoala a fost deinfectata, deci se poate, depinde de managerul unitatii respective de invatamant. Nemultumirile unor unitati mascheaza de fapt lipsa de competenta, de profesionalism si mai ales carentele pe care unitatile respective le au in activitatea zilnica. ISJ trebuia sa se preocupe ca toate unitatile scolare din judet sa aiba material dezinfectant. Pentru o clasa cu 30 de elevi, pentru a fi stropita cu dezinfectant respectiv clasa costa intre 50 si 150 lei, depinde de marimea incaperii", a declarat Gheorghe Apetroaie, director medical ASP.

Inspectorul general al ISJ, Ada Macovei, este de parere ca angajatii din invatamant si-au facut foate bine datoria, fiind chiar cei mai expusi riscului imbolnavirii cu virusul AH1N1.

"Eforturile pe care le-am facut noi, in campania de prevenire, au fost mult mari mari decat ale DSP. Ultimele afise pe care ni le-au trimis au fost cu gripa aviara, in loc sa fie cu gripa porcina. Am solicitat si Prefecturii sa ne ajute la multiplicarea afiselor pentru campania de prevenire, am multiplicat si noi. Cadrele noastre didactice si-au facut exemplar datoria, pentru ca triajul epidemiolgic mai mult cu cadrele didactice a fost facut si ele au fost expuse riscului imbolnavirii. Dar DSP cum comenteaza ca in Colegiul Prefectural a spus ca s-au luat toate masurile si ca unitatile sunt pregatite? Suntem intr-o situatie in care trebuie sa colaboram pentru binele tuturor", a declarat Ada Macovei, inspector general al ISJ.

In functie de cum evolueaza numarul de cazuri confirmate, reprezentantii ISJ se gandesc foarte serios sa amane deschiderea cursurilor la gradinite, si chiar poate sa mai prelungeasca vacanta, decizia urmand a fi luata duminica seara, in functie de cum evolueaza numarul de cazuri confirmate cu virusul AH1N1.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Festivalul Filmului European. ”Botoșaniul este o perlă de efervescență culturală!”

astăzi, 15:16
33

Pentru al doilea an consecutiv la Botoșani, Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Primăria Municipiului Botoșani, aduce filme europene de ref...

Fată de 14 ani, din Botoșani, căutată de Poliție. Are păr roșcat și poartă o geacă neagră!

astăzi, 13:43
149

Claudia a părăsit domiciliul joi, 9 mai 2024, în jurul orei 14:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Guriuc Claudia Elena are 1,60 m î...

(A) Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu anunță cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră

astăzi, 13:24
117

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu organizează în zilele de 25 și 26 mai 2024 cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră.Evenimentul se organizează d...