Grija cea mai mare a parlamentarilor: cu cati bani vor iesi la pensie. Cum vor sa modifice legea pentru a incasa mai mult

Alesii nostri ne mai demonstreaza inca o data ce grija au de propriul buzunar. Cei care ies la pensie ar putea primi de la 40 pana la 60 la suta, din valoarea indemnizatiei de parlamentar!

Ca sa se bucure de o batranete linistita, dupa o viata la fel de linistita, le vor intra lunar in conturi de la doua pana la patru mii de lei, in functie de numarul de mandate trecute in CV.

"Nu putem sa facem dreptate pentru toata lumea si sa nu modificam legea tocmai cand vine vorba de noi", spun impricinatii, conform Stirileprotv.ro.

Intr-o dezbatere pe care au organizat-o discret, alesii din comisia de munca au luat in discutie o lege scrisa de unul dintre parlamentarii PSD care se apropie de varsta pensionarii. Social-democratul Anghel Stanciu sustine ca diplomatii, grefierii, parlamentarii si functionarii parlamentari sunt ultimele categorii profesionale ale caror pensii au ramas reduse din 2011.
"Asteptati sa murim si noi, am murit destui pana acum. Nu e o reparatie, e un drept", spune Vasile Radulescu, presedintele Asociatiei Fostilor Parlamentari. "Daca e sa rezolvam problema, trebuie sa o rezolvam pentru toate categoriile sociale", spune si senatorul PDL Vladu Iulian.

Potrivit initiativei lui Stanciu, alesii care sa retrag din politica ar trebui sa primeasca pana la sfarsitul vietii un procent consistent, calculat din valoarea indeminzatiei de serviciu de aproximativ 5000 de lei. Astfel, un senator sau deputat care a stat doar patru ani in bancile legislativului ar primi lunar 2000 de lei. Cei care au in CV doua mandate, vor lua macar 3000 de lei, iar cei care au facut parte din trei sau mai multe legislaturi ar putea primi peste 4000 de lei in fiecare luna.

Deputatii opozitiei au insistat sa afle din ce fonduri se vor plati pensiile speciale. Initial, Guvernul a transmis ca nu sustine intiativa, dar ulterior a revenit asupra deciziei. Potrivit studiilor, Parlamentul este una dintre institutiile in care romanii au cel mai scazut grad de incredere, dupa primarii, Guvern sau Presedintie, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...