Grigore Vieru ramane internat la Chisinau, din cauza starii extrem de grave in care se afla!

Grigore Vieru ramane internat la Chisinau, din cauza starii extrem de grave in care se afla!

 Grigore Vieru  

Familia lui Grigore Vieru a refuzat sa fie mutat intr-un alt spital, pentru ca drumul sa nu-i puna viata intr-un pericol si mai mare.

Poetul a fost consultat vineri de medicii moldoveni si de cei romani. Acestia au ajuns vineri la Chisinau cu un avion militar, care ar fi urmat sa-l aduca pe ranit la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Grigore Vieru se afla inca in coma profunda. Are mai multe rani la cap, dar si traumatisme interne la nivelul abdomenului si toracelui. Nu poate respira decat cu ajutorul aparatelor.

Doctorii evita se se pronunte asupra sanselor de supravietuire, mai ales ca la aproape 74 de ani poetul a suferit deja doua atacuri de cord.

Grigore Vieru se intorcea cu masina de la Cahul, unde participase la un concert. Prietenul sau, care era la volan, a scapat masina de sub control la doar cativa km de Chisinau.

Automobilul s-a izbit de suportul unui panou. Cativa localnici l-au scos pe poet din masina facuta zob. Soferul a scapat fara rani grave, insa Grigore Vieru a suferit o comotie cerebrala. Familia si prietenii nu si-au pierdut speranta.

Grigore Vieru s-a nascut in 14 februarie 1935. A scris zeci de carti pentru copii si sute de poezii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
22

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
16

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
31

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...