Greva generala pe termen nelimitat

Greva generala pe termen nelimitat
Reprezentantii Aliantei Bugetarilor au declarat, la finalul discutiilor de ieri de la Ministerul Muncii, ca protestele vor continua, intrucat nici una dintre problemele ridicate nu a fost rezolvata, nemultumirile sindicalistilor putand determina intrarea in greva generala pe termen nelimitat.

Reprezentantul Aliantei Bugetarilor, Aurel Cornea, a declarat ca reprezentantii Guvernului au vrut doar sa demonstreze ca lucrurile sunt bune si ca sunt deschisi catre dialog, dar, in esenta, nici una dintre problemele ridicate nu a fost rezolvata.

"Protestele noastre vor continua, vom stabili forme de protest comune, sa determinam o schimbare radicala in comportamentul Guvernului Romaniei, deci nu mai participam la monolog", a declarat Cornea.

Bugetarii au intrat de ieri in greva generala in semn de protest fata de asumarea Guvernului a raspunderii pe pachetul legislativ care include salarizarea, educatia si acordarea concediului fara plata, sindicalistii lansand un apel si catre angajatii din mediul privat sa li se alature.

Maine, cand este Ziua Mondiala a Muncii Decente, in fata Guvernului este organizat un miting al confederatiilor sindicale.

Peste 20.000 bugetari si angajati din mediul privat protesteaza maine la Guvern, cerand un salariu minim pe economie la nivel national de 740 lei in 2010, refacerea grilelor de legea unica de salarizare, sustinerea unitatilor economice, crearea de locuri de munca, protectia lucratorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
136

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
355

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
504

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...