Grevă generală la Garda de Mediu pe termen nelimitat! FOTO

Comisarii de mediu s-au ţinut de cuvânt: miercuri, 10 mai, au întrerupt activitatea din cauza declarării grevei generale.

Grevă generală la Garda de Mediu pe termen nelimitat! FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Greva generală se va desfăşura pe termen nelimitat, din cauza faptului că în urma semnalelor de alarmă trase din toată ţara de către Comisariatele Judeţene şi specialiştii lor referitoare la politica salarială şi la deficitul de personal cu care se confruntă, Ministerul Mediului nu a luat nicio măsură.

Ca atare, după greva de avertisment din urmă cu două săptămâni, de miercuri s-a intrat în grevă generală. Asta presupune refuzul de a merge în controale şi nedesfăşurarea programului cu publicul.

Comisarul şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Cristina Kashyap, susţine că întreruperea activităţii înseamnă oprirea tuturor procedurilor pe care le derulau comisarii, indiferent că era vorba de controale, autorizări, verificarea sesizărilor.

"Dacă pe 26 aprilie greva de avertisment de două ore a avut un impact redus asupra activităţii, astăzi, declanşarea grevei generale pe termen nelimitat impactul este maxim, având în vedere că nu se vor desfăşura activităţile Gărzii de Mediu şi nu se va lucra cu publicul. De exemplu, pentru săptămâna aceasta au rămas de soluţionat şapte sesizări şi reclamaţii, între care una referitoare la deversarea apei uzate dar şi depozitări necontrolate de deşeuri. Au fost planificate patru controale pe diferite obiective, inclusiv o fermă mixtă şi una vegetală. Nu se vor face notificări pentru săptămâna viitoare pentru activităţile de săptămâna viitoare, dat fiind că dacă nu desfăşurăm activitate nu ne programăm activităţi, nu se va participa cu şedinţelede luare a deciziilor de emitere a actelor de reglementare şi nu vom emite puncte de vedere, nu se vor efectua verificări pentru întocmirea actelor de control la solicitare pe fonduri europene şi nu se vor efectua verificări la măsurile impuse UAT-urilor la controalele anterioare, nu se vor efectua raportări. Per total, impactul este maxim”, spune Cristina Kashyap.

 

Spune-ne opinia ta