Grevă generală la AJOFM Botoșani: „Nu este nimeni care să ne audă de la Ministerul Muncii” (foto, video)

Salariații amenință că nu vor înceta greva până când nu le vor fi ascultate doleanțele, chiar și cu riscul de a nu-și primi salariile.

Grevă generală la AJOFM Botoșani: „Nu este nimeni care să ne audă de la Ministerul Muncii” (foto, video)

Angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani au intrat în grevă generală, de luni dimineață. Doleanțele nu le-au fost ascultate, astfel că și-au asumat toate riscurile și au declanșat grevă generală.

Salariații instituției nu își desfășoară activitatea, iar documentele cetățenilor vor fi preluate prin secretariat și soluționate abia după ridicarea activității de grevă.

Cetățenii sunt întâmpinați de afișe lipite pe ușă, fiind informați că „AJOFM Botoșani este în grevă generală începând cu data de 21.11.2023. Preluare acte la secretariat.”

Funcționarii și-au suspendat raportul de muncă și nu își mai primesc salariile începând cu ziua de luni.

Am încetat activitatea, nu mai lucrăm nici cu publicul, nu mai facem niciun fel de lucrări pentru că fiind grevă generală ne-am suspendat raportul de muncă, deci noi nu mai suntem plătiți începând de astăzi. Documentele lor (n.r. cetățeni) vor fi preluate prin secretariat și rezolvate după ce încetăm greva”, a declarat Gabriela Drobotă, liderul Sindicatului salariaţilor din Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Botoşani.

Din totalul de angajați ai instituției, doar doi au ales să își continue activitatea de lucru din motive personale.

„Activitatea și-o desfășoară doar persoanele care se află în conducere și încă doi colegi, care nu sunt în conducere. A fost alegerea lor să nu participe la greva generală din varii motive”, a adăugat Gabriela Drobotă.

În plus, salariații amenință că greva va continua până când doleanțele le vor fi ascultate.

Vom rămâne în grevă generală până la rezolvarea tuturor revendicărilor. Nu sunt doar cele salariale, sunt și cele care privesc condițiile de muncă: faptul că suntem subdimensionați, echipamente, aplicații. Deci, până nu se rezolvă toate revendicările nu vom înceta greva generală. Am avut miercuri greva de două ore, de avertisment, dar am protestat în toată perioada și se pare că nu este nimeni care să ne audă de la conducerea Ministerului Muncii”, a completat lidera salariaților din AJOFM.

 









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1195

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
663

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...