Greseli nesanatoase pe care le faci cand gatesti

Greseli nesanatoase pe care le faci cand gatesti
Mancarea facuta acasa este cea mai sanatoasa deoarece nu are ingrediente ascunse, asa cum se intampla cu cea de la restaurant. Chiar si acasa, insa, faci unele greseli in bucatarie.

Prea mult ulei

 O singura lingura de ulei adauga in hrana ta 120 de calorii. Ai grija atunci cand gatesti legume, caci ele absorb multa grasime si te pot face sa adaugi mai mult ulei in mancare, scrie ABC News, citat de ziare.com.

Estimari gresite


 Atunci cand gatesti, faci adesea greseala de a nu estima cum trebuie cantitatea de ingrediente pe care le adaugi.

 O asemenea practica determina adaugarea unui numar mare de calorii in hrana ta care, altfel, ar fi una sanatoasa.

Sclavul retetelor


 Cei care nu au incredere in propriile forte in bucatarie urmeaza prea mult indicatiile din retete. Uneori, ingredientele indicate in ele pot fi inlocuite cu ceva mai gustos si cu mai putine calorii. Alegerile pe care le faci pot elimina si calorii nedorite din mancarea ta.

Gustari prea multe

 Cand gatesti, ai mereu tendinta de a gusta din mancare, in special cand iti este foarte foame. In acest fel iti strici si pofta de mancare, si consumi mai multe calorii fara sa iti dai seama.

 O tactica buna poate fi eliminarea de mancare din portia ta pentru fiecare gustare pe care o iei in timp ce gatesti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
340

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
366

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
220

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...