Grenada in curtea scolii!

Astazi dimineata, personalul specializat in misiuni de asanare pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani a fost solicitat sa se deplaseze in satul Berza, comuna Santa Mare, pentru a ridica o grenada de mana defensiva de razboi.

Munitia a fost descoperita de un elev din clasa a V-a in curtea scolii din localitate, langa un gard unde se executau lucrari de sapatura.

Realizand pericolul, acesta a anuntat politistii din comuna, care au asigurat paza munitiei pana la sosirea pirotehnistilor. Echipa pirotehnica, condusa de capitan Stefan Usurelu, a stabilit ca exista pericol de explozie intrucat grenada avea focosul rupt in interiorul ei.

Elementul de munitie a fost ridicat si transportat in conditii de maxima siguranta in poligonul de la Copalau, in vederea distrugerii la o data ulterioara. In urma asanarii curtii scolii nu au mai fost descoperite si alte elemente de munitie.

"Pirotehnistii botosaneni reamintesc cetatenilor ca, in cazul in care descopera munitie ramasa neexplodata, sa nu atinga aceste elemente, sa nu le loveasca sau sa le miste din locul in care au fost gasite, sa nu incerce sa demonteze componentele munitiei sau sa le ridice, transporte sau depoziteze in incaperile locuintelor, la locul de munca ori in depozite de fier vechi. Sa anunte IJSU sau Politie prin telefonul de urgenta 112 pentru a interveni in vederea ridicarii si neutralizarii acestor elemente", a precizat subcomisar Dorina Lupu, purtator de cuvant al IJSU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...

Două stagii și o rezidență, oferite în acest an de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:41

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, oferă, în anul 2024: - un...