Cupa unei nopti de vara la fotbal - prima editie, Botosani, 2009

Cupa unei nopti de vara la fotbal - prima editie, Botosani, 2009

 Marius Rogojinschi, directorul Teatrului Vasilache Botosani  

Aceleasi reguli, alt spectacol! Artistii botosaneni au hotarat sa schimbe, pentru scurt timp, jocul de pe scena cu joaca pe stadion.

Timp de o saptamana se va desfasura, in Botosani, prima editie a Cupei unei nopti de vara la fotbal, o competitie intre actorii Teatrului Mihai Eminescu si cei ai Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache.

Nu lipseste niciun ingredient dintre cele menite sa transforme un meci de fotbal intr-un eveniment monden, spectaculos. O premiera live, cu personaje reale, in cautarea unui castigator!

Primul "spectacol" va avea loc sambata, 6 iunie 2009, pe stadionul Tineretului, de la ora 21.00, returul fiind programat pentru saptamana vitoare, 13 iunie, prilej cu care cei prezenti vor asista si la festivitatea de premiere - conferirea Cupei!

"In meseria noastra nu exista competitie, deci nu va exista nici aici! Artistii se intalnesc pentru a petrece in mod spectaculos timpul. Si pentru ca vrem sa facem din orice intalnire a noastra un eveniment, speram ca prin mediatizarea competitiei sa transformam manifestarea intr-un eveniment monden al orasului", a mentionat Marius Rogojinschi, director al Teatrului Vasilache.

Se vor juca meciuri de 2 reprize a cate 25 de minute fiecare, competitia avand si un arbitru profesionist: Gheorghe Mihoc.

Bineinteles, ca in orice intrecere, exista si cateva necunoscute, dupa cum subliniaza directorul Teatrului Mihai Eminescu, Traian Apetrei: "Nu stim inca cine va castiga si cine va da berea"!

Pana atunci, putem sa dam ca sigura stirea ca Traian Apetrei va debuta in alta meserie, cea de comentator sportiv. Daca va trece cu bine si, mai ales, daca va reusi sa fie impartial, vom vedea pe teren.

Oricum, zvonuri si sicane au inceput sa apara: In mod sigur va fi blat! Numai ca, spre deosebire de fotbalul profesionist, aici, cei care acuza vin cu probe: presedinta Asociatiei Culturale Amfiteatru, Daniela Bucataru, le-a promis artistilor un blat... de tort de toata frumusetea. Asa ca, meci sa fie, ca blaturi... destule!

"Speram sa aducem o nota de inedit, de farmec, de spectaculozitate prin organizarea acestui eveniment, care speram sa devina o traditie in Botosani", spune Marius Rogojinschi.

Cupa unei nopti de vara la fotbal este organizata de Teatrul MIhai Eminescu, Teatrul Vasilache, Asociatia Culturala Amfiteatru.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
287

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
336

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
276

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...