Grenada de mana antitanc descoperita in gradina unui gospodar din Vlasinesti!

Grenada de mana antitanc descoperita in gradina unui gospodar din Vlasinesti!
Pericol îndepărtat de pirotehnişti! Personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost solicitat, joi, 8 aprilie, să ridice o grenadă descoperită în grădina unui cetăţean din comuna Vlăsineşti.
 
Muniţia, o grenadă de mână antitanc, model german, a fost descoprită de Dumitru A., în timpul executării unor lucrări agricole în grădina sa. 

Echipa pirotehnică, condusă de cpt. Ştefan Uşurelu, a stabilit că exista pericol de explozie, întrucât grenada prezenta urme de acţiuni mecanice prin lovire la nivelul focosului şi al corpului.

Muniţia a fost ridicată şi transportată în condiţii de maximă siguranţă în poligonul de la Copălău, în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

În urma asanării terenului nu au mai fost descoperite şi alte elemente de muniţie.

"Pirotehniştii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Să anunţe IJSU sau Poliţie prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente", a precizat plt Dorina Lupu, subofiter Relatii Publice in cadrul ISU Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatul „IMPACT” la ceas de sărbătoare: În 33 de ani peste 5.000 de dosare instrumentate pe rolul instanțelor de judecată! (foto)

astăzi, 15:08
2

Sindicatul „IMPACT” Botoșani împlinește, pe 8 mai 2024, 33 de ani de existență.Astfel că, Sindicatul „IMPACT” Botoșani are membri în 12 județe ale țări...

Primarul Cosmin Andrei a fost trimis în judecată de procurorii DNA!

astăzi, 14:46
263

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.Edilul șef al munic...

Alertă: Tânăr dat dispărut, după ce a plecat din Botoșani la Arad!

astăzi, 14:35
103

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui tânăr, de 27 de ani, din municipiul Botoșani.Botoșăneanul a plecat pe 21 aprilie a.c. în municipiul Arad, ...