Grenada cu pericol de explozie la Cervicesti!

Grenada cu pericol de explozie la Cervicesti!
Astazi, la ora 11.40, personalul specializat in misiuni de asanare pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Botosani a fost solicitat sa se deplaseze in localitatea Cervicesti, pentru a ridica o grenada de mana defensiva.

Munitia a fost descoperita de un muncitor care executa lucrari de amenajare a unui podet tubular pe marginea Drumului National 29 B, la o adancime de circa un metru si jumatate.

Constientizand pericolul, barbatul a anuntat politistii care au izolat zona si au solicitat sprijinul pirotehnistilor.

Echipa pirotehnica, condusa de capitan Stefan Usurelu, a stabilit ca exista pericol de explozie intrucat grenada, aflata intr-o avansata stare de degradare, avea focosul rupt in interiorul ei, fiind foarte instabila la actiuni mecanice.

Munitia a fost ridicata si transportata in conditii de maxima siguranta in poligonul de la Copalau in vederea distrugerii la o data ulterioara.

In urma asanarii terenului nu au mai fost descoperite si alte elemente de munitie.

"De remarcat este faptul ca muncitorul care a descoperit munitia a procedat corect intrucat nu a miscat si nu a atins grenada de pe locul unde a fost descoperita", a precizat plutonier Dorina Lupu, subofiter Relatii Publice in cadrul IJSU Botosani.

Pirotehnistii botosaneni reamintesc cetatenilor ca, in cazul in care descopera munitie ramasa neexplodata, sa nu atinga aceste elemente, sa nu le loveasca sau sa le miste din locul in care au fost gasite, sa nu incerce sa demonteze componentele munitiei sau sa le ridice, transporte sau depoziteze in incaperile locuintelor, la locul de munca ori in depozite de fier vechi.

Sa anunte IJSU sau Politia prin telefonul de urgenta 112 pentru a interveni in vederea ridicarii si neutralizarii acestor elemente.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
1

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
36

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
215

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...