Grave deficienţe găsite la Maternitate în urma unui control făcut de reprezentanţii CJAS şi ai DSP! "E dezastru acolo"

Grave deficienţe găsite la Maternitate în urma unui control făcut de reprezentanţii CJAS şi ai DSP! "E dezastru acolo"
  Un control efectuat de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani, împreună cu cei ai Direcţiei de Sănătate Publică, la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a scos la iveală garve deficienţe în ceea ce priveşte activitatea derulată la nivelul acestei secţii, după cum susţine şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

 Potrivit lui Costel Lupaşcu în urma verificărilor făcute în perioada 5-30 mai, s-au găsit “grave deficienţe" de ordin organizatoric, deficienţe privind circuitul pacienţilor şi deficienţe privind criteriile de internare ale pacienţilor.

“Internările la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie nu se fac în conformitate cu prevederile legale. Marea majoritate a internărilor se fac prin camera de gardă deşi sunt două ambulatorii de specialitate care ar putea să aibă zilnic un număr de 56 de consultaţii, ori o medie a consultaţiilor este de 15 pacienţi. Am descoperit şi unele lucruri ciudate, cum ar fi că se internează paciente cu un diagnostic dar analizele sunt efectuate pentru alte boli, se internează femei la menapouază de cinci-şase ani şi diagnosticul este de iminenţă de avort, se internează femei cu sângerări şi li se face testul Papnicolau. Internările nu respectă deloc criteriile de internare", a declarat Costel Lupaşcu.

Preşedintele CJAS Botoşani a menţionat că toate acestea au fost aduse la cunoştin`a conducerii spitalului, urmând a fi aplicate şi sancţiuni care vor consta în tăierea unui procent din contract.

“I-am chemat vineri pe cei din conducerea Spitalului Judeţean şi le-am spus, şi au zis că vor merge, vo rvedea. E dezastru acolo", a conchis Lupaşcu.

Controlul a fost făcut în baza unui ordin comun al Ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi s-a derulat în 77 de spitale din ţară, printre care şi Spitalul Judeţean Mavromati.

  La Botoşani au mai fost verificate şi secţiile ORL şi chirurgie plastică şi reparatorie, unde nu au fost descoprite nereguli.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
2

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
217

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
73

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...