Grav accident la Iasi: Un TIR a intrat intr-un autobuz cu calatori!

Grav accident la Iasi: Un TIR a intrat intr-un autobuz cu calatori!
Un grav accident rutier a avut loc astazi dimineata, in jurul orei 06.20, in cartierul Canta din Iasi. Un TIR a derapat din cauza carosabilului umed, intrand intr-un autobuz plin cu pasageri al Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iasi aflat in statie. Soferul TIR-ului a pierdut controlul volanului din cauza neadaptarii vitezei la carosabilul umed, s-a izbit de un stalp, iar remorca sa a ricosat in alte 4 masini si in autobuzul RATP, care a fost distrus complet in partea din fata, scrie Buna Ziua Iasi.

In urma accidentului au rezultat sase victime. La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta, un echipaj de terapie intensiva mobila de la Detasamentul 1 din cadrul ISU Iasi, o echipa de descarcerare si un echipaj de prim ajutor de la Detasamentul 2. Soferul de pe autobuz a necesitat interventia echipei de descarcerare, iar cel de pe TIR, nefiind accidentat grav, a refuzat transportul la spital. Celelalte victime, o femeie - pieton si patru pasageri din autobuz au fost transportati in stare constienta la Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Spridon". In urma accidentului au fost avariate alte trei autoturisme care se aflau parcate in acea zona.

Soferul de pe autobuzul RATP, Ghiocel S., de 53 de ani, se afla in stare grava la Spitalul "Sf. Spiridon" cu contuzie toraco-abdominala si fracturi de membre.

Soferul de pe TIR, Liviu Colta, de 33 de ani, avea permisul suspendat de la sfarsitul lunii septembrie, cand a fost prins circuland cu viteza in zona Letcani. Acum, el circula pe baza unei dovezi de circulatie valabila pana pe data de 8 octombrie. Din anul 2005, cand si-a obtinut permisul, acesta s-a ales de trei ori cu permisul suspendat pentru viteaza. In cazierul rutier, tanarul avea 18 abateri. Numai din 2007 pana in prezent, politistii l-au sanctionat de cel putin 7 abateri pentru depasirea vitezei legale. Oamenii legii spun ca soferul este considerat un pericol public.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
335

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
478

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
601

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...