Gratar "stins" de pompieri!

Gratar "stins" de pompieri!
Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani au intervenit, marti, 4 august, pentru stingerea a 4 incendii in mai putin de 10 ore, iar in aceasta dimineata pentru salvarea unei bolnave supraponderale pe care au transportat-o din apartamentul proprietate personala la ambulanta.

Neglijenta unor tineri care au facut gratar langa o magazie din lemn s-a transformat intr-un incendiu. Evenimentul s-a produs marti, 4 august, cu putin inainte de ora 16.00, intr-o gospodarie de pe strada Iuliu Maniu din municipiul Botosani. Cand au vazut ca flacarile amenintau sa inghita si casa, aflata la cativa pasi de anexa, tinerii au sunat dupa ajutor la pompieri.

Doua echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani s-au deplasat la locul indicat in cel mai scurt timp posibil.

Cand au ajuns la fata locului ardea magazia si bunurile din interior. Pentru stingerea incendiului si inlaturarea surselor de pericol au actionat 9 subofiteri si 1 ofiter. Flacarile au distrus peretii din lemn si diverse materiale combustibile, evaluate de proprietar la 1.500 lei. Pompierii au salvat casa si celelalte anexe din gospodarie in valoare de 200.000 lei.

O tigara aprinsa aruncata la intamplare a incendiat marti dupa-amiaza depozitul de furaje al lui Costache P. din satul Nicolae Balcescu, orasul Flamanzi. Flacarile au fost observate dupa ora 21.00 moment in care proprietarul a solicitat sprijinul pompierilor. Incendiul a fost stins de un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani, ajutat de membrii serviciului voluntar pentru situatii de urgenta Flamanzi, inainte sa se extinda la casa sau anexele din gospodarie.

Flacarile au distrus cca. 8 tone de furaje. Alte aproximativ 8 tone au fost degradate din cauza fumului. Pompierii au salvat bunuri materiale in valoare de 56.000 lei.

Nici bine nu s-au intors in unitate ca un alt cetatean din satul Tocileni, comuna Stauceni, a solicitat sprijinul pompierilor pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexa din gospodarie. Barbatul era ingrijorat ca flacarile care au cuprins podul anexei si cateva bunuri din interior s-ar putea extinde si la casa.

Doua echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani au intervenit imediat iar incendiul a fost stins in mai putin de o ora. In urma cercetarilor efectuate la fata locului s-a stabilit ca incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect. Pagubele au fost estimate de proprietar la 5.500 lei. Pompierii au salvat bunuri materiale 10.000 lei.

O ora mai tarziu in punctul de comanda al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Botosani a fost anuntat prin Sistemul Unic de Urgenta 112 izbucnirea unui incendiu intr-o gospodarie din comuna Ungureni. La fata locului s-a deplasat in cel mai scurt timp posibil un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani.

"Ajunsi la locul interventiei acestia au constatat ca ardeau furajele. Pentru stingerea incendiului si inlaturarea surselor de pericol au actionat 4 subofiteri si membrii serviciului voluntar pentru situatii de urgenta din localitate. Flacarile au distrus cca. 800 kg furaje", a precizat Dorina Lupu, purtator de cuvant al IJSU Botosani.

Cauza probabila a incendiului a fost actiunea intentionata. Cazul a fost preluat de lucratorii Postului de Politie Ungureni. Prin interventia pompierilor au fost salvate bunuri materiale in valoare de 40.000 de lei.

O botosaneanca supraponderala, caruia i s-a facut rau a fost salvata de pompieri in aceasta dimineata, care au dus-o la ambulanta. Femeia in varsta de 68 de ani si care cantarea peste 100 de kilograme s-a simtit rau, iar rudele au chemat salvarea.

Odata ajunsi la domiciliul pacientei medicii au realizat ca nu o pot transporta la ambulanta si au solicitat sprijinul pompierilor.

Un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani s-a deplasat la locul indicat si a reusit sa transporte femeia din apartamentul situat la etajul II al unui bloc situat pe strada Octav Onicescu din municipiul Botosani pana la ambulanta parcata in fata blocului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
11

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
348

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
377

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...