Gradinitele din Botosani, intre lumea de basm si saracia lucie!

Gradinitele din Botosani, intre lumea de basm si saracia lucie!
Au aceeasi varsta, invata in acelasi judet si in acelasi sistem. Si totusi, sunt atat de diferiti!

Vorbim despre copiii care frecventeaza gradinitele din judetul Botosani. Unii au parte de cele mai bune si frumoase conditii, in timp ce altii se zbat in saracie. Se joaca cu jucarii uzate, folosesc mobila pe care au folosit-o probabil si parintii lor.

Director la scoala din Oraseni Deal de doar 2 saptamani, Carmen Iftode promite ca va schimba fata gradinitei.

Carmen Iftode, director scoala Oraseni Deal: Dotarea gradinitei in ceea ce priveste materialul didactic este multumitoare, in schimb cladirea este foarte veche si necesita urgent reparatii capitale.

Parintii stiu asta si se ingramadesc sa isi inscrie copiii la cele mai bune gradinite. Desi nou infiintata, gradinita de la Seminarul Teologic Sf. Gheorghe Botosani inregistreaza si acum numeroase cereri de inscriere. Insa locurile sunt de mult ocupate. Motivele sunt evidente!

Grigore Diaconu, director Seminarul Teologic Sf. Gheorghe Botosani: Conditiile de servit masa sunt foarte bune, conform indicatiilor primite de la institutia sanitara, si de aceea igiena este respectata.

Toaletele, dusurile, chiuvetele sunt in asa fel montate incat copilasii sa le poata folosi asa cum se cuvine. Asta in timp ce gradinitele din mediul rural nu se pot bucura nici macar de faptul ca au toaleta in incinta unitatii, iar micutii sunt nevoiti sa foloseasca toaletele din curte.

Aici, directorii se pot lauda doar cu valoarea educatoarelor.

Carmen Iftode, director scoala Oraseni Deal: Doamnele educatoare sunt bine instruite, sunt multumita de activitatea depusa, chiar am avut o brigada de control in care au iesit foarte bine, cu laude chiar, in urma inspectiei.

Micutii au invatat insa sa se bucure de toate lucrurile marunte si de toate trairile pe care le au in aceste gradinite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Țeava de apă uscată din fața porții. Cod Roșu de caniculă… fără apă în satele din Botoșani!

astăzi, 08:10
10

Dincolo de disconfortul termic, în multe județe a mai apărut o problemă: oamenii nu mai au apă.Țeava de apă uscată din fața porțiiSituația este dramatică în comuna Frumu...

Spania a devenit a patra oară campioană europeană. Anglia pierde a doua finală consecutivă!

astăzi, 07:37
66

Spaniolii au mai câştigat trofeul în 1964, 2008 şi 2012. Pe Olympiastadion, din Berlin, spaniolul Lamine Yamal a mai stabilit un record odată cu titularizarea în meciul de duminic...

Cozonacul de la Botoșani, premiat la Techirghiol. Festivalul Plăcintelor a atras ca un magnet turiștii aflați pe litoral (Video)

astăzi, 07:22
126

Orașul Techirghiol a atras ca un magnet turiștii la Festivalul Plăcintelor, aflat la a III-a ediție. Organizat în centrul stațiunii, la frumosul eveniment atracția principală a fost repre...