Gradinitele din Botosani, intre lumea de basm si saracia lucie!

Gradinitele din Botosani, intre lumea de basm si saracia lucie!
Au aceeasi varsta, invata in acelasi judet si in acelasi sistem. Si totusi, sunt atat de diferiti!

Vorbim despre copiii care frecventeaza gradinitele din judetul Botosani. Unii au parte de cele mai bune si frumoase conditii, in timp ce altii se zbat in saracie. Se joaca cu jucarii uzate, folosesc mobila pe care au folosit-o probabil si parintii lor.

Director la scoala din Oraseni Deal de doar 2 saptamani, Carmen Iftode promite ca va schimba fata gradinitei.

Carmen Iftode, director scoala Oraseni Deal: Dotarea gradinitei in ceea ce priveste materialul didactic este multumitoare, in schimb cladirea este foarte veche si necesita urgent reparatii capitale.

Parintii stiu asta si se ingramadesc sa isi inscrie copiii la cele mai bune gradinite. Desi nou infiintata, gradinita de la Seminarul Teologic Sf. Gheorghe Botosani inregistreaza si acum numeroase cereri de inscriere. Insa locurile sunt de mult ocupate. Motivele sunt evidente!

Grigore Diaconu, director Seminarul Teologic Sf. Gheorghe Botosani: Conditiile de servit masa sunt foarte bune, conform indicatiilor primite de la institutia sanitara, si de aceea igiena este respectata.

Toaletele, dusurile, chiuvetele sunt in asa fel montate incat copilasii sa le poata folosi asa cum se cuvine. Asta in timp ce gradinitele din mediul rural nu se pot bucura nici macar de faptul ca au toaleta in incinta unitatii, iar micutii sunt nevoiti sa foloseasca toaletele din curte.

Aici, directorii se pot lauda doar cu valoarea educatoarelor.

Carmen Iftode, director scoala Oraseni Deal: Doamnele educatoare sunt bine instruite, sunt multumita de activitatea depusa, chiar am avut o brigada de control in care au iesit foarte bine, cu laude chiar, in urma inspectiei.

Micutii au invatat insa sa se bucure de toate lucrurile marunte si de toate trairile pe care le au in aceste gradinite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comuna sărăciei lucii renaște. Cum și-au reparat cetățenii singuri școala: „Ne era și teamă să nu se înece copiii la bude!”

astăzi, 07:13
85

Comuna Dimăcheni, din județul Botoșani, este formată din trei sate cu doar 1.300 de suflete. Pe teritoriul comunei nu-și avea sediul niciun agent economic iar localnicii trăiau doar din agricult...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Patapie; Sf. Ap. Cezar, Tihic şi Onisifor

astăzi, 07:01
18

Apoi, a venit la Constantinopol, unde a făcut multe şi mari minuni: le-a redat orbilor vederea, i-a tămăduit pe cei care sufereau de hidropizie, ungându-i cu untdelemn sfinţit, a izgonit de...

Accident cu patru victime în această seară, mașină răsturnată pe marginea drumului! (Foto)

Joi, 7 Decembrie 2023
1960

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj de prim ajutor SMURD, dar și două ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambul...