Gradinita 24 Botosani ar putea functiona la Scoala 5 sau in fostul sediu al CJAS!

Gradinita 24 Botosani ar putea functiona la Scoala 5 sau in fostul sediu al CJAS!
Gradinita 24 din municipiul Botosani ar putea functiona in spatiul Scolii 5 sau in fostul sediu al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, dupa cum a declarat joi primarul Catalin Flutur, drept raspuns la interpelarea consilierului local Simion Drelciuc.

Consilierul local a facut interpelarea in cadrul sedintei de Consiliu Local, solicitand identificarea unei solutii pentru copiii Gradinitei 24. "Avand in vedere ca spatiul e retrocedat, un grup de parinti care au copii la acea gradinita mi-au cerut sa rezolvam problema de acolo si sa gasim o solutie pentru copiii din gradinita", a spus Simion Drelciuc. 

Primarul Catalin Flutur a precizat ca au fost identificate solutii, dupa ce imobilul din strada Mihail Kogalniceanu a fost retrocedat, urmand sa se decida asupra uneia dintre variante.

"Gradinita 24 a fost retrocedata, este o problema pe care o stim de jumatate de an, am identificat 2 solutii in zona. Ori la Liceul Laurian, la Scoala 5, ori in fostul sediu al CJAS", a spus Catalin Flutur.

Imobilul in care functioneaza Gradinita 24, din strada Mihail Kogalniceanu, a fost revendicat de familia deputatului PDL de Suceava Sanda Maria Ardelean, profesor universitar. Imobilul a ajuns in posesia Sfatului Popular Botosani in anii 1950, cand a fost donat de proprietari, dupa cum se arata in actul de donatie datat 6 iulie 1954: "Noi, sotii Ardeleanu, declaram ca donam fara nicio rezerva Sfatului Popular al orasului Botosani imobilul proprietatea noastra situat in orasul Botosani, din strada Mihail Kogalniceanu".

Cu toate acestea, medicul Mihai Ardeleanu, nepotul batranului care a facut donatia, a solicitat in instanta anularea acestui act, pe motiv ca donatia a fost facuta sub presiune, sotii Ardeleanu fiind fortati, in acea vreme, sa doneze casa. De altfel, martori ai acelor ani au sustinut in instanta acest lucru, astfel ca actul de donatie a fost anulat, imobilul revenind familiei Ardeleanu. Procesul a durat doi ani si s-a finalizat in luna octombrie a anului 2010.

La Gradinita 24 din Botosani sunt inscrisi peste 100 de copii si este singura unitate pentru prescolari cu program prelungit din cartierul Bucovina, incluzand si zona ANL Bucovina, strada Mihail Kogalniceanu.
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
97

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
285

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
98

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...